רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
שלום האם קטע הכביש בין צומת התשבי לצומת העמקים הופך להיות חלק מכביש שש ובכך הופך להיות כביש אגרה ? ( מה שלא משאיר אופציה לנסיעה בחינם בכביש )
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
נסיעה דרך תחנת דלק 1 2
מאת ZiggyMan-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בעקבות ויכוח מסויים עלתה לי שאלה; האם מותר לנסוע דרך תחנת דלק סתם כך? נסיעה שלא למטרת תדלוק/ניפוח/קניה, אלא פשוט כדי לקצר דרך, לעקוף פקק וכדומה. יש איזה איסור חוקי בעניין?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
יוליאן סוגר שנה שניה עם רנו קליאו 1.2 ידנית שנת 2012. כן, היא נוחה, חסכונית והייתה זולה לרכישה. אבל אלה לא השאלות שאתם שואלים את עצמכם. בואו לראות כמה אמינה היא הייתה וכמה עלה להחזיק אותה.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה להגיע לשם להחתים על פטור מתיאוריה עבור רישיון לקטנוע. אפשר להגיע ב-8 או שיש תור קשוח כמו בבני ברק וצריך להגיע לתפוס מקום שעה לפני? מישהו יודע למה בשנת 2018 למרות שהכל במחשבים, עדיין צריך להגיע פיזית להחתים את הטופס הירוק? איך זה לא יוצא אוטומטית מהמחשב הרי זה מחובר למחשבי משרד הרישוי.
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן אני מתלבט אם להמשיך לעשות מקיף או להוריד רק לצד ג׳ כמובן שהפער הוא משמעותי ביניהם כ1500₪ הרכב הוא ספיריט ושווה בערך שוק כ40000₪ אשמח לעצות בנושא תודה
הודעה אחרונה מאת Elico48, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני נמצא שנים בפורום ואני תוהה למה אין אף פעם שרשורים על אסטרה חדשה. האם האוטו עד כדי כך גרוע?
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- 0 תגובות
- 503 צפיות
סדרת ה-L200 של מיצובישי חוגגת 40 שנה ולכבוד המאורע, החבר הנוכחי - טרייטון - מתחדש במתיחת פנים.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
1)רוב הרכבים שיש להם תדמית יותר מדי חיובית פה, בכלל בארץ היו בעלי התקלות ההזויות ביותר. כדי לא להצית פה ריבים לא אציין יצרניות. 2)חלק מהלקוחות הגיעו לליפטים עם צמיגים שהגיעו עד לברזל , ואנחנו במוסך החלפנו צמיגים. פשוט מזעזע. לא פעם ולא פעמיים. 3)המון מהרכבים שהגיעו למוסך לטיפול ולהחלפת דברים, אתה פותח את הרדיאטור אתה מגלה בוץ או מים רגילים מהברז - מזעזע. 4)עבודה עם הרבה לחץ וחום מטורף של מכוניות ולקוחות(שלא נחמדים תמיד) שעומדים על הראש - מציין זאת כדי שיפסיקו לזלזל באנשים שעובדים במקצוע הזה. 5)הדבר הכי כיף זה להעביר טסט ללקוחות ולהיעלם מהמוסך לאיזה שעה או להחזיר לקוח עם אוטו חזק מאוד שלו. 6)יצא לי "להתקלח" עם שמן מנוע קר על כל הגוף בריקון השמן , שכחתי לסגו…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לא מצליח למצוא תשובה חד משמעית ועדכנית בוגע לשאלה האם קיימות מצלמות נייחות בכביש 6, ואני לא מתכוון לניידות שמצלמות או לממלז וכו', אני מתכוון למצלמות קבועות נייחות על עמוד/חומה או כל דבר קבוע אחר. בלי ששמתי לב יצא לי לעבור את המהירות המותרת בקטע הכביש החשוך שליד טייבה לכיוון צפון,מעריך שנסעתי כך ק"מ וחצי שניים הייתי לבד על הכביש,יש מצב שבשני ק"מ הללו דווקא היתמזל מזלי ליפול על מצלמה כלשהי? אשמח לתשובות מאנשים שיודעים, תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת NIR2220, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
