רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
וה"פרומו" מאתמול:
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
***הודעת ההנהלה*** אנחנו מאוד מעריכים את היצירתיות, אבל נא לא להשתמש בפונטים צבעוניים בגודל שאפשר לקרוא מהירח. בראשית התרסקה. אין צורך. 2020 BMW M135i הדגם החדש צפוי להגיע עם 302 כ״ס והנעה כפולה
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה לעזור לי ולתת לי שווי מוערך ל4 ג'אנטים של מרצדס שבתמונה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אופל ווקטרה דיזל 2004 הגיע רשיון רכב חדש ובו מופיע הכיתוב דרגת זיהום אוויר רכב רגיל מה זה אומר בדיוק? למיטב ידעתי אין מסנן חלקיקים ברכב
הודעה אחרונה מאת vic1234, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 836 צפיות
בחיפוש אחר מידע בנושא השפעת תא חפצים על צריכת הדלק נתקלתי במאמר בעיתון פיני (מצורף גם כקובץ תמונה) https://www.hs.fi/autot/art-2000002708293.html לפי הבדיקה שלהם תא החפצים השפיע בכ-5% על צריכת הדלק. פה בפורום קראתי שזה מגיע עד 15%. תרגום שמישהו רשם למאמר מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים לאחרונה החלפתי את הצמיגים מ runflat לצמיגים רגילים. ברכב שלי אין מקום לגלגל רזרבי, ברישיון לא רשום שחובה להיות עם צמיגים runflat או ערכת ניפוח . מישהו יכול לכוון אותי מה היא הערכה והיכן ניתן לרכוש ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 967 צפיות
שלום, ברכבי הקודם היו מותקנים שני כיסאות בטיחות. לאחר שנה וחצי לערך שפירקתי אותם מהרכב על מנת לנקות אותם, ראיתי שהמושבים היו שקועים ועם הצורה של הכיסאות בטיחות. לאחר שעתיים לערך החזרתי את המושבים אך הסימנים נשארו. עכשיו החלפתי רכב והתקנתי שוב את הכיסאות. רציתי לשאול האם לאחר הפירוק של הכיסאות לאחר שאין בהם צורך יותר, האם הסימני שקיעה האלה יורדים או שזה נשאר קבוע?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברור שספורט הוא נישה בארץ. אם זאת, פיג'ו, רנו ו-וואג הכיחו שניתן למכור ויש קהל יעד מסויים בארץ לרכבי ספורט עממיים.אם בשנות ה-90, היה ניתן לראות די הרבה רכבי ספורט ל''עניים'' היום נראה שנישת הספורט הארץ שמורה רק למי שהפרוטה מצוייה בכיסו. נכון שהתמכור והמיסוי בארץ הופך כל אוטו חדש להוצאה בלתי מבוטלת (לא משנה לכמה תשלומים תחלקו את זה) אבל עדיין, אני חושב שלטויוטה כאמור, היה ביקוש לא מבוטל בארץ. אני לדוגמה, חושב שלא משנה כמה הרכב כייפי, מתנהג, חזק וכו', עדיין צריך לבוא בחשבון לאמינות וסחירות. סטיגמות או לא סטיגמות, הטויוטה מנצחת את רוב קונצרני הרכב מבחינת תדמית ואמינות ולשלב עם זה ביצועים כייפים אני חושב שיש לנו פה מתכון מושלם בשבילנו. עדיין, לא שמעתי עלייה ולא מילה…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, קניתי מערכת דאבל דין מסין בעלות של 260$ כולל משלוח באמצעות DHL מישהו יודע מה גובה המיסים/מע''מ שאני צפוי לשלם? תודה Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itsik30, -
בוקר טוב, ברשותי סוזוקי קרוסאובר אוטומטית מודל 2015 יד ראשונה. נדלקה ברכב נורת בקרה לגבי תיבת ההילוכים ואכן מרגישים שהרכב לא מעביר הילוכים תקין. בדקתי במכון וצריך לשפץ או להחליף גיר. שיפוץ עולה אלפי שקלים. מדובר ברכב בן פחות מ4 שנים עם 70,000 ק"מ. אני ממש מאוכזב, לפני שקניתי הזהירו אותי להתרחק מסקודה, פוקוס וכו בגלל גיר. לא חשבתי שאפול בסוזוקי. האם מדובר בבעיה נפוצה ברכבים אלו? איך יכול להיות שגיר נהרס בתקופה כל כך קצרה? Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי חברים, אז בשנתיים האחרונות עברתי לא מעט לבטים והתחבטויות סביב מה לרכוש, מהו הרכב הבא שיספק לי את דרישותיי (בין החיוניים ובין אם לא) ועד לרכב המיוחל שיניתי את דעותיי מספר פעמים. אז הרכבים שהיו מלכתחילה לי הם סיוויק 99 שרכשתי מיד לאחר שחרורי מהצבא, מאזדה 6 לקשרי 2.0 2007 שמאוד אהבתי ונהניתי איתה במשך שנתיים וחצי ומאזדה 6 2.5 2011 רמת גימור פרימיום שלא האמנתי שרכשתי מאחר והיתה בת 6 ועם 7,000 ק"מ (!!!) ואותה מכרתי לאחר כארבעה חודשים מאחר והחלטתי ללמוד והעדפתי לשלם את שכר הלימוד מראש ולנסות לנסוע במכונית זולה יותר. המכונית היתה מאזדה 3 2010 רמת גימור ספיריט שעשתה עבודה מצוינת אם כי היא לא סיפקה לי את המרחב שאני זקוק לו (אני נושק לשני מטר). לאחר התבס…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בשקט יחסי התחיל כאן שיווק ה-308GT בגרסת מנוע בנזין 1.6 טורבו עם 225 כ"ס, גיר אוטומטי 8 הילוכים, כיול ספורטיבי למתלים ורמת גימור גבוה. המחיר הוא 175 אלף, והוא לדעתי אלטרנטיבה מעניינת הרבה יותר למשפחתית ספורטיבית בהשוואה לסיאט fr או האוקטביה 2.0... דגם עם שיווי משקל מעולה בין הגרסה הרגילה עם ה-1.2 130 כ"ס, לגרסת ה-GTI עם הכיול המושחז, מנוע עם 270 כ"ס וגיר ידני בלבד.
הודעה אחרונה מאת baget, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
בכל מבחן רכב בYnet, בטוקבקים, תמיד מופיעה התגובה הבאה: "אני גר ב___, כאן הרכב עולה רק ___, בישראל זה ____, זה הזוי, בלה בלה בלה". זה לא משהו רנדומלי. התגובה תמיד מופיעה בין הראשונות,בדרך כלל כראשונה או שנייה. כמעט תמיד זה כתוב באופן דומה אבל לחלוטין לא זהה, כך שניתן להעריך שזה לא אותו הכותב. מאז ומתמיד עניין אותי מי עומד מאחורי זה - האם זה מישהו מתוך המערכת עצמה? ארגון בעלי רכבים כל שהוא? מועדון? תנועה פוליטית? באמת יש להם תקווה שבסופו של דבר אחרי שהם יטפטפו על המוח של כולם תקום פה מחאה שתשנה את המיסוי או שזה נעשה לשם שעשוע בלבד (לא נראה ככה)? בקיצור, מלחמה מוזרה שכזאת שקבוצה של אנשים נלחמת בעקביות. נכון, הם נודניקים (זאת כל השיטה), אבל עדיין, במינימום מגיע להם שאפו ע…
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
- 6 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
למה רוב הצבעים של הרכבים החדשים בצבע אפור או לבן. האם זה מה שהעם דורש. האם יש בעיה של עיוורון צבעים. איך זה שלסקודה יש 50 גוונים של אפור. האם זו קונספירציה של לירן חולצה אפורה. האם היבואנים מעדיפים להביא סטוקים של אפורים. למעט כמה הבלחות של פיזו וסיאט שאר הרכבים משמימים. איך יוצאים מהאפרוריות הזו? Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברור. ברור לגמרי שהן לא הולכות להיות מעניינות, או מתקשרות, או איכשהו בכלל קרובות לסוג המכוניות שאני אוהב. אבל אני לא יכול שלא להיגנב מהמכונות המרשימות בטירוף האלה, בכל פעם מחדש.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
למי שלא יודע - חברת / מותג לנצ'יה האיטלקית קיימת מאז 1906. בשנים עברו השיגה החברה מוניטין מכובד ביותר, הן בהישגים טכנולוגיים פורצי דרך (ראשונים בפיתוחים רבים - מרכב אחוד, מתלה קדמי עצמאי, גיר 5 הלוכים, מנוע V4 ועוד) והן בהשגים בולטים במרוצים של פורמולה 1 וראלי. מבחינה מסחרית ההצלחה הייתה הרבה פחות בולטת. ב -1969 נרכשו ע"י פיאט ובהדרגה דעכו. בעשור האחרון הצטמצמו לזוג דגמים בלבד - דלתא ואיפסילון. הדלתא חדלה מייצור בסוף 2014 ורק דגם האיפסילון נותר בייצור. מנכ"ל פיאט FCA הקודם - מרקיונה - החליט לסגור את המותג ולהתרכז במזארטי ואלפא רומיאו. לפי התכנון בתאגיד הדגם האחרון שנותר בייצור - האיפסילון שהוצג ב - 2011 נועד לסיים את חייו השנה ובכך לסתום את הגולל על…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם ניסיתי היום להתקין כיסא בטיחות באוטו של אישתי מדובר בקיה ספורטז 2016 ניתקתי את הכרית אויר הקידמית וחיברתי את הכסא אני לא מצליח להדק את החגורה וכתוצאה מכך הכיסא רוקד אם אני מושך חזק את החגורה היא ננעלת אבל ברגע שאני משחרר אותה היא חוזרת למקום אולי מישהו נתקל בבעיה??
