Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה תרוויח במכירת הסטוניק?

ירידת הערך תהיה יותר גבוהה מחיסכון הדלק שאתה מתכנן בשנים הקרובות

הוא הקריב הנאה וביצועים למען צריכת הדלק.

וכשראה שזה לא כך הוא נשאר מה שנקרא ב-lose lose situation

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככה וככה הוא היה מקריב הנאה וביצועים למען צריכת דלק.

אין פה קסמים. בדלק יש כמות אנרגיה מסויימת וזהו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לגבי "למה 1 ליטר טורבו במקום אטמוספריים"? נראה לי שהסיבה כלכלית:

מנוע טורבו תופס פחות נפח ממנוע אטמוספרי שנותן אותם נתונים (אני מעריך שמנוע 1.8 אטמוספרי רגיל יקביל בביצועים למנוע טורבו 1 ליטר).

לכן היצרנים מייצרים מנועים עם פחות חומר, תא מנוע מוקטן (או יותר מקום לדחוף עוד מערכות), וחוסכים בכסף.

לגבי צריכת-דלק - יש לי איזיבה 1 ליטר טורבו ובנסיעות אני מפעיל את המחשב על צריכת-דלק בפועל בכל-רגע.

כשהמנוע מתאמץ בהאצות, אני מגיע ל-3 ואפילו ל-2 ק"מ לליטר, ובנסיעה רגועה הגעתי (לפי דיווח מחשב הדרך) גם ל-28 ק"מ לליטר.

לכן, התשובה היא שהמנוע הזה יכול להיות חסכוני ממנוע אטמוספרי רגיל, אבל זה מאד תלוי באופי הנהיגה שלך.

פורסם

מנועי 1ליטר זאת עבודה בעיניים.

.

אם לא יודעים אז אולי עדיף לא לכתוב שטויות.

הקונספט של מנועים קטנים מוגדשים הוא DOWNSIZING

הווה אומר הקטנה וצמצום החלקים הנעים. כלומר מנוע 1.0 תלת בוכנתי.

מייצר פחות חיכוך ממנוע 1.6 מרובע בוכנות ולכן בהכרח יהיה יעיל יותר.

פורסם
הוא הקריב הנאה וביצועים למען צריכת הדלק.

וכשראה שזה לא כך הוא נשאר מה שנקרא ב-lose lose situation

הנאה וביצועים לעומת מה? לעומת האקליפס? הסטוניק יותר מהנה לנהיגה ממנה. לעומת הקרוסאובר אין לי מושג כי לא נהגתי, אבל אני בספק שהיא עילוי דינאמי. הביצועים שקולים לחלוטין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מנועים קטנים שוקלים פחות ותורמים למשקל רכב נמוך, שלא לדבר על משקל אף נמוך שדינמית

עדיף על כבד ותגובה איטית יותר.

פורסם

אני בטוח שאני לא מחדש כלום אבל מנוע טורבו מושפע מאוד מסגנון נהיגה\ תוואי נסיעה. אני עם סנדרו 0.9 רובוטית צריכת דלק בתוך העיר מזעזעת של קצת יותר מ1 ל9 מחוץ לעיר בשיוט סביב 110 בקלות מגיעים ל17-18, נסיעה משולבת סביב 1ל 15.

אותו סיפור באיביזה 1 ליטר של ההורים שלי. אני בטוח שכמעט אף מנוע 1.4 אטמוספרי לא היה מגיע מחוץ לעיר לצריכה שאני מקבל ב0.9 טורבו..

פורסם

כל הדיון הזה מגוכח.

פות"ש מתעלם מעניין הביצועים (ומכל גורם אחר שעלול לפגום בטענה שלו ש"מנוע 1 ליטר זה דרעק") ואז מגולל את כל הסיבות מדוע זה דרעק.

מנוע טורבו זה שני דברים עיקריים - זיהום אוויר פחות וביצועים עדיפים על מנועים גדולים יותר כמו למשל 1.6 אטמוספרי.

אתה רוצה חסכוני בדלק? תקנה היברידי. רוצה חסכוני עוד יותר? תקנה קורקינט חשמלי כמו שאני קניתי, נשבע לך שזה ממש חסכוני מדוד על המשאבה.

אין ואקום, תעבור להיברידי תקבל ביצועים פחותים מהסטוניק, תישאר עם הסטוניק ותלחץ על הגז חזק תמשיך להגיע לצריכת דלק רעה מאוד.

אני עם סיטרואן C3 מוגדשת מגיע לממוצע של 1ל-14 בערך משולב, ואני לא הכי עדין לא הגז. כמובן שיכלתי לנהוג כמו דודה בת 70 ואז הייתי מגיע גם ל1 ל-17.

בסוף החסכון הזה מתבטא בעוד 30 שקל בסוף החודש וזה לא מה שעושה את ההבדל.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
הנאה וביצועים לעומת מה? לעומת האקליפס? הסטוניק יותר מהנה לנהיגה ממנה. לעומת הקרוסאובר אין לי מושג כי לא נהגתי, אבל אני בספק שהיא עילוי דינאמי. הביצועים שקולים לחלוטין.

לעומת מנוע ה1.4 טורבו שהוא השווה

פורסם
הקרוסאובר לא עילוי דינאמי, וסובל מכיול מתלים לא מוצלח(רוכן ונע על המתלים יותר מהרצוי). גם המנוע 1.4 שלו לא מרגיש עוצמתי במיוחד, לפחות לא ביחס למנועי 1.2 TSI ו1.0 של ואג.

לפחות לפי מחשב הדרך הוא חסכוני ושומר על צריכה משולבת של 1-14.

פורסם

פות״ש, אם אתה מחפש חסכון כלכלי, הדבר הכי אדיוטי שאתה יכול לעשות זה למכור רכב אחרי פחות משנה ולקנות אחד חדש.

אתה תצטרך כמה שנים טובות של נסיעה בהיברידית החדשה, בשביל אולי, בספק רב, ״לפצות״ על ההפסד הכספי שתקבל מהחלפת הרכבים.

חוץ מזה, זה נשמע לא רציני לשפוט צריכת דרך של רכב, מלבד רכב חשמלי, שעלה על הכביש רק לפני מספר חודשים.

המנוע והגיר עדיין לא הגיעו להסכה אופטימלית.

ובכל מקרה, אם תנהג מאוד מאוד מאוד רגוע, במקרה האופטימלי, אולי תקבל 80% מהצריכה המוצהרת.

ועוד דבר, משקל הרכב.

הרכב שלך שוקל 1220 ק״ג.

לשם השוואה, איביזה עם מנוע בנפח זהה שוקלת 100 ק״ג פחות. זה לא הולך ברגל.

זה מחיר של מרכב גדול יותר.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
אני בטוח שאני לא מחדש כלום אבל מנוע טורבו מושפע מאוד מסגנון נהיגה\ תוואי נסיעה. אני עם סנדרו 0.9 רובוטית צריכת דלק בתוך העיר מזעזעת של קצת יותר מ1 ל9 מחוץ לעיר בשיוט סביב 110 בקלות מגיעים ל17-18, נסיעה משולבת סביב 1ל 15.

אותו סיפור באיביזה 1 ליטר של ההורים שלי. אני בטוח שכמעט אף מנוע 1.4 אטמוספרי לא היה מגיע מחוץ לעיר לצריכה שאני מקבל ב0.9 טורבו..

במשך שנתיים היתה לי סנדרו כזו במקביל לב.מ.וו 118i עם מנוע 1.6 ליטר טורבו שמוציא 170 כ"ס. הסנדרו היתה קטנה יותר, קלה יותר וחלשה יותר אבל שתיהן היו נוסעות במתווה דומה וצריכת הדלק שלהם היתה דומה להפליא (כ14 ק"מ לליטר בממוצע על הנסועה שלי).

גם בבינעירוני צריכת הדלק של הבימרית היתה דומה מאוד כי לבימרית היו 8 הילוכים בתיבה, היא שייטה בסל"ד נמוך להחריד בעוד שהסטפוויי שייטה על הילוך חמישי בסל"ד גבוה תוך מאמץ ניכר.

פורסם

אני מקבל נתונים דיי דומים לשלך עם מנוע אטמוספרי 1.4 וגיר רציף.

מלבד הכוח והזריזות

98 כ"ס / 13 קג"מ.

פורסם

המנועי טורבו הקטנים האלה לא שווים כלום מבחינת חיסכון אם אתה מאמץ אותם, מה שנחמד זה שמקבלים מהם ביצועים זריזים ולא רעים בכלל ביחס לגודלם הצנום כשמאמצים אותם אבל בו זמנית כשנוסעים רגוע (ורגוע זה אומר 90 עד 100, לא יותר) אז מקבלים אחלה חיסכון ביחס למנוע גדול.

ברור אבל שהם אוכלים דלק בטירוף כשמושכים אותם, וכן שיוט במהירות גבוהה כנראה יהיה יותר בזבזני מאשר במנוע גדול יותר, המנועים האלה לא נועדו לשיוטים במהירויות גבוהות.

גם נהיגה עירונית נמרצת תהיה בזבזנית יחסית והבעיה היא שקשה להמנע מנהיגה כזו בערים מרכזיות ומרומזרות כי אתה חייב לזוז בקצב הדינאמי של כולם ולא לחלום לך בשאנטי עם האצה של קורקינט אחרת תהיה מטרד וגם יצפרו לך (גם בנתיב הימני) והתוצאה היא שכן, הרכב ישרוף דלק, אבל גם מנוע גדול בעיר יאכל הרבה דלק ובכל תנאי נהיגה, עם מנוע טורבו אם לפחות תכנס לעיר קטנה ומנומנמת אז גם שם תוכל לנהוג באופן חסכוני יחסית אם תאיץ לאט ותשמור על מהירות עירונית קבועה ככל שניתן.

פורסם
במשך שנתיים היתה לי סנדרו כזו במקביל לב.מ.וו 118i עם מנוע 1.6 ליטר טורבו שמוציא 170 כ"ס. הסנדרו היתה קטנה יותר, קלה יותר וחלשה יותר אבל שתיהן היו נוסעות במתווה דומה וצריכת הדלק שלהם היתה דומה להפליא (כ14 ק"מ לליטר בממוצע על הנסועה שלי).

גם בבינעירוני צריכת הדלק של הבימרית היתה דומה מאוד כי לבימרית היו 8 הילוכים בתיבה, היא שייטה בסל"ד נמוך להחריד בעוד שהסטפוויי שייטה על הילוך חמישי בסל"ד גבוה תוך מאמץ ניכר.

כנראה נסעת מהר בבין עירוני עם הסנדרו אחרת אין לכך הסבר סביר, כמו שאמרתי אלו מנועים שבמהירויות גבוהות ישרפו דלק בכיף, אין פה קסמים.

בקליאו עם אותו המנוע בנסיעה בין עירונית רגועה (100 קמ״ש) אפשר להוציא 1 ל 20 בקלות והשיא שלי בכביש 6 רציף ללא עצירות ורמזורים במהירות 90 וקצת קמ״ש הוא 1 ל 25 (ע״פ מחשב הרכב שטועה בהפרש של ליטר מהמשאבה), אתה לא תגיע לנתון כזה עם הבימרית גם אם תדחוף אותה עם הידיים :)

• תוכן חדש...