דאציה הציגו השבוע את הלוגן MCV (שמשווקת בארץ) בגירסאת סטפאוויי, ז"א מוגבהת, עם סממני "שטח" ממש כמו הסנדרו סטפטאוויי. היצע המנועים ותיבות ההילוכים ישאר זהה למה שמשווק כבר היום בישראל. טורבו דיזל - 90 כ"ס. טורבו בנזין - 90 כ"ס. תיבות הילוכים ידניות או רובוטיות 6 הילוכים. ברמת האיבזור, יתווספו מספר פריטים שטרם נראו עד היום בדאציה כמו קרוז קונטרול עם מגביל מהירות, מערכת בקרת אקלים, ריפודי עור וכו'. מדובר על כך שייתכן וכשתתחיל להמכר תוצג גם עם אופציית 7 מושבים. טרם פורסם אם תיובא לישראל ואם כן, באיזה מחיר אבל אם סנדרו סטפאוויי עולה 14K ש"ח יותר מהלוגן הרגילה (אבל זה כולל המון איבזור שלא קיים בלוגן) ואם הלוגן עולה היום בישראל החל מ 82,990 ש"ח, בא נהמר על …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
זו שאלה שחוזרת על עצמה בפורום מאות פעמים. איזה רכב אוטומטי-קטן-אמין-חסכוני-עם תחזוקה זולה-שיכול לנסוע לאילת קונים ב 10 אלף שקל פלוס מינוס. להלן מבחן השוואתי בין שתי המתמודדות הבולטות לתואר הנ"ל: יונדאי גטס ודייהטסו סיריון, מודלים 2006 ומעלה עד סיום השיווק של שני הדגמים בארץ. הסיריון בתצורה המדוברת הוצגה בעולם ב 2005 והגיעה לארץ ב 2006. מדובר בדגם כל חדש, לא עידכון של הדור הקדם שנמכר בארץ מ 1999 עד 2005. ייצור ביפן. אורך האוטו 3.6 מטר, רוחב 1.66, בסיס גלגלים 2.43. בארץ הוצע מנוע אחד בלבד, 1.3 ליטר 87 כ"ס וגיר אחד בלבד - אוטומטי 4 הילוכים. באמצע 2008 מתיחת פנים קטנה, הבדל בולט - שעון סל"ד שהיה מחוץ ללוח שעונים, במתיחת פנים שולב בתוך לוח השעונים…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לצורך העניין מדובר בפורד אקונוליין. לעשות ממנו קרוון כמו בפולקסווגן הישנות זה דבר שמצריך שינוי ברשיון?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6 אלף צפיות
אז... אחרי 4.5 שנים עם הרכב, אני בעיקר מרוצה. הסלון גדול, המנוע הקטן והחלש מפגין ביצועים שמפתיעים לטובה, והרכב מרגיש כמו הסטריאוטיפ של ניסאן של פעם, יציב, חזק, אמין. צריכת דלק. חסכוני מאוד. בכבישים המהירים הגעתי לאחרונה ל18.7 ק"מ לליטר, קרוב מאוד לתנאי המעבדה. בנסיעה בשיא הפקקים הנתונים פחות מרשימים אבל עדיין מעודדים - 14.5-16 קילומטר לליטר, כשהנמוך הוא במצב בו 350 מתוך 465 הק"מ שעברתי בין תדלוק לתדלוק היו בקו יפו ד'-עזריאלי, בשעות השיא. סלון ובגאז'. יחסית לרכב זול הסלון מאוד נוח. יחסית לרכב קטן הסלון מאוד מרווח. כיסוי העור על ידית ההילוכים נפרם עוד בחודש הראשון. המושבים לא ממש רכים. הבגאז' סביר ויכול להכיל מזוודה דיי גדולה יחד עם כמה פריטים קטנטנים, או…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 923 צפיות
אהלן ברכבים חדשים יש תאורת יום אוטומטית, האם זה תקני ולא צריך להדליק אורות בשעות היום בעונת החורף? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
https://www.themarker.com/dynamo/cars/EXT-1.6632727 מצטער על הדאון. אני מכיר את הבחור, גבר שבגברים, נשבר הלב ...ועולה הג'ננה. לפני כחודש עצרו אותי מאוחר מאוד בלילה בכביש 4 לבדיקת רשיונות, הכל טוב, ובעוד השוטר החביב משתעמם מול הלפטופ בניידת חתך אותנו רכב במהירות שאני מעריך כ 180... בלי אורות. אזולאי בקושי הרים את הראש לא להגיד לעלות בקשר מול מישהו.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 2 תגובות
- 545 צפיות
היי שמתי לב שהטוסון בחלק מהמדינות מגיעה עם קרוז קונטרול ושליטה מההגה כמה מסובך להתקין את זה בדגם הישראלי? Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבחינת עלות האם כדאי. (האוטו עצמו זול ואין לי מושג כמה זמן אני אשאר איתו) ומבחינת הבטיחות כמה הוא באמת תורם?
