Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לכם טעות בקוספציה.

בארץ אלה שנוסעים לאט נינוח הם תמיד בשמאלי.

אלה שנוסעים מהר הם בימני.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא תמיד ככה. אני תמיד נוהג בימין בבין עירוני במהירויות האלה ואף פעם לא מעל 110 קמ"ש ותמיד יוצא לי לעקוף לא מעט נהגים נינוחים ב80-90 קמ"ש, שזה בסדר גמור. הבעיות מתחילות כשאחד כזה עובר לשמאל כי בא לו ולא מאפשר לעקוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה רוצה לעקוף ב110 קמ"ש ובא מאחוריך מישהו ב180 קמ"ש, אתה מחכה שניה וחצי שהוא יעבור ויוצא לעקיפה אחריו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם אוהב לשייט לפעמים על כביש 20 בימני. מכוון את בקרת השיוט ל105 ומסתכל לכיוון צריכת הדלק הרגעית - ורואה אותה משתנה בהתאם לתנאי הדרך (מישור, קצת עליה / ירידה).

עוד משהו שאני אוהב, ואני חושב שאולי אני היחיד שמשתמש בו - זה כפתור הResume - במידה ואני משייט ויש רכב זוחל מקדמה - לוחץ על הכפתור שמבטל את המערכת ומתאים את עצמי לתנועה (עוקף או מוריד מהירות שיוט). שאפשר לחזור לשייט - לוחץ עליו שוב. כל זה מבלי נגיעה בבלמים או בגז.

כמובן וכמובן שהכל לפי שיקול דעת - אם יש צורך בבלימה מהירה - מגיב עם בלם.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

זה מרגיש לאט מדי ומשעמם, ואני לא אחד שיוצא לעקיפות מיותרות, פשוט הזרימה של הנסיעה נפגעת שם. בד"כ תמיד יש איזו אחת שנוסעת על 70, ערס שמדבר בפלאפון על 80 ואיזה קשיש מבולבל על 60.

פורסם (נערך)

אתמול עשיתי את זה.

נסיעה לת"א

כיוונתי על 100 קמ"ש ובאמת נאלצתי לעקוף מס' רכבים בדרך.

היתרון הגדול - צריכת דלק משופרת.

על מהירות של 110- מחשב הדרך מראה צריכה של 6 ליטר ל-100 ק"מ = 1/16 ק"מ לליטר.

100 - בסופו של דבר המחשב הראה צריכה ממוצעת של 5 ליטר ל- 100 ק"מ = 1/20 ק"מ לליטר. (אני מאד בספק בקשר ל1/20 אבל בטח זה איפשהו באמצע).

משמע מעל 100 קמ"ש צריכת הדלק נפגעת באופן דיי משמעותי.

אצלי ברכב בין 40 ל- 100 קמ"ש נמצאית הצריכה האופטימלית לפחות כך לפי מחשב הדרך.

זה באמת משעמם, אבל מה שכן זה הרבה יותר רגוע ולא לוקח הרבה יותר זמן וזה שווה בשביל החסכון בדלק.

את בקרת השיוט אני יכול להפעיל אצלי ברכב החל ממהירות של 40 קמ"ש.

כרגע, אני מקבל באופן דיי עקבי ורווב הזמן עם מזגן צריכה משולבת של 1/14 ק"מ לליטר.

נסיעה מעורבת של 80% בין עירוני ו-20% עירוני.

זה בהחלט שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
יש לכם טעות בקוספציה.

בארץ אלה שנוסעים לאט נינוח הם תמיד בשמאלי.

אלה שנוסעים מהר הם בימני.

ירשו את זה מהמנדט הבריטי אני מניח.

לדעתי צריך להעביר את התנועה לצד שמאל של הכביש וזהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לי יותר מפריעים אלו שעושים לך מופעי אורות וצלילים מאחורה כי לא יאה להם שאתה יוצא לעקיפה בשמאל ב-110 ולא ב-180

זה מחרפן אותי, אתה רואה שבימין יש תור של 4-5 סמיטריילרים ואני באמצע העקיפה שלהם - ראבק חכה שניה אסיים לעקוף ואחזור לימין, אין לי מה להישאר בשמאל.

אתמול עשיתי את זה.

נסיעה לת"א

כיוונתי על 100 קמ"ש ובאמת נאלצתי לעקוף מס' רכבים בדרך.

היתרון הגדול - צריכת דלק משופרת.

זה באמת משעמם, אבל מה שכן זה הרבה יותר רגוע ולא לוקח הרבה יותר זמן וזה שווה בשביל החסכון בדלק.

את בקרת השיוט אני יכול להפעיל אצלי ברכב החל ממהירות של 40 קמ"ש.

תפוס לעצמך פלייליסט טוב - אבל ממש טוב, סדר לעצמך תנוחת סבבה באוטו וקצת לתופף על ההגה ולשיר כי גם ככה אף אחד לא מסתכל - פתאום המהירות לא פקטור בכלל כי דיי נחמד לך באוטו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ממש מזדהה לגבי העקיפה. יש אנשים שחושבים, שהנתיב השמאלי שייך להם יותר ויש להם יותר בעלות עליו מאשר לכל השאר והם יסנוורו וינסו לפנות שיירה שלמה וכל מה שעומד בדרכם.

ב107 הרגשתי שאני מתקדם בכל מהירות.

בספארק עם הגיר הרציף 100 קמש פתאום נראים דיי איטיים.

פורסם

^^

כנ"ל קורולה - מהירות השיוט שלה זה 120 ב2500 סל"ד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

במעט שאני נוסע ברכב: לא אכפת לי ממהירות הגעה, לא אכפת לי מדלק, הייתי מאוד מאוד שמח לנסוע 90 בימני וכאשר אני ערני אני עושה את זה (זה מסתדר אחלה, כי זה בד"כ בפקקים של הבוקר). שם מוזיקה טובה לפתוח את היום (או אודיובוק) ומשייט להנאתי כמו משאית.

בחזור זה בד"כ שעות לא שעות ואז אני מאוד עייף ומאוד קשה לי לנהוג "בלי מטרה". אז אני מהיר מהתנועה ובד"כ זה שעוקף. אני מאוד מקפיד לחזור לאמצע ולימין. זה לא מאוד הכרחי כי הכביש ריק, אבל זה משאיר אותי ערני ודרוך בנהיגה על אף העייפות, כי אני מגדיר לעצמי מטרה "מהיר ומנומס".

לא רואה הנאה ממשית בשיוט מהיר או אטי. נטו להגיע בבטיחות ואם אפשר לא לסבול הרבה מהדרך, לכן רוב הזמן אני ברכבות או אוטובוסים שנהנים מהנת"צים של ת"א (ואני איתם).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני בדיוק ההפך: בבוקר קצת ממהר לעבודה (עדיין בתחום החוקי או בחריגה המקובלת), אחר הצהריים חוזר הביתה נינוח, לא אכפת לי גם לשייט על 80-100 בימני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...