רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שאלה, קטנוע שבר לי את המראה בזמן שעמדתי ברמזור. יש לי צילום של הקטנוע ממצלמה אחורית ומצלמה קדמית כאשר רואים שהוא התקדם שהמראה שלו התקופפה בזמן שעבר אותי יש מספר רכב בוידיאו כמובן שהוא לא עצר והמשיך הלאה מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
כחודש לפני החשיפה הרשמית בתערוכת ניו יורק, קאדילק מספקת הצצה ראשונה למחליפת הCTS (ויש אומרים גם הATS) בת החמש, ולאחר שלושה דורות גם משנה את השם לCT5 (שזה הגיוני בהתחשב בזה שלאחות הגדולה קוראים CT6). בגזרת המנועים קאדילק יציעו שתי אפציות כרגע. 2.0 ארבעה צילינדרים, ו3.0 שישה צילינדרים, מטורבתים ומשודכים לגיר 10 הילוכים. אין כרגע פרטים רשמיים על ההספק. כפי שציינתי, כרגע זו רק הצצה, והתמונה הבודדת (המוגבלת...) של האינטריור זה לא כי התקמצנתי לשים, אלא כי זה מה יש כרגע. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מרצדס מפזרת את האהבה בין התערוכות רכב השונות, ולאחר שחשפה בג׳נבה מתיחת פנים לגרסה הרגילה, היא תחשוף רשמית את גרסת הקופה המחודשת לGLC בתערוכת ניו יורק בחודש הבא. חיצונית השינויים קטנים יחסית, וכוללים פגושים ופנסי לד חדשים מקדימה ומאחור. בתא הנוסעים השינויים (הטכנולוגיים) משמעותיים יותר, אם כי מאחר וזו רק מתיחת פנים, עדיין לא נזכה לראות פה את העיצוב הכי חדש שלהם בעל המסך הכפול. כן נראה (בדומה לGLC הרגילה) לוח שעונים דיגיטלי 12.3 אינץ׳ חדש, מסך מגע גדול 10.25 בדגמים היקרים יותר (7 בבסיסיים, בחו״ל לפחות) שכולל את מערכת המולטימדיה MBUX הכי עדכנית שלהם. בולטת בהיעדרה זו הגלגלת הרגילה שמוצאים ברוב דגמי מרצדס והשליטה על המסך נעשה דרך משטח מגע, על המסך עצמו, פקודות קוליות…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
אהלן כולם כבר תקופה שאני שואל את עצמי למה לעזאזל לא מפילים רכבים על כיוון אורות בטסט. אולי הם חזקים מספיק, אולי הם יאירו למרחק מסויים תיאורטית, אבל מה זה מועיל שהם מאירים טוב, למרחק 30 או 50 מטר, אבל בזווית של 40 מעלות מעלה?! אני מנסה להבין למה לא מחייבים בטסט שהאורות יהיו מכוונים. יש מכוניות שמסנוורות את החיים, אני מדליק 4 וינקרים והוא מאותת לי עם האור הגבוה, משמע שהוא על אור דרך! לא מכוון בשיט ורק מסנוור! שלא לדבר על הקסנון של טויוטה לנד קרוזר שבכלל לא מכוון ותמיד מסנוור. אני חושב שצריך לחייב בתקנה כיוון אורות תקין, שבלעדיו לא יוצאים לכביש. וואף! נמאס לי! זהו. פרקתי, אבל נשארתי עצבני כי בדיוק לפני כמה דקות סינוורו אותי.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יש לי טויוטה יאריס 2013 אבל קניתי אותה ללא מערכת ניווט (GPS). כאשר אני בוחר במסך בתפריט הניווט הוא כותב לי שהוא לא מותקן. האם יש אופציה להתקין אותו עצמאית או שחובה איש מקצוע (כי אולי חסרה אנטנה או משהו)?
