Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלקאש - הדגש את הסבלנות. כדי שלא תשתלב בסרטונים של המשאיות מרוסיה (עם כוכבים אורחים ממדינות אחרות, כמו האאודי מרח' חורב פינת אידר). כלומר כשיש מרווח מספק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
RK - תלוי איפה ומתי. בקטע הצפוני של 22 דרום זה קורה לא מעט בשעות הצהריים. תוסיף לזה קטע שבו הכביש צר בגלל עבודות הקמת מחלף ואתה מקבל בדיוק את מה שתואר. ואם איזה משאית מחליטה להתחרות במשאית אחרת זה מתפתח מהר מאד לטורים של קילומטר. אבל זו לא חייבת להיות משאית, אלא סתם מישהו שעוקף בהפרש של 10 קמ"ש, שלא לדבר על מתנחלים שמאלנים.
במקרים כאלה אני לא מרוויח כלום ע"י עקיפה ומראש נשאר בימני.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כדי לדעת איך התנועה תתפתח צריך להיות נביא, לדעת שמישהו יאט את התנועה בשמאלי כאשר אתה כבר נמצא שב.

אבל נמאס להתנצח. לילה טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קל, עובר ימינה, ואז חוזר שמאלה ועכשיו יש לי בבון תורן שמפנה לי את השמאלי. אני גם מהבהב לו תוך כדי עד שנמאס לו והוא בורח מהשמאלי \ עוצר ודוקר אותי.

כמעט, רק אין לי מה להבהב לו, שיפנה גם עבורי את השמאלי, תודה.

ה. מדליק וישרים עם הרבה מים. זה ירחיק אותו.

לא הבנתי את הקטע של להפעיל וישרים? בווו פאקינג הוו עפו עלי כמה טיפות מים, יש לי וישרים אוטומטיים, הם יתמודדו.

מעניין שאני לא מוצאת את עצמי בסיטואציות כאלה, אולי כי אני מקפידה לא להתנחל בשמאלי סתם ככה?

טרי מהיום, כביש 1 לכיוון ירושלים, שלושה נתיבים פנויים, קורולה 2004 לא מוכנה לפנות את השמאלי. לפחות היה סרט כתום ברכב שהתאים מאוד למצב. למה אני צריכה להפוך לבריונית ולעקוף מימין?

כביש 6, 4 נתיבים פנויים, עליה קלה. פינקטו GT מסרב לפנות את השמאלי למרות שמתקשה עם העליה, אחרי זה ניסה להיות גב-גבר והגביר ל160, העיקר לא לפנות את השמאלי. בשלב כלשהו גם הפעיל וישרים, לא יודעת אם השמשה שלו הייתה מלוכלכת באמת או שזה היה כדי לסמן לי שהוא בבון על מלא.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
זז ימינה. שיהיה בעיה של מישהו אחר, בתקווה שזה יהיה בבון נוסף
בבון נוסף יכול להיות בעיה בשביל השאר.

לפני כמה ימים נתקעתי בפקק בכביש 6 במשך שעה וחצי.

אני מגיע לראש הפקק, ומה אני רואה - לנד קרוזר ושני היילקס עם מעיכות, ולידן ערסים הולכים מכות.

ז"א עצרו את כל התנועה כדי לראות לאיזה בבון יש ת#ת אדום יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פינקטו GT מסרב לפנות את השמאלי למרות שמתקשה עם העליה, אחרי זה ניסה להיות גב-גבר והגביר ל160, העיקר לא לפנות את השמאלי. בשלב כלשהו גם הפעיל וישרים, לא יודעת אם השמשה שלו הייתה מלוכלכת באמת או שזה היה כדי לסמן לי שהוא בבון על מלא.

יש מצב שהוא אחד המגיבים כאן בשרשור שהחליט ליישם את טיפ האלופים הזה.

Sent from my Galaxy Note 9

פורסם

התבגרנו, הכביש לא של אבא שלנו, יש לנו דאגות גדולות יותר, ודברים חשובים יותר מאשר לריב בכביש עם מטומטמים.

זז ימינה ושיהיה בריא.

