רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 35.3 אלף צפיות
לפני כשנה עשיתי ניתוח להסרת משקפיים ועד עכשיו התעצלתי לשנות את זה ברשיון. חיפשתי ברשת מה אני צריך להביא למשרד הרישוי ונתקלתי בתשובות שונות ומשונות.חלק כתבו שצריך אישור מהמנתח... יש לי טופס ירוק חתום ע״י אופטיקאי (זה גם מה שכתוב שצריך במשרד הרישוי).אבל אני בכל זאת לא יודע לאיזה פקיד/ה אני אפול. מישהו עבר את התהליך ויכול לעזור לי, לפני שאני מבזבז חצי יום במשרד הרישוי על כלום?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. למי שנתקל, בימים האחרונים התחבטתי בשאלה האם להחזיר רכב ליסינג לטובת רכב פרטי . ההחלטה הסופית התקבלה ורכשתי לי בסוף רכב זול שמצא חן בעיני. מאזדה 3 2009 "צורה ישנה" ספורט קומפורט האצ'בק. אני יודע שזה רכב ישן, בטח לעומת רכב 2018 שהחזרתי אך אני סבור שהרכב ישרת אותי היטב בכל 5000 הק"מ שאני עושה בשנה הרכב לכשעצמו שמור מעולה, עם 98000 ק"מ על השעון, בצבע שחור וללא שום תאונות .קיים ספר טיפולים מלא. חיפשתי קצת מידע באינטרנט ובפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה, מה ההבדל בין comfort לsport comfort? בגרסת ההאצ'בק (שוב, צורה ישנה). בנוסף, יש רעש כמו של קפיץ של מזרן כשאני עולה על במפרים או על כביש מאוד משובש. מה זה יכול להיות לדעתכם? אם ז…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז אתמול בלילה שודרו המון פרסומות טובות וסביבן היה איזה משחק משהו. שבו, תירגעו, פתחו איזו בירה, וצפו במה כנראה יהיו פרסומות הרכב הכי טובות שתראו השנה. חולקים עלי? צרפו בתגובות פרסומות טובות יותר ששודרו באליפות-העולם-בפוטבול-או-מה-שזה-לא-יהיה של השנה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 83 תגובות
- 26.4 אלף צפיות
היי, לא מעט זמן שאני שם עין על הסיאט איביזה החדשה והיא ממש קורצת לי להיכנס לסוכנות ולחזור עם אחת הביתה. סקירה בפורום העלתה הרבה שיח בנושא הגיר המפורסם והבעייתי של הסיאט איביזה ה DQ-200. לפי מה שהבנתי, מכיוון שזהו גיר יבש והקלאצ'ים לא עוברים טבילה בשמן אז הוא נוטה להתחמם ובחום הישראלי נוטה לצבור בלאי גדול יותר ואף לעיתים "להידפק" לפני הזמן. האם מכיוון שזהו גיר יבש ובאילת הטמפרטורות בשמיים (בחודשי הקיץ) והנסיעה לשם היא ארוכה, עדיף להימנע מלקחת את הרכב לשם? בגדול על סגנון הנהיגה שלי, אני נהג זהיר עם רגל קלה על הגז בכבישים. אז למה דווקא את הסיאט איביזה? אהבתי מאוד את הלוק החדש, שדרוג ענק לבפנים, תגובת גיר ומנוע פשוט חבל על הזמן בעיניי. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז סיפור דומה כבר פורסם פה בעבר (לא מוצא את הקישור), אבל הנה עוד מקרה של עובדי מוסך ש"משתעשעים" עם רכב של לקוח (ובמקרה הזה, כמו במקרה שהיה פה, בהחלט יש עם מה להשתעשע). https://jalopnik.com/video-showing-dealer-employees-joyriding-a-customers-fo-1832206206 שני לקחים יש לי מהסיפור הזה: 1. להתקין מצלמה. עכשיו. 2. אם העובדים במוסך מספיק טמבלים בשביל לא לראות מצלמה שנמצאת להם מול העיניים, איך אפשר להיות בטוחים שהם לא טמבלים מדי בשביל לטפל ברכב?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 0 תגובות
