רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מצליח לכוון את ההגה למעלה ולמטה, אך לא לעומק. האם יישהו יודע להגיד כיצד עושים זאת? או שאין את האופציה ברכב הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
ברגעים כאלה, חשוב שנהיה חזקים ונדאג שהילדים שלנו ישקיעו בלימודים ואז להם אולי יהיה כסף לקנות מכונות כאלה.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 956 צפיות
היי, כידוע יש לא מעט מקרים שהגרסאות שמגיעות לארץ, שונות מן הגרסאות הנמכרות בחו"ל. למשל בקופרה 300 -מגיעה לארץ גרסה , שלדברי היבואן מתאימה יותר לאקלים/דלק בארץ (לא יודע אם יש אמת בדבר). לאחרונה מעיון במפריט של הראב 4 החדש, מסתבר שיש גם הבדל במרווח גחון???כיצד יתכן הדבר שמדובר בחול על 19+ לגרסה ההבירדית ובמפרט היצרן פה בארץ מדברים על 17+, הבדל של כ 2!!! ס"מ . אשמח לקבל הסבר לעניין. תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
הי חברים אשמח לשמוע ממכם המלצות למכוני בדיקה בפתח תקווה? (שמעתי על "מכון אהרון" )
הודעה אחרונה מאת נתי אמסלם, -
- 2 תגובות
- 727 צפיות
שלום לכולם. כבר המון שנים אני נוסע בקורולה ראנקס שלי עם צמיגים של Continental Conti Premium 2 195/60/15 השנה רציתי שוב לשים אותו דגם, אבל נאמר לי שהדגם הזה לא מיוצר יותר וקיים דגם Conti Premium 5 חדש יותר. לצערי, כבר חודש אני מחכה לזמינות של אותו דגם, אבל כל הפנצ'ריות שדיברתי איתם לא מחזיקים אותו במלאי ונאמר לי שחסר ליבואן. האם תוכלו להמליץ על דגם אחר של צמיג שהוא באותה רמה של איכות/רעש/נוחות הנסיעה ? תקציב עד 350 שח לצמיג. תודה רבה לכל העונים. Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Arez, -
308GT עם מנוע 2.0 ליטר דיזל, 177 כ"ס ו-40 קג"מ, ועוד דברים. וגם! הדשבורד של ה-108 נראה כמו רובוט כועס. זהו, עכשיו אתם לא יכולים to unsee את זה. אין בעד מה.
הודעה אחרונה מאת LPG, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כיצד המערכת הזו פועלת? מפעילה בלמים, אומבלימת מנוע עד לאפס תנועה בפקק?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני עומד להגיש לבית משפט תביעה כנגד אחת מיבואניות הרכב על כך שמסרה רכב חדש באיחור רב של 4 חודשים ( לאחר שהתחייבו שהרכב במלאי ויסופק עד 21 יום) אני רוצה לחשב את ירידת הערך של הרכב מיום ההזמנה והתשלום עד יום המסירה בפועל יש איפשהוא שאפשר לחשב את זה ולהסתמך על כך?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום לכולם קניתי רכב סקודה שנת 2012, בעל הרכב טען שכיוון שאין קודן או כספת חברות הביטוח לא הסכימו לבטח אותו ורק חברה אחת הסכימה בתנאי שיעשה איתוראן סייב (להבנתי זה הגיע עם הרכב, הרכיב בפנים) היום ביטחתי את הרכב בביטוח GO של הכשרה, לאורך כל השיחה לא העלה הנציג דרישה כזו או אחרת הכוללת את המילה מיגון. האם יש סיבה מספקת לשלם לאיתוראן על השירות שלהם? אשמח להחכים מכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 1 תגובות
- 835 צפיות
שלום הרכב שלי לקראת סוף האחריות שלו, כי ע'ה כבר 91K ק"מ. אני נכנס לטיפול בימים הקרובים. מה מומלץ לבדוק לפני תום האחריות? כי מנסיון המוסכים בתקופת האחריות לא "רואים" כל דבר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום , תהיתי האם ניתן להחליף מנוע ברכב ישן בן כ 20 למנוע חדש והאם זה חוקי וניתן לביצוע ברמה הרציונלית? לדוגמא האם ניתן להשתיל מנוע חדש של טויוטה קורולה\הונדה סיווק לפיג'ו 205 ? האם ניתן להשיג לכך רישיון חוקי ? זה ניתן לביצוע ? הרעיון הוא רכב עם התנהגות ונראות של פיג'ו 205 אבל יחסית חדש מכנית וכמעט ללא תקלות. תודה לעונים וללוקחים ברצינות (:
