Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם בגרמניה רק 2% מהרכבים החדשים שנמכרו השנה היו חשמליים, מה אתה רוצה מישראל?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספר בעיות:

1)קרינה

2)עלות החלפה של הסוללה אחרי מספר שנים.

3)מי שלא נוסע רגוע יקבל צריכת דלק לא רחוקה ממנוע בנזין דומה (או בעצם החסכון הוא בעיקר בעיר)

4)לקנות רכב היברידי משומש זה די סיכון יחסית לעומת רכב רגיל (בהקשר של עלות החלפת סוללה גבוהה מאוד)

5)העדר הצע של דגמים היברידים.

6)מחיר לעיתים גבוהה יותר.

7)בעיית זיהום האוויר הכי קשה לעניות דעתי היא באזור מפרץ חיפה והקריות ועובדתית אפשר להריח את זה בשעות מסויימות ביום, ובלי קשר לא מעט אנשים חלו שם בגלל זה.

8)נקודה למחשבה, מכוניות חשמליות היו כבר ב1930 אם אני לא טועה בארה"ב עוד בתקופה שאנשים היום נוהגים בגיר ידני לא מסונכן או בכרכרות.

פורסם
טוב שכך אני מקווה גם שיטילו מס על ההייברידיות, אחרי 5+ שנים זה חתול בשק מבחינת אמינות ותחזוקה גם אם זה טויוטה.

שים לב לכותרת השירשור שמתייחסת למכונית חדשות שמגיעות ארצה שהם מזהמות ובזבזניות במשאבים. במיוחד שאנחנו עכשיו ב2019 ויש חלופות יותר חסכונית ופחות מזהמות.

בנוסף אנשים נרתעים מההיברדי רק בגלל הסוללה ולא בגלל שום דבר אחר.

בנוסף היה פעם סקר על טיוטה פריוס שגילה שהיא בין המכונית האמינות ביותר.

בנוסף טיוטה פריוס מיוצרת ברובה מחומרים ממוחזרים או שאפשר למחזר אותם.

וכן אני מוכן לספוג את הסוללה או כל דבר אחר ברכב היברדי או חשמלי, מאשר לנהוג ברכב חדש מזהם שמבזבז אנרגיה ופועל על עיקרון הבנזין רק.

וזה מטעמי שמירה על הסביבה.

פורסם (נערך)

בנוסף אנשים נרתעים מההיברדי רק בגלל הסוללה ולא בגלל שום דבר אחר.

שאלת את כולם אם זה מה שמרתיע אותם או שזה מה שאתה מניח, שמאפשר לך לקבוע בכזו נחרצות? לא חסר אנשים שנרתעים מהקרינה, אם מוצדק או לא מוצדק.

בכל מקרה כפי שכבר אמרו לך כאן כמה פעמים, לאנשים (וגם חברות ליסינג, שמהוות חלק גדול מהרכש) יש עדיפויות שונות משלך.

תראה את המכוניות הנמכרות ביותר כאן, למשל חלקן הן מדגמי ספורטאז' ,טוסון, I10 ,פיקנטו. אף אחת מהן לא חסכונית במיוחד בקטגוריה שלה (מוציא רגע את גרסת הדיזל של הספורטאז' שחדשה כאן) ועדיין הן מוכרות יותר מדגמים חסכוניים יותר או ידידותיים יותר שמקבילים אליהן.

חלק מההצלחה של ההיברידיות בליסינג נובע מהאפשרות להציע רכב מאובזר יותר בשווי שימוש נמוך יותר , מה שכנראה ייפסק בעקבות ביטול המס הירוק.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
המדינה יפה מאוד יכולה להתקיים גם ללא המיסים המיותרים האלה.

אוקיי, יש לך הוכחות לכך?

אתה מדבר על פשיטת רגל?

פשיטת רגל זו הגדרה די גדולה, אפשר להגיד "טביעה בחובות" אולי יצלצל לך יותר טוב?

אתה יודע מה ההוצאות של המדינה?

עבר זמן מאז הפעם האחרונה שהסתכלתי על איזשהו סוג של פירוט של תקציב המדינה, אבל כן פחות או יותר אני יכול לתאר לעצמי. למה? אתה יודע בדיוק?

