Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקודיאק גיר עם מצמדים רטובים - בגיר כזה, המצמדים יותר עמידים משמעותית כיוון שהם טבולים בנוזל הידראולי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

בגולף גיר עם מצמדים יבשים.

מניר1 הקדים אותי. Golf-R גם יוצאת מן הכלל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
נשמע מהייעוץ שלכם שדי מפחיד לרכוש רכב עם תיבת ההילוכים הנ"ל.

חשבתי בעתיד הקרוב לרכוש את הסקודה קודיאק (שיש לה גיר כזה)...

אני מתחיל לחשוב שוב...

הגיר DSG DQ200 רגיש יחסית לדורות האחרים בסדרה.

במידה ואתה מעוניין בקודיאק, שהוא רכב מומלץ בפני עצמו, אמליץ לרכוש את אחת מגרסאות ה2.0 ליטר. גרסאות אלו באות עם מצמדים רטובים

פורסם

1. כשאתה מניע את הרכב בבוקר תנהג בזהירות רבה עם רגל קלה על הגז.

שום זהירות מיוחדת לא נדרשת, פשוט להאיץ במתינות כל עוד המנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה. כלל זה נכון לכל מנוע.

הכלל הזה בהחלט לא נכון, בטח לכל מנועי הטורבו. זה בדיוק כמו שProMer כתב. הוא מדבר על טמפ' שמן שצריכה להגיע ל80 מעלות לפחות, בהנחה שמשתמשים בשמן 5w30. הסיבה היא שמן רב-דרגתי שצריך להגיע לצמיגות הנכונה, אחרת השמן יהיה צמיג מדי ולא יספק שימון ראוי בטורים גבוהים. ההמלצה הזאת כתובה בחלק מספרי רכב של VAG, אבל זה כלל נכון לכל מנוע.

לפי המדידות שלי, לשמן לוקח 15 דקות להתחמם לטמפ' עבודה, ונוזל קירור מגיע לטמפ' עבודה תוך דקות בודדות מהנעה קרה.

לגבי ה"שמירה על DSG", לא צריך לגעת בכלום, לא מצב ידני ולא ספורט, הגיר עושה עובדה יפה. הדבר היחיד שצריך ללמוד זה לנסוע נכון בפקק במהירות קבועה, בלי לעצור-להאיץ כל עשר מטר.

לגבי החלפות תדירות יותר של שמן. ההמלצה לטפל כל 15 אלף או שנה, היא עבור נהג ממוצע שנוסע במהירות ממוצעת סביב 50 קמ"ש(ניתן לראות את מהירות הממוצעת לטווח ארוך במחשב). חריגה מהממוצע, לדוגמא נהג שאוהב טורים גבוהים או רכב שנמצא רוב הזמן בפקקים מצריך התייחסות שונה מההמלצה הכללית.

פורסם
הכלל הזה בהחלט לא נכון, בטח לכל מנועי הטורבו. זה בדיוק כמו שProMer כתב. הוא מדבר על טמפ' שמן שצריכה להגיע ל80 מעלות לפחות, בהנחה שמשתמשים בשמן 5w30. הסיבה היא שמן רב-דרגתי שצריך להגיע לצמיגות הנכונה, אחרת השמן יהיה צמיג מדי ולא יספק שימון ראוי בטורים גבוהים. ההמלצה הזאת כתובה בחלק מספרי רכב של VAG, אבל זה כלל נכון לכל מנוע.

מה לא נכון? ברור שלחיצה הגונה שתגרום למנוע להגיע לקו האדום מיד אחרי הנעה קרה תגרום נזק לאורך זמן, אבל פותח השרשרור "סתם" התעניין האם מנוע TSI דורש כפפות של משי והתשובה היא שלא (אני מניח שהוא לא מתכוון לצאת למירוץ דראג מיד איך שהוא מניע את המכונית שלו).

שמן מנוע מודרני שעומד בתקני היצרן יעשה עבודה מעולה בשימוש סביר, גם בהנעה בחורף צפון אירופאי/אמריקאי, אז אחת כמה וכמה בישראל החמימה. מעבר להאצות מתונות לאחר הנעה, אין שום דבר מיוחד שנהג צריך לנקוט בו.