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהו יודע להמליץ לי (או יותר במדויק עבור חבר) על מתקין אמין וטוב באיזור ירושלים רבתי? כשאני אומר רבתי זה יכול להיות גם מבשרת, עין כרם, צור הדסה וכו׳... תודה! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי הסיפור שלי התחיל מזה שהזמנתי רכב חדש מניילון דרך חברת צ'מפיון מוטורס לאבא שלי הנכה, הרכב הגיע אליי לפני פחות משבוע וכבר התגלה בו פגם שאושר ע"י המוסך המורשה שלהם- כשנכנסתי היום לרכב בבוקר גיליתי שכולו מלא מים למרות שהדלתות היו אטומות לחלוטין, הריפוד בצד ימין לנהג מלא מים והשטיחים מלאים מים. בחברה-שירות לקוחות לא מוכנים שמישהו מצד ההנהלה העלובה הזאת יחזור אליי, והחלפת רכב לא באה בחשבון, רוצים כנראה עד שהיצרן יחזיר להם תשובה להוציא את השמשה הקדמית ולהדביקה מחדש. אין לי מושג איך להתנהל מפה ומה לעשות ואם להגיע איתם לבית משפט עם עורך דין/ או להגיש תביעה- אני פשוט רוצה שהרכב יוחלף לחדש. מה שבטוח לחברת צ'מפיון מוטורס לא מתקרבים. אשמח לשאול כיצד להתנהל איתם מפה וא…
הודעה אחרונה מאת michaelcarmi, -
-
יונדאי אלנטרה מאוסטרליה נסעה מיליון מייל על מנוע מקורי . דוגמה לאמינות יוצאת דופן בעולם הרכב מודרני.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
מוקדם יותר השנה חשפה טויוטה את הקורולה האצ׳בק החדשה (שמחליפה את האוריס) ועכשיו היא מציגה את הגרסה האהובה על הקהל הישראלי (ובכלל מסתבר...) בגזרת המנועים מנוע ה1.8 139 כ״ס של הגרסה הקודמת ימשיך, וגם הפעם יהיה משודך לגיר רציף בלבד. בנוסף (וכמו בהאצ׳בק) תהיה גם גרסת 2.0 ו169 כ״ס, גם פה עם גיר CVT אבל מתקדם יותר. נותר רק לראות אם תהיה גם גרסת 1.6 לשוק הישראלי או שגרסת ה1.8 תהיה הגרסה הבסיסית גם פה, אבל בכל מקרה אין כאן שום בשורות גדולות, ומנועי טורבו תיאלצו לחפש במקום אחר. כרגיל וכמו בכל רכב חדש שמוצג היום כל מערכות הבטיחות המקובלות היום תוצענה גם פה. Sent from my iPad using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
במשך שנתיים השתדלתי לטפל בצ'אמפיון ראשון לציון רק בגלל שחשבתי שאחריות רצון טוב זה לא רק סיסמה. לפני 25 ימים נגמרה האחריות לאוקטביה שלי. בערך שבוע אחרי גמר האחריות התחילה בעיה מוזרה מאוד ברכב. כל פעם שהרכב נכנס לפעולה ברמזור ממצב start/stop (מנוע חוזר לפעולה ממצב של הדממה)החלון הקטן המרובע(maxidot) בלוח שעונים משתנה כאילו סובבתי את הגלגלת בהגה. מה שאומר שאם אני מציג את הרדיו, זה מחליף לי תחנת. אם אני מציג את המוזיקה בבלוטוס, זה מעביר לי שיר. ואם אני מציג מד מהירות, זה פעוט מעביר למסך שירות אחר. מכיוון שבאמת מדובר בבעיה מאוד מוזרה שהמידע היחיד שמצאתי עליה נמצא בפורום הזה: https://www.briskoda.net/forums/topic/424920-amundsen-mib-2-skipping-tracks-on-st…
