רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
קיה סול החדשה נחשפת 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה אתם חושבים על הסול החדשה? או על הקונספט של הסול באופן כללי? מגניבה? מיותרת? גאונית? מטופשת?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי היום פיאסטה מהדור האחרון נוסעת עם מסגרת לוחית רישוי של אלבר. באתר הישראלי של פורד - אין איזכור. פירסומים או כתבות אין. לפחות לא משהו שאני ראיתי. האם יש יבוא רשמי? יבוא מקביל של אלבר? לקוח פרטי יכול לקנות? יש למישהו פרטים נוספים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם במהלך השבוע בחנתי כמה הצעות מחיר לטיפול עבור הרכב שלי. היו הצעות גם ממוסכי יבואן וגם ממוסכים כלליים מורשים, והופתעתי לגלות שלא רק שאין הבדל, אלא ההצעה הכי נמוכה הגיעה ממוסך יבואן. ומדובר על אותו טיפול עם אותם חלקים בדיוק. אז מה קורה פה? המוסכים הכלליים התייקרו או שמוסכי יבואן ישרו קו והוזילו מחירים?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב לקהילת קארספורום חיפשתי באשכולות קודמים פתרון לבעיה שלי, אך טרם מצאתי. אם היה אשכול זה בעבר, אני מצר על הכפילות. אני אתחיל מהסוף - החליפו לי מנוע ברכב לפני שבוע, יונדאי אקסנט 2008. הקארמה הטובה תפסה אותי, בדיוק יום לפני שתיכננתי ללכת למכון הרישוי ולבצע טסט לרכב - לאחר ששילמתי אגרה כמובן. בעקבות תקלה במנוע, הרכב היה במוסך שבועיים, וכאמור, החליפו לי מנוע לפני כשבוע. הבנתי מהמוסך שמס' המנוע שלי שונה כרגע, ואינו תואם למס' המנוע שרשום לי באגרת הרכב (שכבר שילמתי). מעבר לזה, הוא טוען שאסע עם הרכב, סטייל הרצה של המנוע, 1000-1500 ק"מ, אחזור למוסך לבדיקות שאכן הכל תקין במנוע, והם יסדירו מול משרד התחבורה את מס' המנוע החדש ברישיון הרכב - ורק לאחר מכן אגש …
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אני גר בבניין קומות עם חניה תת קרקעית פרטית (רשומה בטאבו). החניה שלי צמודה ליד הקיר וחשבתי לעשות שקע חשמלי חד פאזי רגיל (15A) שבעתיד אולי אפשר יהיה לעשות עמדת טעינה לרכב חשמלי. מחיפוש בפורום לא מצאתי תשובות לשאלות בנושא הזה (מה שמצאתי התעסק יותר על איך לקבל רישום בטאבו בחניה). לכן כמה שאלות מטה: 1. האים מישהו בדק/עשה זאת ויכול לספר על תהליך 2. האופציה היחידה לעביר לשם חשמל זה מארון חשמל של הבניין כמובן לכן אני רוצה לעשות שעון חשמל נפרד ולשלם על פי מונה כמובן 3. האים זה מצריך רק אישור ועד הבית או גם החתמה של כל הדיריים בבניין המשותף 4. כמה זה יכול לעלות? האים רק חברת חשמל יכולה לעשות או יש חברות צד שלישי שגם מבצעות חיבור תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
אני לא מצליח להבין משהו. המס על רכב חשמלי הוא 10% לא? ניסאן ליף בזמנו עלתה בארץ קצת פחות מהמחיר שלה בגרמניה ובאנגליה, שזה פנטסטי. הזואי עולה באנגליה כ-90,000 ש"ח לאחר מס. איך הגיעו ל-144,000 ש"ח על הצעצוע הזה? אני מפספס משהו? קישור לכתבה: http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%96%D7%95%D7%90%D7%99-2018-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%9C-403-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8
הודעה אחרונה מאת eladts, -