הודעה אחרונה מאת שביט, -
קיה פיקנטו למשטרה? 1 2
מאת thebaron- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
יכול להיות שראיתי אתמול מרחוק קיה פיקנטו במדי משטרה? כלומר, לא רכב צמוד לבן אלא ממש ניידת עם צ'קלייקה. ואם כן אני תמהה - נגמר להם שם התקציב לניידות נורמליות? Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אהלן חברה, לאחרונה, כאשר אני נמצא במהלך נהיגה, אני תוהה לעצמי האם אי פעם נראה כבישים ללא עמודי תאורה אשר מכערים את הנוף, מבזבזים חשמל ושדורשים תשתיות ותחזוקה תמידית. ידוע שמדברים ואפילו מתכננים כבישים חכמים, אך האם נושא התאורה נכנס בתכנון? אשמח לקרוא על רעיונות (בואו נעשה את זה כתרגיל מחשבתי). שמוליק
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן לחברי הפורום יש לי שכן שניקב לי בפעם השנייה צמיג בחודש האחרון, בפעם הראשונה חשבתי שאולי עליתי על מדרכה וחיבלתי בו איכשהו, אך היום הבחור בפנצ'רייה (שמכיר אותי) כבר אמר שזה במכוון ואין בכלל ספק. מה ניתן לעשות? מצלמה כבר התקנתי. להגיש תלונה במשטרה? כנגד מי? אני לא יודע בוודאות מיהו אותו השכן אך מתעורר בי חשד כלפי מישהו וכמובן שאין לי הוכחות כעת. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
בקיצור נסעתי, הרכב שמלפניי נהג אולי על 10-20 קמ"ש לא בהגזמה כשלפניו היה כביש ריק לגמרי. אני בנאדם עם סבלנות אבל אחרי חצי דקה צפצפתי לו. בקיצור פתאום הוא התחיל להגביר את המהירות, אמרתי לעצמי סבבה, אחרי כמה שניות הוא בלם בפתאומיות, הייתי בטוח שמדובר בטעות. אחרי כמה שניות שוב הגביר את המהירות וגם אני, ושוב בלם בפתאומיות ובקיצוניות ואז נסע כמו פסיכופט כשהוא עובר בין הנתיבים כאילו להפגין את זה שהוא עצבני עליי. בקיצור הבנאדם בלם בפתאומיות פעמיים כדי שתהיה תאונה, מה שלמזלי לא קרה, אין ספק בכלל שזה מה שקרה אחרי הפעם השניה. מה ניתן לעשות במצב כזה?אפשר להזמין משטרה? ואם כן איך אפשר להוכיח את זה בכלל. זה פשוט מרגיז שבהמה כזה נוהג בכבישים ועושה מה שבא לו ולא משלם על זה מחי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 670 צפיות
יש לי פולקסווגן טרנספורטר 94 עם מיטה זוגית בתוכו והמנוע שלו שבק. האם אני יכול להפוך אותו פשוט לנגרר? ואם כן איזה אוטו אני יכול לקנות אשר יוכל לגרור אותו? מה הנהלים בנושא? אשמח לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חברים, חוץ מהמתיחת פנים שהם עשו בסיאט הם גם עשו מנוע 1500 או 1400 עם 150 כ"ס.. מה שבעבר היה 180 כ"ס. לא מצאתי כלכך באינטרנט מידע על המנועים ואם עדיף ללכת על שנתון נמוך ולקחת את ה 180 כ"ס. אתם חושבים שזה אמיתי ? אם כן ה 150 כ"ס נראת יותר רצינית..