- 506 צפיות
אני נהג צעיר בן 22 עם עבר ביטוחי של שנה אחת נוהג על יונדאי אקסנט 2006 ההצעות שקיבלתי לשנה השניה מדברות על 5100 בערך רק לביטוח חובה וצד ג זה המחירים יש יותר זול (ולא מדבר על 100 200 שח מחפש לכיוון ה4000 נגיד הכל) איזה חברות מומלצות מספר חברות גם אמרו שהם בכלל לא מבטחות נהגים מתחת לגיל 24 או ללא 3 שנים עבר ביטוחי כך שממה שבדקתי אין ממש הצעות מה הכיוון המשתלם שרוב הנהגים הצעירים עושים
הודעה אחרונה מאת David8356, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בשירוקו הקודמת שלי היה לי רדאר Uniden R1 שהיה מעוחה אבל מכרתי את הרכב איתו. היום בשעה טובה קניתי BRZ והבחור הביא לי איתה גלאי שנקרא אסקורט, מעולם לא שמעתי עליו. אשמח לשמוע חוות דעת על הגלאי המדובר, האם הוא בכלל שווה משהו או שעדיף כבר להזמין שוב את הr1
הודעה אחרונה מאת Krd, -
טוב אז לאחר שביקשו ממני לפתוח פוסט חדש וגם ראיתי פוסט דומה של בחור שרכב GTI performance אמרתי גם אפתח פוסט משלי. הזמנתי את הרכב ב 26.09.2018, רציתי אך ורק בצבע אפור בטון והיה זמן המתנה דיי ארוך ובכללי העדפתי גם ככה לקבל מודל "2019". קבלתי את הרכב בדיוק היום לפני שבוע ימים (07.01.2019). אז מדובר על אוקטביה עם 245 סוסים בולמים אדפטיביים, דפרנציאל מוגבל החלקה מכאני, וכל מערכות הבטיחות הקיימות לדעתי כרגע ( פשוט לא מסוגל לנסוע ברכב עם מוביליי זה משגע אותי וחכתי לדגם עם מערכות מקוריות). הרכב עם שיוט אדפטיבי,שטח מת במראות,מצלמה וחיישנים קדימה אחורה, שטח מת מאחור,בלימה אוטונומית,זיהוי עייפות נהג, מושבים חשמליים מקדימה ( גם נוסע וגם נהג), ו 3 זכרונות למושב הנהג בנוסף. …
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
לפני מספר שבועות הושקה הI20 החדשה בקול תרועה חדשה ועם הכרזה! ה"I20 מעכשיו מגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות". סוף סוף, מנוע טורבו גיר כפול מצמדי והיי! גם מערכות בטיחות מקוריות - כולנו שמחנו לרגל הבשורה. היה לי זיכרון מעומעם מקטלוג שעלה לאתר של יונדאי בהשקה עם רמת גימור "פריים" שהייתה ללא מערכות בטיחות אך נמחקה מהקטלוג ונעלמה מהאתר מיד לאחר ההשקה ונשכחה מלב הציבור. לחבר לא מזמן הגיעה הזמן להחליף רכב ליסינג בקטגוריית הסופר-מיני והוא כיוון לI20 החדשה והרי הנה, עכשיו הI20 מגיעה עם מערכות בטיחות והוא הראה לי את האופציה מהדף שלהם והנה פתאום חזרה לה רמת הגימור הנעלמת "פריים" שהיבואן טרח למחוק כל זכר שלה לאתר. החבר אמר לי שזה נראה לו הרמת גימור שהוא ראה באתר(פרימיום…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
איזה שנים? והאם זה נוגע אלינו בישראל? קראתי שהמנועים האלו היו בעייתים
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 628 צפיות
בקרוב אתחיל לנסוע באופן קבוע מרחובות לאשדוד באקנסט 2005 (עד עכשיו הרכב היה בשימוש בעיקר בעיר) והצריכת דלק הסתמנה כגבוהה אך הנסועה הייתה נמוכה... באינטרנט רשום שהיונדאי בשיוט אמורה לצרוך כ18 קמ לליטר.. לאחר כל הבלאי של השנים לאיזו צריכת דלק אני אמור לכוון בכלל? הייתם ממליצים להחליף רכב לנסיעות של רחובות אשדוד? אולי לרכב חסכוני יותר? (במידה ואחליף התקציב יהיה 20 אלף לרכב אוטומטי כך שאני לא בטוח שבגלל ב20 אלף יביא משהו טוב יותר משמעותית..)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
האם מישהו יודע על איזה מהלך שחברת פורד בארץ אמורה לעשות עם הרכבים שלה? האם יהיה ריקול לתיקון הגיר או החלפה או משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
מבחן דרך - DS7 קרוסבק 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
רוני, בעלים של DS, הגיע לבחון את ה-DS7 קרוסבק החדש. הוא בא סקפטי ויצא...
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
השכרת רכב מערב ארה"ב 1 2
מאת Kimel- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אני מתכנן בקרוב טיסה למערב ארהב (לאס וגאס, סן פרנסיסקו ומה שבאמצע). זה רק אני וחברה שלי, ו2 מזוודות + ציוד אישי ל15 ימי השכרה. חשבתי בהתחלה לשכור רכב סדאן סטנדרטי לנסיעות. אבל אחרי שיחה עם אבא שלי, הוא המליץ לי לשדרג ולקחת Intermediate SUV כדוגמת הטוסון, פורד escape ודומיהם. ההבדל הוא ככל הנראה 100 דולר (אזור ה600 במקום 500), ותכלס יהיו לי המון נסיעות ואני מוכן להשקיע סכום כסף כזה בטיול כדי לשדרג את הנוחות משמעותית. השאלות שלי הן דבר ראשון - אני לא נהגתי בכלל על רכב עם ישיבה גבוהה, כן יצא לי רכבים גדולים אבל לא SUV, כמה זה באמת יותר נוח ושווה את המחיר עבור נסיעות של כמה שעות טובות כל יום (בימים קשים גם 5 ויותר)? מניסיונכם זה שדרוג תנאים משמעותי? בנוסף רצית…
הודעה אחרונה מאת bv12, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עקב שירות גרוע אני רוצה להגיש תלונה כנגד המוסך. אשמח לשמוע עצות מה יעיל לעשות? לפנות לרשות להגנת הצרכן? איגוד המוסכים? מדובר במוסך מורשה של אופל (וסליחה שאני לא נכנס לפרטים כרגע). אז לפנות ליבואן? אשמח לשמוע מניסיון האנשים תודה!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
חודש ינואר Cars-Jan-2019.pdf
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מבדיקה מקרית עלה שסמל"ת חתכו את מחיר הברז מ-230 ל-200 אלף שקלים. Yet, רק אזכור סמלי באתר קטנטן. קודם כל, שאפו לסמל"ת. נשאלת השאלה - דלק מוטורס, ההורים בבית?
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 856 צפיות
שלום, נדרשתי בטסט להחליף לוחית רישוי אחורית וקדמית. לא התחשק לי שהחאפר שם יחורר לי את הרכב כדי להרכיב מהר והיה שם די עמוס אז שכנעתי אותו לתת לי את הלוחיות והחלפתי בעצמי בבית. מה אני אמור לעשות עם הלוחיות הישנות ? ממש לא לעניין סתם לזרוק לפח. אגב, האם יש באמת צורך בכלל במסגרות הפלסטיק של הלוחיות ? תודה !
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
כך לפי אתר יד2 לדגמי 2017-18 מסתבר... לפיהם הג׳יפון הצרפתי הפופולארי מבלה בממוצע 15 יום בלוח עד שהוא נמכר, כאשר הטויוטה ראב4 והדאצ׳יה דאסטר במקום השני עם 16 יום בממוצע. צמד האחים לבית ניסן, הקשקאי והאקסטרייל במקום השלישי עם 17 יום בממוצע, ואם תרצו למכור את המאזדה CX-5 שלכם תקחו בחשבון כ20 יום עד שתיפטרו ממנה. https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=7186&docID=306706&lang=HE
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 29.2 אלף צפיות
יש משהו פתוח בשבת בערב (עכשיו) בת"א או קרוב? מישהו מכיר? אסף.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום חברים מתעתד לטוס עם חברים לאיטליה באפריל ומעוניינים להזמין רכב ל-3 ימים איסוף בנאפולי והחזרה ברומא. ראיתי באתר autoeurope.co.il מחירים אטרקטיבים עם חברת ההשכרה Maggiore מחירים קצת פחות אטרקטיבים, אבל עדיין זולים, ראיתי באתר autoeurope.com, אצל חברות יותר מוכרות כמו הרץ אויס כד'. האם למישהו יש נסיון עם autoeurope.co.il ו/או Maggiore? אודה להמלצה או המלצה להימנע
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
רנו החליטו לחשוף את הקליאו החדשה עוד לפני ההשקה הרשמית בג׳נבה בחודש הבא. אבל הם עושים זאת בהדרגה כדי להשאיר אותנו קצת במתח... קבלו תמונות של הקבינה הבהחלט משודרגת בהשוואה לנוכחית. החומרים אמורים להיות משובחים בהרבה (לא קשה במיוחד), ולוח השעונים דיגיטלי כסטנדרט, כשרק הגודל שלו משתנה בהתאם לדגם. תמונות החוץ יפורסמו באופן רשמי כנראה מחר... Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן כולם היום נהג אגד החליט שלא מתאים לו להמתין שאני אעבור ופשוט דחף אותי מהנתיב כדי לחתוך את הנתיבים. בסרטון ניתן לראות זאת. האם ניתן להתלונן על החמור?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי לחברי הפורום, אני מעוניינת למכור את הרכב שלי (דיהטסו סיריון שנת 2002), ניסיתי לפרסם באתר הידוע לכולם, אך מזה שבוע המודעה באויר ואף לא טלפון אחד. אני מבינה שהשוק רווי ואנשים קונים היום רכבים חדשים יותר בתנאים נוחים, ולכן די אובדת עצות. כיצד אוכל למכור את הרכב? מהי הפלטפורמה הנכונה לפרסום? האם המוצא היחיד הוא למישהו שעוסק בחלפים? (נראה לי חבל כי הרכב במצב טוב). לכל עזרה/עצה אודה מאוד!
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני כחודש רכשתי רכב מחברת אוויס. האם תיקני שכל 4 הצמיגים שונים? חוקי?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחר שהודלף שוועדה מקצועית תמליץ להטיל מגבלת מהירות של 130 קמ״ש באוטובאנים, הודיעה הממשלה הפדרלית שאין כוונה להטיל מגבלה זו בקרוב. הדיון בהגבלות יתחדש כאשר הוועדה תגיש את המסקנות הסופיות בחודש מרץ. אז מי שמתכנן נהיגה במהירות לא מוגבלת בגרמניה בקרוב יכול להשאר רגוע. מי שמתכנן לטווח יותר רחוק, צריך לקחת את זה בחשבון. מקור (אנגלית) https://www.dw.com/en/german-government-rules-out-autobahn-speed-limit/a-47265764 מה דעתכם, יקרה או לא?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 תגובות
- 37.6 אלף צפיות
יש לי קרוב משפחה עם תו נכה שלא גר בתל אביב, אבל מדי פעם יש לו סידורים שם, הוא שואל אם אפשרי לחנות בתל אביב עם תו נכה בכל מקום וללא תשלום? ממה שקראתי למרות תו הנכה עדיין מקבלים קנסות, אבל אין לי מושג אם זה נכון. בקיצור אני לא רוצה להטעות אותו ולהגיד לו משהו לא נכון, מישהו היה באותה סיטואציה וקיבל או לא קיבל קנס? חשוב מאוד לזכור שלא מדובר בתושב תל אביב... תודה.
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
שלום אתמול הכנסתי את הרכב לתיקון במוסך מורשה יבואן . ביקשתי שיקפיצו אותי לביתי , עניין של חצי שעה סך הכל . נאמר לי נביא אותך לתחנת אוטובוס , " מה הבעיה באוטובוס ? " אמרתי אין בעיה ( למנהל הסוכנות ) תתקן את הרכב תקבל את הכסף המגיע לך אבל אותי לא תראה פה יותר . מנהל הסוכנות אמר לי , מה אתה נעלב ? , מה אתה מאיים ? אמרתי שאני לא מאיים אני מחליט ומבצע . בסופו של דבר היה לקוח שהקפיץ אותי לביתי . הציפייה שלי כלקוח שבא לסוכנות רכב ואומרים לו אנחנו כמו משפחה וקנה רכבים בארבע מאות אלף שח זה לקבל שירות ראוי לטעמי . כנראה שאני עז . מי שמעוניין לראות fk8 יגיע אלי ולא אני לסוכנות להראות את הרכב . צריך לדעת על איזה צד מרוחה החמאה . קצת שיחרור קיטור תסלחו לי .
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
https://m.ynet.co.il/Articles/5453981 מחקר חושף: כמעט כל המכוניות המצוידות במפתח חכם לפתיחה והנעת הרכב באמצעות חיישן קרבה חשופות לגניבה [https://m][https://m][https://m] אתר צרכנות בריטי מדווח כי מכוניות המצוידות במפתח חכם, המאפשר באמצעות חיישן קרבה לשחרר את נעילת הדלתות ולהניע את המנוע, חשופות לגניבה בקלות. זאת על-ידי מכשיר פשוט המאפשר זיהוי והעתקה (ללא מגע) של תדר המפתח החכם בעת שבעל הרכב עושה בו שימוש. להערכת המגזין "Which?", גניבת רכב עם מפתח חכם קלה וקצרה משמעותית מגניבת רכב ללא אופציה זו, ואורכת לא יותר משניות בודדות משלב הפריצה לרכב ועד הנעתו. Sent from my SM-A520F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחרי שבסופת הגשמים האחרונה מים טפטפו מתוך האיטום של הדלת, החלטתי לא להתעסק בטיפול הבעיה בעצמי והחלטתי להכניס את הרכב למוסך לטובת הטיפול(בסוף כיוונו דלת, נראה אם "יחזיק מים" בגשם הבא) – כמובן שזה התלווה לקבלת רכב חלופי מחברת הליסינג, הפעם? יונדאי I30CW מודל 2014(עלתה לכביש באפריל 2014). הרכב היה רכב ליסינג(נשארו שאיריות מדבקה של החברה שהשתמשה בו על הכנף האחורית) ולאחר מכן הפך לרכב השכרה/חלופי – הרכב נסע 77 אלף קילומטר(שזה תאכלס כלום לרכב חלופי/ליסינג בן כמעט 5) – אז אחרי שבוע ובערך 570 קילומטר, זה החוויה של המעבר מרכב סופר-מיני לסטיישן משפחתי(ההשוואה קצת מצחיקה, אבל מבחינתי השימוש היה זהה). הגודל: יצא לי לנהוג ברכבים גדולים יחסית בחיי, אבל פעם ראשונה שהיי…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI,