Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטרים, מה הם רוצים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאמלק את הטענות שלך כדי לקצר ומתייחס בהתאם :

1. עם הנהג שמולך אתה מלכתחילה לא יכול לדבר.

2. בשביל זה יש משטרה.

1. תקשורת עם הנהג השני - כל הפער בינינו נמצא בתפיסת ה"הבהוב", אני תופס אותו כדרך לתקשר עם הנהג השני (זו הדרך שלי לדבר עם השכן), אתה תופס אותו כאקט אגרסיבי (לפנצ'ר צמיגים ולשפוך צבע על השמשות).

עכשיו בוא נעשה עוד צעד אחד ונסכים שקיים ריינג' של הבהובים - הבהוב רגוע, מדוד ומתון אפשר לסווג כדרך תקשורת לגיטימית, והבהוב אינטנסיבי, משוגע ומציק אפשר לסווג כאלימות אגרסיבית.

עוד צעד קטן ונניח שאני משתמש רק בסוג ההבהוב הראשון וכשאני רואה שהוא לא עובד אני מיד מפסיק.

מה דעתך עכשיו ?

2. בשביל מה יש משטרה -

תודה רבה, הגענו למהות הפוסט.

אם זה עוד לא ברור הפוסט הזה לא עלה סתם כדי לשחרר מרמורים, את זה אני יכול לעשות תוך הבהוב ספוראדי ואינטנסיבי תוך היצמדות ל-30 ס"מ (בצחוק, כן ?).

הרעיון היה להעלות את הדעה הטוענת שהמשטרה שמה פוקוס על העבירות הפחות חשובות תוך התעלמות מעבירות הרבה יותר חמורות, אם משיקולים כלכליים ואם משיקולים של חוסר יכולת אכיפה.

אהיה ברור יותר - אני לא מצליח להבין מהן מטרות משטרת התנועה.

אם הן אכן להפחית למינימום את מספר ההרוגים והנפגעים בתאונות דרכים, היא איבדה את הדרך כי הפוקוס נמצא כרגע לא במקום הנכון.

עריכה אחרונה על ידי deportista
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נו, זה בדיוק אותו דבר כמו להתעצבן ו"להחזיר" דווקא.

אם מהבהבים לי בשמאל אני בוחר באחת מ-2 אופציות:

1. דריכה על הגז (יש רזרבות באוטו הנוכחי).

2. מעבר לימין ברגע שמתאפשר.

בלי רגשות. בלי פחד ובלי כעס.

לא מתקנים את העולם במהלך נהיגה במאה קמ"ש.

אגב הבהוב - למה קנדה? הבהוב מהתנועה הנגדית בכבישים בינעירוניים משמעותה "שוטר לפניך" גם בארץ,

לפחות בבקעה.

לא "דווקא". אבל אני לא אשנה את דרך הנהיגה לי כל עוד היא חוקית ופינוי הדרך מסוכן כיון שמדובר בהדחפות וקיפוח זכותם של הנהגים בנתיב הימני. לפני מספר חודשים הי כאן דיון דומה, העובדה שמישהו רוצה לנהוג במהירות מסויימת אינה נותנת לו שום זכות על פני אחרים. כל עוד אני מבצע עקיפה חוקי, הווה אומר חולף על פני רכב אחר משמאל - ואני מוסיף, וכבר כתבתי זאת - בהפרש מהירות סביר (לא 2 קמ"ש לא יציבים) אני לא אאיץ כהוא זה. יודע מה - אם כדי לפנת את הנתיב אני צריך להאט על מנת להשתלב בנתיב הימני היותר איטי - אני אאט, ושמר מהבהב יקפוץ לי. אבל בדרך כלל אני לא אשנה את המהירות, ואשלים את העקיפה (או העקיפות) שתכננתי בצורה בטוחה, ואז, כאשר הנתיב הימני פנוי, אשוב אליו ואשלח את מר מהבהב למצלמה או ללייזר הקרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2. במידת הצורך, תעקוף מימין את המפגע שנתקע בשמאלי.

במידה ותבצע את סעיף 2 בלי הבהובים ובלי סטיות חדות ובלי טירוף עצבני בעיניים,

שום שוטר ישראלי לא יעצור אותך לעולם.

נראה לי שפיספסת את השירשור הזה

פורסם
נוסע אתמול על 444, שני נתיבים לכל כיוון עם מעקה בטון הפרדה.

