Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטרים, מה הם רוצים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיתרון פשוט:

1. אל תהבהב.

2. במידת הצורך, תעקוף מימין את המפגע שנתקע בשמאלי.

במידה ותבצע את סעיף 2 בלי הבהובים ובלי סטיות חדות ובלי טירוף עצבני בעיניים,

שום שוטר ישראלי לא יעצור אותך לעולם.

יש מדינות פחות-או-יותר מתוקנות שבהן אין חשיבות מיוחדת לנתיבים, אני מציע לקרוא תיגר על כל העניין.

הרבה יותר חשוב הוא *מה* אתה עוקף ו*איך*.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם להיצמד לרכב של מישהו 30 ס"מ ולהבהב עם אורות גבוהים זה לנסוע כמו משוגע. אנשים מחייגים למשטרה על זה, מה לא מובן לך? לא כולם מבינים שהם נוסעים לאט. אז מה תרביץ להם? תשחרר חבוב

לי לא מובן איך יצא לך למדוד 30 ס"מ?

פורסם

בקלות - בין המילה "אני" למילה "ברלינגו" בהודעת הפתיחה יש 29 תווים (כולל רווחים). אני מניח שהוא פשוט עיגל כלפי מעלה. אני הייתי עושה אותו דבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
הפיתרון פשוט:

1. אל תהבהב.

2. במידת הצורך, תעקוף מימין את המפגע שנתקע בשמאלי.

במידה ותבצע את סעיף 2 בלי הבהובים ובלי סטיות חדות ובלי טירוף עצבני בעיניים,

שום שוטר ישראלי לא יעצור אותך לעולם.

גם כאן מדובר בעבירה על החוק (אני עושה את זה מידי פעם, ברוב המוחלט במקרים כמו שקרה לפותח השרשור).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גם המכוניות האוטומטיות של גוגל ״מתפרצות״ בסופו של דבר לדרך לא פנויה

כשהן ממתינות יותר מדי זמן בצומת עירוני. באופן רשמי מדובר בעבירה על החוק,

במציאות מדובר בהחלטה פרגמטית מציאותית מהסוג ש״כולם עושים״

לטובת הערך העליון ששום חוק לא יכול להגדיר => זרימה/שטף.

כל עוד זה נעשה בלית ברירה ובצורה זהירה, הבעיה היא בחוק -

בדיוק כמו עשרות עבירות נוספות שכולנו מבצעים, גם התמימים והטהורים ביותר.

ניסיון נואש להתמקד חזרה בנושא העיקרי - מה שהדליק את השוטר זה ההבהוב ולא העקיפה מימין,

אני טוען שעדיף לא להבהב בסיטואציה הזאת של ״דרישת פינוי״ נתיב,

ושומר את ההבהוב למקרים אחרים (להעיר גולשי פייסבוק ברמזור).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
באופן רשמי מדובר בעבירה על החוק, במציאות מדובר בהחלטה פרגמטית מציאותית מהסוג ש״כולם עושים״ לטובת הערך העליון ששום חוק לא יכול להגדיר => זרימה/שטף.

כל עוד זה נעשה בלית ברירה ובצורה זהירה, הבעיה היא בחוק.

בדיוק. תראה לי, למשל, מישהו שנכנס לרחוב חד-סטרי, מגלה שהוא חסום, ולא מסתובב ויוצא נגד הכיוון.

חוק זה נחמד, אבל צריך להיות פרגמטיים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם כאן מדובר בעבירה על החוק (אני עושה את זה מידי פעם, ברוב המוחלט במקרים כמו שקרה לפותח השרשור).

תלוי איך אתה מבצע את זה.

החוק הרי מחייב נהיגה בימין ועקיפה משמאל. אם הנתיב הימני פנוי, אתה חוזר לנתיב הימני (כנדרש בחוק) ונוסע במהירות החוקית.

אם כעבור כמה עשרות מטרים יש לפניך רכב איטי אחר בנתיב הימני אז אתה מתקרב אליו ועוקף במרחק בטוח. זה חוקי לחלוטין.

מה שלא חוקי זה לעקוף מצד ימין ומיד לחזור לשמאל, גם כשהנתיב הימני פנוי.

לעניין פות"ש, אורות גבוהים הם לא "איתות" ועל כל נהג שהם גורמים לו לחזור לימין, יש שניים שזה גורם להם להתעצבן ועוד לעשות דווקא ולהאט.

אני כמובן לא מכיר את פות"ש אבל ברוב המוחלט של המקרים, "המאותתים" האלה הם אנשים שצריכים פחות כביש ויותר שלילה.

פורסם

לאחרונה נתקלתי בפוסט בפייסבוק של נהג שקיבל דו"ח על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה. הוא היה מופתע כי לא היה לו מושג על קיומו של החוק.

