Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעה - הספין הירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהמדינה רואה בך פרה חולבת, יש לה אינטרס גדול יותר שתישאר בחיים, זה נכון. מצד שני, לחופש יש מחיר ואם אתה לא רוצה לקשור את החיים שלך לכל מיני אנשים שמתעקשים לחיות כמו עניים או לכל מיני קישקושים שאתה לא רוצה לקחת חלק בהן (לאו דווקא ענייני דתות) אולי שווה לשלם יותר על בריאות ופחות או בכלל לא על דברים אחרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תשמע, לארה"ב יש לא מעט יתרונות. גם לא מעט חסרונות.

אם אתה בעמדה שבה אתה בעל ביטוח בריאות איכותי הרי שהמערכת האמריקאית טובה מאד מבחינתך. הבעיה היא שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה לא נהנים ממנה. כנ"ל לגבי מערכת החינוך (שוב, זה תלוי מאד איפה).

וספר לך משהו קטן: בקיץ האחרון טיילתי בקנדה. סה"כ 3 שבועות, לא זמן שבו מתעמקים במשהו מעבר לנופים. ועדיין, ב-3 ימים בוונקובר העשירה נתקלתי ביותר דרי רחוב מאשר באי אילו שנים בישראל. ותביא בחשבון שממש לא הסתובבתי בשכונות עוני אלא בשכונות המתויירות, ליד מגדלי העשירים, שלמרגלותיהם אנשים חיו בקרטונים. וזו מדינה עם תמיכה סוציאלית יותר טובה מארה"ב.

הנקודה שלי אינה היכן באמת יותר טוב לי או לך. הנקודה היא שאין מקום מושלם, לכל מדינה או איזור או עיר יתרונות וחסרונות, וכאשר אתה בוחר מקום מגורים אתה צריך להביא בחשבון את שניהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מי שקונה רכב ב120 לא יתקשה לשלם גם 126.

מי שלוקח הלוואה של 100 אלף ייקח גם הלוואה של 106 אלף, יחזיר עוד 150 ש"ח בחודש או יפרוס ל38 חודשים במקום 34.

כל שנה המחירים מטפסים עוד ועוד.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
ספייר - התשובה שלי היא שהוצאות המדינה קטנות מדי. אמנם יש הוצאות מיותרות ומרגיזות, אבל הזללנים הגדולים חיוניים, ולא רק שקשה לצמצם אותם אלא הם אפילו מצריכים הגדלה. חשוב, למשל, על מערכת הבריאות.

לי יש ביקורת רבה על הגישה המקובלת בישראל של גבית מיסים נמוכה (ואני מדבר על התכנית, לא על הביצוע הכושל וההשתמטויות ממס) תמורת שירות ירוד לאזרח. אישית אני בהחלט מוכן לשלם יותר מיסים תמורת שירות איכותי. אז לצמצם עוד? לאן נגיע? םחות כבישים, פחות תחב"צ, פחות שירותי משרד התחבורה, פחות אכיפה בדרכים. זה מה שתקבל בתכנית הקיצוצים שלך.

אין ספק שהזללנים הגדולים חיוניים אבל מתי בפעם האחרונה ישבו אנשי מקצוע וניתחו את הצרכים האמיתיים של כל תחום, בדקו איך הוא מתנהל וחילקו את העוגה לפי הצורך ולא לפי סחטנות קואליציונית? תעשה את זה ותראה איך פתאום יש מספיק כסף להכל והשירות משתפר.

לגבי ההומלסים בקנדה, כבר הגיע החורף ופתר את הבעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הסחטנות הקואליציונית כבודה במקומה מונח, לא מותירה כבוד לציבור הישראלי.

הגיע הזמן שיתחילו בניתוח כללי של צרכי המדינה, אבל זה לא יקרה. בפורום הזה, למשל, יש תלונות על המחסור בשירותי משטרת תנועה. כנראה שמישהו שפורס את העוגה החליט שבמסגרת תקציב המשטרה זה המקו בו יצמצמו.

אין לי ספק שבאוצר בודקים דברים כל הזמן. יש עם זה שתי בעיות: באחת היא שהפקידים לא תמיד מבינים את צרכי הגופים המתוקצבים. וכמובן שהפוליטיקאים מכתיבים להם את כל מה שלא קשיח בספר התקציב. אם ליצמן החליט לתקצב טיפולי שיניים לאוכלוסיותמסויימות ועדת סל הבריאות תקבל תקציב מוקטן. (דרך אגב, הועדה הזו היא דוגמא מצויינת לועדה מקצועית שקובעת שימוש בתקציבים. העניין הוא שהמסגקת שלה נוקשה).

דרך אגב, חלוקת כספים אינטרסנטית היא מחלה של כל משטר שהוא. אנחנו רגישים לכספים הקואליציוניים כיון שישראל היא הבית שלנו, אבל נסה לראות איך מחלקיםאת העוגה בארה"ב. רמז - לפי התרומו שמקבלים חברי הקונגרס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תשמע, לארה"ב יש לא מעט יתרונות. גם לא מעט חסרונות.

אם אתה בעמדה שבה אתה בעל ביטוח בריאות איכותי הרי שהמערכת האמריקאית טובה מאד מבחינתך. הבעיה היא שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה לא נהנים ממנה. כנ"ל לגבי מערכת החינוך (שוב, זה תלוי מאד איפה).

וספר לך משהו קטן: בקיץ האחרון טיילתי בקנדה. סה"כ 3 שבועות, לא זמן שבו מתעמקים במשהו מעבר לנופים. ועדיין, ב-3 ימים בוונקובר העשירה נתקלתי ביותר דרי רחוב מאשר באי אילו שנים בישראל. ותביא בחשבון שממש לא הסתובבתי בשכונות עוני אלא בשכונות המתויירות, ליד מגדלי העשירים, שלמרגלותיהם אנשים חיו בקרטונים. וזו מדינה עם תמיכה סוציאלית יותר טובה מארה"ב.

הנקודה שלי אינה היכן באמת יותר טוב לי או לך. הנקודה היא שאין מקום מושלם, לכל מדינה או איזור או עיר יתרונות וחסרונות, וכאשר אתה בוחר מקום מגורים אתה צריך להביא בחשבון את שניהם.

גם אני הייתי בטורונטו וראיתי הומלסים בכל פינה. מצד שני (בארה"ב) ראיתי גם אנשים שעובדים קשה כמוני אבל חיים בתנאים טובים בהרבה. לדעתי זה יתרון גדול מאד, לחיות במסגרת שמאפשרת להוריד מעצמך את הצורך לפרנס כל מיני פרזיטים וארגונים חסרי תועלת ותוחלת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מהלך קלאסי של תקופת בחירות, אמנם רק לאחרונה הכריזו על תאריך רשמי אבל זה משהו שהיה צפוי בסבירות גבוה מראש.

• תוכן חדש...