Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עשית קצת סלט עם הימין/שמאל בשל היותך ז'נטלמן אברופאי,

תודה תיקנתי

אבל מעבר לזה אני לא חושב שמישהו פה אמר משהו שונה. אם אני נוסע מהר יותר מהתנועה ומגיע לרכב שממש עכשיו מבצע עקיפה ונמצא במקביל לרכב שבנתיב הימני, אף אחד (פה לפחות) בחיים לא יגיד או יעשה שום דבר. מצב כזה הוא לחלוטין "עלי" כי לא תכננתי את המהירות שלי כראוי. ההוא שיצא לעקיפה במהירות חוקית לא יכול היה לדעת שאני פתאום אגיח מאחוריו (בהינתן הפרש מהירויות באמת גדול, נניח 90-140).

אדם שלא יכול לצאת לעקיפה מבלי לעכב מכוניות בנתיב העקיפה או מבלי להכניס עצמו לשיקוליהם ולשפוט את בחירתם במהירות הנסיעה, שלא ייצא לעקיפה. אדם שלא מסוגל לנהוג בלי להפריע, יואיל וישתמש בתחבורה ציבורית.

כמו שאתה רואה, זה בדיוק מה שאנשים אמרו ועוד תומכים במה שאמרו.

מקווה שרק את הקשיש בכספומט הם לא מכפכפים תוך כדי גערות "יאללה, סבא, אם אתה לא מסתדר עם הכספומט אל תבוא לפה..."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מי שמך לקבוע את זה?

כמו שאמרתי, לפני תורה יש דרך ארץ ואם אתה לא מאפשר למי שקצת איטי ממך (פיזית, מנטלית, מפאת גיל וכו) את המרחב שלו, אז אני רק אגיד שאתה טועה!

תעשה לשניה את הסימולציה (הזהה חברתית) של התור לכספומט, היית גוער בקשיש?

החוק. מי שלא יודע לנהוג שלא ינהג. זה מי שם אותי (לא אותי אגב, אבל כמו שאמר היהודי הכי מפורסם - אתה אמרת).

לגבי הזקן, משל יפה, רק חבל שהוא לא קשור (בעולם האמיתי, אגב, לרוב אני מציע להם עזרה ונענה בחיוב). הכביש הוא לא תור לכספומט או בסופר. כביש הוא מקום המוסדר על ידי חוקים. זה שלדעתך פלוני נוסע באופן בלתי סביר לא נותן לך את הזכות להפריע לו. העבירה שלו לא מכשירה את שלך. מוזר שאתה ויוניסי מתעקשים לא להבין את זה. אין פה שיקולי סבירות. הזקן/נכה בסופר לא עובר עבירה ועל כן וודאי שהוא ראוי להתחשבות. זה שיוצא לעקיפה בה הוא מפריע עובר עבירה, ומתנהג באופן א-סוציאלי. לכן לפני שהוא בא בטענות לטייסים מנמיכי טוס ושלל תיאורים שונים שאינם אלא פרשנות אחרת ל"כל מי שאיטי ממני לא יודע לנהוג ומי שמהיר ממני משוגע", שיטול קורה ויעבוד טוב יותר על ה-situational awareness שלו.

ביום שבו אנשים יתרכזו באיך להיות טובים בעצמם ויוציאו את אפם מחייהם של אחרים, העולם (והכבישים) יהיו מקום טוב יותר.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא דיון ראשון בנושא ותמיד אנחנו חלוקים בעניין, נשאיר את זה ככה.