הודעה אחרונה מאת it2011, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מזמן עשיתי ביטוח צד ג' , דפקתי רכב נתתי לו את הפרטים שלי. שניסיתי להיכנס למידע האישי לא הצלחתי אז בדקתי את המכתב שנשלח לי בדואר מהביטוח והופיעה ת.ז שונה של מישהו אחר. עכשיו לא מזמן פגעתי ברכב ונתתי לו פרטים שלי.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים. באיזור אפריל אני טס לארה"ב. במסגרת הטיול אקפוץ עם המשפחה לוגאס לכ3 ימים. גיליתי לאחרונה שקיימת שם אפשרות להשכרת רכבי ספורט שונים. אחת החברות שבדקתי אותה היא בשם Diplomat Rentals (אם מישהו מכיר). זוהי החברה הכי טובה שמצאתי שמאפשרת לי לשכור אוטו למשך 24 שעות בסדר גודל של פורש 911 ללא עלות נוספת מלבד ביטוח לנהגים שאינם מארה"ב (יוצא די יקר - 580 דולר סה"כ עם ביטוח ל24 שעות), וכמו כן מתאימה לגילי (במאי אני בן 22). הביקורות עליה מצוינות וכמו כן אני בקשר עם אחד המנהלים בחברה במייל לגבי בירורים. בכל זאת, מדובר בחו"ל ואעדיף לשמוע חוות דעת של נהגים ישראליים חובבי מכוניות כמוני שהתנסו בעבר בהשכרת רכב יוקרה כזה או אחר בלאס וגאס. אשמח ואודה מאוד לאינפורמציה מבעלי הנסי…
הודעה אחרונה מאת Sunscrape, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בעודי נוסע בתוך המעגל אני קולט נהג מונית חסר סבלנות מתקדם עוד ועוד לתוך המעגל(לא נוסע בו פשוט מתקדם עם האוטו) עד שכבר הגעתי אליו חצי מהאוטו שלו כבר היה בתוך המעגל, בשניה האחרונה הצלחתי גם לבלום וגם להסיט את האוטו, אם לא זאת הייתה תאונה ב100%. יש חלאות אדם בעולם הזה. הכי מרגיז שכמובן הוא המשיך אחרי זה לנסוע כאילו כלום. מי אשם במקרה כזה במקרה של חלילה תאונה?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
מצחיק. הפורסטר החדש, רכב שכאשר הוא הוצג החלטתי תוך חצי דקה ש"זה בדיוק אותו דבר" הפיק את אחד המבחנים הכי ארוכים שעלו כאן.
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
נגוזו תקוותיי שעם העברת נציגות במוו בארץ מקמור לדלק מוטורס, יחול שינוי בניהול המותג בארץ. בתחילה זה נראה טוב: 1. ייצוב השוק - נקבעו מחירונים נוחים יותר ללקוח, תוך הפחתת אווירת ה"שוק" של הנחות בנות עשרות אחוזים בחדרים האחוריים כפונקציה של מידת תגרנות הלקוח ובית המרכול. 2. הנגשת השירות - בין אם ע"י שוברי טיפול חינם במעמד הרכישה, בין אם ע"י מבצע "טיפול שלישי חינם", ובין אם ע"י הנחה קבועה לחברי מועדון. הטיפול נותר יקר, אבל לקוחות נאמנים מצאו עצמם בסופו של דבר משלמים "סביר" לרכב יוקרה בארץ. בשולי הדברים נציין כי לכולנו ברור שאין הצדקה למחיר גבוה יותר לרכבי יוקרה עבור מסנן אוויר או שמן של חברת MANN או MAHLE המספקים מסננים באיכות זהה לכלל יצרני הרכב באירופה, אבל נניח לזה…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש את הטבלה הזאת את המקור מצאתי פה" https://www.chamber.org.il/sectors/1238/1251/13506/13507/84993/ אינני מצאתי את המידה באתר של משרד התחבורה. אני שילמתי עבור רכב קבוצת רישוי 3 שנת דגם 2008 בנובמבר 2018: 1262 ש"ח לפי התבלה היתי צריך לשלם 1091 ש"ח. מישהו יכול להסביר? agraot-01.01.2018.pdf
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אוקיי, אני חייב להגיד שצפינו הרבה דברים שיכולים לקרות בעקבות שינוי נוסחת המס הירוק שיכנס לתוקף ב-1 באפריל. זה לא היה אחד מהם.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 758 צפיות
שלום, בליל שישי רכב פגע ברכב שלי ושל שכנה נוספת וברח בלי להשאיר פרטים. למזלנו(?), מצלמות אבטחה של דירה סמוכה תיעדה את רגע התאונה, אך אין אפשרות לקרוא את לוחית הזיהוי של הרכב הפוגע. בימים הקרובים אני אמור לקבל סרטונים נוספים ממצלמות נוספות לאורך נתיב "הבריחה" בתקווה שמאחת מהן כן יתאפשר לקרוא את הל.ז. אודה לכם אם תעזרו לי לזהות את סוג הרכב הפוגע על מנת שיהיה קל יותר לזהותו בסרטונים האחרים שלאחר הפגיעה. https://drive.google.com/open?id=1GF00UsaiNJk15oNASMtTt8bglYUfm-cZ https://drive.google.com/open?id=1UAp8loZiIg0rgypq9rgdJtd_NvHZDhgP
הודעה אחרונה מאת pinik23, -
- 2 תגובות
- 688 צפיות
שלום לכולם, מחפש מורה לנהיגה למספר שעורי רענון לאשתי, ואם המורה דובר רוסית זה פלוס. אשמח אם תשלחו אלי פרטים (אפילו בהודעה פרטית). תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת gpmagnus, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאור המכירות העלובות משהו (האירופאיים לא ממש התחברו למותג, וגם הביקורות הפושרות בקרב עיתונות הרכב לא ממש עזרו אני מניח) אינפיניטי יוצאת מהשוק האירופאי בשנה הבאה ותתרכז בשוק האמריקאי והסיני. המהלך לא אמור להשפיע על היבוא לישראל מלבד זה שהדגמים שיגיעו לפה יגיעו בתקינה אמריקאית. אינפיניטי גם תיפרד עוד השנה מדגמי Q30 וQX30 שמיוצרים היום במפעל ניסן באנגליה. בדומה לדגמים האחרים שלה הדגמים האלא לא ממש היו הצלחה גדולה באירופה. מהQ30 נמכרו כ3000 יחידות עם מכירות של כ3000 יחידות, כאשר לשם ההשוואה אאודי ומרצדס מכרו כל אחת כ140,000-150,000 יחידות מהA3 והA קלאס המקבילות. והXQ30 מכרה רק קצת מתחת לאלף ילידות כאשר מרצדס מכרו כ72,000 אלף GLA, ורטורי 57,000 אלף יחידות מהQ3 הוותיקה. …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים. האתר פעיל עדיין? מי היה בו לאחרונה ומה חוות הדעת ? תוד Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
שלום, ברצוני לשאול שאלה. למה רוב האנשים משקיעים את מיטב כספם ברכב בנזין מזהם ולא חסכוני - משפחתי / גיפון במחיר ממוצע של 130 אלף שקל., למה ללכת אחרי העדר ולקנות מכוניות שמזהמות את הסביבה ושותות דלק שבפועל יכולים לקנות באותו סכום היברדי או חשמלי? הרי זה ידוע שמחירי הדלק פה בישראל רובם מהם מיסים אז להמשיך לסבסד את קופת המדינה ובו זמנית גם להמשיך לתרום לזיהום הסביבה. אנשים יגידו כן אני רוצה חווית נהיגה, אבל רוב הרכבים המשפחתיים / גיפונים בסגמנט הזה בישראל לא ממש מתקרבים לזה. באמת אני לא מבין למה אנשים יעדיפו רכב בנזין מזהם על פני היברדי או חשמלי. לפי הגרפים בעולם מכוניות חשמליות והיברדית תופסות נתח שוק ענק. אבל בישראל? באמת שמישהו יסביר לי למ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
