רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
שלום רב, לאחרונה אנו עדים באופן מפתיע בארץ להשקות דגמים יחסית מוקדמות ואף זכינו למספר השקות בכורה. טיוטה ישראל מהרה לפרסם את המחירים של RAV 4 ואף ציינו שמספר רכבים שכאלו כבר נוסעים על הכביש. שאלתי היא: איך זה שבוחנים מכל העולם, עדיין לא התייחסו בצורה רצינית לניהוג הרכב, (יש התייחסות דלה במספר סרטונים) ואף ציינו שהם מחוייבים לא לספר, אולם איך זה יתכן שבעלי רכבים שכאלו לא העלו סרטונים?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפתוח רמקוליםhttps://www.youtube.com/watch?v=MP06gvFWW64 מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הי לכולם אני מחפש לקנות סקודה אוקטביה 2015 מנוע 1.4. הבעייה שאני לא מצליח למצוא הבדלים במפרט ורמת איבזור בין שני דגמים שאני מעוניין, יש את הדגם elegance עם 140 כס ויש את הדגם style עם 150 כס מה ההבדלים שלהם באיבזור , ומה ההבדל במנוע, זה הרי אותו המנוע 1.4 בשניהם אבל הספקים שונים? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המובילאיי עצמו רוב הזמן לא ממש מפריע לי, אבל אני גם לא מרגיש שהוא מועיל לי יותר מדי. כדאי לכוונן אותו? יש הגדרות מומלצות?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם לצורך ביצוע גרפיקה עבור עיטוף רכב, האם אתם מכירים מאגר או מקום ברשת שאפשר למצוא בו פריסות של רכבים?
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001272700&fid=2&autoplay=false#reaction
הודעה אחרונה מאת cessna, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה דעתכם ? הגיוני או חתרני ?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
שאלה בנושא הוראות החוק בעניין החובה להתקין מובילאיי. ברשותי רכב גולף, עלה לכביש במהלך 2018 (לא זוכר חודש מדוייק). לרכב בקרת שיוט אדפיטיבית, כולל שבולם את עצמו בהתקרבות לרכב/עצם אחר. אין לו בקרת סטיה מנתיב. קבלתי את הרכב לאחר שהותקן בו מובילאיי בהתקנה מקומית (לא זוכר אם חוייבתי בעלות, לדעתי לא). אני מבין שהחוק קובע שכל רכב חדש מנקודת זמן מסויימת חייב בהתקנת מוביל איי אם אין לו בקרת סטיה מנתיב, אני צודק? ועכשיו לשאלה המהותית, בכוונתי להוסיף בקרת סטיה מנתיב מקורית לרכב. זה ניתן בעלות סבירה, הכל בשימוש בחיישנים/מראות וכו' מקוריים של הרכב. האם זה יאפשר לי לי להסיר את המובילאיי (זאת המוטיביציה העיקרית). האם קיום מובילאיי מחוייב/נבדק בעת מבחן רישוי. האם זה מצו…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני מעוניין להוריד רכב מהכביש לצמיתות, הטסט שלו נגמר כבר לפניי כמה חודשים וכעת איני מעוניין לחדשו וכמובן לא לשלם את האגרה לשנה הבאה,האם אני יכול לגשת למשרד הרישוי ללא טסט בתוקף ואגרה לא משולמת ולהוריד את הרכב מהכביש לצמיתות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נראה לי הזדמנות אמיתית למציאות, לכו לחפש. גם המסחריות מחוסלות, ממוצע הנחות 33% ואני חושב שההנחות די קרובות לכך גם אצל היבואן עצמו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במוו חשפה את גרסאות הקצה של צמד תאומי ה-X-בגודל-בינוני. הנה 7 עובדות שאתם צריכים לדעת עליהם.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
מה מגדיר חובב רכב? 1 2
מאת שאול לוי-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה ויכוחון קטן שאני מנהל עם חבר בזה הרגע לגבי ההגדרה "חובב רכב" אני למשל אוהב להתעסק במכונאות ובהתקנות לרכב ואוהב רכבים לפי העיצוב שלהם( חולה על מכוניות מכוערות שאף אחד לא אוהב, לדוגמא פיאט מולטיפלה ודייהטסו מטריה ,אתם מבינים את הכיוון)מתעניין בכל כתבות על רכבים ואפילו מציק כאן בפורום. לא מעניין תאוצה ,פתיחות,היגוי. ואני אפילו אגיד שאחרי 20 שנה שאני נוסע כל יום לתל אביב אני לא אוהב לנהוג. אז החבר טוען שזה לא נחשב לחובב רכב , אז מה אני? מה אתם? מה מגדיר חובב רכב?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יבואני הרכב החלו בפתיחת הזמנות מול היצרנים רק בתחילת פברואר. בדרך כלל, לקוחות שמגיעים אל אולם התצוגה רוכשים מכונית שממתינה במחסני הערובה, כלומר זמן האספקה מגיע לכשבועיים. במידה ומדובר ברכב שטרם הגיע ארצה, מדובר בכחודש, זאת מכיוון שהרכב עצמו הוזמן ויוצר. הפעם התהליך יהיה יותר מורכב. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3756316,00.html, שוב דופקים אותנו? רכבים שנמצאים במלאי ימכרו באפריל במחיר יותר גבוה ?