אני בנתיב השמאלי מהשניים, לפניי ברלינגו שנוסע 70 כשהכביש לפניו ריק ובימין טור מכוניות ומשאיות. בשלב מסוים אוטובוס מהנתיב הימני מגביר ועוקף את הברלינגו ונכנס חזרה לימין. מהבהב למר ברלינגו עד שאני מתייאש וכשמגיעים לרמזור נכנס לימני ומשמאלי עוצר שוטר שמפטיר את השאלה הקבועה "אתה ממהר לאנשהו ?".

לא אדוני השוטר, לא ממהר, הבנאדם זוחל בשמאלי בלי לעקוף כבר 3 ק"מ אז אני מהבהב לו שיעבור לימין.

"הוא נוסע בסדר גמור, זה כביש של 90"

אבל הוא נוסע 70 ומעכב את התנועה ואוטובוס עקף אותו מימין, ראית את זה ?

"אתה תסע לאט, אל תסתכל על האחרים"

רמזור הופך ירוק, הוא נשאר תקוע אחרי הברלינגו ואני מתקדם בימני בקצב מהיר יותר.

לא מיוחד המקרה הזה, בטח קורה אחת לכמה שבועות/חודשים לכל אחד כאן, רק גורם לך לחשוב מהי המטרה שלשמה אנחנו מחזיקים משטרת תנועה (כן אנחנו האזרחים, אנחנו הבעלים של המשטרה).

1. איך מתוך 3 נהגים שהיו "מעורבים" במקרה מסוים השוטר מעיר דווקא לאחד שהיה בסדר ?

מה רוצים השוטרים ?

2. אני נמצא כשעתיים על כביש מהיר ורואה ביום טוב 2-3 מקרים של צפצוף מוחלט על החוק (צלילה לנתיבי השתלבות, חיתוכים של איי תנועה מקווקווים, 80 בשמאלי עם טלפון/איפור/לפטופ/ויברטור ביד), מה עושה המשטרה לא נכון אם בסוף מגיע השוטר להעיר לנהג שנוסע 70 בשמאלי ומהבהב לנהג שמעכב את התנועה ?

3. דו"חות מהירות על 125 בכביש מהיר לרכבים חדשים שנוסעים לבד בנתיב האמצעי בשבת בצהריים, חצי קילומטר אחרי שהמהירות שונתה באורח פלא מ-100 ל-90, זאת הדרך הכי טובה להפחית את הסיכון בכבישים ולהוריד את כמות ההרוגים והפצועים מתאונות ?

בזמן שבצומת הקרובה לביתך נכנסים לצומת ילד עם אופניים חשמליים על 60, בחור צעיר עם סלולר ביד ברכב ספורט, ואמא עם 2 תינוקות ויד מסובבת למושב האחורי ?

1. חכם הוא הפיקח, מישהו נתקע לך בשמאלי עקוף אותו באלגנטיות מנתיב ימני יותר, לא צריך להבהב ולא לסמן, מינימום הטרדה לסביבה ואתה כבר אחרי הבעיה... (לא חוקי אבל עדיף בארץ להיות חכם מצודק)..

2. למשטרה משעמם והם מנסים לתפוס ולהעיר על עבירות שקל להם (מכמונות מהירות, להציץ לאנשים על קו עצירה במקומות שנוח להם להתחבא וכיוב', עם עברייני תנועה אמיתיים הם מפחדים להתעסק - החוק לא מתיר מרדפים אחרי זגזגנים שלא מאותתים וחותכים בפראות בכבישים מהירים שהם העבריינים מהסוג השני הכי מחורבן אחרי אלה שגונבים רמזורים באדום שהם מקום ראשון בזלזול בחיי הזולת).

3.וולקאם טו איזראל (ראה תשובה 2)

פורסם
אתה טועה. אסור לחלוף על פני רכב מימין בשום מצב, למעט טורים שהצטברו בפקק תנועה. אין משמעות להחלפת נתיב לפני או אחרי העקיפה.

