Jump to content

Rawr

  • הודעות

    35
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי Rawr

  1. אז בשעה טובה, הרכב הראשון שלי, פורד פיאסטה 2012, כבר עשה את שלו ואני מחפש להתחדש. התקציב מקסימום הוא 55 אלף. לתיבת ההילוכים יש לי העדפה לידני אך גם אוטומט זה סבבה. בשום פנים ואופן לא רובוטי. מרכב הרכב אני מעדיף האצבק. מה שאני מחפש זה רכב זריז עם מספיק כוח, אני מטייל הרבה באזור ירושלים והצפון אז צריך רכב שסוחב בעליות. אני מעוניין ברכב אמין ושלא יקרע לי את הכיס בתחזוקה השוטפת. הרכב לא יסע הרבה בשנה, פחות מהממוצע השנתי, אז חסכוני בדלק פחות מעניין אותי. רוצה רכב מרווח יותר מסופר מיני, איזה ג׳יפון/קרוס יכול להיות נחמד. בבקשה תעזרו לי בהכוונה לדגמים מומלצים לפי הדרישות, עוד פחות מחודש חוזר למילואים ואני לא רואה את עצמי מתפקד בלי רכב... 🙏
  2. Rawr

    רכב עד 15K

    אם תוכל לעזור לי למצוא זה יועיל מאוד. חיפשתי גם פה וגם דרך גוגל ולא מצאתי כלום, היה איזה אזכור לזה באיזה הודעה אבל לא חקירה של הנושא. האם זה היה ספציפית על הפיאסטה או פורד בכללי?
  3. Rawr

