רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 103 תגובות
- 32.3 אלף צפיות
שאלה תיאורטית לבעלי רכבים פרטיים: מתי אתם בד"כ מחליפים רכב, כל x שנים? כל x קילומטרים? לפי מצב הרכב? אם מדברים על שיקול פיננסי בלבד, האם משתלם להחזיק רכב כמה שיותר שנים, או דווקא להחליף מדי כמה שנים? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
12345 Cars-Feb-2019.pdf
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
היי חברים, ביום ראשון הקרוב אנחנו נוסעים למטה של לובינסקי בשורק לפגישת פנים מול פנים ראשונה עם הקקטוס המחודש, שעבר עדכון מקיף וצפוי בעצם לתפוס את מקומה של ה-C4 בתור האופציה המשפחתית של היצרנית. כמובן שנביא לכם כאן את כל העדכונים מהאירוע בזמן אמת ובינתיים אתם מוזמנים לשאול אותנו כל שאלה שתרצו על הרכב ואנחנו מבטיחים להשתדל להוציא תשובות מאנשי היבואנית. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 2 עוקבים
- 44 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
העבודה של אבא שלי מספקת לעובדים רכבי ליסינג, המוחלפים כל 3 שנים. אתמול פורסמו תוצאות המכרז וההצעות של אחת מחברות הליסינג הזוכות (רנו מגאן גרנד קופה, איוניק, קורולה החדשה, סנטרה, טויוטה CHR והונדה HRV). ראיתי את הטבלה שבה מפורטים כל מיני נתונים על המכוניות, ובעמודה של המגאן ראיתי כמה דברים שקצת התנגשו לי בראש: מנוע 1.3 ליטר 132 כ"ס (המנוע הנוכחי - 1.2 ליטר, 132 כ"ס. המנוע שצפוי להגיע למגאן בקרוב - 1.3 ליטר, 140 כ"ס. לא ברור לאיזה מהם התכוונו) מערכות בטיחות מתקדמות: "מערכת בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור מרחק מלפנים, בקרת סטייה מנתיב - מקורי" (כך בטבלה). על פי המפרט הזמין ברשת היום, אין מערכות בטיחות מתקדמות. על פי כתבות רכב הן אמורות להגיע במה…
הודעה אחרונה מאת adunsky, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי שוקל לקנות את זה או את זה לרכב ישן( מאזדה 3 2006) מה יותר מועיל ביום יום? לצערי אין תקציב להכל. כמה יצא מובילאיי עם החזר מהמדינה, וכמה עולים במוצא החיישנים? ולגבי החיישנים כמה צריך להוסיף בשביל מצלמה. עם מסך. גם?! תודה.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בתכנון מתקדם של טיול מוטורי עם אבי כחלק ממתנת יום הולדת 70. התכנון הוא: טיסות הלוך וחזור מבאזל, סה"כ שבוע ימים עם רכב השכרה נחמד. התוכנית כוללת: 1. שטוטגרט - מוזיאון פורשה עם סיור במפעל יצור. חושב על אפשרות לשכור במקום רכב ל- 24 שעות. מומלץ? - מוזיאון מרצדס 2. אינגלשטדט - מוזיאון אודי עם סיור במפעל. 3. תערוכת רכבים בג'נבה - יומיים על מה ויתרתי מראש: 1. מסלול נורנבררינג - בעייתי מבחינת גיל - מעל 70 עושים בעיות עם ביטוחים וגם קצת רחוק. 2. מוזיאון של BMW במינכן - למרות שזה נמצא על הדרך, אנחנו פשוט לא כ"כ אוהבים את המותג. האם כדאי להכנס בכל זאת? יש לי יומיים פנויים להרחבות/תוספות. האם יש המלצות לאטרקציות מוטור…
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 2 תגובות
- 743 צפיות