לגבי ההבהוב באורות - זה מנהג ישראלי. המשמעות של הבהוב יכולה להיות "סכנה לפניך" או "תנמיך את האורות" (ישראל) "תודה" (במדינות אירופיות מסויימות), "שוטר\לייזריסט לפניך" (קנדה, כנראה עוד מדינות), או "אני רוצה לכלא" (יש שמועה שבגרמניה הבהוב באורות הגבוהים נחשב לעבירת תקיפה, אבל הבסיס לשמועה הזו לא ברור. מניסיוני הדל בגרמניה - לא מהבהבים שם. נקודה). ובישראל יש משמעות נוספת - הבהוב מאחור פירושו "עוף מהנתיב, אני בורח מפרארי עצבני". לי זה גורם בדרך כלל להרפות קצת את שרירי הרגל הימנית.

דווקא לי יצא לפגוש הבהובים, כאשר הייתי בנתיב השמאלי באוטו באן ו200 מטר מאחוריי רכב נוסע באופן משמעותי מהר יותר ממני, תוך שנייה עברתי לנתיב האמצעי. שם הבנתי יש נוהג להבהב לתשומת לב הנהג רכב מהיר יותר מגיע.

באוסטריה יצא לי לראות רכבים מהבהבים "זהירות שוטר מתחבא".

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
1. חכם הוא הפיקח, מישהו נתקע לך בשמאלי עקוף אותו באלגנטיות מנתיב ימני יותר, לא צריך להבהב ולא לסמן, מינימום הטרדה לסביבה ואתה כבר אחרי הבעיה... (לא חוקי אבל עדיף בארץ להיות חכם מצודק)..

מבחינתי עקיפה מימין היא תמרון מסוכן. אני משתדל להמנע ממנו, אבל, לעתים מישהו נתקע על 70 באמצעי ב-22 ויש לי בעיה לעבור שני נתיבים כדי לעקוף אותו משמאל (בשל תנועה נוספת באמצעי) - ואז אני מבצע עקיפה כזו - אבל לא בלי שצפרתי צפירה קצרה, לצורך יצירת קשר עין עם הנעקף, כדי שלא ייזכר לחזור לימני בדיוק כאשר אני לידו.

דרך אגב, לגבי הבהוב על מנת להזהיר נהגים מתקלות ברכבם - הנהג הישראלי ממש לא מבין זאת. אני יוצא מהבית בבוקר ב-5:45, וכעט בכל בוקר נתקל באנשים שלא מדליקים אורות. גם הבהובים ועוד הבהובים לא גרומים להם לבדוק את לוח המחוונים, והשיא היה כאשר הערתי לנהגת ברמזור והיא לא הבינה את ההבדל בין DRL לתאורת לילה. אבל זו סטיה מהנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בארץ מהבהבים להזהיר את הרכב שבא ממול משוטרים.

לא מבין מה הבעיה בלהבהב לנהג שלפניך כשאתה רוצה לעקוף והוא נוסע באותה מהירות כמו הרכב מימין.

להבהב להיצמד ולצפור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מאמלק את הטענות שלך כדי לקצר ומתייחס בהתאם :

1. תקשורת עם הנהג השני - כל הפער בינינו נמצא בתפיסת ה"הבהוב", אני תופס אותו כדרך לתקשר עם הנהג השני (זו הדרך שלי לדבר עם השכן), אתה תופס אותו כאקט אגרסיבי (לפנצ'ר צמיגים ולשפוך צבע על השמשות).

עכשיו בוא נעשה עוד צעד אחד ונסכים שקיים ריינג' של הבהובים - הבהוב רגוע, מדוד ומתון אפשר לסווג כדרך תקשורת לגיטימית, והבהוב אינטנסיבי, משוגע ומציק אפשר לסווג כאלימות אגרסיבית.

עוד צעד קטן ונניח שאני משתמש רק בסוג ההבהוב הראשון וכשאני רואה שהוא לא עובד אני מיד מפסיק.

מה דעתך עכשיו ?

2. בשביל מה יש משטרה -

תודה רבה, הגענו למהות הפוסט.

אם זה עוד לא ברור הפוסט הזה לא עלה סתם כדי לשחרר מרמורים, את זה אני יכול לעשות תוך הבהוב ספוראדי ואינטנסיבי תוך היצמדות ל-30 ס"מ (בצחוק, כן ?).

הרעיון היה להעלות את הדעה הטוענת שהמשטרה שמה פוקוס על העבירות הפחות חשובות תוך התעלמות מעבירות הרבה יותר חמורות, אם משיקולים כלכליים ואם משיקולים של חוסר יכולת אכיפה.