    רכב עד 15K

    האמת שבדקתי עכשיו ובאמת נראה שיש פיאסטה אך אני בהתלבטות לגביה. עם 142 אלף ק"מ ולא עשה טיימינג. אני זוכר מהספר רכב בעברית (שאני לא מוצא משום מה בגוגל יותר) שמומלץ לעשות החלפת רצועת טיימינג כל 5 שנים או 120000 ק"מ (הקודם יותר). ואילו באינטרנט ובספר רכב באנגלית רשום 240000 ק"מ או 10 שנים. מדובר בטיפול יקר ולא יודע למי להקשיב.
  4. היי, בידיוק חזרתי אחרי טיול במזרח ואני לוקח מאחי בחזרה את הרכב שלי. במשך חצי שנה הוא משתמש בפורד פיאסטה 2012 ידנית שלי ומבסוט סך הכל, עכשיו הגיע הזמן שהוא יקנה את רכב משל עצמו. מחפש משהו אמין בתקציב הזה, קצת גמיש אם זה שווה את זה, הוא סטודנט ולא צריך רכב גדול, מעדיף ידני. לפני שנה וחצי המלצתם לי פה על הפורד פיאסטה וזאת הקנייה הכי טובה שעשיתי בחיי ואני מודה לכם על זה! סומך עליכם שתעשו זאת שוב.
  5. בשעות כאלה שהרבה נוסעים על 80-90 בימין ואני על 120 זה ממש מיותר לעבור כל שנייה משמאל לימין. עד שאני עובר לימין אני כבר צקיך לצאת שוב לשמאל שזה די דבילי לדעתי. אם אין רכב בימין בקרוב אני מן הסתם חוזר לימין כי אין טעם שאסע על השמאל. אין מצב ששכחתי אורות גבוהים, אני זוכר בוודאות שאחרי שנתתי לו לעקוף הבהבתי לו.
  6. אני בידיוק חזרתי מהעבודה ועל כביש 40 אני נוסע כהרגלי באזור ה110-120 בשעות שכאלו. אני נמצא על הנתיב השמאלי נוסע ברגיל ובידיוק רכב שהיה על השמאל עבר לימין ואני עובר אותו וכמה שניות אחריי זה פתאום אני שם לב לאור חזק מאחוריי, רכב צמוד לי לתחת עם אורות גבוהים והרכב שבימין שעברתי נעלם, מסתבר שהוא פשוט שבר ממש מהר לשמאל בלי ששמתי לב אפילו. הקטע המוזר שאני נוסע לי על 120 והוא נצמד אליי בעוד שהנתיב הימני היה פנוי לו לחלוטין. מה שאני מנסה להבין הוא מה לעזאזל עובר לבנאדם כזה בראש? איזה מניע יש לך לעבור סתם ככה בימין לשמאל בעוד הימין שלך פנוי ולהיצמד לבנאדם? גם לי קורה לפעמים שאני נצמד לרכבים אבל לא בצורה כזו מוגזמת ועם אורות גבוהים.
  7. האם המחירים שם זה רק לצמיג או גם כולל התקנה?
  8. אני צריך להחליף את ארבעת הצמיגים שלי. התקציב שלי הוא 1000 ש"ח, הבנתי שפאלקן הוא דיי מומלץ בפורום. אני לא נוסע הרבה, 13 אלף קילומטר בשנה. יש איזה מקום מומלץ להחליף בו במרכז?
  9. אני גם בעלים של פיאסטה שנת 2012, ביצעתי לפני שבועיים טיפול+טיימינג. לפי החלפים שהיה רשום: רצועת מנוע פיאסטה רצועת תז' פוקוס Z 25+1.6# מותח רצועת תזמון פוקוס בורג גלגלת תזמון פיאסטה סך הכל עלות חלפים 952 ש"ח עלות עבודה 716 ש"ח לקח בערך שעתיים וחצי שלוש. תוסיף לזה מע"מ והגעת ל1900 ש"ח. ביצעתי את זה במוסך מורשה כי לפי מה שקראתי פה אז טיימינג זה טיפול שדיי כדאי לבצע במורשה. המוסך היה מקצועי ביותר, מוסך ברמלה בשם איציק ודיצר.
  10. אני גם הייתי נהג בצבא והוצאתי רישיון C צבאי לאחר שכבר היה לי C1. לקח יותר משנה עד שבאמת קיבלתי את הרישיון אזרחי. אני השתחררתי לא מזמן ומחזור גיוס מרץ 16. יש לי שני חברים טובים, אחד נוב 15, השני אוג 15 ואף אחד לא קיבל את הרישיון האזרחי עדיין. הייתה חברת כנסת אחת שהוציאה איזה חוק או משהו בסגנון וגם כמה חודשים אחרי זה משרד הרישוי הצבאי חיכו להוראות מלמעלה לפי פניות שלי במהלך השירות אליהם.
  11. סיוט כל הדבק דו צדדי האלו, כל הזמן נופל. הבאתי אחד שאמור להיות איכותי של 3M וכבר איבד מההשפעה שלו, העיקר על הקודן הוא יושב יפה מאוד ועדיין לא הצלחתי להוריד את שאריות הדבק.
  12. בסוף עשיתי במוסך מורשה ברמלה שהמליצו לי עליו. הלכתי אליו בעיקר כי לאחר חיפוש ראיתי שדווקא טיימינג זה טיפול שמומלץ לעשות במורשה. יצא לי סך הכל 1950 ש"ח כולל טיפול לרכב, הכל תקין עכשיו חוץ מצמיגים שזה אני החודש שם פלאקן.
  13. כבר הקדמתי אותך ובדקתי גם עם המוסך וגם עם הבעלים. לא עשו. אז האם עדיין כדאי ללכת למורשה (כי זה טיפול מורכב) או לחפש אלטרנטיבה. כמה כסף לדעתך בערך אני אצטרך להפרד?
  14. מקס, סלח לי שאני מתערב בוויכוח שלכם אך לפי מה שהוא המליץ הבנתי דהוא התכוון לקניית חלפים לבד ולהביא למוסך שיסדר מה שצריך לפי החלפים שאני מביא ולא לבצע את הטיפול בעצמי. בשביל שדבר כזה יקרה אני צריך ללמוד עוד הרבה לפני שאחשוב על זה. בכל מקרה צץ משהו שמשנה את כללי המשחק. דיברתי עם המוסך מורשה ברמלה שהמליצו לי עליו פה ולפי מה שהם בדקו ברישומים לא בוצע טיימינג לרכב שלפי היבואן מומלץ לעשות או ב5 שנים או ב120 אלף ק"מ. אני כרגע עם הרכב על 133 אלף. מה שמוזר הוא שלפני קניית הרכב בדקתי במוסך מורשה ואמרו שבטיפול אחרון כן בוצע טיימינג. עכשיו טוענים שלא. אז מה עדיין כדאי ללכת למורשה?