ואגב, בכביש ועוד איך יש תורים שהם לא כתובים בספר החוקים אבל הם אטיקט של כביש וככה נוהגים (תרתי משמע).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אטיקט ועוד איך קיים, בדברים בסיסיים כמו למשל לעבור לשמאלי (אם פנוי) לפני מחלף, שלמשתלבים יהיה נוח יותר, להקפיד על זכות קדימה, לא לחתוך בעקיפות ובכלל, ועוד. זה לא קשור לניהול לו"ז של אחרים. אני יכול להיטיב איתם, לא לעכב אותם. אתם נטפלים למקרה קיצון של 110-190, אבל גם אם אני על 130-140 (מהירות סבירה לכביש 6) והעוקף על 110, הוא מעכב אותי, ואם זה קשור לנימוס או דרך ארץ, אזי כאן היא לפתחו של זה שיצא לעקיפה תוך מחשבה ברורה של "יאט החוליגן, מה כבר קרה, שלא יטוס, לאן כבר יש לו למהר".

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המקביל בכספומט הוא אותו ערס שמגיע בריצה כאשר אתה מצטרף לתור. האם העובדה שהוא מגיע בריצה היא סיבה שתפנה את תורך, כאשר אתה כבר ממתין?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין מקביל בכספומט, לא יודע מאיפה הבאתם את זה. התור בכספומט מקביל לכביש עם נתיב אחד לכל כיוון, לא לכביש בו יש מספר נתיבים. אתם אונסים את המשל בלי קשר למציאות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
החליק על השכל מי שנתן לך רישיון.

וכן. כשאתה יוצא לעקיפה אתה צריך להסתכל שמאלה ולראות שאתה לא מפריע לתנועה של אף אחד. אף אחד לא שם אותך, סוציומט, לערוך שיקולים של אחרים. ואם אתה לא מסוגל לנסוע בלי להפריע, גם אם זה בהרבה צדקנות, אין לך מה לעשות מאחורי ההגה. סע באוטובוס.

תמשיך תמשיך לספר בדיחות. כמו שאתה רואה רוב האנשים השפויים חושבים כמוני בענין הזה. אני לא יודע לנהוג?? זה שיש לך מכוניות ספורט לא אומר שיש לך גם שיקול דעת יותר נכון, הבנת?

אני מסתכל במראות תהיה בטוח, פשוט השיקול דעת שלי יותר בריא משלך ואני מחליט מה שאני רוצה לעשות וזה יותר נכון ממה שאתה חושב שנכון, כמו שהסבירו ומסבירים לך פה כל השאר.

קורא לי סוציומט עאלק, הצחקת אותי... אתה לא שווה את הזמן שביזבזתי עליך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ועדיין מצאת לנכון לענות [emoji6]

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סיבכתם את העניין כמו יהודים טובים עם המשלים האלה על כספומטים...

ברוב המקרים אתה תראה אם מגיע רכב במהירות לפני שיצאת לעקיפה, ככה סתם לא יופיע פתאום מישהו מאחוריך ויציק לך.

נניח ובכל זאת מישהו בא ממש מהר ולא קלטת אותו, אתה באמצע עקיפת שיירת משאיות, אם יש אפשרות בטוחה לחזור ימינה ולתת לו לעבור - תתן.

אם לא, אף אחד לא מצפה ממך להידחף ב40 מ' בין אוטובוס ומשאית ולגרום לתאונה קטלנית. תסיים את העקיפה מהר ככל הניתן + איתות להצהרת כוונות שראית את הנהג הממהר ואתה לא חולם לך בהקיץ השמאלי ותחזור ימינה בהזדמנות הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מבין את RK, אבל קצת מסתייג.

כאשר אני נוסע במהירות כלשהי ואז נכנס לי לנתיב מישהו איטי יותר, אין לי כל בעיה עם זה. אלא אם הוא נכנס לי לנתיב כשהמרחק בנינו קצר וזה מצריך ממני לבלום (לפעמים לבלום חזק). מה שמציק לי זה לא עצם הבלימה, סך הכל עיכוב קטן. מה שמציק לי זאת חוסר היכולת של אותו נהג לעמוד את הבדלי המהירות שלנו ואת המרחק וכתוצאה מכך לא להמתין מספר שניות עד שאעקוף אותו והוא יוכל להמשיך בשלו.