אהיה ברור יותר - אני לא מצליח להבין מהן מטרות משטרת התנועה.

אם הן אכן להפחית למינימום את מספר ההרוגים והנפגעים בתאונות דרכים, היא איבדה את הדרך כי הפוקוס נמצא כרגע לא במקום הנכון.

אין נורמה כזו של איתות באורות גבוהים וגם אם אתה סבור אחרת, זה מעשה לא חוקי שנתפס על ידי לא מעט אנשים (כולל אני וכנראה גם שוטרי תנועה מסוימים) כבריונות כביש.

לעניין משטרת התנועה, יש אולי הרבה מקום לשיפור אבל במקרה הזה אני דווקא מופתע לטובה שהם העירו לך.

פורסם

כשזה קורה לי קודם כל מהבהב, ואם זה לא עוזר אז אני צופר ומהבהב באותו הזמן.

זכורה לי פעם אחת שהענשתי את הרכב שמלפני עם אורות גבוהים עד שהוא הואיל בטובו לזוז מהנתיב השמאלי.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
נראה לי שפיספסת את השירשור הזה

רק מחזק את הטענה שלי. שוטר לא יטרח. מלשינים של השטאזי, זה כבר סיפור אחר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא אוהב הבהובים באופן כללי. אבל אני באמת חושב שיש פשוט הבדל בין הבהוב עצבני להבהוב רגוע וזה מפתח בשרשור הזה. הבהוב עצבני מרכב מזגזג שנוסע כמו מפגר ומהבהב לך בעצבנות ממרחק 500 מטר כדי שבטעות לא יקרה מצב שתהיה תקוע בנתיב על 130 שהרי הוא נוסע 170, בד"כ עם רכב פוזה, זה יכול להעלות בי את הרצון לכל מיני אופציות יצירתיות. מצד שני אם רכב שנוסע נורמלי בשמאלי נניח על 140 ואני קצת נתקעתי שם (נדיר מאוד שזה קורה אבל קרה לי פעם או פעמיים) על 120-130 ואז אתה מקבל הבהוב קצר, את זה אני יכול להבין ואני זז הצידה מיד.

לעיתים זה מרגיש כאילו המהבהבים העצבניים מנסים לגרום לך או לזוז מיד או אם בלתי אפשרי אז להגביר מהירות כדי שתשלים את העקיפה במהירות גבוהה יותר. במילים אחרות הם מנסים לשנות את איך שאתה נוהג וכמי שאוהב לנסוע עם בקרת שיוט במהירות קבועה, אני לא טורח להגביר מהירות כדי להשלים עקיפה קצת יותר מהר אם גם ככה אני נוסע מספיק מהר כדי לעקוף את הרכבים מימין.

אותו כנ"ל דרך אגב לגבי צפירות ברמזור ל"חולמים". אני כמעט לעולם לא צופר באופן כללי אלא אם יש סכנה מיידית שמצדיקה צפירה או שמישהו חלם ברמזור ואז אני נותן צפירה ממש עדינה וקצרה רק כדי להעיר. בניגוד לכאלה שלפעמים על איחור של חצי שניה ייתנו צפירה ארוכה ועצבנית שכמו אומרת "סע כבר יא דפקט!". זה יכול לעצבן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תיארת את זה יפה מאוד, זה עניין של מינון. זאת תופעה אנושית מעניינת,

שהבהוב יחיד נתפס כ״שים לב״ מנומס יחסית ו-2 הבהובים ומעלה נתפסים כאגרסיה.

אגב צפירות, בירושלים הייתה פעם תופעה של צפירה קצרה מאחור כשהרמזור של הולכי הרגל הופך לאדום :shock:.

או בקיצור, יש עצבני, ויש עצבני-ירושלמי. קצת דעך עם כניסת הפלאפונים, עכשיו כולם רדומים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אפרופו כולם בפלאפונים, מזכיר לי קטע מוזר שקרה לי בצומת בבאר שבע, אני עומד ברמזור אדום, לרכבים בצד שמאל יש ירוק אבל פשוט אף אחד לא נסע, ועמדו שם לפחות 3-4 רכבים, הרמזור התחלף להם חזרה לאדום ואף אחד לא שם לב. כולם בטלפונים. עצוב אבל נכון :shock:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...