Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://glz.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%A6/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%93%D7%A8/%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%93%D7%A810-03-2019-1501/%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9B%D7%91%D7%93-100319

המקרה הזה,של בירוקרטיה מעצבנת,הופיע לפני כמה שבועות בתוכנית יהיה בסדר בגלצ,ואני מקווה שזה מתאים לכאן כי הוא פשוט מקומם.למעלה הבאתי שיתוף של השיחה עם הבחור בתוכנית.

אני אנסה לתמצת עד כמה שאפשר:מר בחור השתחרר לא מזמן מהצבא אחרי ששירת שלוש שנים כנהג משאית והוא בעל רישיון לסמי טריילר,וכמו שהוא מספר,הוא עבר בצבא טסט אזרחי,ומיד אחר כך קיבל את רישיון הנהיגה הצבאי שלו,שאיפשר לו לשרת כנהג,כשאת הרישיון האזרחי הוא היה אמור לקבל כעבור שנה(וזה לא הגיע עד היום למרות אינסוף הבטחות מהצבא),מה שקרה הוא שדווקא במחזור שלו,אם הבנתי נכון,הארגון שהיה אחראי להנפקת הרישיונות(המרבד?),עבר בדיוק בזמן שירותם של בני המחזור של אותו מר נהגוס לעבור לעבוד עם חברה אזרחית,מה שייצר סוג של בלבול וסמטוחה בירוקרטית בעבור אותו מר נהגוס ושאר בני מחזורו בשירות הצבאי.

לסיכום,נוצר מצב אבסורדי שבו מר נהגוס עבר טסט אזרחי לפי החוק,שאמור היה לתת לו לנהוג על סמי טריילר לא רק בצבא אלא גם באזרחות,אבל בגלל שהצבא או המרב״ד(או שניהם),עדיין לא מצאו את הזמן להסדיר כבר את העניין הבירוקרטי שקרה בגלל המעבר של המרבד לבעלות של חברה אזרחית, ולהנפיק סוף סוף את הרישיון האזרחי למר נהגוס ולשאר בני מחזורו,וכל פעם מבטיחים לו שהבעיה תטופל או שפשוט מעבירים אותו מאחד לשני,נוצר מצב שבו מר נהגוס שלנו,שעבר טסט כחוק וישב מאחורי ההגה של המשאית במשך כל שלוש שנות שירותו הצבאי,לא יכול לעבוד בתור נהג משאית באזרחות עד שלא יקבל את הרישיון האזרחי.

איך לדעתכם צריך לטפל בזה?כי בעיניי חוסר הצדק הזה פשוט מקומם,האם ייתכן שמר נהגוס יצטרך לעבור טסט מחדש במקרה כזה רק בגלל כשל בירוקרטי?

לדעתי,אם כן,אז הוא צריך לתבוע את הגורמים הרלוונטיים,ואין שום סיבה שהוא יעבור את כל התהליך מחדש.

אני ממש מקווה שאכן פירסמתי את האשכול בפורום המתאים,ומקווה גם שתוכלו לשתף,גם אלה מכם ששירתו כנהגים בצבא,איך לדעתכם צריך

לפתור בעיות כאלה.

אגב,אם אתם לא מצליחים לראות מיד את הקטע הרלוונטי,פשוט תגללו טיפה למטה עם העכבר והוא יופיע לכם להאזנה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
פורסם

זה כבר שנתיים וחצי ככה.

כל פעם אומרים יטופל יטופל עד עכשיו לא טופל.

גם רשיון C לא מקבלים.

אני למזלי הוצאתי רגע לפני שהתחיל הבאלגן וכן קיבלתי לאזרחות.

חבר שיצא לקורס חודשיים שלוש אחריי עד היום לא קיבל את הרשיון C (שנתיים ומשהו)

פורסם
זה כבר שנתיים וחצי ככה.

כל פעם אומרים יטופל יטופל עד עכשיו לא טופל.

גם רשיון C לא מקבלים.

אני למזלי הוצאתי רגע לפני שהתחיל הבאלגן וכן קיבלתי לאזרחות.

חבר שיצא לקורס חודשיים שלוש אחריי עד היום לא קיבל את הרשיון C (שנתיים ומשהו)

אני ממש שמח בשבילך שקיבלת את הרישיון האזרחי שלך לפני שהתחיל כל הבלאגן,אבל ממש מסכנים הנהגים כמו הבחור למעלה וכמו החבר שלך,שישבו שלוש שנים מאחורי ההגה של משאית סמי טריילר,אבל לא יכולים להתחיל לעבוד בזה באזרחות בגלל נסיבות שלא באשמתם.