לגבי תדירות הטיפול, יצרן הרכב מציין מהם תנאי נהיגה קשים וממליץ על הגברת תדירות הטיפול בהתאם (זה עדיין המלצת יצרן...). בשימוש רגיל, אין שום צורך להגדיל את התדירות הטיפולים מעבר להנחיות היצרן. אם פסיכולוגית זה עושה לך טוב, לבריאות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה עושה טוב בהחלט, פשוט לטווח הארוך... מי שמחליף כל 5 שנים לא ירגיש את זה.

מי שטוען שהחלפת שמנים תדירה יותר לא תועיל - לא פירק מנוע בידיו בחייו .

שלא לדבר על לראות אחד מפורק.

פורסם

לגבי החלפות תדירות יותר של שמן. ההמלצה לטפל כל 15 אלף או שנה, היא עבור נהג ממוצע שנוסע במהירות ממוצעת סביב 50 קמ"ש(ניתן לראות את מהירות הממוצעת לטווח ארוך במחשב). חריגה מהממוצע, לדוגמא נהג שאוהב טורים גבוהים או רכב שנמצא רוב הזמן בפקקים מצריך התייחסות שונה מההמלצה הכללית.

איפה זה מתועד?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
איפה זה מתועד?

לדוגמא בספר רכב של הונדה סוויק, אבל זה כלל שתקף לכל רכב.

הנושא הזה נחקר ונבדק לעומק, וההמלצה של היבואן כללית מדי וכמובן שלא מתאימה לכל מצב באופן גורף.

בארץ יקר מאוד לעשות בדיקת שמן, לכן כלל אצבע שכדאי להחליף שמן בצורה יזומה בתדירות כפולה.

פורסם

לגבי ה"שמירה על DSG", לא צריך לגעת בכלום, לא מצב ידני ולא ספורט, הגיר עושה עובדה יפה.

יש לך רכב DSG שאתה כל כך בטוח?

לי יש כזה (איביזה 1 ליטר), ומנסיון, אצלי מצב D לא שמיש ברוב הזמן. אני משתמש בו רק בירידות, במהירות תלת ספרתית ובהתחלת נסיעה.

בשאר המקרים אני משתמש לרוב במצב הידני - בעיקר בפקקים.

הסיבה היא שבמצב D, הרכב מטפס בהילוכים במהירות ואני מוצא את עצמי ,למשל, בהילוך שביעי במהירות של 65 קמש, מה שמקשה עלי את הנסיעה (במצב כזה המנוע "חנוק" כי הוא מתחת לסל"ד שבו יש לו מומנט מספיק בשביל "לסחוב").

פורסם
יש לך רכב DSG שאתה כל כך בטוח?

לי יש כזה (איביזה 1 ליטר), ומנסיון, אצלי מצב D לא שמיש ברוב הזמן. אני משתמש בו רק בירידות, במהירות תלת ספרתית ובהתחלת נסיעה.

בשאר המקרים אני משתמש לרוב במצב הידני - בעיקר בפקקים.

הסיבה היא שבמצב D, הרכב מטפס בהילוכים במהירות ואני מוצא את עצמי ,למשל, בהילוך שביעי במהירות של 65 קמש, מה שמקשה עלי את הנסיעה (במצב כזה המנוע "חנוק" כי הוא מתחת לסל"ד שבו יש לו מומנט מספיק בשביל "לסחוב").

כמובן, יש לי רכב עם DSG, והרכב הקודם גם היה עם DSG. שניהם 1.8 TSI\TFSI.

יכול להיות שבגלל המנוע החלש אתה סובל, כי אני בכלל לא שם לב באיזה הילוך הרכב נוסע.

פורסם
כמובן, יש לי רכב עם DSG, והרכב הקודם גם היה עם DSG. שניהם 1.8 TSI\TFSI.

יכול להיות שבגלל המנוע החלש אתה סובל, כי אני בכלל לא שם לב באיזה הילוך הרכב נוסע.

בדיוק!

בסיאט יש גם רמות גימור שבהן ניתן לשנות את תכנית העברת ההילוכים במנוע, אבל לא ברמת הגימור שלי.

• תוכן חדש...