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לאבא שלי רכב דיזל והוא מתדלק לא מעט. הוא שם לב החודש למשהו מוזר (אולי זה התחיל לפני החודש). מחיר הסולר עבר פתאום את מחיר הבנזין, רק לשם הבהרה אני לא מתכוון למחירים הרישמיים אלה למחיר אחרי הנחות בתחנות זולות. תמיד זה היה הפוך, ואני שואל את עצמי מה השתנה? התחלתי כבר לפתח תאוריית קונספירציה שבגלל שהבנזין שבפיקוח הוזל משמעותית עקב הירידה במחירי הנפט תחנות הדלק החליטו להחזיר לעצמם חלק מההפסד דרך הסולר שלא בפיקוח. אפשר להניח שכמות הליטרים שתחנה מוכרת בחודש לא משתנה יותר מדי. עכשיו אם התחנה מרוויחה אחוז קבוע ממחיר הבנזין שבפיקוח אז כל ירידה במחיר הבנזין היא ירידה ברווחים לא? מה עושים? סולר. מה דעתכם? עוד מישהו שם לב לזה? או שזה רק בתחנות שדגמנו.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
יש אנשים אומרים שהמד מהירות של הרכב יותר מדויק מ GPS האם הם צודקים? או שמד מהירות של ה GPS יותר מדויק?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 720 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש כיסא בטיחות כמה שיותר זול לנסיעה אחת ביום של 5 דקות, קצרה מאוד. אני מחפש כיסא שההתקנה שלו קלה (עדיפות לאיזופיקס בגלל קלות ההתקנה) מכיוון שהרכב שבו יסע הילד לא שלי ואני מניח שבעלת הרכב תרצה מדי פעם להוציא את הכיסא. הסידור הזה הוא למספר חודשים בלבד ולכן אני לא רוצה להשקיע יותר מדי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סובארו שחררה תמונות של שני קונספטים עם המון פוטנציאל להיות מאוד מעניינים - פורסטר STI ואימפרזה STI. יכול להיות שזה קדימון לדור הבא של ה-STI ולחזרתו לתחיה של הפורסטר טורבו?
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר התלונן בפני שמישהו נשען לו על מנשא האופניים בעבודה וגרם לכיפוף מכסה תא המטען, ועכשיו הוא נדרש לשלם על הנזק. התשובה המיידית שלי הייתה, אתה אשם! התעצלת לפרק את המנשא , למרות שעברו יומיים מאז שרכבת. המנשא בולט מאחור, לא מסומן, מפריע לעוברים מאחורי הרכב , מסוכן לרוכבי קטנועים שמתקשים להבחין בו וכולי .... כלאמר ברשלנותך תרמת לנזק. התפתח דיון סביב הנושא ואחד הנוכחים סיפר על נזק שנגרם לרכב בעת שנסע לאחור בחניון תת קרקעי ולא הבחין בקיר הקרוב בשני המיקרים היה מדובר ברכבי ליסינג, בשני המקרים חברת הליסינג דרשה תשלום בגין הנזק (במקרה השני, החלפת דלת אחורית ). בדקתי עם חבר שמשמש כקצין רכב והוא טוען שהמנשאים האלה לא ממש "חוקיים" כלאמר שלא כמו גגון קבוע או מנשא אחו…
הודעה אחרונה מאת abl155, -
אל תתנו למראה שלה לבלבל אותכם. מדובר בדגם חדש לחלוטין ולא במתיחת פנים. הדור השישי של הסובארו הפופולארית מגיע אלינו כשהוא קצת יותר ארוך (4.62), קצת יותר רחב (1.81) וקצת יותר מרווח, עם בסיס גלגלים שצמח בכשלושה סנטימטרים. בשלב הראשון לפחות בוחרת היבואנית לשווק פה רק את המנוע החזק יותר (האמריקאי) 2.5 182 כ״ס, אבל בניגוד ל2.5 בדור היוצא, פה מדובר במנוע אטמוספרי ללא אופציה לטורבו. בשילוב עם תיבת הילוכים רציפה 7 הילוכים והנעה כפולה היא תביא אותכם למאה ב9.3 שניות ו207 קמ״ש מירביים. 2 רמות גימור ישווקו פה, כאשר רמת הגימור הבסיסית "X" מאובזרת מאוד וכוללת פנסיLED, כניסה והנעה ללא מפתח (מפתח חכם), חישוקי 17, מסך "6.5 תומך אפל קארפליי בלם יד חשמלי, בקרת אקלים מפוצלת, חימום, מו…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מבעלי הניסיון: האם היא מתפקדת גם במהירות זחילה בפקקים? תודה Sent from my LM-G710 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, לפני כחודש אוטובוס של אגד פגע ברכב חונה של חבר טוב והנהג כמו כל נהג טוב ברח מהמקום מבלי להשאיר