Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי קיה סטוניק עם מנוע פיצפון של 3 צלינדרים עם טורבו שמפיק בקירוב 120כ"ס.

את הרכב רכשתי במחשבה שמנוע 1 ליטר עם טורבו יהיה חסכוני לעומת רכבים עם מנועי 1.4 ליטר וכן הלאה.

בפועל הרכב אומנם מרגיש מספיק זריז בכבישים אך הוא ממש לא חסכוני. אם כבר אז להיפך.

ומפסיד את כל הארקטיביות שלו אם אינני יכול להנות מחיסכון משמעותי בדלק לעומת

רכבים יותר מעניינים שבאים עם מנועים יותר חזקים.

נשאלת השאלה האם המנועים האלו באמת חסכוניים ועדיפים על פניי מנועים עם 1.4ל' טורבו ומנועי 2.0 ל'.

שלהם יש יותר כוחות סוס ולכן מתאמצים פחות ממנועי 1ל'.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה צפית שהיא תצרוך? באילו תנאים אתה נוסע? אצלנו הסטוניק אחרי 6000 ק"מ צורכת 12.8 ק"מ/ל' במשאבה, בנסיעות פרבריות-הרריות די עמוסות. זה אולי לא צריכה של היברידית, אבל זה גם לא ממש רע בהתחשב בנסיבות, ובביצועים. אני בספק שסטוניק 1.4 תצרוך פחות, והיא בוודאי זריזה פחות. המכונית שוקלת 1,220 ק"ג ודי גבוהה. שוב, יהיו מכוניות חסכוניות יותר כנראה (אומרים שארונה) אבל הנתון הזה לא רע באופן מופגן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

13קמ לליטר זאת צריכה ממוצעת של מנוע 1.6 אטמוספרי שמפיק 130כ"ס.

שנתון זה עצמו הופך את המנוע 1ל' ללא אטרקטיבי.

טויוטה יאריס עם מנוע 1.3 אטמוספרי עושה 15 קמ לליטר. ולה יש רק 80כ"ס.

ציפיתי לקבל נתון קרוב ל17קמ לליטר מהסטוניק, לפחות 15קמ לליטר.

בפועל אני מקבל 12קמ לליטר. ולפעמים גם 11קמ לליטר.

עם נתונים כאלו מה הטעם במנוע הזה?

איפה החיסכון בדלק?

הייתי קונה סוזוקי קרוסאובר או מיצובישי אקליפס עם מנועי 1.4 ו1.5 טורבו והייתי מקבל צריכת דלק מאד דומה

אבל מנועים שנותנים הרבה יותר.

אגב לפי היגיון מתמטי, מנוע עם אותם הנתונים יפיק בקירוב את אותם הביצועים ולכן גם צריכת דלק דומה.

סיאט אורונה או כל רכב אחר שיש לו מנוע 1ל' מוגדש עם 3 צלינדרים יקבל את אותה צריכת דלק בקירוב.

אפשר להתחשב במשקל הרכב וכו' אבל כל הרכבים שקיבלו את המנועים האלו הם דומים.

כך שזה נתון זניח.

עריכה אחרונה על ידי David17
פורסם

ההיגיון שלך לא תופס במציאות, מנועי טורבו מייצרים יותר מומנט בסל"ד נמוך מאשר מנועים אטמוספריים ולכן מציגים ביצועים עדיפים.

באקליפס כנראה היית מקבל צריכת דלק יותר גרועה, הוא לא חסכוני במיוחד.

קח בחשבון שבנסיעות עירוניות קצרות לא תתקבל צריכת דלק טובה בכל מקרה, אולי חוץ ממכוניות היברידיות.

פורסם

האקליפס נבחן כאן בפורום, לא הציג צריכת דלק עדיפה, וגם לא הציג ביצועים עדיפים. לא נהגתי בקרוסאובר. לא יודע אילו משפחתיות אטמוספריות 1.6 נותנות לך 13 ק"מ/ל' בממוצע בתנאים זהים. שוב - זה לא מציאת המאה, אבל הגליק העיקרי כאן הוא הביצועים, ומה לעשות שעם הטורבו קל יותר גם מאשר עם 1.6 אטמוספרי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם נזניח את הביצועים של המנוע לרגע.