מאז ניסיתי לשים לב בכביש ולפי הנהיגה של מספר לו קטן של נהגים והתגובות שלהם ל"איתותים" של אחרים - נראה שהוא לא היחיד שלא מכיר את החוק.

לצערי, נראה שלעיתים האיתות נופל על אוזניים ערלות ושעקיפה מימין היא האופציה היחידה.

פורסם

אחרי שצחקנו נעבור לחלק האומנותי,

לעניין פות"ש, אורות גבוהים הם לא "איתות" ועל כל נהג שהם גורמים לו לחזור לימין, יש שניים שזה גורם להם להתעצבן ועוד לעשות דווקא ולהאט.

אני כמובן לא מכיר את פות"ש אבל ברוב המוחלט של המקרים, "המאותתים" האלה הם אנשים שצריכים פחות כביש ויותר שלילה.

נעים מאוד, אנחנו אכן לא מכירים ואני מאוד לא מסכים איתך,

בנוגע לטענה הראשונה - סטטיסטיקה מאוד רחוקה מהמציאות, בפועל יש אולי נהג אחד ש"מתעצבן" על כל עשרה שמתעוררים ומפנים את הנתיב,

בנוגע לטענה השנייה - אני חושב שלרוב הנהגים המאותתים מגיעה הרבה פחות שלילה מלרוב הנהגים האחרים שעושים עבירות חמורות הרבה יותר, אחת מהן היא לתקוע את זרימת התנועה ולאלץ את כל מי שנוסע מהר מהם לזגזג בין נתיבים.

באופן כללי אני רואה שהלך הרוח הוא "השלמנו עם הזחל"מים בשמאלי - לא צריך להפריע להם - בוא נעקוף אותם מימין" וזה קצת מאכזב, סוג פרגמטיזם כזה שמתאים לסכסוך שכנים שבכל יום השכן שלך סוגר את החניה שלך ואז את החניה שעברת אליה עד שאתה מוצא את עצמך מחפש לעבור לדירה ליד הרכב שלך כי אתה כבר מחנה כמה קילומטרים מהבית.

פורסם
תלוי איך אתה מבצע את זה.

החוק הרי מחייב נהיגה בימין ועקיפה משמאל. אם הנתיב הימני פנוי, אתה חוזר לנתיב הימני (כנדרש בחוק) ונוסע במהירות החוקית.

אם כעבור כמה עשרות מטרים יש לפניך רכב איטי אחר בנתיב הימני אז אתה מתקרב אליו ועוקף במרחק בטוח. זה חוקי לחלוטין.

מה שלא חוקי זה לעקוף מצד ימין ומיד לחזור לשמאל, גם כשהנתיב הימני פנוי.

אתה טועה. אסור לחלוף על פני רכב מימין בשום מצב, למעט טורים שהצטברו בפקק תנועה. אין משמעות להחלפת נתיב לפני או אחרי העקיפה.

לגבי ההבהוב באורות - זה מנהג ישראלי. המשמעות של הבהוב יכולה להיות "סכנה לפניך" או "תנמיך את האורות" (ישראל) "תודה" (במדינות אירופיות מסויימות), "שוטר\לייזריסט לפניך" (קנדה, כנראה עוד מדינות), או "אני רוצה לכלא" (יש שמועה שבגרמניה הבהוב באורות הגבוהים נחשב לעבירת תקיפה, אבל הבסיס לשמועה הזו לא ברור. מניסיוני הדל בגרמניה - לא מהבהבים שם. נקודה). ובישראל יש משמעות נוספת - הבהוב מאחור פירושו "עוף מהנתיב, אני בורח מפרארי עצבני". לי זה גורם בדרך כלל להרפות קצת את שרירי הרגל הימנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אתה טועה. אסור לחלוף על פני רכב מימין בשום מצב, למעט טורים שהצטברו בפקק תנועה. אין משמעות להחלפת נתיב לפני או אחרי העקיפה.

בדקתי. אתה צודק.

עדיין, ספק אם השוטר היה מעיר לו משהו אלמלא האיתות.

אחרי שצחקנו נעבור לחלק האומנותי,

נעים מאוד, אנחנו אכן לא מכירים ואני מאוד לא מסכים איתך,

בנוגע לטענה הראשונה - סטטיסטיקה מאוד רחוקה מהמציאות, בפועל יש אולי נהג אחד ש"מתעצבן" על כל עשרה שמתעוררים ומפנים את הנתיב,

בנוגע לטענה השנייה - אני חושב שלרוב הנהגים המאותתים מגיעה הרבה פחות שלילה מלרוב הנהגים האחרים שעושים עבירות חמורות הרבה יותר, אחת מהן היא לתקוע את זרימת התנועה ולאלץ את כל מי שנוסע מהר מהם לזגזג בין נתיבים.

