רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי חברים, ברשותי פולו 2012 שאני אוהב ולא ממש מתכוון להחליף בקרוב. דרישות המיגון של הרכב ירדו והיום כבר אין צורך באיתוראן, לכן אני חושב לבטל את המנוי ולבצע מעבר למיגון כספת. רציתי לדעת היכן כדאי להתקין ואיזה דגם מומלץ בבקשה. אני גר באזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ברשותי רישיון B משנת 2009 האם אני על פי חוק אני יכול לנהוג בפיג'ו בוקסר שמשקלה הכולל 3,510? מה החוק אומר בנושא כי הבנתי שהיה שינוי בנושא.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, במהלך הטיפול השנתי האחרון של היאריס ההיברידית שלי(2012) ביקשתי שיחליפו את נורת התאורה בידית ההילוכים שנשרפה. כעת התאורה בידית ההילוכים כתומה. אני כמעט בטוח בוודאות שצבע תאורת הידית הילוכים היתה ירוקה. המוסך טוען שלא יתכן והתאורה כתומה. מישהו יכול בבקשה לבדוק מהי תאורת ידית ההילוכים ביאריס היברידית (למיטב זכרוני התאורה ביאריס ההיברידית ירוקה וביאריס הרגילה כתומה)? מצרף תמונה להמחשה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת niro123, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ברשות קיה פיקנטו שנת 2015 אוטומט. שכחתי את תא הכפפות פתוח משישי בלילה עד ראשון בבוקר (היום) ויש בו נורה שדולקת קבוע, גם כשהרכב כבוי. בבוקר הרכב לא הניע. האם הגיוני שנורה כזו תגמור מצבר במשך זמן כזה?. נ.ב. הייתי בחול שבועיים וחצי לפני כחודש, וגם אז המצבר נגמר (אבא שלי עשה בשבילי סיבוב קטן מסביב לשכונה פעם אחת שבוע אחרי שטסתי). הטענתי עם כבלים והכל היה בסדר עד התרחיש האחרון. האם כדאי להחליף מצבר או שהמתואר למעלה תקין?. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
אהלן חברי הפורום רציתי לשאול האם מותר לאחר בכמה ימים לטסט? מה יקרה אם לא אשלם בזמן את האגרה? מדובר על שלושה ימים
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נתחיל בהיכרות אישית. היי, קוראים לי שי. בן 23, משוחרר טרי מהצבא. אני לא כתב רכב, אני רק משתף בחוויה אישית. אני נוהג ביום יום בנסיכה הבאה: מדובר ב-i20 ידנית משנת 2010, רמת גימור supreme מה שאומר שהרכב הגיע עם מנוע 1.6, חישוקים קלים, צמיגים צרים בחתך נמוך (הכל יחסי...), ומתלים מוקשחים. על הכביש מרגיש כאילו יש קרש במקום מתלים. ממש לא אמת המידה לרכב נוח, שקט, זריז, מפנק או מתנהג. זה בערך אומר שגם אם הייתי מקבל מהשכרה פורד פוקוס, הייתי משתדרג לכמה ימים אבל שום פורד לא תהיה פה. ההזמנה על שמי עמדה על bmw סדרה 3 או דומה. הגעתי לדוכן השכרה רגוע, דל לקוחות ודל רכבים. בהיצע הייתה bmw x1 ידנית שביקשתי לוותר עליה מכיוון שהייתה ידנית (עשיתי עיניים והסברתי שא…
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
לינק לפוסט הקודם על הרנו : https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?587843-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-(%D7%9B%D7%9E%D7%A2%D7%98)-4-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%92-%D7%98%D7%94-160-%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-1300-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%A4%D7%A6-%D7%95%D7%A8&highlight=%D7%A7%D7%A4%D7%A6%27%D7%95%D7%A8 בחיי כל רכב מגיע הרגע בו מגיע לתומה אחריות היצרן, ואתה תוהה לעצמך, האם אקח את הסיכון ואשמור עליו עוד כמה שנים, או שמא הגיע זמנו לצאת אל מרחבי סוכנויות הטרייד אין. במקרה של ה-CT200 של אשתי לא היה ממש דיון והרכב הולך כנראה לסחוב במשפחה עד שהפח יתאבן. במקרה של הקפצ'ור, כפי שברור מהכותרת, ה…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
