Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי קיבל רכב מהעבודה והיה בתהליך של למכור את הפלואנס 2011 שלו. לפני שבוע מישהו הציע לו 12,000 עליה והוא סירב.

רצה הגורל, ושלשום הרכב כבה באמצע נסיעה, לאחר גרירה למוסך הסתבר ש"עקב תקלה במשאבת המים, נכנסו מים למנוע, הלך הטיימינג ולמנוע יש אפס קומפרסיה".

ניתן לפתוח את המנוע בעלות של 500 שקל. במידה וניתן לשפץ - מדובר ב-3,000-4,000 שקל ואם לא צריך להחליף מנוע ב-6,000-8,000.

אני מניח שאחרי תיקון כזה המחיר שיוכל למכור בו את הרכב יהיה אפילו נמוך יותר מאשר ה-12,000 שהוצעו עליו.

מה הייתם עושים?

בודקים אפשרויות תיקון ומנסים למכור?

יש למי למכור במצב הנוכחי (לפני תיקון)?

מוכרים לברזל / חלפים? איך עושים את זה?

הרכב באילת (אחי גר שם), מה שמסבך את העניינים...

פורסם

במכירה לברזל תקבלו סכום נמוך משמעותית מ-12000. כדאי לבדוק את המנוע ב-500 ולפי התוצאה להחליט על הצעד הבא. יש הבדל גדול בין תיקון של 3000 ש"ח (שכנראה משתלם) לעומת החלפת מנוע ב-8000 ש"ח שתעקר כל רווח אפשרי ממכירת הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תסתכל על הצד החיובי: לא פתחת שרשור "אחי מכר את הרכב ולמחרת התקשר הקונה וטען שהלך המנוע".

מדובר בחלק מהסיכונים של החזקת רכב ישן. אני מסופק אם יש טעם בתיקון כלשהו, גם ישקיע אלפים בתיקון וגם יתקשה להפטר מהרכב אחרי כן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תסתכל על הצד החיובי: לא פתחת שרשור "אחי מכר את הרכב ולמחרת התקשר הקונה וטען שהלך המנוע".

מדובר בחלק מהסיכונים של החזקת רכב ישן. אני מסופק אם יש טעם בתיקון כלשהו, גם ישקיע אלפים בתיקון וגם יתקשה להפטר מהרכב אחרי כן.

ברור שהוא שמח שזה קרה לו ולא לקונה. מבאס שזה קרה. 2011 זה לא כזה רכב ישן. בן 8.

למכור לראשון שבא עם כסף ביד, ללקק את הפצעים ולהמשיך הלאה.

למי אפשר למכור במצב הזה?

פורסם

פירוק/ברזל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כרגע צריך למזער נזקים.

שאלה חשובה - באיזה מוסך הרכב מבוצעת העבודה - מוסך מורשה של רנו או מוסך כללי?

שווי הרכב - הלך. לא קיים. שווי נוכחי - 0 ש"ח.

האם להשקיע 500 ש"ח כדי אולי להציל כמה אלפים - אני הייתי משקיע את ה 500 שקלים האלה.

אחרי ההשקעה הזו, שווי הרכב מינוס 500 ש"ח.

אם ניתן בעלות של 3000-4000 ש"ח לתקן - מתקן. ומוכר בכמה שיתנו. נניח 10,000 ש"ח.

הוצאתי 4500 ש"ח, קיבלתי 10,000 רווח לעומת מצב המוצא - 5500 ש"ח.

אם עלות החלפת מנוע 6000 ש"ח - אולי מתקן. העלות שלי 6000 + 500 אבל אני מניח שאחרי החלפת מנוע מסודרת הרכב יימכר בפחות. נניח 8000 ש"ח.

האם זה שווה את הסיכון? לא יודע.

בעלות של 8000 ש"ח להחלפת מנוע - מוכר את הרכב לברזל. לא שווה לתקן.

צריך לחשוב כל הזמן בהנחה שהרכב נמכר לברזל בכ - 500-1000 ש"ח היום - האם בשביל רווח של 4000 ש"ח שווה את המאמץ והסיכון.

שורה תחתונה - משקיע את ה 500 ש"ח בבדיקה. ואח"כ חוזר להתייעץ.

מבאס אבל לא סוף העולם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

צריך לחשוב גם מה הסיכוי לקבל מחיר קרוב ל 10K אחרי שיפוץ\תיקון.

גם ככה פלואנס בנזין ישן זה רכב מועד לפורענות ועוד אחרי ראש מנוע זה בכלל ירתיע. בהנחה שהמחיר המקורי שנצפה היה 12K, אני מניח שאחרי שיפוץ לא תמצא רבה שיסכימו לשלם מעל 7-8K (ולא 10K או יותר).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא מבין בעלויות אבל אם מנוע חדש עולה 6-8K זה סיפור אחד מול אם מנוע משומש מיבוא עולה 6-8K.

בתלות בקילומטרג' שיש לרכב מול הקילומטורג' שיש למנוע משומש מיבוא, לא מן הנמנע שהחלפת המנוע תשביח את ערכו של הרכב.

לכן חדד לנו את המספרים.

יש מוסכניקים ששמחים לרכוש רכב במצב כזה כי להם זה עולה פחות להביאו למצב נסיעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...