ניקח מנוע 1ליטר ומנוע 1.6 ליטר שהשתילו אותם באותו רכב.

תיאורטית מנוע 1ליטר אמור להיות חסכוני יותר חסכוני ממנוע 1.6.

אבל בפועל מנוע 1ליטר מתאמץ יותר להניע את משקל הרכב מאשר מנוע 1.6ליטר.

להבנתי עיקרון זה נשמר גם כאשר אנו מתקינים גודש אוויר ב2 המנועים.

כוונתי היא שאין שום יתרון לנוע 1ליטר מבחינת צריכת דלק לעמת מנוע 1.6ליטר.

מנועי 1ליטר זאת עבודה בעיניים.

זאת כניראה גם אחת הסיבות למה רכבים יפניים (מאזדה, סובארו, טויוטה) סירבו לשווק רכבים עם מנועי 1ליטר מוגדשים

והעדיפו לשווק מנועי 2.0 ליטר או מנועים היברידיים שאכן מציגים ביצועים וצריכת דלק עדיפים.

שוב, אני משתדל לא לקבוע עובדות אלא להציג את קו מחשבתי ואשמח להסבר מפורט אם אני טועה.

אני מאוכזב מאד מצירכת הדלק של הסטוניק וכניראה שאחליף אותה אף השנה לרכב אחר.

כאשר היבואן מציג צריכת דלק של19קמ לליטר והפועל הצריכה קרובה ל11קמ לליטר זה מראה

עבודה בעיניים.

פורסם

לפחות ב VAG מניסיון שלי המנועים האלה יכולים להיות מאוד חסכוניים, אבל בנסיעה רגועה מאוד.

תכנס למוד נהיגת עדין, האצות עדינות, שיוט ב 80-90, כמה שפחות גז ברקס ברמזורים וללא נטרול מערכת העצור וסע, אני מקבל צריכת דלק משולבת מעולה.

אתה רוצה ביצועים טובים? שום בעיה, אבל זה על חשבון צריכת הדלק.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם

למנוע 1 ליטר טורבו יש רק יתרונות על 1.6 אטמוספירי, הוא מייצר הספק דומה, מומנט גבוה יותר ומשיג אותו בסל"ד נמוך יותר.

ולכן קביעתך לא נכונה פה.

זה לא שאין לו חסרונות (נשימה מוגבלת בטורים גבוהים, טווח פעולה יעיל צר, צריכה גבוהה בתנועה עירונית),

אבל הוא תמיד יהיה עדיף גם מבחינת צריכה ממוצעת,

על מנוע אטמוספירי מיושן עם אחוז נצילות נמוך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רכבים עם טורבו בעלי ביצועים עדיפים על מנוע אטמוספרי אבל הם רגישים קצת ללחיצות כבדות על הגז.

אני עם האיביזה (1.2 טורבו) מוציא 1:16.5 בממוצע (לפי משאבה), אבל בקלות יכול להפוך את זה ל1:13. מספיק שתאיץ קצת יותר לאט ויהיה לך שיפור משמעותי בצריכה.

להורים יש יטי עם אותו מנוע ולפי המחשב הוא עושה 1:13. אבל אם הרכב הזה היה מונע עם 1.6 אטמוספרי, אני די בטוח שהוא היה רחוק מלהיות מספק.

פורסם (נערך)

אני מוציא מ-307 שנת 2003 ומנוע 1600 אוטומטית צריכה ממוצעת במשאבה של 1:12. אם אני מתחיל לנסוע יותר בינעירוני אני מגיע גם ל-13.5.

הכל שאלה של סבלנות (האצה איטית יותר) והאצה/בלימה רק שחייב. הרבה גלישות לרמזורים. אפילו מצאתי לעצמי בכל כביש את הנתיבים שזורמים יותר בשעות העומס כדי לחסוך.

לדעתי, אם היה לי את הרכב של פותח השרשור, הייתי מוציא ממנו נתון טוב בהרבה.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כוונתי היתה בעיקר השוואה בין מנוע 1ל' טורבו לבין מנוע 1.4ל' טורבו.