לא אחת אני קורא תגובות בפורום שרכבים עם מנועי דיזל חסכוניים כמו רכבים היברידיים, או יותר חסכוניים בנסיעות בינעירוניות. לא הבנתי על סמך מה הטענות הללו הועלו שכן בכל מבחני הרכב שאני קראתי הרכבים ההיברידיים תמיד הציגו תוצאות חסכוניות יותר. כעת קראתי מבחן רכב בין פיז'ו 3008 1.5 דיזל החדש וגיר 8 הילוכים פלנאטרי לבין סקודה קארוק 1.6 דיזל וגיר 7 הילוכים כפול מצמדים לבין הקיה נירו היברידי שצורף למבחן כנקודת התייחסות. הקיה נירו הציג יתרון גדול וחד משמעי בצריכת הדלק, הן בנסיעה בינעירונית והן בנסיעה עירונית כאשר הנירו היה גם זריז יותר. https://m.icar.co.il/מבחני_רכב/מבחן_השוואתי:_סקודה_קארוק_מול_פיג'ו_3008,_גרסאות_הדיזל/ בשורה התחתונה מי שמחפש חסכון כמה שיותר גדו…
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היום פרסמו בביזפורטל שהוגשה תביעה ייצוגית כנגד קראסו: http://www.bizportal.co.il/general/news/article/757652 מה להערכתכם יהיו התוצאות? האם מישהו כאן בפורום מבעלי הדאצ'יות נתקל בתופעות שצוינו?.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
מה אתם אומרים? עכשיו ה-GTI תוכל לתת פייט ללאון קופרה? כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
(פוגשים את השכנים לראשונה) "... So Colin comes up to me and says: Mom, have you seen our new neighbor with the Maserati??" - I wish, that's just a poor Mazda "So it's a Mazdarati!" וכך נולדה ה״מזדראטי״ -- מצאתי אותה אונליין: Launch Edition שהגיעה בדיוק בצבעים שאני רוצה (machine grey בחוץ / auburn leather בפנים), אחת מתוך 1000 בארה״ב. היא היתה בטקסס, אבל באמריקה כמו באמריקה - יש פרי שיפינג, אז שלחו לי אותה לקליפורניה. החצר האחורית של קליפורניה מורכבת מכבישי הרים מפותלים ונטושים, שם היא זורחת יותר מאשר בכל תוואי אחר, ומהנה יותר מכל רכב שיצא לי לנהוג שם (בעיקר מפלצות 8ציל אמריקאיות). אבל היא התגעגעה הביתה, ומי שהתחתן יודע שכשבת הזוג רוצה לעבור - אפשר…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
מספר התמונות של טויוטה סופרה החדשה שדלפו לרשת: 2 מספר האנשים שהופתעו שתמונות של טויוטה סופרה החדשה דלפו לרשת: 0 וגם השוואה מעניינת לעיצוב של ה-Z4 האחות.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
התייקרות רכב חדש 1 2
מאת cessna- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
לפי כלכליסט מהיום ההתייקרות תהיה משמעותית.הפרסום המדויק מחר והתוקף באפריל.לפחות הוזלה זמנית קלה הלילה בדלק.מי שחשוב לו מחירי הרכב,להזכיר את הנושא בבחירות.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האלנטרה המחודשת נוחתת בארץ עם מערכות בטיחות אקטיביות ועיצוב חדש, אבל נשארת עם אותה יחידת הנעה מיושנת ומחיר גבוה. מה אתם חושבים, יש לה סיכוי להצליח מחוץ לציי הרכב?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 1 תגובות
- 764 צפיות
רכשתי היום רכב עם מוביליי... לא מתריע ולא מצפצף ורק מראה צג שמראה נתיב צהוב. זאת אומרת שני קוים צהובים בצדדים הווליום כן פעיל וכך גם הרגישות ראיתי שיש 0 ו 1 וזה על 1
הודעה אחרונה מאת noknok, -
דעה - הספין הירוק 1 2
מאת פבל- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בתחילת אפריל יתייקרו מכוניות היברידיות עממית בעשרות אלפי שקלים. פבל חושב שזה מהלך מתוכנן שיוליד פוליטיקאי שיגיע בדיוק בזמן להציל את כולנו מהגזרה. מה אתם חושבים? מסכימים איתו, או שיכול להיות שהוא הידק את כובע נייר הכסף שלו קצת חזק מדי הבוקר?