פורסם

כל נושא הרישיון צבאים/היתרים צבוע ואינפנטילי. יש לך רישיון נהיגה למשאית באזרחות אבל זה לא מספיק בשביל לנהוג על טנדר קל בכביש, אז תוציא היתר בשביל רכבי 4X4. טוב יופי אבל אם אתה רוצה לנהוג על רכב מסחרי 7 מקומות אתה צריך שוב היתר מיוחד.

פורסם

גם אני עשיתי בתקופת השירות הצבאי רישיון לטרקטור T1, תיאוריה אזרחית וטסטר חיצוני אבל הרישיון לא נחשב באזרחות בלי סיבה..

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם (נערך)
כל נושא הרישיון צבאים/היתרים צבוע ואינפנטילי. יש לך רישיון נהיגה למשאית באזרחות אבל זה לא מספיק בשביל לנהוג על טנדר קל בכביש, אז תוציא היתר בשביל רכבי 4X4. טוב יופי אבל אם אתה רוצה לנהוג על רכב מסחרי 7 מקומות אתה צריך שוב היתר מיוחד.

העניין הוא שבמקרה הנ״ל המצב שונה ועוד יותר מעצבן,כאן לא מדובר בדיוק רק על חוקים והיתרי נהיגה שונים,אלא על בחור שהוציא רישיון גם צבאי וגם אזרחי,והרישיון האזרחי מגיע לו כחוק!!!

רק בגלל חוסר תיאום בין המערכות עקב מעבר של החברה שהייתה אמורה להנפיק לו את הרישיון האזרחי לבעלות אזרחית,הוא לא מקבל את הרישיון שמגיע לו,ומה שיותר גרוע זה שגם אם הם סוף סוף יתעוררו ויתחילו להזיז עניינים,הבחור עדיין יהיה חייב לעבור מבחן פיזי שעולה 1000 ש״ח(בשביל מה?הרי הוא כבר עבר את הטסט,למה לא פשוט לתת כבר לו ולבני מחזורו את הרישיון ולסגור עניין?).

פורסם

אם באמת מגיע לו, אז שימצא עוד כמה שנפגעו ולא קבלו רשיון אזרחי, ישכרו עורך דין שיתבע את המדינה בגין זה. אני מאמין שאו אז זה יתחיל לזוז.

אולי בעצם לפנות לתכניות מתאימה בטלווזיה, הם אוהבים אייטמים מיוחדים וזה אייטם שמאוד יעניין את הציבור.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם באמת מגיע לו, אז שימצא עוד כמה שנפגעו ולא קבלו רשיון אזרחי, ישכרו עורך דין שיתבע את המדינה בגין זה. אני מאמין שאו אז זה יתחיל לזוז.

אולי בעצם לפנות לתכניות מתאימה בטלווזיה, הם אוהבים אייטמים מיוחדים וזה אייטם שמאוד יעניין את הציבור.

זה באמת מגיע לו!!!

הבחור הרי עבר את הטסט,וכמו שהוא סיפר,באמת יש עוד הרבה שמגיע להם אבל לא קיבלו רישיון.

אבל עכשיו לא רק שקבלת הרישיון מתעכבת,אלא גם מתנים אותו במבחן פיסי שעולה 1000 שקל!!!

שלוש שנים הבחור ישב מאחורי ההגה של ססמיטריילר בצבא,אבל בגלל נסיבות שלא באשמתו לא רק שלא נותנים לו את הרישיון האזרחי,עוד מחייבים אותו בתשלום.

פורסם

אני גם הייתי נהג בצבא והוצאתי רישיון C צבאי לאחר שכבר היה לי C1.

לקח יותר משנה עד שבאמת קיבלתי את הרישיון אזרחי.

אני השתחררתי לא מזמן ומחזור גיוס מרץ 16.

יש לי שני חברים טובים, אחד נוב 15, השני אוג 15 ואף אחד לא קיבל את הרישיון האזרחי עדיין.

הייתה חברת כנסת אחת שהוציאה איזה חוק או משהו בסגנון וגם כמה חודשים אחרי זה משרד הרישוי הצבאי חיכו להוראות מלמעלה לפי פניות שלי במהלך השירות אליהם.

פורסם
מוזר, אני עשיתי C1 בצבא ב2013 וקיבלתי אותו מיד עם סוף הקורס, עשינו טסט, ומי שעבר שלחו אותו למשרד הרישוי להוציא את הרישיון..

אולי כי המעבר של המרב״ד לחברה אזרחית עדיין לא קרה במחזור שלך ובגלל זה היה לך מזל וקיבלת את הרישיון.