הודעה אחרונה מאת daido1, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מיצובישי חושפת עוד מתיחת פנים לאחותם הקטנה של האקליפס-קרוס והאאוטלנדר שנחשפה לראשונה כבר ב2010 (היתכן כי היא בדרך לזכות בתואר המכונית המתוחה בהיסטוריה...?) חיצונית מיצובישי נתנו לה את הפנים של האקליפס-קרוס (וגם של הטנדר המיתולוגי שלהם הL200 למען האמת) אבל רק נגיעות קלות מאחור כדי לעדכן קצת את העיצוב הנוכחי המתיישן. פנסי לד הם עכשיו סטנדרטיים מלפנים ומאחור. מלבד הגדלת מסך המולטימדיה ל8 אינץ׳, תצטרכו להיות חדי הבחנה במיוחד כדי לזהות את השינויים המינוריים בתא הנוסעים. בגזרת המנועים, מיצובישי נוטשת את מנוע הדיזל שהוצע באירופה עד כה ותציע ככל הנראה רק את המנוע 2.0 בנזין 150 כ״ס האטמוספרי המוכר לנו בשילוב גיר רציף עם חלוקה לשישה הילוכים. המכונית תיחשף לקהל בת…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
האמת כתבה דיי רדודה, בטח שלא הייתי מבסס תחקיר על בסיס רכב אחד ומכון בדיקה אחד גם אם לדעתי זה באמת מייצג את המצב, לא בהכרח מצב הרכבים אלא הנסיון לדחוף רכבים לאנשים והטענות שהכל תקין מצד החברה. https://mobile.mako.co.il/news-money/consumer-q1_2019/Article-09a934dacf8d861004.htm?Partner=makoApp רק הזכיר לי את כל העצבים שקיבלתי בשרשור הזה https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?606415-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E-Lease4u-%D7%90%D7%95-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-%D7%91%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%9E%D7%92%D7%A8%D7%A9-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A8-%D7%95…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מזה זמן אני עוקב אחרי טיולי הנהיגה המתפרסמים בפייסבוק בקבוצות השונות. את עיני צדו במיוחד הטיולים שמוציא ראובן זומר ממועדון אלפא קלאסיק, וחיש מהר מצאתי את עצמי מארגן לעצמי מתנת יומולדת 50 בטיול שכזה. לטיול הצטרפו בניגוד לרצונם אחי ועוד חבר קרוב. הטיול מוגדר כטיול נהיגה עם רכבי אלפא ג'וליה, ורק אחד התפנק עם S קלאס. מבחינת עלויות – 6500 ש"ח לטיול הספציפי יקנו לכם טיסות סדירות, רכב שכור, מלונות נפלאים עם ארוחת בוקר, כבישים צדדיים נדירים, חצי יום מסלול בהם ננהג בפרארי 458 או 488, וכניסה לתערוכת / הפנינג המכוניות של טורינו. מפגש היכרות, וכמה ימים אח"כ אנחנו מוצאים את עצמנו בטיסת אל-על למילאנו. עם הנחיתה אנחנו פונים לחברת ההשכרה winrent, ומהר מאוד מקבלים את הג'וליו…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 659 צפיות
הייתי מהופנט עכשיו למשך כל הסרטון בעבודה וחשבתי לשתף: יש מתחת לסרטון חלקים לפי זמן לקפוץ למה שהכי מעניין אתכם Design Development Engine Test Bench Electronics Development Aerodynamics and Aeroacoustics Development Audio Development Testing Nürburgring Endurance Testing Testing in Nardò Wet Handling Circuit Testing Winter Testing
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
לא, לא בקטע של "אוקטביה חדשה שתיים נקודה אפס" אלא מנוע שני ליטר חדש שקיבלה האוקטביה ושודך לגיר רטוב, וגם - משהו שבטוח לא ידעתם.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום פורסם ב- daily mirror שאיש עסקים בן 58 קבל 3 חודשים בכלא וקנס של 1500 פאונד עקב שימוש שנעשה במשבש לייזר. הוא נתפס נוהג ב- bmw סדרה 3, כשבקדמת הרכב הותקן המשבש. מהמשטרה שם נמסר ששימוש באמצעי בעל יכולות שיבוש של מערכות למדידת מהירות של המשטרה היא עברה חמורה ביותר. אז אני מבין שגם שם זה לא חוקי.... Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרי לפני מספר חודשים התחייבו שכן יגיעו לארץ עם אבזור בטיחותי מלא . ושוב שואל מדוע להסתפק רק במערכת מובילאיי ? http://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/2019-סוזוקי-ויטרה-החדש-בישראל-מחיר-119990-שקל
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
פבל סיכם את זה יפה: ״נראה שסוזוקי לקחה את הג'ימני בדיוק לכיוון הנכון, עם שיפור גורף של כל נקודות התורפה שלו, ושימור כל המאפיינים הייחודיים והמקסימים שלו, והיבואנית, מאידך, החליטה לנצל את עדת המעריצים האדוקה של הג'ימני ולסחוט אותם עד לטיפת הרווחיות האחרונה. חבל, ואני מאוד מקווה שהיבואנית תתעשת במהרה ותתקן את התמחור כלפי מטה, והרבה, לאיזור ה-115-125 אלף שקלים לכל היותר״
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
התאונה הבוקר, שוב רכב עוצר בצד שמאל... מה יהיה? https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5461014,00.html לפי המשטרה, נהג הטרנזיט עצר בשטח הפרדה מצד שמאל כדי לסייע למעורבים בתאונת דרכים קלה בנתיב הנגדי.