שום סימן, למזלו של החבר השכנה שלו ראתה הכל וזכרה מספר אוטובוס ושעת התאונה. החבר (שלא בעצתי) לא פנה למשטרה אלה הלך לאגד ישירות, כמובן שבהתחלה אף אחד לא התייחס אליו אך לאחר שעה יצא בחור שהציג את עצמו כשמאי של אגד ולאחר מספר ברורים נמצא הנהג שהודה בתאונה. הרכב נבדק על ידי השמאי ונמצא כאובדן להלכה. מרגע זה התחיל סיפור שלפי דעתי מסריח, השמאי של חברת הביטוח הודיע לחבר כי הוא יקבל את מחיר מחירון (25000 לטענת השמאי) - 3000 ש"ח כי הרי הוא לא יצליח למכור את הרכב במחיר מחירון (מה?). כמובן שהדבר הראשון שעשיתי הוא להיכנס למחירון יצחק לוי ולהכניס את כל פירטי הרכב (רכב עם קילומטר…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
עקב סטייה בפליטת גזים המתקן ומהמוצהר: http://www.nytimes.com/2015/09/19/business/volkswagen-is-ordered-to-recall-nearly-500000-vehicles-over-emissions-software.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=first-column-region שימו לב שהממשל דורש מהם ולא הם הכריזו בצורה ולונטארית. בנוסף קיים קנס עתק.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 תגובות
- 946 צפיות
נראת זהה לA35 למעט הפרונט, שיקבל את הגריל של גרסאות הAMG החזקות. בנוסף בתגובות יש שמועות חזקות על drift mode ועל גרסאת קצה A45s עם הספק של 421 כ״ס. חייב לציין שאהבתי מאד את המדבקה על הרכב עם המחירים המוגזמים של כלמוביל מניח שתעלה סביבות החצי מליון..
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
בוקר טוב, מחר בשעה הזו אנחנו הולכים לפגוש לראשנה את הרנגלר החדש (JL) של ג'יפ לרגל תחילת שיווקו בארץ. מוזמנים לזרוק הימורים על המחיר ולשאול את כל השאלות הכי בוערות שיש לכם לשאול אודותיו. לא, לא יהיה ידני. או שאולי כן, אף אחד לא יודע... נתראה מחר!
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכם, אחרי שסיימתי תואר ראשון שלא נתן לי שום דבר, החלטתי על הסבה לתחום הנהיגה. מתלבט בין משאית לאוטובוס, נוטה יותר לכיוון המשאית. העניין הוא שאני קורא פה ושם כתבות על כך שבעתיד בטווח של 10-15 שנה כבר יהיו משאיות אוטונומיות ללא צורך בנהג. האם זה ריאלי שעוד 10-15 שנה כבר לא יצטרכו נהגי משאית ואוטובוס?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 תגובות
- 802 צפיות
עכשיו בארה"ב הוגשה תביעה כנגד יונדאי וקיה בגלל שריפות במנועים: https://www.thecar.co.il/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%AA%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%9C-%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99/ האם לדעתכם בישראל גם תוגש תביעה כזו? ומה שאני הכי לא מבין זה איך כל אלו שקנו יונדאי עדיין מתקנים את מערכת ההיגוי באלפי שקלים ואף אחד לא במשרד התחבורה דורש מהיבואן/יצרן להכריז על ריקול. בפורום הטכני יש עשרות שרשורים על אנשים עם יונדאי וקיה שהיו להם בעיות במערכת ההיגוי, אולי אם כולם יפנו למשרד התחבורה ויתאגדו, יוכרז ריקול פה בישראל. https://www.autonews.com/article/201803…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 813 צפיות
שלום, היה כאן שירשור בנושא בקרת שיוט בפיז'ו 3008, עקב תקלה השירשור נמחק ואין אפשרות לשחזרו. אנחנו מתנצלים על כך. פותח השירשור מתבקש לפרסם אותו מחדש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,968 אורחים (הצג רשימה מלאה)