Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אה זו הסיבה?! פחד מגדר הפרדה?! ברצינות?!

תתפלא.

קרה לי פעם אחת (לפני זמן רב - לא זוכר פרטים) שבקטע כביש שנעשו בו עבודות בדרך, פשוט לא הצלחתי לנהוג בנתיב הימני: הוא היה קרוב מדי לגדר בשל העבודות. עברתי שמאלה למשך אותו קטע קצר, ובסופו חזרתי ימינה.

הכביש היה ריק אבל אם היה מגיע מישהו הייתי עובר ימינה לתת לו לעקוף.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

והאמת - גם ככה אני משייט בסבבה על 100 אז שיהיה על הנתיב הימני אם אני יכול.

בפועל - אני מעדיף נתיב אמצעי אם יש - שיעקפו אותי מימין וגם משמאל.

כל הכבוד!

בגללך האנשים שהבודדים שעוד נוהגים כחוק ושומרים על הימין צריכים לאכול חיתוכים ממי שנאלץ לעקוף אותך מימין.

משאית של מדליות בדרך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם אני במשמרת - מפעיל אורות כחולים ומנסה לראות מה התגובה.

אם אני סתם ככה ברכבי הפרטי: פעם הייתי מנסה לעצבן כמה שאפשר. היום מאותת אחר כבוד ימינה ומאפשר לחמור לפגוש את מלאך המוות מהר יותר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מהצד, נראה לי שכל הויכוח הארוך עם יוניסי סובב סביב שתי בעיות, שמפריעות לרובינו (ואני לא אומר שכך אתה נוהג).

האחת היא שיש הרבה נהגים שלא נמצאים בשמאלי למטרת עקיפה, כמו שקורה המון בכביש 1, איילון וכו'.

האחרת היא שיש המון נהגים שלא מבינים שהאצה היא חלק מעקיפה. ולא, לא תמיד ולא בהכרח צריך לסחוט את הדוושה את הסוף ולטוס. כן צריך להסתכל במראה ולהבין מה נדרש.

אבל נראה לי שכמו בכל ויכוח טוב כזה, כולם מקצינים.

ברור שיש מצבים שבהם התנועה לא מתקדמת בקצב שהיינו רוצים בשני הנתיבים, אולי כי פשוט יש עומס ואולי כי שלושים רכבים לפנינו יש מישהו שנוסע על 70.

ולי זה די ברור שלא משנה כמה מהר ומודע אנחנו נוהגים ביחס לסביבה שלנו, רובינו לא נסתכן בתאונה עם משאית כדי לתת למישהו לעקוך בעוד עשר קמ"ש, ונחזור לימני במצב כזה רק כשזה יתאפשר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה מעצבן??!

מקרה שקרה לפני מספר ימים, אני נוסע בדרכי לעבודה. כביש דו מסלולי חד נתיבי עם קו הפרדה רצוף.

פקק של מכוניות מולי, אני מתאים את מהירותי כך שלא אצמד מצד אחד לרכב שמולי ומצד שני שומר על מהירות כזו שלא אצטרך לשחק עם דוושת הבלם והדלק.

נוסע מאחוריי בבון, שמתחיל להבהב לי עם האורות ועוד עושה תנועות מוזרות עם הידיים שלו, בקטע של למה אני לא נצמד לרכב שמולי. איחלתי לו הרבה בריאות ובהצלחה. אחרי כמה מאות מטרים הוא הבין שכנראה אני לא אצמד לרכב שמולי והפסיק את מה שעשה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
אחרי כמה מאות מטרים הוא הבין שכנראה אני לא אצמד לרכב שמולי והפסיק את מה שעשה.

הרכב שלפניך לא הרכב מולך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מנסיוני, נהג שמקפיד בשמירה על הימין, נדיר ביותר שיקרה לו מצב שבבון יהבהב לו.

לדעתי מי שזה קורה לו לעיתים קרובות, סימן שהוא עושה משהו לא בסדר.

החברים שכתבו שהם מעדיפים לנסוע בנתיב האמצעי - עזבו שאתם מפריעים בערך לכל מי שסביבכם, אתם מסכנים את עצמכם הכי הרבה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הרכב שלפניך לא הרכב מולך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אם הוא ייצמד לרכב שמולו, זה יגיע ל-ynet.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבעיה נמצאת בכך שהרבה חושבים שהנתיב השמאלי הוא נתיב מהיר. ובכן, הוא לא! זה נתיב לביצוע עקיפה וזהו.

