Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוידאו הזה גם מדבר על התנאים בהם זה לא קורה ונראה שלא מדובר על "נסיעה רגועה" נורמלית, אלא על משהו שהוא יותר דומה להזדחלות.

אתה מגיע למסקנות שמסתדרות לך לפי איזה קונספט קונספירטיבי אבל אין בין הקונספט שלך למציאות הרבה מן המשותף. גם הוידאו לא אומר את מה שהסקת, ומנסיון של בעלות על מנועים מוגדשים עם הזרקה ישירה, המנועים האלו לא רק מבטיחים הם מקיימים. תפוקת המנועים המודרנים היא גבוהה מאד וזמינה מסל"ד מאד נמוך - לדוגמה כ-21 קג"מ מ-2000 סל"ד במנוע 1.0 ליטר של VAG (כמו מנוע 2.0 של סובארו, רק ששם אותה תפוקה מגיעה ב-4000 סל"ד גבוהים), 25 קג"מ מ-1500 סל"ד במנוע 1.5 של VAG - אלו נתוני כח פנטסטיים עבור מכוניות משפחתיות/סופר-מיני. ברב המקרים בשימוש יומיומי, המנוע לא נדרש לעבור את ה-3000 סל"ד תמורת ביצועים יותר ממספקים וצריכת הדלק במשאבה היא מעולה (14-16 ק"מ/ל' בנסיעה משולבת).

גם אם תלחץ חזק את המנוע, תקבל צריכת טובה יותר מאשר מנוע אטמוספירי עם נתוני כח והספק מקבילים - קח לדוגמה את ה-308 GTI שהייתה אצלי למבחן, לאחר סופשבוע של לחיצות ונהיגה ספורטיבית חזקה ברובה, צריכת הדלק במשאבה הייתה קרוב ל-9 ק"מ/ל' - תוצאה פנטסטית למנוע שמנפק 272 כ"ס ו-33.6 קג"מ.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מציע לך לראות שוב את הסרטון בדקה 6:35 ולהחליט אם אני זה שמציע את הקונספירציה או שהסרטון מציע את זה.

בשביל שאני אמציא קונספירציה צריכה להיות לי סיבה לכך ואין לי. הסרטון הזה הוא שפתח את עיני.

ברור לי שהמנועים האלה נותנים ביצועים טובים. אישית, אני לא אוהב את אופי הפעולה הלא לינארי שלהם בטורים נמוכים, אבל יכול להבין את מי שאוהב את זה. אבל העובדה היא שהפער בין הנתונים הרשמיים במנועים האלה לביצועים בפועל גבוה בהרבה מאשר במנועים אטמוספרים. עד הסרטון הזה לא הבנתי למה.

אישית החכמתי ממנו.

פורסם

ועוד דבר - אני לא יודע אם מנוע ה-1.6 נופל במסגרת "מנועי הטורבו הקטנים" שהסרטון מדבר עליהם, או שהוא כבר בגודל שהבעיות שהוא מציג פתירות בצורה אחרת.

פורסם

הוא מתכוון למצב בו נדרשת תפוקה מירבית מהמנוע -איזה אחוז מהזמן אתה נמצא במצב כזה?

ושוב, עזוב נתונים תיאורטיים, מנועי הזרקה ישירה מוגדשים קיימים בשוק זה יותר מעשור. VAG היו הראשונים, אך רב תעשיית הרכב צועדת בעקבותיהם בצעדי ענק מסיבה פשוטה מאד, זאת הדרך היחידה לעמוד בתקנות זיהום האוויר באירופה וצפון אמריקה. מנסיוני, הפער בצריכת הדלק בין הברושור למציאות הוא לא חריג.

וגם מנוע 1.6 שמוציא 272 כ"ס קטן משמעותית ממנוע V6 3.0 ליטר...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אנחנו קצת בשיח חרשים. הטענות שאתה עונה עליהן לא נטענו על ידי...

ולפעמים הן אפילו הטענות המקוריות שלי - שהרי טענתי שברור שהיצרנים עושים זאת כדי לעמוד בתקנות זיהום האוויר. זו גם הטענה של הסרטון. הטענה היא גם שעושים זאת רק כדי לעמוד בתקנות ולא כדי לזהם פחות.

לכן גם ברור שהיצרנים מאמצים אותם. הם מאפשרים להם לעמוד יותר בקלות בתקנות הזיהום. וכאמור ליצרנים לא אכפת מהזיהום בפועל.

באשר לטענה שמדובר רק במצב של לחיצ סופר חזקה על הגז, ב-5:14 תראה שהוא טוען שזה במאמץ לא גבוה.

ולגביי ה-1.6 - שוב -ברור שהוא קטן מ-3 ליטר. הבעייה שהסרטון מציג קשורה למנועי טורבו שהוא מגדיר קטנים באופן אבסולוטי. הוא לא טוען שהיא מנת חלקם של כך מנועי הטורבו - רק של הקטנים שבהם. לצערי הוא לא מגדיר מהו מנוע קטן באופן מדוייק אז אני לא יודע אם 1.6 נכלל בהגדרה הזו.

• תוכן חדש...