ברגע שנכנס לי לנתיב מישהו שרחוק ממני ואני יכול בקלות לעבור לנתיב אחר או לחלופין להאט בקצב הדרגתי ולא מפתיע, הדבר הרבה יותר נסבל ונסלח בעיני. כי העיכוב פה הוא מינורי עד ללא קיים, אבל בהיבט הבטיחותי מדובר בהבדל גדול בין המקרים.

פורסם (נערך)
אם לא, אף אחד לא מצפה ממך להידחף ב40 מ' בין אוטובוס ומשאית.

גם בכפול מזה אני לא בטוח שצריכים לצפות ממך להידחף ימינה כדי לפנות מקום. זה בגבול התחתון של המרחק הבטוח בין רכבים, אם נניח שמהירות השיירה בימין היא תשעים. על אחת כמה וכמה כשמדובר בשיירה של רכב כבד.

אגב, זה נכון גם לסיום העקיפה: חלפתי על פניו של הרכב האחרון בשיירה, אני עדיין צריך לפתוח מספיק רווח ביני לבינו לפני שאני חוזר ימינה. הנהג שמאחור יצטרך לחכות בסבלנות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סיבכתם את העניין כמו יהודים טובים עם המשלים האלה על כספומטים...

ברוב המקרים אתה תראה אם מגיע רכב במהירות לפני שיצאת לעקיפה, ככה סתם לא יופיע פתאום מישהו מאחוריך ויציק לך.

נניח ובכל זאת מישהו בא ממש מהר ולא קלטת אותו, אתה באמצע עקיפת שיירת משאיות, אם יש אפשרות בטוחה לחזור ימינה ולתת לו לעבור - תתן.

אם לא, אף אחד לא מצפה ממך להידחף ב40 מ' בין אוטובוס ומשאית ולגרום לתאונה קטלנית. תסיים את העקיפה מהר ככל הניתן + איתות להצהרת כוונות שראית את הנהג הממהר ואתה לא חולם לך בהקיץ השמאלי ותחזור ימינה בהזדמנות הראשונה.

בול!

קרה וטעית? שים וינקר, תאיץ טיפה ותסיים את העקיפה. אבל לא להישאר באותה מהירות כי אתה על קרוז בשביל עוד 100 מ"ל דלק או 0.00001% בלאי, וההוא בכלל טייס.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שים וינקר, תאיץ טיפה ותסיים את העקיפה. אבל לא להישאר באותה מהירות.

בטח, כל עוד הנהג שמאחור לא מתקרב אלי יותר מדי.

אם הוא כן, אין לי ברירה אלא להפחית את עוצמת התאוצה כדי לקזז את אי-שמירת הרווח שלו.

פורסם
בטח, כל עוד הנהג שמאחור לא מתקרב אלי יותר מדי.

אם הוא כן, אין לי ברירה אלא להפחית את עוצמת התאוצה כדי לקזז את אי-שמירת הרווח שלו.

כשבכך אתה מניח שהוא אכן יבלום יחד אתך ולא יכנס בך. אם יש לך מספיק מקום מלפנים והוא מהנצמדים, לתת גז ולחזור ימינה יהיה בטוח יותר עבורך, ושהוא יתמודד עם הנהיגה שלו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
כשבכך אתה מניח שהוא אכן יבלום יחד אתך ולא יכנס בך.

אני לא מדבר פה על לעשות לו Brake-testing. הורדת המהירות הדרושה כדי לקזז אי-שמירת רווח היא זעומה. אבל כתוצאה מכך משך העקיפה כן יתארך.

שוב, לא כדי לעשות דווקא ולא שום דבר כזה: זה פשוט צורך בטיחותי. כשהרכב מאחור לא שומר רווח, צריך לקזז את הבעיה הזו, לקראת כל תרחיש שלא יהיה.

בשום מצב לא פותרים אי-שמירת רווח מאחור על ידי האצה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...