אז אם מישהו יוצא לעקיפה של רכב בודד או שיירה ב120 ומגיח מישהו מאחוריו ב150, שיואיל וימתין עד שיסיים את העקיפה. ועל אותו עיקרון, גם הנהג שנוסע ב150 צריך לחזור לימני. אולי מאחוריו יש מישהו שנוסע על 170.

פורסם

זאת בעיה די נפוצה בכביש 6.

עוקף בצורה סבירה, לא משתולל, מגיע איזה מישהו שנוסע 150-200 קמ"ש וחושב שאני אזוז עבור כבודו. הלו, אני באמצע עקיפה עכשיו, לא התנחלתי על השמאלי, תן לסיים את העקיפה בשקט ותמשיך את הטיסה שלך, אל תהיה נודניק. כל אחד חושב שהכביש של אבא שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
הבעיה נמצאת בכך שהרבה חושבים שהנתיב השמאלי הוא נתיב מהיר. ובכן, הוא לא! זה נתיב לביצוע עקיפה וזהו.

אז אם מישהו יוצא לעקיפה של רכב בודד או שיירה ב120 ומגיח מישהו מאחוריו ב150, שיואיל וימתין עד שיסיים את העקיפה. ועל אותו עיקרון, גם הנהג שנוסע ב150 צריך לחזור לימני. אולי מאחוריו יש מישהו שנוסע על 170.

זאת בעיה די נפוצה בכביש 6.

עוקף בצורה סבירה, לא משתולל, מגיע איזה מישהו שנוסע 150-200 קמ"ש וחושב שאני אזוז עבור כבודו. הלו, אני באמצע עקיפה עכשיו, לא התנחלתי על השמאלי, תן לסיים את העקיפה בשקט ותמשיך את הטיסה שלך, אל תהיה נודניק. כל אחד חושב שהכביש של אבא שלו.

טוב אז מסתבר בסוף שאני לא היחיד שחושב ככה...

הרוב באמת לא בסדר, לא מבין למה זה מפתיע אותך. במקום לנסות לשאוף להשתפר, אתה מתאים את עצמך לנורמות כושלות. עקיפה מתחילים ומסיימים מהר. לא מאיצים במתינות. ושוב, ההתייחסות שלך להבדלי נהיגה בין ליסינג לפרטי מעידה עליך רבות.

לא יודע אם הרוב לא בסדר, ואני אומר את זה בתור אחד שבילה 5+ שנים על 160+...

מתחילים ומסיימים מהר:

כמה זה מהר?

120?

140?

160?

200?

כל מהירות שתבחר יבוא מישהו שנוסע מהר שיותר ואז אתה שוב תוקע את התנועה (לשיטתכם).

לא הבנתי מה אתה מתפלא על ההבדל בנהיגה בין ליסינג לפרטי?? התגובה שלי בהקשר הזה בין ליסינג לפרטי היא אותו הדבר בדיוק, רק שבליסינג הייתי משייט על 160+ ובפרטי אני משייט על 120. זה ההבדל היחיד. גם בליסינג, בסוף לדוושה ולמנוע של הספארק היה גבול, נניח 180, ולשיטתך אם יש מאחורי מישהו על 200 אז אוי ואבוי אם לא אדחף לתוך הימני חזרה רק כדי לאפשר לעוד מאתיימותו לעבור.

נו באמת... הטיעון שלכם לא רק שנשמע לי עכשיו יותר שגוי אלא אפילו על גבול ההזוי. יש לי הרגשה שפשוט נתפסתם על איזשהו משפט שאמרתי ושלקחתי סיטואציה מאוד קיצונית והפכתי אותי לסטראוטיפ של הנהג המניאק והלא מתחשב שתקוע בשמאלי.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא, פשוט אתה ממשיך למצוא הצדקות לזה שאתה נוסע באופן סוציומטי.

כמה זה מהר? תלוי מי מגיע אחריך כמובן. אם ה-situational awareness שלך כה spot on, אתה לא אמור להיקלע למצבים האלה. אבל אתה כן, משמע הוא לא.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...