Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי לפני כמה ימים סקודה פאביה חדשה כרכב חברה.

הרכב מעולה ונוח, אך לתחושתי הוא מעלה הילוכים במהירויות נמוכות מדי. מה שגורם לאנמיות כשלוחצים על הדוושה, או שאם לוחצים חזק אז הגיר מוריד הילוך, מה שגורם להורדה והעלאה של הילוכים בתדירות די גבוהה בתור העיר.

שמתי לב שהילוך ספורט מעביר הילוכים בדרך שמרגישה לי הרבה יותר טבעית, יש לציין שאני ממש לא משתולל, פשוט כשהרכב לא על הילוך ספורט הוא מוריד ומעלה הילוכים כל הזמן.

אומנם הרכב הוא רכב חברה ואני לא משלם על הדלק ועל הבלאי, אבל בכל זאת לא יהיה לי נעים לנסוע בדרך שתהרוס את הרכב יותר מדי.

האם הבלאי והצריכה יעלו משמעותית אם אני אהפוך את זה להרגל קבוע?

תודה רבה,

יובל

פורסם
שלום לכולם,

קיבלתי לפני כמה ימים סקודה פאביה חדשה כרכב חברה.

הרכב מעולה ונוח, אך לתחושתי הוא מעלה הילוכים במהירויות נמוכות מדי. מה שגורם לאנמיות כשלוחצים על הדוושה, או שאם לוחצים חזק אז הגיר מוריד הילוך, מה שגורם להורדה והעלאה של הילוכים בתדירות די גבוהה בתור העיר.

שמתי לב שהילוך ספורט מעביר הילוכים בדרך שמרגישה לי הרבה יותר טבעית, יש לציין שאני ממש לא משתולל, פשוט כשהרכב לא על הילוך ספורט הוא מוריד ומעלה הילוכים כל הזמן.

אומנם הרכב הוא רכב חברה ואני לא משלם על הדלק ועל הבלאי, אבל בכל זאת לא יהיה לי נעים לנסוע בדרך שתהרוס את הרכב יותר מדי.

האם הבלאי והצריכה יעלו משמעותית אם אני אהפוך את זה להרגל קבוע?

תודה רבה,

יובל

כל הכבוד לך שאתה כזה מנומס ומתחשב, קודם כל. לא מובן מאליו, מתכוון לזה ברצינות.

בעניין הבלאי, זניח לחלוטין, במיוחד גם כשאתה לא באמת "מתגרזן" חזק עם הרכב, אלא פשוט נהנה ממה שאמור להיות בעצם

הברירת מחדל של הגיר ותפעול הרכב בכלל. היום, כל גיר אוטומטי ורובוטי מעלה הילוכים כאילו אין מחר, דבר שמבחינתי פוגע בבטיחות האקטיבית של הרכב. סע לשלום ותיהנה מהפאביה המוגדשת.

פורסם

האם הרכב עבר הרצה לפני שקיבלת אותו? אם לא, אולי עדיף שתיתן לו להעביר הילוכים רגיל ב 2000 ק"מ הראשונים (המרחק אמור להיות מצוין בספר רכב)

פורסם

אני משתמש רק במוד S וידני. ( אוקטביה 1.2 קודמת ו1.8 נוכחית )

מצב D הוא בלתי נסבל, מעבר הילוכים בסל"ד נמוך מידי שנראה לי מעלה את הבלאי לגיר ולמנוע.

בזחילה בפקקים במצב D יש החלקה של הקלאצים , בזחילה אני תמיד במצב ידני.

עם האוקטביה הקודמת ( 2015) נסעתי 140K ק"מ ללא בעיות בגיר ובמנוע ועם הנוכחית (2018) אני כבר ב 60K ללא בעיה.

פורסם

מצב S כנראה גורם לבלאי נמוך יותר ממצב D כי ההילוכים מוחלפים בתדירות נמוכה יותר. ההבדל, אם בכלל, הוא זניח.

היצרן תכנן את כל מצבי תיבת ההילוכים כדי שישתמשו בהם. אם הייתה בעיה להשתמש במצב S היו טורחים לציין זאת בספר הרכב.

כמובן שצריכת הדלק תעלה במצב ספורטיבי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אין מה לדאוג!

הדבר היחיד שישתנה זו צריכת הדלק שכאמור אותך לא מעניינת, סע בדרכים בטוחות ותהנה מהרכב.

2017 Type R

פורסם

Wellcome to the club

פתחתי על כך שרשור בפורום טכני.

תוכל לראותו כאן.

בקצרה, אין מה לעשות.

כן, וגם אני נוהג בעיקר במצב ספורט וידני בפקקים. כרגע 19000 קמ בלי בעיות.

אם הייתי יודע על כך מראש, ככל הנראה לא הייתי לוקח רכב 1 ליטר של VAG (פולקוואגן,אאודי,וגם סיאט וסקודה), ולפי מה שכתוב, הבעיה קיימת גם במנועים אחרים. אולי ברכבים עם רמת גימור גבוהה יותר ניתן לשלוט מתי התיבה מעבירה הילוך (מצב-נהיגה custom).

בכל-אופן גם לי לא נראה שמצב ספורט שוחק יותר את המנוע. אם כבר, ההיפך יכול להיות נכון (במצב D, נסיעה בהילוך גבוה בסלד נמוך מאמצת את המנוע ויכולה לגרום לשריפה לא טובה של הדלק ולהצטברות פיח על השסתומים, מה שעלול להוביל ל"צלצולים").

בקיצור, נראה שכדי לחסוך בדלק הקריבו VW את אמינות המנוע ותיבת ההילוכים (בגלל העברות הילוכים רבות ששוחקות את הקלאץ' יותר מהר).

וכדי לעקוף את הבעיה הזאת, אני מוצא את עצמי... דווקא מבזבז דלק (מצבי S וידני פחות יעילים ממצב D מבחינת חסכון בדלק).

ניסיתי לפנות גם ליצרן של סיאט - עד היום לא קיבלתי תשובה.

פורסם

דווקא בנסיעה עירונית או פקוקה, עדיף להשתמש במצב ספורט, הבלאי על המצמדים יהיה נמוך יותר.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

אני רואה שהבעיה נפוצה.

באמת מעצבן שככה הגיר מתנהג.

כל הכבוד לך שאתה כזה מנומס ומתחשב, קודם כל. לא מובן מאליו, מתכוון לזה ברצינות.

בעניין הבלאי, זניח לחלוטין, במיוחד גם כשאתה לא באמת "מתגרזן" חזק עם הרכב, אלא פשוט נהנה ממה שאמור להיות בעצם

הברירת מחדל של הגיר ותפעול הרכב בכלל. היום, כל גיר אוטומטי ורובוטי מעלה הילוכים כאילו אין מחר, דבר שמבחינתי פוגע בבטיחות האקטיבית של הרכב. סע לשלום ותיהנה מהפאביה המוגדשת.

מסכים לגמרי לגבי הבטיחות

פורסם

אני נוסע עם D רוב הזמן. כשיוצא לעקיפות מעביר לS ובסיום חוזר לD.

במצב S אני מגיע לסלד גבוה שסתם יוצר רעש ופחות חסכוני.

העברת הילוכים המהירה מורגשת רק כאשר רוצים להאיץ במהירות ואז באמת לוקח לתיבה כמה זמן להתאפס על עצמה ולהוריד הילוכים. בגלל אני מעביר לS לפני.

• תוכן חדש...