Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די לבכות, את הנעשה בכבישים לא ניתן לשנות אלה עם כן זה יבוא מבחירה מלמעלה, הגוף השופט והמשטרה, כרגע הם אויבי הציבור מס' 1 במדינה. מה אני אגיד על אנשים שנוסעים בחושך ולא מדליקים תאורה כי הם רואים מצויין ולא מבינים שיש רק DRL ואין אורות מאחורה ואין שום דרך לתפוס את צומת ליבם כי...נו באמת מי כבר רוצה להרוג אותכם (סליחה נפלט לי:evil:), בקיצור לא חסר עבירות תנועה על הכבישים.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוניסי, אין שום הגיון אצל אחד שכותב, מפורשות, שכשמישהו אחר שילם לו על דלק הוא לא הוריד את הרגל מהגז, אבל עכשיו שזה יוצא מהכיס שלו הוא על קרוז קונטרול בשביל התקציב ושכל העולם יתפוצץ מאחוריו.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יוניסי, אין שום הגיון אצל אחד שכותב, מפורשות, שכשמישהו אחר שילם לו על דלק הוא לא הוריד את הרגל מהגז, אבל עכשיו שזה יוצא מהכיס שלו הוא על קרוז קונטרול בשביל התקציב ושכל העולם יתפוצץ מאחוריו.

נו באמת. אני על קרוז קונטרול לא רק בגלל הדלק (הרכב על גז בכל מקרה, ומשלמים לי כל חודש מספיק בשביל הדלק והרכב) אלא יותר כי זה רכב שלי! לא מאמין שאתה היית רוצה לסחוט את ה BRZ או האלפות שהיו לך על פול גז כל היום, לא מאמין שיש נהג ליסינג פרוע אחד במדינה שינהג על הרכב הפרטי שלו כמו שהוא נוהג על הליסינג. כשהייתי על ליסינג נהגתי מהר כן אבל זו בדיוק הנקודה, נהגתי מהר אבל הבנתי טוב מאוד שאם מישהו רוצה לעקוף על 110 זו זכותו, ואם מישהי מסכנה נתקעה אחרי משאית ואף בנזונה לא ייתן לה לחזור לשמאלי, אז אני הראשון שיאט אם אני רואה איתות.

אני לא מאלה שחולמים בשמאלי, לא מאלה שנתקעים סתם, לעולם. להגיד עלי שאני אחד שאומר שכל העולם יתפוצץ אחריו זה מאוד הפוך מהמציאות שאני יכול לחשוב על עצמי בהקשר של נהיגה, נתיבים ועקיפות. אני תמיד מפנה את השמאלי מיד כשאני לא צריך אותו.

תכלס הויכוח הזה אפילו לא באמת פרקטי מבחינתי, כי זו לא באמת הדרך שאני נוהג, ז"א אפילו היום עם האימפלה הזקנה שלי, אם אני מרגיש שהעקיפה שלי נעשית ממושכת מידי ואני מעכב קצת את התנועה מאחריי, אז אני בד"כ נותן גז ומגיע ל 130-140 כדי לסיים את העקיפה מהר יותר. אבל אני כן מדבר מהמקום של מישהו שהוא לא כזה, ואני בהחלט יכול להבין אותו\ה.

זה שאתם חושבים שלעקוף על 120 זה לא רלוונטי, אז משהו קרה פה בכמה שנים האחרונות שכנראה פיספסתי:

לפי ההגיון הזה כמעט כל Soccer mom אמורה להשאר כל החיים בימני ולהתקע אחרי משאיות.

לפי ההגיון הזה רוב הנהגים שאין להם רכב ליסינג או מספיק כסף לדלק כדי לשייט על 140 הם חרא נהגים

לפי ההגיון הזה כמעט כל מי שאני מכיר מסביבי הוא נהג חרא, כי 90% לא משייטים על יותר מ 120, אפילו חברים שלי עם רכבי ליסינג רוב הזמן משייטים באזור המהירות הזו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
יוניסי. אם אתה לא בעקיפה.

מקומך בימני.

החוק קבע.

אין מקום לשיקול דעתך.

טוב, כאן אני כבר נשבר, כי המיני דיון שפתחתי פה הוא כן לגבי עקיפה!!!

:lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

פתחת דיון כדי להסביר לנו שחזירות בכביש זה חוקי ובסדר. קיבלת תשובה חד משמעית מכולם שזה אומנם חוקי, אבל לא בסדר. לא שזה ישנה לך משהו.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)

בפועל - אני מעדיף נתיב אמצעי אם יש - שיעקפו אותי מימין וגם משמאל.

אוי וואי... חבל תפסתי ממך יותר.

התנחלות בנתיב האמצעי, בעיני, תופעה הרבה יותר מסוכנת ומעצבנת מאשר מתנחלים בנתיב השמאלי.