לאן כל הכסף ממיסים הולך?

בוא נראה...

ביטחון - מה אתה רוצה לדעת? כמה עולה שעת טיסה של F-16 או כמה כסף צריך כדי לממן גדוד מילואים ל 24 יום קו ביו"ש ?

חינוך - מי משלם שכר למורים? סבסוד אוניברסיטאות? או שאתה חושב שאוניברסיטה יכולה להתקיים מ 10K שנתי מכל סטודנט?

תחבורה? כבישים? תשתיות חדשות?

ביטוח לאומי?

או שאתה מאלה שמאמינים שבגלל החרדים שלא עובדים ובגלל כל העולם ואחותו המצב כך וכך?

מלא תחבורה ציבורית נורמלית, מלא כבישים נורמלים, מלא מדרכות נורמלית. שום דבר מזה?! אז איזה פשיטת רגל בדיוק. המיסים האלה מיותרים והמדינה פשוט שמחה לקבל אותם, כדי לשמר את רמת החיים של עצמה ולא של האזרח.

אני חייב לדעת למה אתה מתכוון כשאתה אומר "רמת החיים של עצמה". למי אתה מתכוון בדיוק? למי? לרוה"מ? לשרים? חברי כנסת? אתה באמת מכיר מישהו מהנ"ל שלקח כל כך הרבה כסף מהקופה שזה הגיע לרמה שזה ממש הזיק למדינה ולא תפסו אותו?? דווקא בשנים האחרונות ציד המכשפות עובד לא רע בכלל (טוב, תלוי את מי שואלים). אז מי בדיוק? הטייקונים? אתה מאלה שחושבים שאם תפיל טייקון אז המצב יהיה יותר טוב? אז תמשיך לחשוב כי המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שנדמה למי מאיתנו.

אז סליחה אבל זה לא קונה אותי שהמדינה תפשוט רגל פשוט.

אוקיי, אז כדאי אולי שתבין מה הולך בספרד, יוון ועוד המון מדינות שעדיין לא קמו מהמשבר של 2008. אתה באמת רוצה להגיע לשם?

ועכשיו עזוב פופוליזם או ימין ושמאל, הכלכלה במדינה ביחס למשבר של 2008 במצב מצוין! לא פחות! את זה לא אני אומר, את זה אומרים כלכלנים מומחים וגם כאלה שמתנגדים לממשלה הנוכחית או הקודמת או זו שלפני. אנשים פה לא מפסיקים לבכות אבל כל אחד עם 2 רכבים בחניה הפרטית, אחד מהם בד"כ ג'יפון, לכל אחד פה יש טלפון לכל ילד ב 2000 ש"ח ומעלה ולכולם כמעט הטלויזיה בסלון יותר גדולה מהפרופורציה של הסלון שלהם. אה וכן כולם גם עפים פעם או פעמיים בשנה לחו"ל. אבל כמובן ממשיכים לבכות, תמיד. זה הטבע שלנו, זה העם, עוד מימי יציאת מצרים :p

אז אתה לא קונה פשיטת רגל? אני לא קונה את הבכיינות של כולם פה. אם אנשים היו יותר אינטילגנטים והיו משקיעים את הכסף במה שבאמת חשוב אז המצב של כולם היה יותר טוב, אבל אנשים פה רוצים הכל מהכל ועוד לא לשלם על זה. אז קונים 2 רכבים עם הלוואות, טלפון בתשלומים, טסים לחו"ל כל שנה כי למה מי מת שהשכן יטוס ואני לא?? ואז בוכים שלא גומרים את החודש. את זה אני לא קונה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
זיהום אוויר אפסי? למה מה הוא שורף? קקי של פיות? כל עוד הרכב שלך עובד על עיקרון הבעירה הפנימית, הוא מזהם. אולי יותר, אולי פחות, אבל בטוח לא אפס

אולי הגזמתי עם האפסי (בוודאי זה לא אפסי כי הרכב שורף גם קצת קצת בנזין), אבל ממה שאני יודע גפ"מ מזהם פחות משמעותית מבנזין. זו גם הסיבה שכמעט לא נוצר פיח בעקבות שריפת גפ"מ והשמן נשאר הרבה יותר נקי בהשוואה לרכב ששורף בנזין בלבד.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

נקודת המוצא של פותח השרשור שגויה, מוכרים הרבה מאד רכבים היברידיים בישראל.

