Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כחלק מהמסע לחפש רכב גורר (יפתח שרשור נפרד בפורום המתאים), הסיפור בקצרה הוא כזה, יש צורך לגרור רכב מנועי שמשקלו הכולל יהיה בערך 1-1.2 טון, העגלה\נגרר יהיה במשקל עצמי של 500-600 קילו, ויכולת גרירה של 1.5-1.8 טון, כמובן נגרר עם ברקסים, דאבל וכו.

לאחר קריאה אינסופית ומעבר בין מספר בתי עסק שעוסקים בנושא ובאתר של משרד התחבורה, אני עדיין מתקשה לקבל הסבר חד משמעי או שאולי משום מה אני עדיין מתקשה להבין (אולי זה רק אני :-D) מה החישוב הנכון מבחינת החוק לכל נושא הגרירה.

ממה שהצלחתי עד עכשיו ללקט, חייב רכב שמשקלו הכולל מעל ל2.2 טון לא משנה פרטי או מסחרי, מכיוון שההרכב הגורר יהיה לפחות משנת 2010 והלאה אז החישובים של רכבים משנת 2008 לא רלוונטי, ולכן נתמקד במה שרשום ברישיון הרכב, למשל לפי מפרט יבש, לנד קרוזר משקל כולל כמעט 3 טון, כושר גרירה עם בלמים כמעט 2.2 טון.

אם אני מחשב את זה באופן גס אז המשקל של הרכב המנועי הנגרר+הנגרר עצמו מגיעים לרף ה1.5-1.8 טון, מה שאומר שהנ"ל לא עובר את הרף של 2.2 טון ולכן מבחינת החוק הכל בסדר.

האם אני מפספס פה משהו? כרגע אני רוצה להתמקד רק בנושא חישוב הגרירה והחוק עצמו, ולכן כל הנושאים הנלווים למשל רישיון ג', איזה מנוע או רכב לקחת וכו הוא לא רלוונטי.

תודה מראש לעונים.

• תוכן חדש...