הכסילים באמצעי פשוט נועלים את הנהגים מכל הכיוונים. אם אני בימני אני לא יכול לצאת לעקיפה יש כסיל באמצעי שנוהג ב-ד-י-ו-ק במהירות של הנתיב הימני ואפילו קצת יותר לאט סתם בשביל הקטע. אם אני בשמאלי עושה עקיפה אני מתקשה לחזור לימני גם בגלל הכסילים בנתיב האמצעי.

באמת לא מבין למה מזבזים אספלט וקרקע בשביל לסולל כביש 3 נתיבים. ממילא 90% נמצאים באמצעי והשמאלי.

אחד אחר לא אוהב לנסוע בימני כי זה קרוב מדי לגדר הפרדה. הוא מרגיש יותר טוב באמצע.

אה זו הסיבה?! פחד מגדר הפרדה?! ברצינות?!

פתרת לי תעלומה שמטרידה אותי כבר איזה 6-7 שנים בערך מאז שהתחילו לסלול כבישים 3 נתיבים בישראל. רציני לגמרי.

אני מרגיש הכי בטוח בנתיב הימני:

א. יכולים לעקוף אותי רק מצד אחד

ב. אני צריך להסתכל רוב הזמן רק בשתי מראות (אמצעית ושמאלית)

ג. בזמן ראות לקויה לדוגמא בסופות גשמים הכי קל לשמור על נתיב בימני כי רואים את הפס הצהוב

ד. ברוב המקרים מדובר בנתיב הכי פנוי ובטוח בכבישים בישראל

אבל טוב לדעת למה כמעט כולם מתנחלים באמצעי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
פשוט עקפתי באלגנטיות מימין (ידוע שזה מנוגד לחוק אבל לדעתי החוק קצת טיפש בקטע הזה).

החוק נכון לגמרי. המתנחלים טפשים

אם נהגת פעם באוטובאהן הגרמני ראית את ההצמדות האדוקה לימין, עד כדי חיתוך הרכב הנעקף. בעצם זה מה שמאפשר לאוטובאהן לפעול במהירויות גבוהות. ההבדל הוא שאילו שית את אותו מעשה באוטובאהן (ובגרמניה בכלל) המשטרה היתה עוצרת אותך (ואת המתנחל) ושניכם הייתם סופגים קנס כבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בפועל - אני מעדיף נתיב אמצעי אם יש - שיעקפו אותי מימין וגם משמאל.

לא רק שאתה גורם בכך לביצוע עבירה של עקיפה מימין, אתה גם מפר את סדר התנועה וגורם בעקיפין להגברת הסיכון ובמישרין להגברת העומס. ממש חבל.

נו באמת. אני על קרוז קונטרול לא רק בגלל הדלק (הרכב על גז בכל מקרה, ומשלמים לי כל חודש מספיק בשביל הדלק והרכב) אלא יותר כי זה רכב שלי! לא מאמין שאתה היית רוצה לסחוט את ה BRZ או האלפות שהיו לך על פול גז כל היום

אתה מניח עלי הנחות מרחיקות לכת מבלי להכיר אותי. אני נוהג על המכוניות שלי חזק הרבה יותר מעל כל רכב OPP אחר, כי בשביל זה אני קונה מכוניות מעניינות. לרוב זה נעשה בכבישים נידחים או במסלולים, אבל זאת הבחירה שלי, ומי שמכיר אותי אישית (ויש לא מעט כאלה בפורום) יוכל לאשר את הדברים. המכוניות שלי מכירות את כל קשת מד הסל"ד (חוץ מהטווינגו, כי אין לה מד סל"ד) ואצלי רחמים על הרכב מתבטאים בשגרת טיפולים מוקפדת ומתכלים איכותיים, לא בעיכוב תנועה. לכן גם אם אני משייט רגוע (ולרוב אני משייט רגוע ובימני) אם אני צריך לעקוף, זה נעשה חזק ומהיר.

אני לא מאלה שחולמים בשמאלי, לא מאלה שנתקעים סתם, לעולם. להגיד עלי שאני אחד שאומר שכל העולם יתפוצץ אחריו זה מאוד הפוך מהמציאות שאני יכול לחשוב על עצמי בהקשר של נהיגה, נתיבים ועקיפות. אני תמיד מפנה את השמאלי מיד כשאני לא צריך אותו.

העניין הוא שלכל אורך השרשור אתה טוען את זה במלים, אבל כשאתה מדבר על המעשים שלך אתה מוכיח את ההיפך הגמור. אתה לא חולם בשמאלי, אתה ביודעין מעכב אנשים בשמאלי, כי לגבי דידך מותר לך לנסוע כאוות נפשך כל עוד זה תואם את הסטנדרים שלך לגבי מהירות או עיכוב תנועה.

תכלס הויכוח הזה אפילו לא באמת פרקטי מבחינתי, כי זו לא באמת הדרך שאני נוהג, ז"א אפילו היום עם האימפלה הזקנה שלי, אם אני מרגיש שהעקיפה שלי נעשית ממושכת מידי ואני מעכב קצת את התנועה מאחריי, אז אני בד"כ נותן גז ומגיע ל 130-140 כדי לסיים את העקיפה מהר יותר. אבל אני כן מדבר מהמקום של מישהו שהוא לא כזה, ואני בהחלט יכול להבין אותו\ה.