באופן כללי אני רואה שהלך הרוח הוא "השלמנו עם הזחל"מים בשמאלי - לא צריך להפריע להם - בוא נעקוף אותם מימין" וזה קצת מאכזב, סוג פרגמטיזם כזה שמתאים לסכסוך שכנים שבכל יום השכן שלך סוגר את החניה שלך ואז את החניה שעברת אליה עד שאתה מוצא את עצמך מחפש לעבור לדירה ליד הרכב שלך כי אתה כבר מחנה כמה קילומטרים מהבית.

אני לא מאותת לאנשים ואין לי סטטיסטיקה מהצד הבהמי אבל אני יודע מה אני רואה מסביבי בכביש ואני יודע מי מאותת לי בזמן שאני עוקף בנתיב השמאלי (בדגש על עוקף). לאיתות הזה אין קורלציה עם מצב התנועה לפני ומצדדי ומעלי. לרוב הוא גם מגיע בצוותא עם חיתוך אגרסיבי של נתיבים ו/או האצה למהירויות על חוקיות ובלימה אגרסיבית. סממן של בריונות שכזו.

לעניין האנלוגיה לסכסוכי שכנים, אם השכן מפריע לך, אתה יכול לנסות לדבר איתו ויכול להיות שהוא לא שם עליך. אלטרנטיבית, אתה יכול לפנצ'ר לו את האוטו, לשבור לו חלון, לכוון לחדר השינה שלו מתמר אולטראסוני שיגרום לו לאבד את השמיעה ולהשלים עם איזה לייזר לסלון שיהפוך אותו להלן קלר בת ימינו. הוא כבר יבין מי גבר גבר מעוצבן! אתה כנראה תפגוש עוד כמה שוטרים אבל אם לא דיברת איתו לפני כן אז לא בטוח שהוא בכלל מבין מה עצבן אותך.

עם הנהג שמולך אתה מלכתחילה לא יכול לדבר. הוא לא בסדר ולך עומדות שתי ברירות: לעבור לנתיב הימני (שבו היית צריך להיות מלכתחילה בהנתן שהוא פנוי) או להוציא עליו עצבים בתקווה שהוא יבין מי גבר גבר ויעוף לך מהפנים.

אישית, אני לא מחפש לחנך אנשים שאני לא מכיר. בשביל זה יש משטרה. חוסר שביעות רצון מהתפקוד שלה או מהנהגים האחרים בכביש לא מקנה לי סמכות לאכיפת הסדר.

עריכה אחרונה על ידי omerkot
פורסם

תראה, שיטות של אטיופים* לא פועלות. ובפורום הזה אלימות לא מקובלת.

מי שמרתיח אותי הם אלה שמתקרבים באגרסיביות ומהבהבים בעצבנות כאשר אני מבצע עקיפה תקינה, עם הפרש מהירות סביר מהרכב שמימיני, ואם מדובר בטור צפוף - עקיפה של הטור. אני לא אדחף בין רכבים אלא אם מדובר בפינוי דרך לרכב חרום, ובמצב זה גם מי שמימין ישתתף פעולה כך שאין בעיה.

שים לב, םאינך מעורה במונחי הפורום, אלה אטיופים אגדיים, בניגוד לאתיופים שחיים עמנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבהוב מאחור פירושו "עוף מהנתיב, אני בורח מפרארי עצבני". לי זה גורם בדרך כלל להרפות קצת את שרירי הרגל הימנית.

נו, זה בדיוק אותו דבר כמו להתעצבן ו"להחזיר" דווקא.

אם מהבהבים לי בשמאל אני בוחר באחת מ-2 אופציות:

1. דריכה על הגז (יש רזרבות באוטו הנוכחי).

2. מעבר לימין ברגע שמתאפשר.

בלי רגשות. בלי פחד ובלי כעס.

לא מתקנים את העולם במהלך נהיגה במאה קמ"ש.

אגב הבהוב - למה קנדה? הבהוב מהתנועה הנגדית בכבישים בינעירוניים משמעותה "שוטר לפניך" גם בארץ,

לפחות בבקעה.

פורסם

פות"ש צודק. בשנים האחרונות פעמיים יצא לי לשמוע משוטרים (שפנו אלי) על הכביש ופעמים התאכזבתי מהם.

התחושה שלי היא שב90% קורה אחד מה-2:

1. השוטר מחוייב למכסת דוחות אז הוא מחלק בלי קשר למציאות

2. השוטר חושב שיש לו כזה גדול, והדרך שלו להראות את זה היא לצאת גבר מול מישהו אחר

אני לא חושב שמשטרת התנועה נותנת תחושה של ביטחון בכבישים, ואני בטוח שאם מישהו היה רוצה הם היו עושים עבודה פי 1,000 יותר טובה.

A3

A4

• תוכן חדש...