  15. קראתי יותר מידי. מה שרשמתי זה רק על אותה רשימת קניות שפותח הדיון רשם והיא מוגזמת ברמות. השיטה הכי נורמלית שמצאתי בשבילי היא 2 הדליים, רק בעיה שאני גר בבניין באזור דיי עמוס מבחינת חנייה ככה שגם אם אני מוריד דליים זה חתיכת סיפור לשטוף את הרכב וצריך להזיז את הרכב לאיזה מקום מרווח יותר מה שבעייתי עם 2 דליים.
  16. לפי ספר הרכב אין בטיפול הזה משהו גדול אז כנראה שאלך למורשה. מצאתי כל מיני המלצות ישנות עליו בפורום לפני פתיחת הדיון, לא ידעתי כמה זה רלוונטי להיום. אז אתה אומר שאני יכול לרכוש את החלפים לבד ורק ללכת למוסך עם אותם חלפים ולבקש שיחליפו? המוסכניקים לא יסתכלו בעין רעה על זה? אם אתה אומר לעמוד ליד הרכב ולהסתכל אז זה אומר שבערך שעה-שעתיים הם מסיימים את זה? אני מאוד הייתי רוצה ללמוד על מכניקה של רכבים, איך הם עובדים, מה משמעותו של כל חלק כמו שאני יכול לדקלם בנושא מחשבים, מאיפה מתחילים?
  17. הרצתי עליהם עכשיו בדקתי והגעתי לאתר הזה: http://www.iandd.co.il/ נראה שהם רק מטפלים בסקודה. אחרי זה נכנסתי לאתר של פורד והם רשומים שהם כן מוסך מורשה. ואז הגעתי לזה http://www.bmotors.co.il/ שרשום שהם כן. אז כנראה שהם כן. יש עוד המלצות חוץ מהם? אגב בשביל הידע כללי, טיפול לרכב בדרך כלל כמה זמן לוקח עד שהרכב מוכן? במידה ועושים מה שצריך ואין תקלות שמתגלות.
  18. בתור אחד שרוצה להתחיל לשטוף את הרכב בעצמו אני רואה את הרשימת קניות הזו ומקבל חתיכת חום. דלי ב60 שקל וגריט ב65?!
  19. יש לי פורד פיאסטה 2012 ידני שנקנתה לפני מספר חודשים. עכשיו הגיעה זמנה לעשות טיפול ואני דיי מבולבל. מדובר ברכב ראשון שלי וטיפול ראשון שלי כך שאין לי ניסיון עם מוסכניקים. הרכב טופל אצל הבעלים הקודמים רק במורשה אך אני חושב שזה דיי מיותר להישאר במורשה לא? יש לי שובר שקיבלתי בעת העברת הבעלות שהוא רק פילטר שמן+שמן למוסך מורשה, אז אני מתלבט אם מורשה או לא.
  20. עשיתי העברת בעלות אתמול וקיבלתי מהדואר את ההטבה. מקווה שהכל יילך בסדר. לגבי הצמיגים אני בדקתי והם עוד יחסית בסדר רק לא זהים מבחינת הדגם, יכול להיות הבחור בבדיקה סתם הגזים.
  21. האמת שאין לי מושג, רשמתי בידיוק מה שרשום בטופס. מה שהבוחן הסביר אחרי הבדיקה זה נשמע כאילו הרמת שמן נמוכה ואמר שזה הגיוני כי בקרוב צריך לעשות טיפול רגיל. אם באמת הייתי יודע לא הייתי שואל פה. החלטתי כן לקנות את הרכב בסוף ובגלל הליקויים וההתעסקות הורדתי את המוכר ב2500 שקל. את השמשה נסדר דרך הביטוח, את הצמיגים אני אחליף שבוע הבא כנראה ואכניס למוסך מורשה שיעיף מבט. הבנתי שאני מקבל טיפול ראשוני חינם בהעברת הבעלות.
  22. הרכב הוא יד 1 והקילומטר הוא דיי גבוה (130) ועשה כל הטיפולים שהומלצו במוסך מורשה וממש לא מזמן ב120 הוחלף רצועת טיימינג גם. מדובר ברכב שכמעט כל הנסיעות שלו היו בדרום ולא בדרך עירונית כך שזה הגיוני הקילומטר. לגבי השאיבת שמן אמרו בבדיקה שיכול להיות שבגלל שאוטוטו הוא צריך לעשות טיפול רגיל (135) אז חסר שמן וזה מה שנגרם, לא יודע כמה זה קריטי. חבר שעבד במוסך פורד אמר לי שהוא ראה בכל הפיאסטות של אותם שנים גם את הנגישות בהגה וזה לא באמת רציני. הסעיף תשע של איפוס מחשב זה אני הוספתי, יש עוד דף בבדיקה של המחשב ומראה שהמצבר טיפה חלש ורשם שיש צורך באיפוס מחשב. הלוואי והיה לי מבחר גדול של מוכרים על אותו רכב והייתי יכול ללכת על משהו אחר שתוחזק טוב יותר אבל אין ועברתי מודעה מודעה בכל הרשת.
  23. מדובר על ידני
  24. אז לקחתי היום רכב לבדיקה (פורד פיאסטה 2012) לפני קנייה ואלו הדברים הלא תקינים: 1. חסר שמן במנוע, שאיבת שמן לחלל השריפה (אוטוטו צריך לעשות טיפול) 2. נקישה בתיבת הגה 3. בולמי זעזועים קדמיים מגיני אבק פגומים 4. כל מיני מכות פח קטנות שלא שמים לב אליהם (לא מעוניין לתקן) 5. שמשה פגומה (סדק קטנטן) 6. צלחות שחוקות, לפרק גלגלים ולבדוק רפידות 7. 3 צמיגים פגומים ולא זהים (המוכר הסכים לרדת ב1000 ש"ח על זה) 8. תאריך מצבר 2016 9. איפוס מחשב המודגשים זה מה שבבדיקה הדגישו לי הרכב נראה מעולה, טופל במוסך מורשה ובאמת נראה מאוד שמור בפנים ומאוד בא לי עליו וגם הרבה אמרו לי שבבדיקות האלה זה הרבה חארטות ואוהבים לנפח דברים. במידה ואני קונה אותו כמה נזק אמור לצאת לי כדי ליישר קו?
  25. מה ישן בו בידיוק ועל איזה הרפתאות אתה מדבר? יכול להיות שהתבלבלתי כי אשדוד ליד יבנה ויבנה נחשב מרכז. האמת שגם חשבתי על 208 אבל פשוט לא מוכרים אותה...
×
×
  • תוכן חדש...