פורסם (נערך)
אני גם הייתי נהג בצבא והוצאתי רישיון C צבאי לאחר שכבר היה לי C1.

לקח יותר משנה עד שבאמת קיבלתי את הרישיון אזרחי.

אני השתחררתי לא מזמן ומחזור גיוס מרץ 16.

יש לי שני חברים טובים, אחד נוב 15, השני אוג 15 ואף אחד לא קיבל את הרישיון האזרחי עדיין.

הייתה חברת כנסת אחת שהוציאה איזה חוק או משהו בסגנון וגם כמה חודשים אחרי זה משרד הרישוי הצבאי חיכו להוראות מלמעלה לפי פניות שלי במהלך השירות אליהם.

מה שאתה מספר זה ממש מעצבן.

עצם זה ששני החברים שלך,שהתגייסו לפנייך,עדיין לא קיבלו את הרישיון האזרחי זה מקומם.הרי במשך שלוש שנים הם ישבו מאחורי ההגה של משאית ונהגו, ועכשיו הצבא לא מסוגל לעשות את המינימום ולתת להם את מה שמגיע להם?

וגם ממש מעצבן שחייל שמשתחרר צריך ממש להילחם כדי לקבל את זה,כמו שאתה סיפרת,והרישיון לא ניתן לו בזמן. הרי הבחור עבר את הטסט כחוק ונוהג על משאית כבר שלוש שנים בצבא,כך שאין שום סיבה שהוא לא יוכל לנהוג גם באזרחות.

לדעתי יש כאן סיבה מספיק טובה שעוד חיילים באותו מצב יתאגדו ויתבעו את משרד הביטחון.

פורסם
אני ממש שמח בשבילך שקיבלת את הרישיון האזרחי שלך לפני שהתחיל כל הבלאגן,אבל ממש מסכנים הנהגים כמו הבחור למעלה וכמו החבר שלך,שישבו שלוש שנים מאחורי ההגה של משאית סמי טריילר,אבל לא יכולים להתחיל לעבוד בזה באזרחות בגלל נסיבות שלא באשמתם.

מה שעוד יותר מבאס שגם במילואים הם ינהגו על רכבים דרגה C אך באזרחות אסור.

עם כל אלפי החיילים ואולי עשרות אלפי שלא קיבלו רשיונות עדיין והמון זמן שעבר אני לא מבין איך זה לא התפוצץ בין אם בתקשורת ובין אם תביעה בבית משפט.

דרך אגב יש עוד קורסים צבאיים בתחום הנהיגה שלא תופסים באזרחות וצריך לעשות השלמות באזרחות.

מנוף, גרירה וחילוץ, אמבולנס ועוד..

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
מה שעוד יותר מבאס שגם במילואים הם ינהגו על רכבים דרגה C אך באזרחות אסור.

עם כל אלפי החיילים ואולי עשרות אלפי שלא קיבלו רשיונות עדיין והמון זמן שעבר אני לא מבין איך זה לא התפוצץ בין אם בתקשורת ובין אם תביעה בבית משפט.

דרך אגב יש עוד קורסים צבאיים בתחום הנהיגה שלא תופסים באזרחות וצריך לעשות השלמות באזרחות.

מנוף, גרירה וחילוץ, אמבולנס ועוד..

שוב,אבל אתה מדבר כאן על כל מיני חוקים ותקנות על היתרי נסיעה ברכבים שבצבא החייל מקבל רישיון בעוד שבאזרחות אין לו.

במקרים כאלה בדרך כלל החייל יודע מראש שאם הוא עושה רישיון,נגיד על מנוף,בצבא,אז זה לא תופס באזרחות.

במקרה של החייל הזה לא מדובר על תקנות וחוקים של היתרי נהיגה לסוגי רכב מסויימים(מציקים ומעצבנים ככל שיהיו),אלא מדובר כאן על רישיון אזרחי שמגיע לו לקבל מתוקף החוק ומתוקף כך שהוא עבר טסט אזרחי,ורק בגלל המעבר של המרב״ד לבעלות אזרחית בזמן הלא נכון מבחינתו,החייל לא מקבל את אותו רישיון אזרחי שמגיע לו.

המרב״ד פשוט הזניחו את החיילים מהמחזור המדובר והתעלמו מהם,ובמקום פשוט לתת לו את הרישיון הם מטרטרים אותו מאחד לשני ועוד מציבים לו כל מיני תנאים הזויים.הרי הבחור נוהג כבר שלוש שנים בצבא,זה כשלעצמו אמור להוכיח שהרישיון האזרחי מגיע לו.

• תוכן חדש...