הרכב הכי נמכר בישראל הוא היברידי- יונדאי איוניק.

לא הרחק אחריו רכב היברידי נוסף- קיה נירו.

טויוטה ראב 4 היברידית נחטפה כמו לחמניות חמות עוד לפני שגלגליה נחתו בישראל אפילו, מכרו 2,400 יחידות (וזה ג'יפון יקר). עכשיו לאחר התייקרותה לרמות גבוהות במיוחד עקב שינוי המיסוי הירוק וקצב המכירות של הגירסה ההיברידית יפחת, אבל רק בגלל סיבה זאת.

טויוטה chr היברידי מוכר יפה מאד.

טויוטה קורולה היברידית צפויה להיות רבת מכר בישראל ובעולם, אותו סיפור כמו הראב 4, עוד לפני שהיא נמכרה בישראל מכרו כבר 6,000 יחידות.

אין מספיק היצע של רכבים היברידיים ולכן אנשים עדיין רוכשים רכבים אחרים שמתאימים לצרכים שלהם, אבל תוך כמה שנים לא יהיו רכבים לא היברידיים (כלומר יהיו רק רכבים היברידיים, היברידיים פלאג אין וחשמליים מלאים) ויהיה ניתן לניילן את השרשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אוקיי, יש לך הוכחות לכך?

אין לי הוכחות לזה , אבל מספיק לראות את מצב התשתיות במדינה את התחבורה הציבורת להבין שכסף לא בדיוק נשפך כמו שצריך שמה

עבר זמן מאז הפעם האחרונה שהסתכלתי על איזשהו סוג של פירוט של תקציב המדינה, אבל כן פחות או יותר אני יכול לתאר לעצמי. למה? אתה יודע בדיוק?

אני גם לא הסתכלתי, אבל אני יודע מה לא מפורט בתקציב המדינה .

בוא נראה...

ביטחון - מה אתה רוצה לדעת? כמה עולה שעת טיסה של F-16 או כמה כסף צריך כדי לממן גדוד מילואים ל 24 יום קו ביו"ש ?

חינוך - מי משלם שכר למורים? סבסוד אוניברסיטאות? או שאתה חושב שאוניברסיטה יכולה להתקיים מ 10K שנתי מכל סטודנט?

תחבורה? כבישים? תשתיות חדשות?

ביטוח לאומי?

תאמין לי שאני יודע בדיוק כמה עולה שעת טיסה במטוס קרב - כן הייתי בתפקיד קצת בכיר בחיל האוויר .

ואני יכול להגיד לך שתקציב הביטחון כמה שהוא גדול הוא גם הכי בזבזני שיש , המכרזים של הצבא פשוט מגוכחים .

חיסכון אין שמה אז פלא שהוא גדול ? .

או שאתה מאלה שמאמינים שבגלל החרדים שלא עובדים ובגלל כל העולם ואחותו המצב כך וכך?

אני מאמין שהמדינה אחראית למצב ולא מישהו אחר , כי זה מתחיל מלמעלה .

הסביבה שבה אתה חי משפיעה על ההתנהגות שלך בעתיד,

ואם המדינה תדפוק אותך במיסים - אתה תגלגל את זה הלאה ללקוחות.

אני חייב לדעת למה אתה מתכוון כשאתה אומר "רמת החיים של עצמה". למי אתה מתכוון בדיוק? למי? לרוה"מ? לשרים? חברי כנסת? אתה באמת מכיר מישהו מהנ"ל שלקח כל כך הרבה כסף מהקופה שזה הגיע לרמה שזה ממש הזיק למדינה ולא תפסו אותו?? דווקא בשנים האחרונות ציד המכשפות עובד לא רע בכלל (טוב, תלוי את מי שואלים). אז מי בדיוק? הטייקונים? אתה מאלה שחושבים שאם תפיל טייקון אז המצב יהיה יותר טוב? אז תמשיך לחשוב כי המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שנדמה למי מאיתנו.

הטייקונים מקושרים לממשלה והם עובדים בסינרגיה .

הם מגינים על מקבלי ההחלטות ולהיפך.

תאגידי הענק יעשו הכל כדי שהכיס שלהם לא יפגע .

ולא חסר דוגמאות למקרים שקרו במדינה / שחיטות / הטבות מתנות וכו

אוקיי, אז כדאי אולי שתבין מה הולך בספרד, יוון ועוד המון מדינות שעדיין לא קמו מהמשבר של 2008. אתה באמת רוצה להגיע לשם?

ועכשיו עזוב פופוליזם או ימין ושמאל, הכלכלה במדינה ביחס למשבר של 2008 במצב מצוין! לא פחות! את זה לא אני אומר, את זה אומרים כלכלנים מומחים וגם כאלה שמתנגדים לממשלה הנוכחית או הקודמת או זו שלפני. אנשים פה לא מפסיקים לבכות אבל כל אחד עם 2 רכבים בחניה הפרטית, אחד מהם בד"כ ג'יפון, לכל אחד פה יש טלפון לכל ילד ב 2000 ש"ח ומעלה ולכולם כמעט הטלויזיה בסלון יותר גדולה מהפרופורציה של הסלון שלהם. אה וכן כולם גם עפים פעם או פעמיים בשנה לחו"ל. אבל כמובן ממשיכים לבכות, תמיד. זה הטבע שלנו, זה העם, עוד מימי יציאת מצרים :p

הכלכלה במצב טוב , כי הבנקים נותנים הלוואת ואשראי ללקוחות בלי בעיה .

יש כסף מאין .

בגלל זה אנשים עם שני טלפונים או שני מכונית

בגלל האשראי הזול.

אז תרבות צריכה מוגזמת לא בהכרח מעידה על מצב כלכלי טוב

אף אחד לא מדבר על זה אבל בבו העת הכל יתפוצץ.

פורסם (נערך)

אני לא יודע איפה אתה נוהג, אבל תשתיות בארץ לא נופלות ממדינות עשירות במערב אירופה. בארה"ב צריך לנסוע בכביש אגרה בשביל ליהנות מכביש שמתקרב באיכות לכביש 4 שלנו ובחלק ממדינות אירופה היותר עניות גם את זה לא מקבלים. לפני שנה לקחתי מונית משדה התעופה של רומא לעיר ככה שהייתה לי אפשרות להסתכל מסביב והכביש הראשי שלהם נראה כמו שהיו נראים כבישים בישראל בשנות ה-2000 המוקדמות.

אבל אנחנו סוטים מהנושא.

מה המטרה של הדיון? להתלונן על יוקר המחייה או להוכיח שאתה יותר חכם מכולם כי יש לך רכב היברידי?

נכון, מפה מתחילה בדיוק הבעיה.

חוסר הבנה בסיסי של הממשל ורצון רק להרוויח ממיסים גורמים לשוק הרכב החדש להיות שונה מאוד מהשווקים בחול.

נתנו הנחה בעבר על היברידיות עכשיו רוצים לבטל.

בנוסף כנראה יטילו מס נסועה על רכבים חשמליים שהרי הם לא משלמים חשמל נכון?!

איפה העידוד פה לצרכנות נכונה, חסכונית ובלתי מזהמת.

יודעים לעדד מערכות בטיחות ברכב. אבל לא יעודדו את הישראלי לחסוך בדלק או לחלופין להפסיק להשתמש בו. למה? כי זה רווח נטו למדינה.

מבטלים את ההנחה כי הבינו שהיברידי מזהם לא פחות מרכב רגיל והחסכון בדלק מעודד אנשים לטחון יותר את הרכב.

אם הפקקים לא מעודדים אנשים להפסיק להשתמש ברכב שום אקט למעט ליטר בנזין ב-20 שקל לא יוציאו אנשים מהקופסא.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ידידי , נראה לי שהגעת למקום הלא נכון.

