Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעה - הספין הירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת אפריל יתייקרו מכוניות היברידיות עממית בעשרות אלפי שקלים.

פבל חושב שזה מהלך מתוכנן שיוליד פוליטיקאי שיגיע בדיוק בזמן להציל את כולנו מהגזרה.

מה אתם חושבים? מסכימים איתו, או שיכול להיות שהוא הידק את כובע נייר הכסף שלו קצת חזק מדי הבוקר?

MAIN-מס-ירוק-2019.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מעבר לזה שאיזה פוליטיקאי בתפקיד מפתח שהשם שלו מתחרז עם חלון ימתיק את הגלולה ברגע האחרון היבואנים יעלו במרץ כמות גדולה של רכבים ל 0 קילומטר וימכרו אותם במחירים הנוכחיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המהלך הזה תוכנן לפני שתוכננה הקדמת הבחירות. אבל הזדמנות מצויינת לשלושה פוליטיקאים בכירים לשחק את המשחק: זה שמחלק אוצרות, זה שלוקח קרונות וזה שלא מעניין אותו זיהום האוויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חלם זה כאן, כבר אמרנו?

לא מאמין שתשעה ימים לפני הבחירות ייתנו להעלאה משמעותית לקרות. כלכלת בחירות...... לדעתי ימתנו משמעותית את העליה......

מתי העם יתקומם כנגד מחירי הרכבים המופרזים בארצנו????

פורסם

העם לא יכול להרשות לעצמו להיתקומם ולהפגין באמת כי הוא משועבד לבנק "ביזכות" המשכנתא, הוא יסתכן בפגיעה בהכנסה/עבודה ובעיטה מהבית כי לא יצליח לעמוד בתשלומים וישאר עם החוב מצד אחד, בלי בית מצד שני.

ככה זה כל האוכלוסייה שמנסה לישרוד עם הראש מעל המים בסוף כל חודש, מי שכן יכול להרשות לעצמו להפגין וליראות הופעות של זמרים שבאים לעודד את המוחים- הם יותר בקטע של לייק ושיתוף, הפגנות כמו בצרפת ומדינות אחרות שמחאו נגד עליית הדלק וכו' לא יהיו כאן, לכן החגיגה תימשך על חשבונינו עוד שנים רבות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כל המתלוננים על המיסוי על רכב - איזו חלופה אתם מציעים? מאיזה מקור תממן המדינה את הגרעון שיווצר?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הטעות שלך היא שאתה יוצא מנקודת הנחה שאפשר לשנות רק את הגביה, בעוד שבמציאות אפשר לשנות גם את המקומות אליהם הכסף הולך. איך לשנות? את זה אני לא יודע להגיד כי אין לי את הנתונים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר - התשובה שלי היא שהוצאות המדינה קטנות מדי. אמנם יש הוצאות מיותרות ומרגיזות, אבל הזללנים הגדולים חיוניים, ולא רק שקשה לצמצם אותם אלא הם אפילו מצריכים הגדלה. חשוב, למשל, על מערכת הבריאות.

לי יש ביקורת רבה על הגישה המקובלת בישראל של גבית מיסים נמוכה (ואני מדבר על התכנית, לא על הביצוע הכושל וההשתמטויות ממס) תמורת שירות ירוד לאזרח. אישית אני בהחלט מוכן לשלם יותר מיסים תמורת שירות איכותי. אז לצמצם עוד? לאן נגיע? םחות כבישים, פחות תחב"צ, פחות שירותי משרד התחבורה, פחות אכיפה בדרכים. זה מה שתקבל בתכנית הקיצוצים שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
כל המתלוננים על המיסוי על רכב - איזו חלופה אתם מציעים? מאיזה מקור תממן המדינה את הגרעון שיווצר?
בוא נתחיל בפיטורים של כמה שרים וחברי כנסת שאין בהם צורך. משם נמשיך לסגירת משרדים ממשלתיים כושלים כמו משרד הבריאות לדוגמא, במקומם נכניס חברות פרטיות עם נסיון בתחום. אחרי זה ניפטר מכל מיני גופים מטומטמים שאף אחד לא צריך, כמו מועצת הירקות לדוגמא.

יש עוד המון דברים שאפשר לעשות כדי שכספי המיסים יפסיקו להישפך לפח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד - אם אתה רוצה להעלות את מחיר הבריאות פי 5 תכניס חברות פרטיות.

נסה להשוותאת מחיר שירותי הבריאות בארץ לאלה שבארצות בהן מערכת הבריאות מתבססת על חברות פרטיות. תצטרך להעביר את כל תקציבי החינוך והביטחון לבריאות ועדיין השירות יהיה נחות ממה שאתה מקבל היום.

בעצם את תקיצב מערכת החינוך לא כדאי להעביר, כיון שגם היא הרבה יתר חסכונית ממעכת פרטית.

הסיסמא ששמה "הפרטה" מתאימה לתחומים מסויימים, ממש לא לאחרים. בריאות בראשם. תסתכל על מערכת הבריאות בארה"ב - בתי חולים מצויינים ,אבל, כמערכת, היא הגרועה ביותר בעולם המערבי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שאני יודע זה שבישראל אין מקום בבתי חולים והמטופלים שוכבים במעברים.

החינוך (זה יותר השכלה מאשר חינוך) גם לא משהו מיוחד. לסבסד לימודים אקדמאיים זה נחמד, אבל ככה נוצרה אינפלציית התארים ומוות לבתי הספר המקצועיים.

מוסדות ממשלתיים שלא עושים את התפקיד שלהם כמו שצריך, למה להמשיך לתת להם לחיות?

אני לא חושב שמדינת רווחה זה רע, אבל זה לא מתאים למנטליות של הישראלים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בישראל יש מחסור במיטות. בארה"ב החולים בכלל לא מגיעים לבית החולים, כיון שהם לא מסוגלים לעמוד בעלויות. כמובן שזה ותר מורכב, אבל, בקו התחתון של השירות לאזרח, מערכת הבריאות הישראלית, על כל חסרונותיה, עדיין נחשבת לאחת הטובות בעולם. אילו היתה מתוקצבת כראוי היתה עוד הרבה יותר טובה.

אחת הטעויות הגדולות של משרד האוצר היה הדחיפה להפרטת מערכת הבריאות. עד כמה שאני מבין בשנים האחרונות הוא מנסה לתקן את הנזקים שגרם, אבל זה ממש לא פשוט להחזיר למערכת הציבורית אנשים שגילו את החיים הטובים של הכנסות ברמה אמריקאית. הבעיה המרכזית היא שמערכות כמו חינוך ובריאות אינן יכולות לפעול כמערכות סגורות כיון שהוצאותיהן תמיד יעלו על הכנסותיהן. מבחינת המדינה הרווח נמצא במקומות אחרים (נניח מהנדסים ברמה גבוהה שבריאותם טובה ומאפשרת להם תפוקה גדולה).

• תוכן חדש...