יונדאי קונה היא מכונית מעניינת, וזה בכלל לא בגלל שהיא מכונית מעניינת. כאילו, היא כן, אבל זה לא בגלל זה. היא מעניינת כי לא רק שהיא הייתה אחת המכוניות הראשונות של יונדאי שהציעו על שינוי התפישה של היצרנית הקוריאנית את המכונית ה"רגילה", אלא גם - ובעיקר - בגלל החבילה שהיא מציעה, חבילה שנותנת הרבה, אבל גם מבקשת מחיר גבוה בתמורה (ביחס למתחרות כמו סיאט ארונה, קיה סטוניק, או סוזוקי ויטארה). הדבר הזה בעצם מציב את הקונה בבעיה כפולה - היא גם יקרה, וגם יושבת לבד בלי מתחרות אמיתיות - להוציא אולי את ה-CX3 של מאזדה היקר וחלש יותר. עוד דברים על הקונה אתם יכולים לקרוא במבחן, ואתם גם יכולים להבין שהיא הצליחה למצוא את דרכה אל הלב שלי די מהר. אז כאשר בתיבת ההודעות הנכנסות באימייל ש…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3218 תאריך הצגת הרכב נקבע ל6.12, בתל אביב, בחירה מעניינת. הרכב מיועד להחליף את הסקודה ראפיד, אך להתעלות עליו בפער עצום, ולהתחרות בסגמנט הקומפקטיות באירופה בו שולטות הגולף, האסטרה והפוקוס. לפי התמונות שהודלפו ופנים הרכב, נראה שיש פה רכב איכותי ומעניין בטווח המחיר של הסגמנט. נחכה להכרזה.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
כשיצרן שמחזיק בליין-אפ שלו ג'יפון קטן ומכונית סופר מיני גבוהה יחסית משיק עוד ג'יפון ללב של אותה הקטגוריה, קשה שלא לשאול "האם העולם באמת צריך את זה". אז שאלנו.
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
הפער בין הטוסון לסנטה פה הוא 1500$ דולר בארה"ב, לא ברור איך הפער במחיר בארץ הוא 100k ש"ח...
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עדכוני עיצוב קלים שלדעתי לפחות מעדנים קצת את העיצוב האחורי הקשה משהו לעיכול בדגם הקודם, ולראשונה בפריוס אופציה להנעה כפולה בשתיים מהגרסאות הבכירות יותר (XLE/Limited בארה״ב לפחות). ההנעה הכפולה שדומה למערכת בראב4 החדשה, מונעת למעשה על ידי מנוע חשמלי אחורי נוסף. היא עובדת באופן קבוע עד מהירות של כ10 קמ״ש, ולאחר מכן לפי הצורך ועד מהירות של כ70 קמ״ש. אין חדש בגזרת המנועים, או הtech, מלבד מסך 11.6 ענק בדגם הלימיטיד הבכיר שמגיע הישר מהפריוס פריים/PHV פלאג אין. שאר הדגמים יסתפקו במסך 6.1 המוכר. אין עדיין אישור למועד בו יפתחו פנקסי ההזמנות לרכב. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
זה כמו אוטומט רגיל או פחות טוב? מרגישים את ההשפעה של זה בנסיעה? כמו רובוטית תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
-
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת. שילמתי אגרת רישוי באינטרנט . על הקבלה שנשלחה במייל כתוב שאין צורך לחכות לטופס המשולם שיישלח בדואר. כדי לא לבזבז לעצמי זמן, מישהו יודע איך זה עובד ? כשאני מגיע למכון הם מזהים אותי לפי מספר רכב ורואים במערכת שהאגרה שולמה ?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 669 צפיות
ברשותי רכב עשן מסוג דייהטסו סיריון שנת 2000 עם מנוע 1,000 סמ"ק ואני רוצה לראות כמה הרכב היה שווה בחודש מסוים (לפני בערך שנה וחצי)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש מחיר מחירון לוי יצחק של ינואר 2017 (מחירון הסטורי) לרכב מסוג לקסוס ct200 פרימיום וגם פרימיום טק-שנתון 2014. מסתבר שיש הבדל במחיר משום מה בין שני הדגמים למרות אותו השנתון ואותו הדגם. אשמח לעזרה..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מרצדס A קלאס - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ה-A קלאס החדשה היא המשפחתית פרימיום המתקדמת והטכנולוגית ביותר, ובפער. אבל היא גם היקרה ביותר, בפער לא פחות גדול. איך זה עובד ביחד ואיפה זה מתנגש?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
שברולט קרוז סוף סיפור! 1 2 3
מאת Elico48- 35 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
GM תפטר 15K עובדים בצפון אמריקה המכוניות שיצורם יופסק: שברולט וולט שברולט אימפלה שברולט קרוז קאדילק CT6 קאדילק XTS ביואיק לאקרוס המפעלים בסכנה הם 1 בקנדה, 2 בארה"ב, לפי רויטרס. אין פרטים לגבי עוד 2 בדיווח של AP לפי החברה, מכסי הפלדה החדשים בארה"ב עלו להם עד כה מיליארד דולר ההודעה צפוייה בהמשך היום דיווחים של סוכנויות הידיעות Sent from my SM-A520F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
אני מסתבכת עם החנייה במקביל אני מסתובבת את כל ההגה ימינה ואז אני לא יודעת מתי בדיוק לסובב שמאלה כדי להיכנס לחנייה במקביל. המורה שלי הסבירה לי שכאשר הידית של הדלת מקבילה / נוגעת במדרכה. יש איזשהו הסבר טוב שאפשר להבין מתי לסובב את ההגה שמאלה
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
ביצעתי תשלום דרך האתר של משרד התחבורה ב-3 תשלומים. באתר מאפשרים אפילו 10 תשלומים, לא מציינים כמה ריבית אם בכלל. להפתעתי בחברת האשראי הודיעו לי שחוייבתי בריבית של 20 ומשהו ש"ח. כמובן שאם הייתי יודע שזה כרוך בריבית הייתי עושה תשלום אחד. משרד התחבורה טוענים שעכשיו צריך לשלוח מכתב רשום בדואר ולבטל את העסקה ולבצע עסקה מחדש בתשלום אחד. פשוט בזיון ועבודה בעיניים, למרות שזה בסה"כ 20 ש"ח, לא מציינים את זה באתר. האם אפשר לפעול משפטית?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
היי, רכשתי רכב מיני ידני לפני כחצי שנה (אני היד השלישית). הרכב שנתון 2014 ועם 55K קילומטרים בשעון. המחירון שלו הוא 23K. הרכב טופל במוסך מורשה יבואן בזמן, בעל רביעיית מישלין שהחולפה לפני כמה חודשים ויש לו טסט לארבעה חודשים. אני עובר לת"א ולא צריך יותר את הרכב. כמה שאלות: נדרש טיפול שגרתי + טיימינג לרכב (עלות הכול היא בערך 2500). האם כדאי לבצע את הטיפול לפני המכירה? לא באלי להתעסק עם אנשים ולכן חשבתי למכור למגרש. האם המכירה למגרש היא על המקום? האם יש סיכוי שהמגרש יציע 10K מתחת למחירון לרכב במצב מעולה (מצב מכני מעולה, ללא תאונות וללא פגם חיצוני/פנימי כלשהו)?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קיימת נעילה מרכזית בשלט - אך החלונות החשמליים לא עולים למצב סגירה בעת הנעילה. האם ברכב זה נעילת הרכב ע"י השלט אמורה גם להרים את החלונות שהשארתי פתוחים ? או שעלי לסגור חלונות לפני יצאתי מהרכב ? במידה ואין הרמת חלונות בעת נעילת הרכב - היכן - עושים שכן תהיה הרמת חלונות ? ומה העלות ? תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אנחנו צפויים לקבל בסביבות ינואר - פברואר את הטויוטה (CHR (2019 ולא הצלחתי להבין אם יש ברכב אפשרות להעברת הילוכים באופן ידני (M). באולם תצוגה לא ראיתי את זה אף על פי שזה היה הדגם המפואר, אבל ביד 2 אני רואה שיש כאלו עם האפשרות הזו. ידוע אם בדגם הזה של 2019 יהיה את זה? ואיך בחלק מהרכבים יש ובחלק אין? לא ראיתי שום אזכור לכך בכל מה שקשור לרמות הגימור של הרכב. יש מצב שזה משהו שהיה ברכבים שהגיעו בשנת 2017 ולאחר מכן הפסיקו לייבא את הרכבים שבאים עם זה? בחו"ל לדוגמה ראיתי שזה קיים. אגב, ידוע אם רכבי ליסינג מגיעים ברמת גימור שונה ממה שמקבלים בסוכנות? תודה
הודעה אחרונה מאת bv12, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
חשבתי שאני מכוון את המראות בצורה בטיחותית, אך הוידאו הזה הוא טוען ,שאנחנו לא מפיקים את המקסימום מהמראות? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת moti_shalev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5 אלף צפיות