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מישהו המליץ לי ללכת לחברה ולהתלונן סתם על כל מיני דברים שלא קיימים, כדי שהחברה תעשה אוברול על חשבונה.... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 850 צפיות
האם מוכר הבדל בנוגע למנוע וגיר בין אוקטביה 2013-2015 עם 105 כ"ס לבין אוקטביה 2015-2017 עם 110 כ"ס? בעיקר אני שואל לגבי בעיות הגיר.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
שלום חברים, אני מתחבט בשאלה הזאת -למרות שיש צרות גדולות יותר. בעבר היו נוהגים לחשוב שרכב לבן או בהיר, הרבה יותר "נעים" לנהוג בו ו/או להכנס אליו עם השמש הישראלית והחום הכבד. האמת היא, נכון בעבר זה היה משמעותי מאוד, כשהיית רוכש רכב כהה היית מקבל "שטיפה" של התנגדויות , (נכון שרובם היו אמוציונאליות ולא יותר) - "למה שחור- החום החום", "אתה תמות מחום" השאלה מה קורה ברכבים חדישים? האם זה עדיין נכון שרכב כהה הרבה יותר חם? עובדתית זה נכון, צבע כהה קולט את קרני השמש האולטרא-סגולות שנבלעות בו וכתוצאה מכך הגוף מתחמם. (מדעית ומחקרית זה ידוע כבר ממזמן) מה שאותי מעניין זה, האם זה עדיין מדד? שכן לפי מאמר במגזין רכב ספרדי שקראתי לא מזמן, קיים בידוד לתא הנוסע…
הודעה אחרונה מאת גל333, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, מעוניין להחליף לנורות לד איכותיות של פיליפס, כבר קניתי אותם וגם את ה canbus decoder. חיברתי אותם והכל עובד מצוין, רק המנורות לא נתפסות במקום, צריך איזשהו מתאם. מישהו החליף אצלו בקארוק או יודע איזה מתאם נדרש? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחי קיבל רכב מהעבודה והיה בתהליך של למכור את הפלואנס 2011 שלו. לפני שבוע מישהו הציע לו 12,000 עליה והוא סירב. רצה הגורל, ושלשום הרכב כבה באמצע נסיעה, לאחר גרירה למוסך הסתבר ש"עקב תקלה במשאבת המים, נכנסו מים למנוע, הלך הטיימינג ולמנוע יש אפס קומפרסיה". ניתן לפתוח את המנוע בעלות של 500 שקל. במידה וניתן לשפץ - מדובר ב-3,000-4,000 שקל ואם לא צריך להחליף מנוע ב-6,000-8,000. אני מניח שאחרי תיקון כזה המחיר שיוכל למכור בו את הרכב יהיה אפילו נמוך יותר מאשר ה-12,000 שהוצעו עליו. מה הייתם עושים? בודקים אפשרויות תיקון ומנסים למכור? יש למי למכור במצב הנוכחי (לפני תיקון)? מוכרים לברזל / חלפים? איך עושים את זה? הרכב באילת (אחי גר שם), מה שמסבך את העניינים...
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
כתבה מעניינת שפורסמה היום ב- The Car: קבוצת מחקר סינית הדביקה שלוש מדבקות על האספלט ובאמצעותן גרמה ל"טייס האוטומטי" של טסלה S להתבלבל ולעבור נתיב. דובר טסלה: זאת דאגה לא ריאלית https://www.thecar.co.il/%D7%94%D7%90%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%95-%D7%9C%D7%98%D7%A1%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%94/?fbclid=IwAR1-LmhaA9MzEKBtnQDDw9_SPfCbNxFphv6vmd72x8HYI9R_cHtND26Mcgw מה דעתכם? האם אכן מדובר בסכנה ממשית שעל מפתחי הרכב האוטונומי/בקרות השיוט האדפטיביות למיניהן צריכים ללמוד להתמודד עמה?.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 751 צפיות
שלום, יש לי תופעה בוולוסטר כאשר אני מכניס לרברס או בהעברה לפעמים מראשון לשני אני שומע רעש של מכה כזה. הרכב לא נותן דחיפה או משו רק רעש קטן כזה, חשוב להגיד שאם לא נלחץ גז רגע אחרי הכנסה לרברס אין מכה והכןל חלק כנל לגבי מעבר בין ראשון לשני. האם התופעה תקינה לגיר הרובוטי כפול מצמד?
הודעה אחרונה מאת Lidor142,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)