אז הציון הכללי הוא כמו במבחן ריסוק - עד 5 כוכבים, כאשר מה שקובע את מספר הכוכבים הם מדד האויר הנקי ומדד יעילות אנרגטית שהציון המירבי בהם הוא 10. עושה רושם שרכב כל-חשמלי יזכה לציון מקסימלי במדד האויר הנקי, המדד השני בינתיים לא סופי לפי האתר שלהם ויתווספו לתוכו פרמטרים נוספים. אלו הרכבים שכבר נבחנו: https://www.greenncap.com/assessments/ מה שלא ברור לי זה איך רכב עם מנוע בעירה פנימי (אפילו לא הברידי) מקבל ציון מעל 9 במדד האויר הנקי? ויש 3 כאלה שעברו את 9. או שחישוב המדד מצריך תיקון או שכל העסק מיותר לגמרי לטעמי.. אם נתנו לרכב עם מנוע רגיל 9.4, אז לרכבים הברידיים בתיאוריה נותרה סקאלה בין 9.5-9.9, נראה לי מגוחך, כי יש הבדל כל כך גדול בין רכבים הברידיים שונ…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
אופנוע. אספנות. מחו"ל. # דווקא נראה לי הכי מתאים לכאן, אם בהנהלה מחליטים שלא-מוזמנים להעביר. אז ככה, כרוכב ותיק מאד ואספן ותיק כמעט באותה מידה ובהמשך לפוסט הזה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?662690-1000-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%9B%D7%9C-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%99 סיפור המעשה בקצרה(בערך), לפני כחצי שנה החלטתי שהגיע הזמן לאורח חדש מחו"ל שירפד לי את הטוסיק ברכיבות שבת שמשיות, מעט מחשבה והוחלט: סוזוקי GSXR1100 שנת 86-7 או 88-9 או ימאהה FZR1000 ואם כבר הוא אז רק מהמודל הראשון שיצא עם שסתום מפלט EXUP, כלומר רק 1989…
הודעה אחרונה מאת 750f, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם, קיבלתי לפני כמה ימים סקודה פאביה חדשה כרכב חברה. הרכב מעולה ונוח, אך לתחושתי הוא מעלה הילוכים במהירויות נמוכות מדי. מה שגורם לאנמיות כשלוחצים על הדוושה, או שאם לוחצים חזק אז הגיר מוריד הילוך, מה שגורם להורדה והעלאה של הילוכים בתדירות די גבוהה בתור העיר. שמתי לב שהילוך ספורט מעביר הילוכים בדרך שמרגישה לי הרבה יותר טבעית, יש לציין שאני ממש לא משתולל, פשוט כשהרכב לא על הילוך ספורט הוא מוריד ומעלה הילוכים כל הזמן. אומנם הרכב הוא רכב חברה ואני לא משלם על הדלק ועל הבלאי, אבל בכל זאת לא יהיה לי נעים לנסוע בדרך שתהרוס את הרכב יותר מדי. האם הבלאי והצריכה יעלו משמעותית אם אני אהפוך את זה להרגל קבוע? תודה רבה, יובל
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הראש של הנהג קבל ציון "אדום". מה דעתכם? לדעתי סיבה מספקת לפסול.
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, שכרנו רכב מחברת השכרה, עשינו נסיעה קצרה של 5 דקות הביתה ובנסיעה שלאחר מכן הייתה תקלה בברקסים והאוטו בקושי בלם. החברה החליפה את הרכב. למזלנו הנסיעה שבה התגלתה התקלה הייתה נסיעה קצרה בבוקר, בפקקים ובמהירות נמוכה, לא רוצה לחשוב מה היה קורה בכביש מהיר. לא מדובר בברקסים גמורים אלא התקלה, עם נורת בלמים דולקת. אני לא מצפה מחברת השכרה שתוציא לי רכב חדש מהניילונים כל פעם, אבל הם לא מחוייבים לבדוק תקינות בלמים ומכלולים מהותיים אחרים לפני כל שחרור רכב? מה אני אמור לעשות עם מצב כזה? בלי להגזים בכלל - סיכנו את החיים שלנו. תודה
הודעה אחרונה מאת omer_a, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הרכב בארץ מגיע עם אפל קארפליי רק, בלי אנדרואיד אוטו. הנציג מכירות אומר שהיבואן לא תומך בזה, אני יודע שהיה סיפור דומה לרכבי פולקסווגן יש דרך לעדכן לבד? אין איזה סיטרואן טאץ' או משהו שיפגע
הודעה אחרונה מאת smironh, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
https://motodeal.co.il/deals/טויוטה_קורולה_היבריד מניח שלאנשים תהיה דילמה בינה לבין ה chr כי המחיר זהה...
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יונדאי קונה נוחתת בישראל בגרסאות הנעה קדמית ובמחיר שירד ב-8,000 שקלים. שווה?
הודעה אחרונה מאת green, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים, אני סקרן לדעת כיצד מרוויחות סלופארק ופנגו. האם התשלום שעובר לעיריות עבור החניה עובר כולו לעירייה או שמתחלק עם פנגו? כי כעת דיברתי עם המוקד של החברות והן טוענות שהתעריף הגבוה נקבע על ידי העירייה. מעניין. מישהו שבקיא בעניין? תודה.
הודעה אחרונה מאת Saar Berman, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
הונדה משחררת תמונה ראשונה של הדשבורד של מי שעתידה להיות העירונית החשמלית הראשונה שלה. מצליחים לזהות בתמונה דברים שלא כתבנו עליהם?
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לצילומי סרט דרוש רכב סדאן אמריקאי שרירי מסוג שמשמש לניידות משטרה/חברות אבטחה באמריקה (או שנראה כזה) צבע לבן או בהיר מאוד. מצב חדש ויפה. לצילום ביום א' התשיעי למאי באזור יבנה, כשלוש עד ארבע שעות בערב/לילה. 800 ש"ח. אם הנהג יימצא מתאים לצילום (מראה של קצין בטחון חסון, אפשרי מראה היספני) - תיתכן תוספת תשלום. רק המתאימים לאמור לעיל: [email protected]
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי בהסדר תנועה הכי הזוי ומסוכן שיכול להיות. אני אנסה להסביר - אם נוסעים בשד' מוריה בחיפה מכיוון מרכז הכרמל למרכז אחוזה, מגיעים לכיכר ספר ושם לפני הכיכר יש רמזור. הבעיה היא שכאשר הרמזור ירוק, משתלבת משמאל התנועה של הכיכר. אני מניח שהתושבים המקומיים מודעים ומכירים אבל לזר שמגיע למקום, רואה ירוק ברמזור ונוסע ופתאום מגלה שמכוניות נכנסות לו לנתיב משמאל. משהו הזוי ומסוכן. למישהו יש הסבר?!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
תמיד תהיתי כמה הבהמה הזאת שותה (; מין הסתם לנתוני היצרן אין משמעות.
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 822 צפיות
אני חושב שאנחנו ממש לקראת מהפכה עם ההמצאה הזו, וזו בהחלט גאווה ישראלית: https://www.thecar.co.il/uveye-%D7%AA%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0/ הטכנולוגיה של UVeye, שסורקת כלי רכב כדי לגלות בהם פגמים, תספק לחברת בת של טויוטה מידע אודות מצבן של מכוניות חדשות ומשומשות. מה דעתכם?.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב, כתבה שפורסמה ב The Car הבוקר: https://www.thecar.co.il/40-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A6%D7%95-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%90/ לדעתי מדובר בצעד מבורך, אם כי כבר כתבתי בעבר שהמערכות הללו לא יכולות עדיין להחליף נהג עירני ומיומן ורכב תקין ובטיחותי.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
על פניו, מנוע קטן וחלש יותר: רע. גיר אחר: לא ביג דיל. בפועל... תקראו.
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 645 צפיות
אהלן, רכב מיושן (23) שנגמר לו הטסט לפני שבועיים והוקפאו הרשיונות. כיצד ניתן לבטל את ההקפאה, והאם צריך לשלם את כל האגרה? והאם ניתן לעשות העברת בעלות עם רשיונות מוקפאים?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
אשתי נרשמה בטעות, לא רואה דרך לבטל באפליקציה ואין אופציה כזו בשירות לקוחות. גם אין אופציה לקבל מענה אנושי בשירות לקוחות. מה ניתן לעשות? מישהו פה היה רשום לשירות והצליח לבטלו?
הודעה אחרונה מאת Dan Kagan, -
- 0 תגובות
- 531 צפיות
האם המסמך הבא שמצאתי ברשת אומר שאין בעיה בהזמנת קפיצים/בולמים כל עוד הם עומדים בתקן I so 9001-2008? Sent from...somewhere
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש מצב שתגיע אלינו לשם שינוי?
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ה-A1 נחתה בארץ. עכשיו, מה דעתכם על הדבר הבא: המחיר ההתחלתי טיפס בכמעט 15 אלף שקלים, אבל באופן קצת מצחיק המחיר של הגרסה "עם כל התוספות" דווקא נמוך יותר משהוא היה בדגם הקודם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 793 צפיות
שלום, רציתי לשאול האם בהכרח צריך לשלם טסט על שנים בהם הרכב לא היה בשימוש, אך הרישיון לא הופקד (הוקפא)? הרכב עמד במשך 3 שנים, אך ללא ידיעה שראוי להקפיא את הרישיון. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Oren Ifergan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני משתמש בתוסף הדלק של ליקווי מולי כבר עשרות שנים. בתחילה כתוסף לניקוי קרבורטור ושסתומים ובהמשך כתוסף לניקוי מזרקים. עובדתית, מעולם לא היו לי בעיות עם מזרקים סתומים, פלגים מלוכלכים ו/או כל הבעיות הקשורות בהצטברות לכלוך בתאי השריפה. אבל מאז בבעלותי רכב היברידי נטען, מנוע הבנזין כמעט שלא מותנע, צריכת הדלק מזערית. מתכנני האוטו שלי היו מודעים לבעיות הנובעות משהיית בנזין במיכל לתקופות ממושכות ועל כן הוא מאוחסן במיכל תחת לחץ. האם במצב שכזה יש מקום להמשיך להשתמש בתוסף דלק? פניתי בשאילתה למרכז הטכני של ליקווי מולי וההתכתבות שביננו לפניכם. מסתבר שליקווי מולי פיתחו מוצר יעודי למכוניות היברידיות/נטענות ולהפתעתי מצאתי שהוא מיובא ומשווק גם בישראל. אבל לאחר עיון במסמכי הבט…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אבא שלי החליף את הפיג׳ו 108 שנת 2017 שלו בשביל יונדאי i10 חדשה בגימור supreme מ 0 קילומטר (גם הפיג׳ו במקור מ 0 קילומטר). הוא נוסע 4500 קילומטר בשנה שרובם עירוניים בסביבה לא פקוקה (גר בדרום במה שנקרא ״עיירת פיתוח״) לפי מה שאומר הוא הוסיף 32 אלף ש״ח על הפיג׳ו עבור הרכב הנ״ל, הרכב שלו היה במצב מכני מושלם בגלל הנסועה הנמוכה מאוד והפדנטיות שלו בשמירה עליו. בקיצור, התחשק לו כנראה להתחדש ואני יודע שיש לו שיגעון שכזה להחליף רכבים בתכיפות גבוהה אבל מתסכל אותי שהוא לא מתייעץ לפני, לא עושה נסיעות מבחן וישר רץ לעשות עסקאות כאלו ואחרי שנתיים נמאס לו מהרכב והרבה פעמים הוא גם לא מרוצה בדיעבד, קרה לו עם הסוויפט שהתבאס שחלשה וגם עכשיו על הפיגו׳ שהחליף הוא מקטר על הגיר הרובוטי של…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,849 אורחים (הצג רשימה מלאה)