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- 5 תגובות
- 740 צפיות
שלום רציתי לשאול מה הלחץ אוויר שצריך להונדה hrv שנת 2017 חיפשתי בספר רכב וכתוב לחץ בעומס מסוים. כשחיפשתי על הגלגל עצמו כתוב את המקסימום לחץ של הגלגל(52 psi). על הדלתות לא כתוב. שאלה שנייה: איך להתחמק מאקדח לייזר של המשטרה(אל תדאגו זה למטרת לימוד כמובן).
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כחלק מהמסע לחפש רכב גורר (יפתח שרשור נפרד בפורום המתאים), הסיפור בקצרה הוא כזה, יש צורך לגרור רכב מנועי שמשקלו הכולל יהיה בערך 1-1.2 טון, העגלה\נגרר יהיה במשקל עצמי של 500-600 קילו, ויכולת גרירה של 1.5-1.8 טון, כמובן נגרר עם ברקסים, דאבל וכו. לאחר קריאה אינסופית ומעבר בין מספר בתי עסק שעוסקים בנושא ובאתר של משרד התחבורה, אני עדיין מתקשה לקבל הסבר חד משמעי או שאולי משום מה אני עדיין מתקשה להבין (אולי זה רק אני ) מה החישוב הנכון מבחינת החוק לכל נושא הגרירה. ממה שהצלחתי עד עכשיו ללקט, חייב רכב שמשקלו הכולל מעל ל2.2 טון לא משנה פרטי או מסחרי, מכיוון שההרכב הגורר יהיה לפחות משנת 2010 והלאה אז החישובים של רכבים משנת 2008 לא רלוונטי, ולכן נתמקד במה שר…
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
היי מה הרוחב של התא מטען של המאזדה מבחינת נפח 419 ליטר איך זה מבחינת רוחב? Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
itamarg מסכם 6 שנים של אחזקת יונדאי i20 שנת 2009 שממש לא מזמן סגרה כמעט רבע מליון ק"מ. על כל התקלות, עלויות הביטוחים וחוגה אחת של מזגן שפשוט לא הפסיקה להתקלקל.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 880 צפיות
בטח כמעט כולם פה עשו, אבל אם מישהו המשיך לאחרונה לרישיון מתקדם יותר, משאית או אוטובוס ועבר שוב פעם תיאוריה, יכוטל אולי להמליץ על אפליקציה טובה ואמינה? האם ניסוח השאלות באפליקציות זהה לזה שבמבחן? למרות שאני נוהג כבר מעל 10 שנים אני מתקשה לעבור סימולציות.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מכר שלי נתפס על מהירות מופרזת באותו מקום שנתפסתי גם אני. ההבדל בנינו היה שאני עקפתי מס' רכבים והשוטר תפס אותי מיד אחרי העקיפה עם אקדח לייזר ככל הנראה במקרה השני לעומת זאת הנהג טוען שהיו לפניו 2 רכבים בנתיב שלידו. לכן טען שהמהירות שנתפסה בלייזר היא לא שלו אלא של הרכבים שלידו שהיו מלפניו קרובים יותר לאקדח, האם יש בטענה זאת ממש? אני לא מדבר מבחינת משפט שצריך הוכחות וכו', אלא מבחינת יכולות האקדח. ידוע לכם האם האקדח יכול להתביית על עצם מסוים, או שהוא קולט את העצם במתקרב אליו במהירות הכי גבוהה מבין העצמים שלפניו? או שבכלל הוא קולט את העצם שהכי קרוב אליו?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הקורולה החדשה עדין לא בהיצע של היבואן הרשמי וכבר בעיסקאות יד 2 0ק"מ ? מוזר... https://carclick.co.il/campaign-product/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA/
