Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו רכב שעמד תקופה ארוכה עם הקפאת רישיונות, כרגע הפשרתי את הרישיונות (אגרה שולמה).

נותר לבצע טיפול לרכב ואז לעשות טסט, אני מבין שעלי לעשות כמינימום ביטוח חובה וללכת לשלם על אישור תנועה זמני במשרד הרישוי (שתקף 48 שעות ועולה 40 שקל - אחלה ביזנס)

כדי לנהוג עם הרכב לטיפול ואז לטסט.

מס שאלות

1. האם אני מפספס משהו (חוץ מביטוח צד ג', אותו אני לא מפספס)?

2. האם יש לי אופציות יותר טובות (חוץ מלקחת את הרכב על גרר למוסך ולשלום עוד אקסטרה 500 שקל על כלום).

3. חלילה במקרה של תאונה, האם הביטוח חובה בתוקף? הרי הרכב ללא טסט וחברת הביטוח יכולה להתחיל להתנער מכל אחריות בטענות שלא היה טסט לרכב (הכוונה האם זה באמת מספיק שיש אישור תנועה זמני של משרד הרישוי)

בבקשה אל תגיבו ב-"לפי דעתי..."

אבקש לקבל תשובה ממי שבקיא בעניין החוקיות, כי השערות יש לי מספיק משלי.

תודה רבה.

פורסם

אפשרויות נוספות: לוחית במבחן אם יש לך חבר שיש לו לוחית כזו או לשלם למישהו שייקח לך את הרכב למוסך (שזה לא פותר לך את בעיית הביטוח אם קורה משהו)

כשאתה ניגש למשרד הרישוי אתה צריך להגיד להם ממתי לספור 48 שעות, וזה מודפס על הרשיון. אחרי זה אתה הולך לדואר משלם 39 שח ואתה מסודר.

על הרשיון מודפס: חייב ביטוח בתוקף, ינוע ברכב תקין בלבד.

פורסם

תודה חבר, פשוט יוצא לי מצב מאוד מעצבן שאת הטיפול והטסט אני עושה בהפרש של יותר מ48 שעות (אין לי אפשרות אחרת בגלל העבודה), משמע שאצטרך ללכת פעמיים לשלם על אישור תנועה זמני, ועל הפעם הראשונה אני כבר חייב לבטח לפני נסיעה, ואז הרכב יעמוד כשבוע ימים עם ביטוח ללא אפשרות לנהוג עליו, שוב בגלל עילוצי זמן.

פורסם

אתה יכול להוציא שני אישורי תנועה זמניים לתאריכים שונים באותו ביקור במשרד הרישוי ולשלם על שניהם באותו ביקור בדואר.

מה שרשמת מספיק לפי החוק. זו בדיוק המטרה של אישור תנועה זמני, בשביל זה הוא קיים. לאפשר לבעל הרכב שמסיבה כלשהי פספס את הטסט, להגיע לטסט באופן חוקי.

עם אישור זמני מותר לנסוע לטיפול ולטסט, אבל אסור לעשות שימוש ברכב למטרות אחרות שלא קשורות למעבר טסט.

פורסם
אתה יכול להוציא שני אישורי תנועה זמניים לתאריכים שונים באותו ביקור במשרד הרישוי ולשלם על שניהם באותו ביקור בדואר.

מה שרשמת מספיק לפי החוק. זו בדיוק המטרה של אישור תנועה זמני, בשביל זה הוא קיים. לאפשר לבעל הרכב שמסיבה כלשהי פספס את הטסט, להגיע לטסט באופן חוקי.

עם אישור זמני מותר לנסוע לטיפול ולטסט, אבל אסור לעשות שימוש ברכב למטרות אחרות שלא קשורות למעבר טסט.

אם אני נוסע בשביל טסט לעיר אחרת זה יכול להיות בעייתי?

פורסם

ממש לא, בגבול הסביר כמובן.

אם אתה גר במרכז ועוצרים אותך על כביש הערבה כי אתה בדיוק בדרך לטסט זה לא נראה טוב.

לא מאמין שיעשו לך בעיות בין גדרה לחדרה.

פורסם

וגם לא סביר בשישי ב 21:00 בערב באיזור הפאבים ...

למרות ששבת בבוקר לכיוון כפר סבא דווקא הגיוני.

אבל משהו לא מסתדר לי ...

אם הרכב תקין אז תעשה רישיון זמני וסע ישר לטסט, אחר כך למוסך.

אם אתה יודע מראש על בעיות שמצריכות מוסך על מנת לעבור טסט...

אז יש לך 2 אפשרויות:

1) לנסוע למוסך, להשאיר לו עוד 100 ש"ח והוא גם יעביר לך את הטסט.

2) לנסוע ישר למכון רישוי, לראות על מה נכשלת.. ולקבל שבועיים נסיעה מהמכון ואז להעביר את הרכב למוסך

פורסם
וגם לא סביר בשישי ב 21:00 בערב באיזור הפאבים ...

למרות ששבת בבוקר לכיוון כפר סבא דווקא הגיוני.

אבל משהו לא מסתדר לי ...

אם הרכב תקין אז תעשה רישיון זמני וסע ישר לטסט, אחר כך למוסך.

אם אתה יודע מראש על בעיות שמצריכות מוסך על מנת לעבור טסט...

אז יש לך 2 אפשרויות:

1) לנסוע למוסך, להשאיר לו עוד 100 ש"ח והוא גם יעביר לך את הטסט.

2) לנסוע ישר למכון רישוי, לראות על מה נכשלת.. ולקבל שבועיים נסיעה מהמכון ואז להעביר את הרכב למוסך

אתה לא בכיוון חביבי, הרכב במצב מצויין תקין ויעבור טסט ב99% גם בלי שאקח אותו לטיפול שמנים ופילטרים לפני כן, אני פשוט עושה דבר כזה בפעם הראשונה ומנסה להבין את העניין היטב לפני שאני פועל. אני אולי זהיר מידי...

פורסם

אתה פועל נכון מאוד.

אולי לא הבנת מה korola הציע לך. לדעתי ההצעה שלו טובה.

1. מוציא אישור זמני אחד.

2. נוסע לטסט.

עברת - מצויין, נוסע עם טסט חופשי, עושה טיפול מתי שנוח לך.

3. לא עברת את הטסט - מקבל ממכון טסטים אישור תנועה זמני לצורך תיקון הליקויים. כמו בכל טסט לא עוברים על הפעם הראשונה. עם זה נוסע למוסך במהלך השבוע.

4. אם לא הספקת תוך שבוע, אשפר באותו מכון טסטים איפה שעשית את הטסט לקבל הארכה לעוד שבוע. בשביל זה לא חייבים להגיע עם הרכב אלא רק עם רישיון רכב וטופס ליקויים של הסטס. אומר במשרד שלא הספקת לסיים את התיקונים והם שמים לך על אותו תופס חותמת עם הארכה לעוד שבוע.

פורסם
אתה פועל נכון מאוד.

אולי לא הבנת מה korola הציע לך. לדעתי ההצעה שלו טובה.

1. מוציא אישור זמני אחד.

2. נוסע לטסט.

עברת - מצויין, נוסע עם טסט חופשי, עושה טיפול מתי שמוח לך.

3. לא עברת את הטסט - אתה מקבל ממכון טסטים אישור תנועה זמני לצורך תיקון הליקויים. כמו בכל טסט לא עוברים על הפעם הראשונה. עם זה נוסע למוסך במהלך השבוע.

4. אם לא הספקת תוך שבוע, אשפר באותו מכון טסטים איפה שעסית את הטסט לקבל הארכה לעוד שבוע. בשביל זה לא חייבים להגיע עם הרכב אלא רק עם רישיון רכב וטופס ליקויים של הסטס.

הבנתי אותו מצויין חבר, אני אסביר למה אני נחוש קודם כל לבצע טיפול, הסיבה העיקרית כי השמן מנוע והפילטרים לא החולפו בשנה וחצי האחרונות, אני פשוט מעוניין שהמנוע יעבוד כמה שפחות עם השמן הישן, לא בריא לטעמי, לכן קודם כל נסיעה לטיפול, ודבר שני הנסיעה לטסט הינה לעיר אחרת, למכון שאני מכיר ורגיל אליו כבר שנים, אם אסע קודם לשם זו מרחק שאני לא רוצה לעשות עם השמן הישן.

פורסם

"לא הוחלף שנה וחצי" זה אומר שהשמן כבר יושב במנוע שנה וחצי או שנתיים וחצי?

הרכב עמד נכון?

המהדרין.. לא היו מניעים בכלל... אם משהו לא תקין בשמן אז אין הבדל בין נסיעה של 10 דקות או 30 דקות.

ואם אתה מוכן לנסוע 10 דקות עם הרכב .. אז אתה לא מהמפחדים.

רוצה להיות בטוח.. תחליף שמן ותרענן את הדלק במקום שהרכב נמצא בלי להניע אותו כלל.

אבל אישית לא הייתי מתרגש.. יש לחבר מזדה 5 שנת 2008 , נוסע משהו כמו 5,000 בשנה...

הוא עושה טיפול לפי הספר.. כל 15,000 (3 שנים).

לא יודע איפה אתה גר.. אבל תמצא את המוסך הכללי הכי קרוב אליך..

לדעתי בכל מקום בארץ יהיה אחד כזה במרחק של 5 דקות נסיעה.

תסכם איתו על יום ושעה שאתה מגיע רק להחליף שמן לפילטר (10 דקות על הליפט - תתפלא מה 300 ש"ח יכולים להשיג לך במוסך קטן), ותמשיך לטסט.

באמת לא מצליח להבין איך אי אפשר לסגור את הכל באותו יום.

• תוכן חדש...