יש לנו רכב שעמד תקופה ארוכה עם הקפאת רישיונות, כרגע הפשרתי את הרישיונות (אגרה שולמה). נותר לבצע טיפול לרכב ואז לעשות טסט, אני מבין שעלי לעשות כמינימום ביטוח חובה וללכת לשלם על אישור תנועה זמני במשרד הרישוי (שתקף 48 שעות ועולה 40 שקל - אחלה ביזנס) כדי לנהוג עם הרכב לטיפול ואז לטסט. מס שאלות 1. האם אני מפספס משהו (חוץ מביטוח צד ג', אותו אני לא מפספס)? 2. האם יש לי אופציות יותר טובות (חוץ מלקחת את הרכב על גרר למוסך ולשלום עוד אקסטרה 500 שקל על כלום). 3. חלילה במקרה של תאונה, האם הביטוח חובה בתוקף? הרי הרכב ללא טסט וחברת הביטוח יכולה להתחיל להתנער מכל אחריות בטענות שלא היה טסט לרכב (הכוונה האם זה באמת מספיק שיש אישור תנועה זמני של משרד הרישוי) בבקשה אל תג…
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
מישהו פה שומע בכלל רדיו AM? רק לי זה נראה פיצ'ר שכבר מזמן היה צריך להיעלם מעולם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
[video=youtube;-7USlC956z8]
הודעה אחרונה מאת LeonSC, -
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
מה שכתבתי בכותרת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת LeonSC, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מתוך ה-3 שנים, הרכב היה ברשותי רק שנה ו-80 אלף קילומטר אז אני מסתמך על מה שהבעלים הקודם של הרכב אמר לי בצד הביצועי של הרכב אין יותר מדי מה להרחיב- מנוע 1.6 רגיל, הגיר הרציף מחולק ל-7 הילוכים לדמות גיר אוטומט אבל עדיין מתנהג כמו הרבה כמו גיר רציף. המנוע הוא אטמוספרי ולמרות שהתיבה עובדת די טוב לנצל אותו עד המקסימום, הוא לא ברמה של מנועי הטורבו השונים, במצב SPORT זה משתנה מאוד לטובה והרכב ממש משפר את הביצועים שלו, אבל עדיין, זה לא טורבו והצריכת דלק נפגעת בהתאם. מבחינת אחיזה ויציבות- היא משככת מהמורות בצורה די טובה אם כי רוכנת בפניות, וכבר נהגתי ברכבים טובים יותר בהקשר הזה. אמינות- מוחלטת. שום דבר. היה פעם שהטורים היו נופלים בעמידה והרכב היה נכבה, אבל לאחר כיבוי …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
היום ראיתי בפעם הראשונה לוחית כזאת. מכיר CC, CD, UN ועוד.. אבל כזאת לא יצא לי לראות. מה גם בגוגל לא הצלחתי למצוא תשובה. מישהו יודע? BIC [
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 3 עוקבים
- 42 תגובות
- 8 אלף צפיות
נוסע אתמול על 444, שני נתיבים לכל כיוון עם מעקה בטון הפרדה. אני בנתיב השמאלי מהשניים, לפניי ברלינגו שנוסע 70 כשהכביש לפניו ריק ובימין טור מכוניות ומשאיות. בשלב מסוים אוטובוס מהנתיב הימני מגביר ועוקף את הברלינגו ונכנס חזרה לימין. מהבהב למר ברלינגו עד שאני מתייאש וכשמגיעים לרמזור נכנס לימני ומשמאלי עוצר שוטר שמפטיר את השאלה הקבועה "אתה ממהר לאנשהו ?". לא אדוני השוטר, לא ממהר, הבנאדם זוחל בשמאלי בלי לעקוף כבר 3 ק"מ אז אני מהבהב לו שיעבור לימין. "הוא נוסע בסדר גמור, זה כביש של 90" אבל הוא נוסע 70 ומעכב את התנועה ואוטובוס עקף אותו מימין, ראית את זה ? "אתה תסע לאט, אל תסתכל על האחרים" רמזור הופך ירוק, הוא נשאר תקוע אחרי הברלינגו ואני מתקדם בימני בקצב מהיר יותר. …
הודעה אחרונה מאת yonisi,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 800 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שימי 85
- SurfHigh
- gpro
- הרקוליטו
- יובל .מ.
- Johnathan
- flytomars
- Night Driver
- David32
- romansah
- viper83
- Step