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חבר'ה, להבנתי הדגמים החדשים שכוללים שינוי צורה וכו', יוצגו בתערוכת ג'נבה במרץ הקרוב. ברצוני לשאול האם יש הערכה כלשהי מתי יגיעו לארץ ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
מעוניין לדעת (לפני שאני פונה פיזית למשרד התחבורה ומחכה שם חצי יום בתור - כי טלפונית אמרו שלא ניתן לענות לי על שאלה כזו) האם נהגת שיש ברשותה רישיון כבר למעלה מ-4 שנים אבל לאחר טסט לא נהגה כלל ורק עכשיו מתחילה לנהוג, יכולה לשים שלט של "נהגת חדשה" אשר ישמש בידיוק כמו המטרה המקורית שלו - שאנשים (בתקוה) יגלו כלפיה יותר סובלנות וזהירות? אחרי הכל היא לא נהגת חדשה על פי החוק הייבש וכביכול אסור לה לשים שלט כזה, אך מצד שני היא בהחלט נהגת חדשה בפועל ורק לומדת וזה יכול מאוד לעזור לה, לטעמי לפחות. יש בכלל טעם ללכת למשרד התחבורה ולבקש אישור מיוחד (למשל לשנה) המקנה אפשרות לנסוע עם השלט הנ''ל? או שזה אבוד מראש ולא מגדילים שם ראש ואטומים למקרים כאלו? תודה.
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
היי... האם הרכב שלכם גורם לכם להרגיש רע לגבי עצמכם? אני אסביר הרכב שלי הוא מאזדה 3 2006, ורוב הרכבים שעל הכביש הם או חדשים או הרבה יותר חדשים ממנו. איפשהו אני מרגיש "פחות טוב" כשאני נתקל באנשים עם רכב חדש והם מסתכלים על שלי, יש תחושה שמסתכלים עליי מלמעלה. כרגע אני די מרוצה מהרכב כי הוא גם הראשון שלי, אבל איפשהו זה מטריד. שלא לדבר בכלל על נושא הבחורות שמצפות ממך לרכב חדש ויקר אחרת אתה לוזר...
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחקר בריטי שאל 1000 נהגים וותיקים, על אילו דברים נושאים חשוב במיוחד לדעתם לשים דגש בשיעורי נהיגה של נהגים צעירים ואילו צריכים להילמד, אבל הם לא. במקום הראשון והממש לא מפתיע - לא להשתמש בטלפון.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
I30N בארצנו 1 2 3 4 14
מאת aharondahari-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 195 תגובות
- 45.8 אלף צפיות
הגיעה לנמל חיפה לפי הג'אנט 19 גרסת הפרפורמנס יש כבר מחיר? (הערכה שלי 180000)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, שאלה לי אליכם, משקל עצמי 2200 ק״ג אך המשקל הכולל הוא עד 4000 ק״ג מותר לנהג שהוציא רישיון נהיגה לרכב פרטילאחר 2007 לנהוג ברכב? או שאסור שלא יגיע בטעות למגבלה שלו? חשוב לציין שברישיון רשום שהוא מתאים לדרגת הרישיון הזאת..
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מצליח לכוון את ההגה למעלה ולמטה, אך לא לעומק. האם יישהו יודע להגיד כיצד עושים זאת? או שאין את האופציה ברכב הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת meir_gi,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב