Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שתלוי ברכב.

באוקטביה העדכנית אני פותח את השמאלית עד הסוף, והיה אפשר קצת יותר לטעמי. הימנית משמעותית פחות מהסוף.

ברכב אחר הגבולות אחרים.

פורסם

דווקא את המראה השמאלית כדאי לא לפתוח משמעותית מעבר לנקודה בה לא ניתן לראות יותר את דופן הרכב.

אתה רוצה חפיפה מוגדלת עם הראי הפנימי במראת צד אחת, למקרה בו יש הסתרה של שדה הראיה במראה הפנימית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם אני פותח כל כך מעט (לא שהמקסימום רחוק מאוד מזה), החפיפה גדולה, וקשה לראות מה קורה קצת יותר הלאה. לדוגמא, אתה רוצה לעבור נתיב שמאלה בזמן שמישהו שמעט מאחוריך רוצה לעבור ימינה לאותו מסלול.

פורסם (נערך)

לראות שני נתיבים הצידה זה קשה בלי קשר לכמה רחוק המראות פתוחות. הפתרון לזה אינו בהכרח בכיוון המראות, או אפילו במבט הצדה (כי יש הסתרה של קורת B) אלא בביצוע מעבר נתיב הדרגתי תוך בדיקות חוזרות של המראות.

חוץ מזה, חפיפה גדולה זה לא תמיד דבר רע.

אם יש לי שלושה נוסעים גדולים במושב האחורי - המראה הפנימית די חסרת תועלת. אבל בגלל שהמראה השמאלית פתוחה בדיוק כך שאני לא רואה בה את דופן הרכב ולא מעבר לכך - אני יכול להטות קצת את הראש ולראות היישר אחורה במראת הצד.

בכביש עם הרבה שינויי גובה, מבט במראה הפנימית בקצה של ירידה, לא יאפשר לראות הרבה מאוד כביש. במבט אחורה דרך המראה השמאלית - כן.

כשיש רכב צמוד מאחורי או שיירת רכבים - המראה הפנימית לא תראה לי הרבה. מבט אחורה דרך מראת הצד יאפשר לי לראות אל מעבר לרכב שנמצא היישר מאחורי ולהבחין ברכב אחר שיוצא לעקיפה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אח שלי נוסע עם פנורמית ,וטוען שאכן בהתחלה היא עיוותה את המרחקים, אבל עם הזמן העין מתקנת והוא כמעט ולא זקוק למראות הצד, כי הפנורמית שלו מכסה את כל שדה הראיה, מה דעתכם?

פורסם
אח שלי נוסע עם פנורמית ,וטוען שאכן בהתחלה היא עיוותה את המרחקים, אבל עם הזמן העין מתקנת והוא כמעט ולא זקוק למראות הצד, כי הפנורמית שלו מכסה את כל שדה הראיה, מה דעתכם?

תשמע הטיעון הזה אולי היה לגיטימי אם הוא היה מרכיב משקפי ראיה פנורמיות 24/7 ואז המוח שלו באמת היה מתרגל לאומדן המרחקים החדש.

אבל ממבטים מזדמנים למראה אני סבור שאין סיכוי כזה בעולם..

אז כן אני מסכים כנראה שצריך להחליף אח או לשלוח לתיקון

פורסם

על פניו ההסבר בסרטון נשמע הגיוני, אלא מה? כשאתה לא רואה את קצה הרכב שלך במראות הצד, קשה לך לקלוט איזה שטח של הכביש אתה רואה במראות הצד ועד כמה השטח הזה מרוחק מקצה הרכב שלך. הדבר הזה מתחדד כשאתה לוקח רוורס לחניה. אני תמיד נעזר במראה לראות שקצה הרכב שלי לא נוגע בקצה הרכב לידו אני חונה ברוורס.

פורסם
לראות שני נתיבים הצידה זה קשה בלי קשר לכמה רחוק המראות פתוחות. הפתרון לזה אינו בהכרח בכיוון המראות, או אפילו במבט הצדה (כי יש הסתרה של קורת B) אלא בביצוע מעבר נתיב הדרגתי תוך בדיקות חוזרות של המראות.

חוץ מזה, חפיפה גדולה זה לא תמיד דבר רע.

אם יש לי שלושה נוסעים גדולים במושב האחורי - המראה הפנימית די חסרת תועלת. אבל בגלל שהמראה השמאלית פתוחה בדיוק כך שאני לא רואה בה את דופן הרכב ולא מעבר לכך - אני יכול להטות קצת את הראש ולראות היישר אחורה במראת הצד.

בכביש עם הרבה שינויי גובה, מבט במראה הפנימית בקצה של ירידה, לא יאפשר לראות הרבה מאוד כביש. במבט אחורה דרך המראה השמאלית - כן.

כשיש רכב צמוד מאחורי או שיירת רכבים - המראה הפנימית לא תראה לי הרבה. מבט אחורה דרך מראת הצד יאפשר לי לראות אל מעבר לרכב שנמצא היישר מאחורי ולהבחין ברכב אחר שיוצא לעקיפה.

אני עדיין מרגיש שהעובדה שאני רואה עוד חצי נתיב בערך תורמת לי יותר מאשר המקרים שהעלית. אבל זה רק אני. אולי אם יהיו לי 3 גבוהים באופן קבוע במושב האחורי אשנה את דעתי :)

פורסם
על פניו ההסבר בסרטון נשמע הגיוני, אלא מה? כשאתה לא רואה את קצה הרכב שלך במראות הצד, קשה לך לקלוט איזה שטח של הכביש אתה רואה במראות הצד ועד כמה השטח הזה מרוחק מקצה הרכב שלך. הדבר הזה מתחדד כשאתה לוקח רוורס לחניה. אני תמיד נעזר במראה לראות שקצה הרכב שלי לא נוגע בקצה הרכב לידו אני חונה ברוורס.

אם אתה לא רואה את קצה הרכב שלך, והרכב שלידו אתה חונה לא תופס לך את כל המראה, כנראה שאתה לא פוגע בו. די פשוט, ואחרי שמכריחים את המוח להבין את זה (לוקח קצת זמן) גם די טבעי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם אתה לא רואה את קצה הרכב שלך, והרכב שלידו אתה חונה לא תופס לך את כל המראה, כנראה שאתה לא פוגע בו. די פשוט, ואחרי שמכריחים את המוח להבין את זה (לוקח קצת זמן) גם די טבעי.

זה לא עובד כך כשאתה לוקח רוורס עם חצי סיבוב. אם אני אסתמך על "כנראה" אצטרך לשלם לשכן פיצויים על נזקיו.

פורסם

אין ספק שלראות את דופן המכונית בתמרונים מדויקים (חניה, נסיעה לאחור) עוזר, ויש מצבים שבהם גם נוח שרואים את הגלגל האחורי במראה.

אבל כיוון מראות אפשר לשנות - לא צריך להתפשר על משהו שמתאים לכל המצבים אבל לא אופטימלי לאף אחד מהם: אפשר לכוון את המראות בהתאם לצורך.

בנסיעה קדימה: פתיחת מראות רחבה.

בנסיעה אחורה: פתיחת מראות "צרה".

בחניה ליד מדרכה: פתיחת מראות "צרה", וכיוון המראה כלפי מטה כך שניתן לראות בה את הגלגל האחורי.

פורסם

לי יש רכב אמריקאי המראות שם זה בעיה קשה הן גם צרות וקטנות וגם מדווחת לא נכון את השטח . ולכן יש שטח מת . הייתי רוצה להחליף אותם או להדביק עליהם מראה רגילה אם היה אפשר

• תוכן חדש...