Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם באמת מצליחים לא להיות פרנואידים עם בקרת השיוט האדפטיבית?

ניסיתי אותה קצת באוקטביה 2018 1.4, והיא לא עבדה כ"כ טוב או שאולי הפרנויה גרמה לי לחשוב כך.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקרת שיוט אדפטיבית עדיין מצריכה ריכוז לשמירה על נתיב, תנסו את המערכת של וולבו, אני הרבצתי נסיעות של 600 ק"מ בהשלמה של סדרות טלוויזיה...

לגבי שיוט נינוח, אני גורר הרבה ואז המהירות המירבית המותרת היא 10 פחות מהמהירות המותרת בכביש אז התרגלתי לנסיעה איטית בימני, ולפעמים שאני לא גורר אני עם אותו מוד בראש, בדיוק כמו שאני נכנס לרכב בנזין וממתין לפני שאני מניע :)

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

פרנויה ממה? ניסיתי בכמה מכוניות, בואגיות עובדת מצוין, בטויוטה פחות וזה משתנה מיצרן ליצרן.

בחזרה לנושא השרשור, עקב מנוע צנום אני גם ככה לא רואה סיבה לעבור את ה90-100 בשיוט, שם בקרה ונוסע.

פורסם
גיליתי שזה כמעט בלתי אפשרי להשתמש בבקרת השיוט (אין לי לצערי אדפטיבית).

אנשים בכביש 2 נוסעים גם על פחות מ-90 קמ"ש.

אז מגבירים מהירות עם הגז, עוקפים וחוזרים לנתיב ובקרת השיוט עדיין צריכה לעבוד ולרוץ על המהירות שקבעת ברגע ששחררת את הרגל מהגז. לא ביג דיל וגם באדפטיבי היית צריך לצאת מהנתיב ולבצע עקיפה רק ששם היית עושה זאת מבלי ללחוץ על דוושת הגז.

אם אתה מדבר על מצב של בלימה שמנתקת את הבקרה אז זה כולה כפתור אחד להחזיר אותה לפעולה עם המהירות שקבעת, לדעתי זה בקטנה.

היתרון של בקרת השיוט האדפטיבית מתבטא בעיקר בתנועה פקוקה עם שינויי מהירות תכופים, בשיוט לטעמי זה פחות קריטי.

פורסם

אני נוסע קבוע על 90 קמ"ש בנתיב בימני עם בקרת שיוט דלוקה. לפעמים כשאני ממהר (פעמיים בשבוע יוצא לקורס שמתחיל חצי שעה אחרי סיום העבודה) נוסע על 99 קמ"ש.

מעבר לכך שהנסיעה הרבה יותר שקטה ורגועה (מעל 110 יש אצלי רעשי רוח) אני שומע פודקאסטים והרצאות (THIS IS PRODUCT MANAGMENT, מוצרלה, המנגל ועוד...) בדרך מה שהופך את הזמן ברכב למנוצל היטב.

בונוס נחמד : כרגע עומד על ממוצע של 17.8 ק"מ לליטר.

פורסם

אני משתמש בזה המון, פועל בצורה הנ"ל לא מעט פעמיים וזה דיי מרגיע - במקום להתרכז בללחוץ על הדוושת גז אני מניח את הרגל ליד צמוד ונהנה קצת ממוזיקה.

גם בבקרת שיוט רגילה - באם יש מישהו שממש זוחל בימין מגביר קצת מהירות עוקף וחוזר לימין.

בבקרת שיוט אדפטיבית כדאי להיזהר בעיקר מצמתים ובכאלו שלא מכילות סייען פקקים גם מפקקים שעלולים לבוא - היה לי בקרת שיוט אדפטיבית בקוגה שהייתה לי בנורווגיה, מדינה עם הרבה כיכרות בין עירוניים, בכל כיכר שהיה רכב מקדמי המערת דפקה בלימות חירום(שלא בצדק) שגרמו לנורווגי שנהג מאחורי למיני התקף לב, פעם אחת גם בכביש שבו המשכתי ישר אבל היה רכב שעצר כי ניסה לפנות שמאלה(הייתי רחוק ממנו אבל המערכת כבר דפקה את בלימת החירום שלה ממרחק).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני משתמש בזה המון, פועל בצורה הנ"ל לא מעט פעמיים וזה דיי מרגיע - במקום להתרכז בללחוץ על הדוושת גז אני מניח את הרגל ליד צמוד ונהנה קצת ממוזיקה.

גם בבקרת שיוט רגילה - באם יש מישהו שממש זוחל בימין מגביר קצת מהירות עוקף וחוזר לימין.

בבקרת שיוט אדפטיבית כדאי להיזהר בעיקר מצמתים ובכאלו שלא מכילות סייען פקקים גם מפקקים שעלולים לבוא - היה לי בקרת שיוט אדפטיבית בקוגה שהייתה לי בנורווגיה, מדינה עם הרבה כיכרות בין עירוניים, בכל כיכר שהיה רכב מקדמי המערת דפקה בלימות חירום(שלא בצדק) שגרמו לנורווגי שנהג מאחורי למיני התקף לב, פעם אחת גם בכביש שבו המשכתי ישר אבל היה רכב שעצר כי ניסה לפנות שמאלה(הייתי רחוק ממנו אבל המערכת כבר דפקה את בלימת החירום שלה ממרחק).

בקרת שיוט, אדפטיבית או לא, אמורה להיות מופעלת רק בכבישים שאין בהם צמתים, רמזורים, כיכרות או הולכי רגל.

• אחראי פורום
פורסם

לא סובל בקרות שיוט, לא אקטיבית ולא פסיבית.

אני לרוב על הימני על 100-110 ומבקר בשמאלי רק לעקיפת איטיים יותר. מוד מלחמה נגמר אצלי מזמן.

סוג של serenity now, בתקווה בלי ה-insanity later, הקל לי את נהיגות הדיילי משמעותית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אני לא מוצא את בקרת השיוט שימושית - אפילו ב-2 ו-6 תמיד יהיה החכמולוג שיגרום לי ללחוץ על הבלם.

לפני כשנה בקנדה זה היה קצת יותר טוב - המהירות המתוכנתת הופיעה על הצג, אז תכנתתי כל הזמן עם הפלוס והמינוס. אבל, עדיין, הצריכה משחקים בלתי פוסקים - פשוט עם האגודל במקום עם כף הרגל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בקרת שיוט, אדפטיבית או לא, אמורה להיות מופעלת רק בכבישים שאין בהם צמתים, רמזורים, כיכרות או הולכי רגל.

נכון, אבל מידיי פעם כשאתה מתקרב לכיכר ובא לבטל המערכת משמעותית לפני הכיכר דופקת ברקס.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בקרת שיוט נשארה עבורי גימיק חביב, לא משנה אם אקטיבית או פסיבית. עם האקטיבית באיוניק הייתי מוצא את עצמי מלטף את הגז בכל פעם שהייתי מתקרב לכלי רכב שדרש עקיפה או נדחף לנתיב (בכדי להמנע מהבלימה האגרסיבית והמאוחרת יחסית של המערכת), וכשהפקק היה מגיע המערכת אמנם היתה מסוגלת להביא את הרכב לעצירה מוחלטת, אך הצורך לדרוך אותה מחדש (ב 30 קמ"ש אאל"ט) הפך את כל העסק למטרד/מיותר. ידוע שיש מערכות אקטיביות מקיפות יותר ברכבים יקרים/מאובזרים יותר, שם אולי זה יהיה יותר נסבל.

פורסם

משעמם רצח , אבל תמיד תצטרך לעקוף אנשים פשוט נוסעים לאט עסוקים בפאלפון .

וגם תמיד יהיו את האלה שמאלצים אותך לבלום בלי סיבה אז הבקרת שיוט זה מעצבן

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

פורסם

רק שאני נוהג במזדה הישנה שלי ושל אחי

זה גם טוב לאורך חיים של המנוע.

אם אני אשייט על 110+ הסל"ד יהיה 3 ומעלה וזה כבר לא חסכוני בדלק וסתם בלאי וגם ככה הרכב ישן ועם איזה 340K ק"מ.

פורסם

בדרך כלל לבקרת שיוט אדפטיבית יש 4 מרחקים.

לשים אותה על 2 ולשייט בימני ברגוע אפשר בהחלט.

לשמאלי זה פחות מתאים כי אנשים יכולים להידחף גם שזה על השמירת מרחק הכי נמוכה.

החסרונות של בקרת שיוט אדפטיבית שלא כמו נהג אנושי שיכול לצפות האטה/האצה ולעזוב את הגז/ברקס וככה לחסוך בדלק המערכת לא יכול ואז בולמת במקום/ מאיצה מהר.

• תוכן חדש...