כותרת. בעלי מכוניות עם גיר ידני או רובוטי חד מצמדי האם בחניה במישור אתם נוהגים לשלב להילוך (ראשון בדרך כלל) או לניוטרל ולמה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
מכוניות נטושות 1 2
מאת zaf- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
נתקלתי הבוקר בכתבה בנושא מכוניות נטושות. תופעה מוכרת לכולנו. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3757983,00.html אותי יותר מטריד הנושא של מכוניות נטושות בחנייה שאינה פרטית ( בחנייה פרטית, מעבר לאסטטיקה זו בעיית הבעלים, בדומה לסלון ביתו) בכתבה עולים כמה דברים שכל אחד עשוי לעורר דיון. למשל : בחניון פרטי, כך מתברר, אין לעירייה סמכות, והדיירים נדרשים לפתור בכוחות עצמם את נושא המטרד שיוצרת המכונית. וגם : בישראל אין כיום שוק אמיתי למכוניות משומשות זולות, והרישוי יקר...החזקת המכונית הישנה לא כדאי עקב עלויות הרישוי. כיום מחיר הטסט למכוניות חדשות ומשומשות בישראל נחשב לאחד הגבוהים בעולם. במקרה של מכונית משפחתית שמחירה הוא כ־15 אלף שקל, מחי…
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדוע יש זכות קיום לשניהם?
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
- 6 תגובות
- 933 צפיות
שלום! מעוניין לפתוח כאן שרשור עם כתובות לוחות יד2 רכב ממדינות שונות, לצרכי מעקב ויחס מחירים בינינו למדינות אחרות. אנחנו מכירים כמובן את איביי והלוחות האירופאיים המובילים. מי יכול להעלות כאן קישורים ללוחות ממדינות קרובות כמו מצרים או ירדן (גולשים ערביים בבקשה), או לוחות ממדינות חבר העמים לשעבר (גולשים עולים) וממדינות הים התיכון. תודה
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בזמני הפנוי שיש לי הרבה ממנו לאחרונה בבילוי בתחב''צ התחלתי פה ושם לראות הרצאות בטד, לפעמים מעניין ולפעמים לא. מי שמכיר אותי יודע שאני מקפיד מאוד על כל מה שקשור הסעת שני ילדיי, אם זה לשים אותם ללא מעיל בכסאות, אם זה התקנה נכונה של הכסאות כולל הקפדה על משקל וכו' וכו', כמובן גם מחקר מקדים על הכסאות לפי כל מיני תקנים ומבחנים שהם עברו ולבסוף רכישה של כסאות שכנראה בשליש הגבוה של המחירים בשוק. ומה קרה אז? נחשפתי להרצאה הזאת בטד שבה בעצם מסופר על כמה שהכסאות בטיחות לילדים מעל גיל מסויים הם חסרי תועלת ובעצם עם הכסאות או בלי הכסאות התוצאות אותו דבר, יותר מזה מדבר על כך שאף אחד לא באמת בא לבחון משהו יותר יעיל ועד כמה זה בעצם עניין של כסף. מומלץ לראות! אני בהחלט לא מ…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 939 צפיות
שלום, שאלה: האם רכב מחוייב שיהיו לו גם פנסי איתות בצדי הרכב (בין אם על המראה ובין אם על הרכב עצמו) בנוסף לשני פנסי איתות קדימה ושניים מאחורה? אם כן, רכב מאיזו שנה?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 795 צפיות