זהו פורום לאנשים שאוהבים מכוניות ומתייחסים לנושא לא רק משיקולים תועלתיים קרים.

מניסוח דבריך ניתן להבין שאינך נימנה על הקהל הזה, אתה מתייחס למכונית כאל מוצר צריכה שנועד למלא תכלית מסוימת ביעילות המירבית - כמו מקרר למשל.

פורסם
אני לא יודע איפה אתה נוהג, אבל תשתיות בארץ לא נופלות ממדינות עשירות במערב אירופה. בארה"ב צריך לנסוע בכביש אגרה בשביל ליהנות מכביש שמתקרב באיכות לכביש 4 שלנו ובחלק ממדינות אירופה היותר עניות גם את זה לא מקבלים. לפני שנה לקחתי מונית משדה התעופה של רומא לעיר ככה שהייתה לי אפשרות להסתכל מסביב והכביש הראשי שלהם נראה כמו שהיו נראים כבישים בישראל בשנות ה-2000 המוקדמות.

אבל אנחנו סוטים מהנושא.

מה המטרה של הדיון? להתלונן על יוקר המחייה או להוכיח שאתה יותר חכם מכולם כי יש לך רכב היברידי?

המטרה של הדיון להבין מה גורם לאנשים להחליט לפחד מדברים חדשים, לפחד ליסוע במנוע חשמלי בגלל שאין להם מספיק כוח כביכול.

מה גורם לאנשים ללכת אחרי העדר של חברות הליסניג שמביאות את הדגמים הכי זולים שיכולים להיות כדי למקסס את הרווח שלהם - לא בגלל שהדגמים האלה טובים.

מה גורם לאנשים לאנשים לבזבז כסף יקר בלי לחשוב על דברים מסביב.

אני לא יותר חכם מכולם אם יש לי רכב היברדי או חשמלי. לי פשוט איכפת.

פורסם
https://www.plugged-in.co.il/2018-ev-summary/

אפשר לראות בבירור שהשנה החולפת הייתה שיא בעולם מבחינת מכירות הרכבים החשמלים וההיברדים.

למשל נורבגיה 11 אחוז מסך הרכבים הוא חשמלי או היברדי.

ובארץ זה עדיין רחוק בגלל חוסר הבנה שמתחיל מלמעלה ומחלחל למטה

נורבגיה היא מדינה דלה באוכלוסיה אבל עשירה בצורה מטורללת. בזכות דבר אחד בלבד. נפט! זו נסיכות נפט סקנדינבית. כמו דובאי רק ויקינגית.

לנורבגיה יש עוד משהו בכמויות בלתי נגמרות. מים משמים שמייצרים אינסוף חשמל באפס כסף.

השילוב הזה של אינסוף כסף מיצוא של נפט שלא נחוץ לצרכי פנים וחשמל בזיל הזול שלא עולה כלום להפקה מייצר אנומליה מוזרה שבאה לידי ביטוי בנתון החריג הזה שהוא לא דוגמא טובה לכלום (וגם איסלנד אותו דבר - חור וולקני באמצע האוקינוס עם אפס אוכלוסיה ואינסוף פעילות גיאותרמית שמייצרת חשמל בכלום כסף)

יש עוד דוגמא קצת אחרת. ברזיל. ברזיל אחלה מדינה - רבע מהדלק שהמכוניות שלה שורפות מגיע ממקורות מתחדשים! ככה זה כשאתה ארץ טרופית יפה עם אינסוף שטח, אינסוף גשם ואוכלוסיה עלובה שיכולה לגדל כמויות אדירות של סוכר בכלום כסף. סוכר שאפשר בקלות להמיר לאתנול.

בישראל, כמו ברוב העולם, אין באמת הצדקה למעבר הזה "כרגע" והמינוסים העצומים בעלויות הייצור, במורכבות המכנית והאמינות, מנוטרלים רק על ידי "סבסוד" שזו מילה מכובסת להטלת עוד מיסים על אנשים לא קשורים. סבסוד כזה לא יכול להיות מיושם במספרים גדולים.