כשאני ממהר, כבר לא נדבק לאף אחד עם אורות ופירוטכניקה, הבהוב קצר מרחוק, אם הרכב בשמאלי לא טורח לזוז, אמצא את הנתיב הפנוי בימין ואמשיך בדרכי.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

במצב המתואר מאותת ימינה, מגדיל את המרחק לאט אבל בטוח מהרכן לפניי ולאחר מכן אכן זז הצידה,

אך כמו שאנשים פה כבר תיארו בהמון מקרים המצב הוא שיש איזה אידיוט שתקוע על השמאלי בלי שום סיבה הגיונית ומצפצף על כל מי שמעוניין לעקוף בדרך הלגיטימית משמאל ולא מהימין.

פורסם

לרוב א', עם חזרה איטית (ומעצבנת) לנתיב הימני. (כפונקציה של כמות השימוש באמצעי התאורה והצופר)

לא יכול לחזור? ד' ושיחכה בסבלנות. אני במילא לא מהסותמים של השמאלי. מסיים עקיפה וחוזר לימני במיידי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ברכב של חבר שלי, מישהו סובב לו את השפריצר של החלון האחורי ככה שבמקום להשפריץ לחלון הוא משפריץ לכיוון הנגדי. אז כשמישהו מעצבן אותו הוא ממש משפריץ על הרכב שמאחוריו. חייב להגיד שזה מחזה מצחיק

גאוני.

פורסם
כביש 6 בשעות העומס. אתם בנתיב השמאלי מאחורי שיירה מאוד מאוד ארוכה. השיירה שלכם מתקדמת במהירות ממוצעת של כ110 קמ"ש.

בנתיב הימני שיירה ארוכה של משאיות ורכבים אטיים אחרים במהירות ממוצעת של כ100 קמ"ש.

מגיע מאחור בבון שניצמד אליכם לתxת. הבבון מתחיל להבהב בכל האמצעים הפירוטכניים ושלל נורות האפטר מרקט, הוא מעוניין שהשיירה

הארוכה תבצע קריעת ים סוף להוד מלכותו.

מה תעשו?

א. תחכו להזדמנות בטוחה לחזור לנתיב הימני כדי לפנות להוד מלכותו את הנתיב

ב. תשארו בשמאלי, תתעלמו ותמשיכו לנהוג כרגיל

ג. תשארו בשמאלי,תגדילו את המרחק מהרכב מלפנים כדי להימנע מבלימת פתע שתכניס את הבבון מאחור אל תוך תא המטען שלכם.

ד. תשארו בשמאלי, תנסו לשדר לבבון בשפת הקופים שירגיע קצת ע"י שימוש בלחצן האיתות (משולש אדום)

אין זמן לקרוא את כל השרשור אז פשוט אכתוב דעתי:

האופציה היחידה מבחינתי היא ב' - ז"א במצב הנ"ל - התעלמות גמורה והמשך נסיעה כרגיל. זה לא שיש לאן לעבור\לזוז כשלפניך יש רכב שנוסע במהירות 110 על כביש 6 (אני מניח שאתה עצמך נוסע קצת יותר מהר מ 110).

באופן כללי - מבחינת מיקום בנתיב כל עוד אני תוך כדי עקיפה של רכב איטי יותר בשמאלי, מצידי שהבבון ייסע על 200, הוא יחכה כמו נינג'ה עד שאני אסיים לעקוף על 120 בשקט ובנחת ואחזור לימני בבטחה.

כשהיה לי רכב ליסינג הייתי נוסע בכביש 6 במהירויות מאוד גבוהות, לעיתים 160-170 - בחיים לא הבהבתי לאף אחד עם האורות ולא נצמדתי בצורה מוגזמת לרכב לפני. במידה ומצאתי שרכב תקוע בשמאלי סתם ולא עוקף אף אחד אלא סתם לא רוצה לזוז, פשוט עקפתי באלגנטיות מימין (ידוע שזה מנוגד לחוק אבל לדעתי החוק קצת טיפש בקטע הזה).

