Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאורת כביש בעוד 20-30 שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

לאחרונה, כאשר אני נמצא במהלך נהיגה, אני תוהה לעצמי האם אי פעם נראה כבישים ללא עמודי תאורה אשר מכערים את הנוף, מבזבזים חשמל ושדורשים תשתיות ותחזוקה תמידית.

ידוע שמדברים ואפילו מתכננים כבישים חכמים, אך האם נושא התאורה נכנס בתכנון?

אשמח לקרוא על רעיונות (בואו נעשה את זה כתרגיל מחשבתי).

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן נושא מעניין.

מה שמעניין אותי זה השילוב עם רכבים אוטונומים, לפי המחשבה שלי אם אנשים לא ינהגו בעצמם אזי הצורך בתאורה לכבישים יפחת.

בנוסף החזון שיש לי בראש, הסימון בכבישים יהיה אינטגרלי עם תאורה סולרית בעלת צריכת חשמל נמוכה, ולפס הפרדה לשול הדרך יהיה תפקיד כפול, סימון השול והארת השול עצמו בהקרנת תאורה בזווית, מה שכן הפתרון הזה נראה יותר מתאים לכבישים בין עירוניים.

כמו כן מצרף סרטון נחמד שראיתי בנושא של תאורת רחוב:

[video=youtube_share;wIC-iGDTU40]

Kia Niro 2018 | Honda civic 94 MT

פורסם

אני חושב שאולי תאורה שנמצאת בצד הדרך תואר לפי התקדמות הכלי רכב. נניח ניקח קטע של 1 ק"מ, לכל אורכו יורכבו במרחק של 5 מטר או 10 מטר ובגובה של עד 1 מטר, נורות לד שיקרינו לכביש את האלומה. כמובן שהם יהיו בזווית קדימה ולא מול הנהג. הם יורכבו בשני צידי הכביש. בהתחלת המקטע יהיה סנסור שמזהה תנועה ואחרי 800 מ' יורכב סנסור נוסף שידאג להדליק מראש את המקטע הבא. לאחר שהרכב עובר מספר מטרים (נניח 15 מטר) האורות אחריו נכבים.

כמובן שהכל עובד סולארי ולא דורש תשתית חשמל (אולי כגיבוי לחורף).

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

בעוד 20 שנה רוב הרכבים יהיו עם יכולות אוטונומיות ולכן נושא התאורה יהיה פחות משמעותי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בשביל זה יש למכוניות פנסים. ברוב העולם אין תאורה בכבישים בין עירונים (מחוץ לריכוזים עירוניים גדולים) ואנשים בכל זאת נוסעים בלילה.

פורסם
אני חושב שאולי תאורה שנמצאת בצד הדרך תואר לפי התקדמות הכלי רכב. נניח ניקח קטע של 1 ק"מ, לכל אורכו יורכבו במרחק של 5 מטר או 10 מטר ובגובה של עד 1 מטר, נורות לד שיקרינו לכביש את האלומה. כמובן שהם יהיו בזווית קדימה ולא מול הנהג. הם יורכבו בשני צידי הכביש. בהתחלת המקטע יהיה סנסור שמזהה תנועה ואחרי 800 מ' יורכב סנסור נוסף שידאג להדליק מראש את המקטע הבא. לאחר שהרכב עובר מספר מטרים (נניח 15 מטר) האורות אחריו נכבים.

כמובן שהכל עובד סולארי ולא דורש תשתית חשמל (אולי כגיבוי לחורף).

אתה רוצה שהכביש יואר רק כשמכונית עוברת? יש לי פתרון מהפכני לזה, תרכיב פנסים על המכוניות.

פורסם
השאלה על מה היכולת האוטונומית תתבסס ? מצלמה לא צריכה אור ? (מניח שמכ״ם לא)

המכ"מ לא תלוי בתאורה, אך המצלמה כן זקוקה לה בכדי להבחין בסימוני הנתיבים (לצורך שמירת הרכב בנתיב). על תפקוד בגשם שוטף אני תוהה כיצד יצליחו להתגבר (מלבד להשקיע בסימונים איכותיים ולא אלו שדוהים תוך מס' חודשים מועט).

פורסם
המכ"מ לא תלוי בתאורה, אך המצלמה כן זקוקה לה בכדי להבחין בסימוני הנתיבים (לצורך שמירת הרכב בנתיב). על תפקוד בגשם שוטף אני תוהה כיצד יצליחו להתגבר (מלבד להשקיע בסימונים איכותיים ולא אלו שדוהים תוך מס' חודשים מועט).

פה בבוסטון הסימונים רחוקים מלהיות איכותיים, הגשם יכול להיות מאוד שוטף ובכל זאת המערכת החצי אוטונומית של טסלה עובדת לא רע בסרטון המצורף (שלא אני צילמתי).

פורסם

והנה טסלה מתמודדת עם כביש חשוך מפותל וצר.

כמו שאמרו בעידן המכוניות האוטונומיות לא יהיה צורך בתאורת כבישים כי המערכות פועלות גם בלי זה, וגם כיום רוב הכבישים בעולם המערבי מחוץ לריכוזי אוכלוסיה גדולים אינם מוארים. בישראל המון מהכבישים מוארים כי כל המדינה היא ריכוז אוכלוסיה אחד גדול:lol:

פורסם
אתה רוצה שהכביש יואר רק כשמכונית עוברת? יש לי פתרון מהפכני לזה, תרכיב פנסים על המכוניות.

כמה זמן חשבת על זה ? (-;

פורסם
באירופה אין תאורה בכלל בכבישים בין עירוניים, לא רואה שזה מפריע למישהו.

אכן. די הפתיע אותי. זה נכון גם לכבישים עם 3 נתיבים לכל כיוון.

התאורה בארץ של הכבישים הראשיים לא פחות מנהדרת,

וגם בכבישים המשניים יש הקפדה על תאורה חזקה וטובה בצמתים / הסתעפויות.

בסך הכול אורך החיים של נורות התאורה האלה גדול מאוד, זאת לא איזו בעיית אחזקה מי יודע מה. אם למישהו יש מושג בנוגע לצריכת החשמל בפועל של רשת תאורת הכבישים הארץ, יהיה מעניין לדעת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקצב הריבוי "הטבעי" המטורף בישראל, הצפיפות והמנטליות, הכיעור הנוכחי וזה הצפוי,עמודי התאורה יהיו הבעיה הכי קטנה בישראל של עוד 20-30 שנה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

התאורה בארץ של הכבישים הראשיים לא פחות מנהדרת,

וגם בכבישים המשניים יש הקפדה על תאורה חזקה וטובה בצמתים / הסתעפויות.

כמובן שאתה תושב מדינת תל אביב. ניסית פעם לנסוע בכביש 2 מצפון לנתניה, או בכביש 6 לכל ארכו? חושך צלמוות.

לגבי רכב אוטונומי - ייזקק לתשתיות הרבה יותר מתוחכמות ואיכותיות מזה של רכב נהוג אדם. נתחיל בתאורה - שכן האלומה של פנסי הרכב לא מגיעה ליותר מכמה עשרות מטרים במזג אויר טוב, בודאי שאינה מספקת בגשם או ערפל עם החזרת עור וסנוור מפנסי הרכב - וצורך בתאורה חיצונית לצורך "ראיה" לטווח יותר ארוך.

מצד שני - כאשר אני משווה תאורת רחובות בעיר ישראלית לעומת זו של עיר אירופית התאורה בארץ עדיפה בכמה דרגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...