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
כביש 6 בשעות העומס. אתם בנתיב השמאלי מאחורי שיירה מאוד מאוד ארוכה. השיירה שלכם מתקדמת במהירות ממוצעת של כ110 קמ"ש. בנתיב הימני שיירה ארוכה של משאיות ורכבים אטיים אחרים במהירות ממוצעת של כ100 קמ"ש. מגיע מאחור בבון שניצמד אליכם לתxת. הבבון מתחיל להבהב בכל האמצעים הפירוטכניים ושלל נורות האפטר מרקט, הוא מעוניין שהשיירה הארוכה תבצע קריעת ים סוף להוד מלכותו. מה תעשו? א. תחכו להזדמנות בטוחה לחזור לנתיב הימני כדי לפנות להוד מלכותו את הנתיב ב. תשארו בשמאלי, תתעלמו ותמשיכו לנהוג כרגיל ג. תשארו בשמאלי,תגדילו את המרחק מהרכב מלפנים כדי להימנע מבלימת פתע שתכניס את הבבון מאחור אל תוך תא המטען שלכם. ד. תשארו בשמאלי, תנסו לשדר לבבון בשפת הקופים שירגיע קצת ע"י שימוש …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחרי שאתם שאלתם, הרמנו טלפון למאזדה ושאלנו מתי גם אנחנו נקבל את המודול החדש שלהם. כל התשובות כאן. אמ;לק - מקווים לרבעון ראשון של 2019, לכל הדגמים עם MZD Connect, שעה וחצי עבודה, מחיר עדיין לא ידוע.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מבחן - אאודי A7
מאת פבל- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה דעתכם, לפני שאתם קוראים את המבחן. אאודי A7 החדשה היא מכונית ייחודית ומעניינת או גרסה פחות נוחה של אאודי A6?
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
- 6 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
נתקלתי בסרטון הבא : האם יש הבדל עקרוני כלשהו בין מערכת ICC של הקשקאי (Intelligent Cruise Control) לבין ACC סטנדרטי? לפי הסרטון זה נראה לי אדפטיבי לכל דבר ועניין. יש גם עוד סוגייה בבירור - לפי מבחן דרכים של גלובס, קרסו מייבאים את הקשקאי עם "בקרת שיוט חכמה", אבל לפי המפרט באתר של קרסו ניתן להבין שהבקרת שיוט אינה אדפטיבית, כולל ברמת גימור הכי יקרה. אם לארץ מגיעה רק בקרה "טיפשה", אז זה קצת מאכזב, כי חוץ מזה היא די מאובזרת.
הודעה אחרונה מאת daido1, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
היי היי היי חברים! כמו שחלקכם בטח כבר שם לב, לאחרונה הופיע בתפריט העליון כפתור עם הכיתוב "צמיגים אוטודיפו". אז קודם כל, זה לא רק צמיגים, אלא כל מגוון המוצרים של אוטודיפו - אביזרים, מגבים, מצלמות, מוצרי דיטיילינג, מולטימדיה ומה לא. ודבר שני - כחלק משיתוף הפעולה שנרקם בינינו השגנו עבורכם גם קוד קופון שיעניק לכם (ורק לכם) 10% הנחה על כל המוצרים של אוטודיפו (לא כולל כפל מבצעים וכל זה - הוראות שימוש מלאות בסוף ההודעה), אבל החלק המגניב באמת הוא זה - קוד הקופון תקף לא רק באתר, אלא גם בסניפים! פשוט תבואו, תגידו "קארספורום שלחו אותי" ואחרי שיסתכלו עליכם מוזר ולא יבינו מה אתם רוצים, תנו לקופאי/ת את הקוד ותקבלו את ההנחה. הקוד תקף עד ה-3.3 ואלה הוראות ההפעלה (יישום?) שלו…
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חשבתי שחידוש הרישיון יישלח לקונה. האם יש טעם להעביר לו את הטופס? האם רק ליידע אותו שלא יצפה לרישיון, ויוציא חדש בסניף סופר פארם, או שהוא צריך לגשת למשרד הרישוי? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נראה שיונדאי קפצו מדרגה רצינית הפעם ברמת העיצוב, מעניין אם אי פעם תגיע לארץ
הודעה אחרונה מאת robertf, -
באתר של לוי יצחק נותנים רק מחיר לפני שיקלול. רכב פרטי 2017 (בן שנה וחצי) שעשה 55,000 ק"מ, מה דינו לגבי הפחתה של מחיר אם בכלל. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת EliC25,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,918 אורחים (הצג רשימה מלאה)