על כן דעתי היא שבבון שמהבהב עם האורות בבהלה, אינו שונה כהוא זה ממישהו שמגיע אחריך לתור בקופה בסופר ופשוט רוצה להעיף אותך מהתור, ואת כל שאר העומדים שם כדי להגיע ראשון לקופה. בדיוק ככה! (אני לא רואה שום הבדל, אולי מישהו אחר כן), ולכן אין להתרגש או בכלל לחשוב על מה לעשות, נהג כרגיל והייתי אפילו לוקח קצת יותר את הזמן בעקיפה כדי לאפשר לו עוד קצת להתבשל.

Side note - בעבר לעיתים הייתי מתבריין על בריונים כאלה בחזרה, ז"א ברגע שהיה יושב עלי כזה בבון, הייתי מתחיל לשחק איתו, מאיץ, מאט, נשאר בשמאלי בכוונה, כשהוא מנסה לעבור לימני, עובר איתו וחוסם אותו. בקיצור דפקט לא קטן... עם השנים פשוט עברו לי השטויות האלה. בבונים יכולים להתבשל בנחת ולהבהב עד מחר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ספריאל היקר. אתה לא צעיר, אבל עדיין נאיבי.

מנסיוני הדל של תפירת כביש 6 במשך שנים פעמיים בשבוע לפחות, המצב בפועל ממש לא כפי שהוצג ואנשים שמנסים לחנך לא בדיוק מתייחסים אפילו לתמונה תיאורטית. מפריע להם שמישהו רוצה לנסוע יותר מהר מהם והם רוצים לחנך. גם לי לפעמים מהבהים בשמאלי. אני מגביר קצב או מפנה נתיב. במיוחד בכביש 6. כמובן שאני לא מתאבד על לפנות נתיב, אבל משתדל לא לעקב אחרים שלא לצורך.

רגע שאבין, לשיטתך אסור לי לנסוע במהירות קבועה ולעקוף תנועה איטית ממני במהירות הקבועה שלי? ז"א שאם אני עוקף אני חייב להאיץ נניח מ 120 קבוע ל 130, 140, 150, 190, 220 בתלות בבון שמאחוריי? ואם יש לו למבורגיני ורוצה לנסוע על 300 אז אכלתי אותה?? לא הבנתי מה ז"א מאיץ ומפנה את השמאלי??

מבחינתי כל עוד אני תוך כדי עקיפה בהפרש סביר מהרכבים בנתיב הימני, כולם בשמאלי יחכו עד שאסיים את העקיפה במהירות שבא לי לנסוע בה. לא בא לחנך אף אחד וזה לא קשור בכלל (אלא אם בא לי ואז זה סרט אחר), אבל אף אחד לא יגרום לי לנסוע 150 אם אני נוסע קבוע על 120 וגם עוקף במהירות הזו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ב-99.99% מהמקרים אין טור ארוך מאד משמאל שעוקף טור ארוך מאד מימין, אלא אם מוביל הטור משמאל עוקף לאט מדי. לרוב מישהו תקוע ותוקע. תפסיקו לחנך, תתחילו לחשוב עם הראש.

אני ממש ממש מתפלא על דעות מעין אלה. לשיטתכם כל מי שעוקף חייב להתאים את עצמו למהירות התנועה? ז"א אני לא יכול לעקוף במהירות 120 בכביש 6? או לא עלינו לנסוע במהירות המותרת בכביש 6 (110) ולעקוף כשבנתיב הימני יש נניח משאיות איטיות על 90?? אתם אומרים את זה ברצינות??

אולי אנחנו נוהגים בקטעי כביש שונים\אחרים אבל בחלקים הדרומיים של כביש 6 עד קצת אחרי בן שמן הכביש הוא 2 נתיבים וכשהייתי נוסע 160 עם רכב ליסינג הייתי רוב הזמן במצב כזה שיש רכב איטי יותר ממני בשמאלי (ורוב הזמן הייתי בשמאלי כי הייתי מהיר יותר משאר התנועה). זה פשוט נורמלי שרוב האנשים נוסעים ב 6 על 120-130 ולא 160, פשוט חיכיתי שהם יזוזו, ואם נתקעו ללא סיבה, אז עקפתי באלגנטיות וזהירות מימין.

כמבון שכשמדובר בכביש עם יותר מ 2 נתיבים, המצב שונה בד"כ כי יש עוד נתיב עקיפה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...