בפועל כפי שכבר נאמר פה לא פעם אחת, אין יתרון בחיסכון דלק למנוע 1ל' טורבו.

בביצועים לדעתי לכל מנוע טורבו יהיה יתרון מסויים מול מנוע אטמוספרי.

אבל שוב היתרון הכי משמעותי בצריכת דלק הוא למנוע היברידי.

ככל הניראה אני אמכור את הסטוניק השנה ואקנה רכב היברידי.

הבנתי שיש בדרך לארץ מספר גיפונים היברידיים.

באמת לא מבין איך אפשר להציג נתונים של 20קמ ללטיר בזמן שפועל זה לא מתקרב לזה.

פורסם
אם נזניח את הביצועים של המנוע לרגע.

ניקח מנוע 1ליטר ומנוע 1.6 ליטר שהשתילו אותם באותו רכב.

תיאורטית מנוע 1ליטר אמור להיות חסכוני יותר חסכוני ממנוע 1.6.

אבל בפועל מנוע 1ליטר מתאמץ יותר להניע את משקל הרכב מאשר מנוע 1.6ליטר.

להבנתי עיקרון זה נשמר גם כאשר אנו מתקינים גודש אוויר ב2 המנועים.

כוונתי היא שאין שום יתרון לנוע 1ליטר מבחינת צריכת דלק לעמת מנוע 1.6ליטר.

מנועי 1ליטר זאת עבודה בעיניים.

זאת כניראה גם אחת הסיבות למה רכבים יפניים (מאזדה, סובארו, טויוטה) סירבו לשווק רכבים עם מנועי 1ליטר מוגדשים

והעדיפו לשווק מנועי 2.0 ליטר או מנועים היברידיים שאכן מציגים ביצועים וצריכת דלק עדיפים.

שוב, אני משתדל לא לקבוע עובדות אלא להציג את קו מחשבתי ואשמח להסבר מפורט אם אני טועה.

אני מאוכזב מאד מצירכת הדלק של הסטוניק וכניראה שאחליף אותה אף השנה לרכב אחר.

כאשר היבואן מציג צריכת דלק של19קמ לליטר והפועל הצריכה קרובה ל11קמ לליטר זה מראה

עבודה בעיניים.

המנועים הקטנים המודגשים באים בעיקר לענות על תקני זיהום חדשים ולא בהכרח להשיג חסכון בדלק.

גם היפנים נאלצים לפתח מנועים כאלו על מנת לעמוד בתקני הזיהום. אם אינני טועה כבר יש מנוע 1 ליטר של הונדה וטויוטה עומדת גם להוציא לשוק מנוע קטן מודגש, אך עם ארבעה צילינדרים ולא שלושה.

במאמר מוסגר, כבר בשנות השמונים היה מנוע שלושה צילינדרים קטן בדיהטסו שרייד היפנית ואותו מנוע הותקן גם באינוצ'נטי דה תומאסו. אם זכור לי נכון הוא לא היה מוגדש. אבל מבנה של מספר בוכנות לא סימטרי אינו דבר חדש.

פורסם

לטויוטה יש מנוע 1.2 טורבו שנמכר פה בchr עד שהופסק הייבוא שלו.

הונדה יוציאו מנוע ליטר טורבו בגאז הבאה.

מנוע מוגדש ולא מודגש.

פורסם
המנועים הקטנים המודגשים באים בעיקר לענות על תקני זיהום חדשים ולא בהכרח להשיג חסכון בדלק.

בדיוק נמרץ. המטרה היא לקבל זיהום אוויר של מנוע קטן עם ביצועים של מנוע גדול יותר. לכן גם צריכת הדלק לא קטנה בפער עצום, כי בסופו של דבר התפוקה דומה.

אם לנסוע במוד מוכוון חיסכון, אפשר לקבל מספרים נפלאים מהמנועים הקטנים, מעטים עושים את זה בפועל כי הטורבו מגרה ללחוץ. מכאן האכזבה של האנשים, שבטוחים שמנוע קטן בהכרח יצרוך מעט מאד.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...