אתה לא גיבור גדול שאתה מגיע עם האוטו שלך ל-130-140, והאימפלה שלך לא גרוטאה שהמהירות הזאת צריכה לעשות עליה רושם. אם היא כן, תטפל בה יותר טוב.

זה שאתם חושבים שלעקוף על 120 זה לא רלוונטי, אז משהו קרה פה בכמה שנים האחרונות שכנראה פיספסתי:

לפי ההגיון הזה כמעט כל Soccer mom אמורה להשאר כל החיים בימני ולהתקע אחרי משאיות.

כן, ולעקוף כשזה מתאפשר בלי להפריע לתנועה. כשאני נוהג במכוניות חלשות או איטיות, זה בדיוק מה שאני עושה.

לפי ההגיון הזה רוב הנהגים שאין להם רכב ליסינג או מספיק כסף לדלק כדי לשייט על 140 הם חרא נהגים

כן. לפי הגיון בריא בן אדם שסדר העדיפויות שלו או היכולת הכלכלית שלו או סתם הרצונות שלו לא מאפשרים עקיפה מהירה ובטוחה, לא יוצא אליה. אף אחד לא צריך לשלם על החסרונות שלך, אובייקטיביים או סובייקטיביים.

לפי ההגיון הזה כמעט כל מי שאני מכיר מסביבי הוא נהג חרא, כי 90% לא משייטים על יותר מ 120, אפילו חברים שלי עם רכבי ליסינג רוב הזמן משייטים באזור המהירות הזו.

כן. כשהם משייטים בשמאלי, גם על 200, הם חרא נהגים, כי לא משייטים בשמאלי. עוקפים בו. הרוב באמת די חרא נהגים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פתחת דיון כדי להסביר לנו שחזירות בכביש זה חוקי ובסדר. קיבלת תשובה חד משמעית מכולם שזה אומנם חוקי, אבל לא בסדר. לא שזה ישנה לך משהו.

אתה מפרשן את זה בתור חזירות, זכותך. ממה שראיתי רוב הנהגים שומרים על מהירות נסיעה ועקיפה די זהות, לא ראיתי פה נהגים מאיצים מ 110 ל 140 כדי לעקוף משאית בכביש של שני נתיבים לכיוון. אם יש האצה היא בד"כ מאוווווד מתונה. מבחינתך זה לא בסדר, סבבה. אז אני מניח שאתה מרגיש שרוב הנהגים לא בסדר על הכביש ואז אולי אתה קצת מתוסכל, אין לי מושג.

קורא לי חזיר על הכביש?? הצחקת אותי. גם כשהייתי נוהג בליסינג עם דוושה בינארית לא נהגתי בחזירות, אז היום בוודאי שלא.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

הרוב באמת לא בסדר, לא מבין למה זה מפתיע אותך. במקום לנסות לשאוף להשתפר, אתה מתאים את עצמך לנורמות כושלות. עקיפה מתחילים ומסיימים מהר. לא מאיצים במתינות. ושוב, ההתייחסות שלך להבדלי נהיגה בין ליסינג לפרטי מעידה עליך רבות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ד. ברוב המקרים מדובר בנתיב הכי פנוי ובטוח בכבישים בישראל.

אלא אם עצר שם בעל שלפוחית רגיזה תורן, או טרנזיט שמוריד/מעלה שב"חים שבדיוק קפצו מעל הגדר, או נהג משאית שפשוט שם ז׳ על כולם, פותח את הדלת וקופץ החוצה.

כנראה שלא סתם חסר נהגי משא כבד בארץ. יש משהו במקצוע הזה, שגורם לך לרצות לצבוע רכבים של אנשים זרים באדום עם התכולה של עצמך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נדיר מאוד במסלולים שאני נוסע בהם.

ברוב המקרים הנתיב הימני הכי פנוי ובטוח פער ניכר. לעיתים קרובות מאוד אני מוצא את עצמי נוהג לבד בימני ממש נתיב פרטי לעניים בזמן שאנשים נדחסים כמו סרדינים באמצעי ובשמאלי וכמעט רוצחים אחד את השני.

בשנים האחרונות תופעת התנחלות באמצעי מחלחלת גם לנהגי אוטובוס וגם לנהגי משאיות קלות - בינוניות. דור חדש של נהגים מוסמך ולוקח את הרגלים הרעים מעולם הרכב לעולם הרכבים הכבדים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לא אוהב שנצמדים אליי מעדיף לתת לו להצמד למישהו אחר ולכן אעבור לימני כבר עברה התקופה של לעושת דווקא לאנשים מופרעים בכביש..(ולפעמים וממש לפעמים מדובר בבן אדם שיש לו מקרה חרום ובאמת מגיע לו לעקוף)..

• תוכן חדש...