היי יש לי טויוטה קורולה 2004 ואני רוצה לדעת אם שווה לעשות לה חישני רכב, כי שמעתי ממישהו שכל החישנים שיש הם סינים לא טובים שנהרסים מהר ואין אחריות גם. האם זה נכון? ובמידה ואני אעשה מה הוא טווח המחירים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת viperoey17, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שואל עבור חבר: האם משהוא מנסיון יודע לומר כי המולטמדיה ב 3008 שנת 2019 (ללא ההתקנה המקומית של לובינסקי טאץ) תומך באנדרואיד אוטו? במפרט של היבואן כתוב שתומך רק באפל קאר פליי, אבל אני מניח שזה מה שהם מציינים מפני שהאנדרואיד אוטו לא נתמך בישראל. אני רוצה לדעת אם אוריד אנדרואיד אוטו דרך APK לנייד, האם אוכל להתממשק למולטימדיה עם האנדרואיד אוטו? לפני כתשעה חודשים, שאלתי את נציג המכירות בפיזו והוא אמר שאם אצליח להתקין בנייד את האנדרואיד אוטו, אז המולטימדיה תתמוך, אבל אני רוצה עכשיו לוודא את זה ב 100% עבור החבר ששוקל רכישה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ברחוב היכן שאני מתגורר שמו שלטים האוסרים על חניית רכב שמשקלו הכולל מעל 4 טון, וזאת בשל מצוקת חניה. מידי פעם מחנה רכב , כאמור מרצדס ספרינטר של חברת שילוח כלשהיא דאבל ג'נט מאחור, שעל המדבקה בצד הרכב כתוב בבירור משקל כולל של...ארבעת אלפים ושקר כלשהו. האם מותר לו לחנות את רכבו שם או שאין לי חצי מושג ברכבים (ויש לי[emoji6])? כשהערתי לאותו אדם הוא טוען בחזרה לך תעשה מה שאתה רוצה האוטו שלי 2600 ק"ג. ממה שידוע לי דאבל ג'נט ברוב המקרים אם לא בכולם דורש רישיון ג' , ומסמל שלרכב יכולת נשיאת משקל גבוהה יותר. דעתכם. Sent from...somewhere
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קינג ריינג' רובר איווק, דה סקנד אוף היז ניים, קינג אוף דה אנדלס אנד פרוטקטור אוף רמת אביב (התמונה להמחשה בלבד, זו שיקאגו), הגיע לישראל והמחירים שלו יתחילו בטיפ-טיפה מתחת ל-400 אלף שקל. מה דעתכם? השמירה של לנדרובר על בדיוק אותן מידות וקווי עיצוב כלליים דומים מאוד הייתה רעיון טוב, או שהיה שווה לרענן שם קצת את העניינים?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
גם הפעם גרסת הסטיישן פחות מאובזרת וגם הפעם זה מעצבן.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 596 צפיות
אולי פתחתי קודם בפורום הלא נכון... Tether anchor נועד לקבע את החלק העליון של כסא בטיחות למושב. ברכב שלי הפיצ'ר קיים רק בשורה השניה, אך לא בשלישית. קראתי קצת ברשת והוזכר שם שזה דבר שניתן להתקין גם after market. בסך הכל מדובר על רכיב פשוט ביותר אליו יתחבר הוו מהכסא בטיחות. השאלה היא, האם אתם מכירים בעל מקצוע שעושה דברים כאלה(וכשבכלל יבין על מה אני מדבר... ) איזור חיפה עדיף
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
ז'נבה 2019 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
תערוכת ז'נבה השנה קצת דלילה בדגמים סדרתיים למען האמת. לפחות כאלה שרלוונטיים לפיסת גן-עדן הקטנה שלנו. ריכזנו עבורכם את הדגמים המעניינים יותר. יש לכם שאלות על אחד הדגמים? רוצים שננסה למצוא מידע על דגם אחר? נמצאים ממש עכשיו בתערוכה ורוצים לספר לנו מה אתם רואים? ספרו לנו.
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)