פורסם
המטרה של הדיון להבין מה גורם לאנשים להחליט לפחד מדברים חדשים, לפחד ליסוע במנוע חשמלי בגלל שאין להם מספיק כוח כביכול.

איפה אתה רואה שאנשים מפחדים מדברים חדשים? אומרים לך שהרכבים ההיברידיים נמכרים פה כמו לחמניות, אז איפה בדיוק אתה רואה בעיה?

מה גורם לאנשים ללכת אחרי העדר של חברות הליסניג שמביאות את הדגמים הכי זולים שיכולים להיות כדי למקסס את הרווח שלהם - לא בגלל שהדגמים האלה טובים.

שוב, אם אינני טועה רוב הרכבים ההיברידיים הם בליסינג, אז איפה פה הבעיה?

על איזה כסף יקר אתה מדבר? דלק? דלק תמיד ישרפו באיזושהי צורה. מה ז"א בלי לחשוב על דברים מסביב? כדור הארץ? כי כמו שכבר אמרו לך אתה אולי בפורום הלא נכון. יש כאן אנשים שהשקיעו המון כסף כדי לקנות רכב עם 8 או 12 צילינדרים שמזהם כמו 2 רכבי ליסינג, אז איזה תשובה אתה מצפה לקבל פה?

לכולם כאן ברור שרכב חשמלי הוא העתיד. לא רק זה אלא שאפילו יצרניות רכב מובילות כבר הודיעו שהדור הבא של מנועי הבעירה שלהן יהיה האחרון ואחריו יתמקדו רק במנועים חשמליים. אתה מצפה שכולם יקנו מכוניות חשמליות\היברידיות היום\מחר? זה לא יקרה כי לא כולם בכלל קונים מכוניות חדשות, אין היצע מספיק ורכב חשמלי נטו יקר מאוד אם אינני טועה וגם אין מספיק עמדות טעינה ויש כאלה שהטווח נסיעה לא יספיק להם בלי טעינה ארוכה ומעכבת.

בקיצור רכב חשמלי זה כנראה בוודאות העתיד אבל כרגע זה במצב בשל חלקית, בתלות בצרכים.

בקיצור, אם אתה נוסע בכביש, רואה מסביבך את כל רכבי הבנזין ולא מבין איך לא כולם עוברים לחשמליות\היברידיות במיידי, אתה כנראה מצפה שדברים יקרו בין לילה כשזה לא ריאלי שיקרה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אז אתה לא קונה פשיטת רגל? אני לא קונה את הבכיינות של כולם פה. אם אנשים היו יותר אינטילגנטים והיו משקיעים את הכסף במה שבאמת חשוב אז המצב של כולם היה יותר טוב, אבל אנשים פה רוצים הכל מהכל ועוד לא לשלם על זה. אז קונים 2 רכבים עם הלוואות, טלפון בתשלומים, טסים לחו"ל כל שנה כי למה מי מת שהשכן יטוס ואני לא?? ואז בוכים שלא גומרים את החודש. את זה אני לא קונה.

אתה מסיט את הדיון למקום שאין טעם לדבר עליו (נקודתית לשירשור הזה) אבל אני אענה לך בכל זאת כי לדעתי אתה זורע כאן הרבה מידע שגוי:

אם אתה חושב שהמדינה במצב מצויין (עליה של 100% במחירי הדירות מ 2007 עד 2014 - 7 שנים !) אתה כנראה לא שם לב שהכל נמצא תחת מעטה שנקרא בעברית צחה: "אשראי".

רוב מה שאתה רואה היום אצל זוגות צעירים ומעלה (דירה\רכב) לא שייך להם ולא יהיה שייך להם ב 100% ב 30 שנה הקרובות. הכל הלוואות או ליסינג.

הרבה מאוד מהחופשות והביזבוזים וכל מה שנראה לך מבחוץ - בחלק בלתי מבוטל מהמקרים נשען על הלוואות ואשראי גם כן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

א. אם כל כך אכפת לך מהסביבה סע באוטובוס או תחליף רכב אחד ל-20 שנה

ב. רכב היברידי לא בהכרח משתלם יותר מרכב קונבנציונלי

• תוכן חדש...