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 20.9 אלף צפיות
כמי שמנסה לחגור יום יום ילדים בבוסטרים בסקודה אוקטביה, אני מתקשה להגיע עם החגורה לאבזם שיושב בצורה אינטגרלית בתוך המושב. האם קיים מאריך לאבזם בעל כל התקנים הנחוצים (מכיוון שמדובר באמצעי הבטיחות החשוב ביותר ברכב) ? אני מדבר על משהו בסגנון הזה https://he.aliexpress.com/item/Universal-Seat-Belt-14-Car-Seat-Seatbelt-Safety-Belt-Extender-Extension-Longer-7-8-Buckle-Fits/32777220331.html?spm=2114.50010708.4.21.X4RgLu על מנת להקל על החגירה ביום יום (למען הסר ספק, אני לא מתכוון לקנות דבר כזה בעלי אקספרס או בכל מקום אחר בו לא אוכל לדעת שאכן המוצר עמיד ועבר בדיקות ואינו פוגע בבטיחות ובאיכות החגירה של הילדים)
הודעה אחרונה מאת rotem.tab, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני מתכנן גיחה ללונדון בסוף ינואר הקרוב עבור השתתפות בכנס. התכנון מאפשר לי יומיים (לא רצופים) של שוטטות. מה ההמלצות ל-Petrolheads כמונו בלונדון? חיפשתי מוזיאון מעניין, אבל ראיתי שה-Motor Museum נסגר, ולא מצאתי משהו תחליפי. ראיתי שיש גם כמה מסלולים עם אפשרות לנהיגה ברכבים אקזוטיים אבל הם רחוקים מאוד מלונדון, ואני לא מתכנן לשכור רכב. עוד רעיונות?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שימו לב למצלמות חדשות שהותקנו באיזור חיפה , אל תשתמשו בסלולרי מלבד בדיבורית או Waze. מצ"ב רשימה: Sent from my SM-A520F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Elico48, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא הייתי בטוח אם שמעתי טוב, ראיתי פרסומת לsuvs של קיה, הקריין אמר את הדגמים כך: sportage hybrid niro stonic לא הבנתי אם ההייבריד פתח נקודותיים לנירו והסטוניק או שאכן מגיעה לארצנו ספורטאז היברידית, אז ביצעתי חיפוש בגוגל והתברר לי שאכן היה תכנון, אך לא ראיתי הודעה רשמית. ממה שהבנתי הספורטאז מגיעה עם מנוע היברידי-דיזל, נשמע לי תמוה להכניס דבר כזה לארץ, זה שילוב של יחידת כוח מאוד רצויה בארצנו (היברידי) לדגם מאוג נמכר, אך עם חסרון שהישראלי הממוצע לא אוהב - מנוע דיזל. מישהו יכול לשפוך קצת יותר אור על מה ששמעתי כרגע בטלויזיה?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה איך אני מברר כמה הילוכים יש ברכב? (אוטומט) תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
אוקטוברפסט Cars-Oct-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני שאתם מעלים מחשבה בראש..... ישבנו כמה חברים לפטפוט קליל. צץ נושא של השכרה וכ'ו נזכרתי שלפני כמה שנים שכרתי רכב ולאחר תלונה על פנס אחורי לא תקין התגלתה הפתעה כנראה אחד השוכרים לפניי "עקץ" את כל מכלול הפנס האחורי ונשארה רק הבקלית אז זה לא ממש עניין אותי (מתחתנים פעם אחת...) .אבל עכשיו צצה לי שאלה מטרידה איך חברת השכרה מבטיחה לעצמה שהרכב לא הוחזר כשמחשב גיר-צירייה אנא עארף לא הוחלף בחלק תקול ע"י השוכר...נראה לי שהבנתם.... הדיון תאורתי!!!! ולא נראה לי שאני מעלה רעיונות לראש קלוקל.כי אם לי עלה בראש מן הסתם לעוד כמה ברנשים לפניי וגם לחברות עצמם זה עלה מתישהו אז איך זה הולך באמת?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הולך מחר לראות רכב באשקלון. המלצות על מכון בדיקה אמין ומומלץ באזור?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
קיה סטינגר, בשתי הגרסאות, במבחן שלנו. אני צריך להרחיב?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
אני נהג חדש, אובייסלי מי שנוסע מאחוריי מניח שאני נהג גרוע, איטי וכו'. בשיא הצניעות ממש לא. הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף, או נצמד אליי מאחורה, או הכי מעצבן... מתחיל להבהב עם האורות. רוב הזמן אני מתעלם, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי מעט מגביר את המהירות כדי לפנות למי שמאחוריי את. הדרך או פשוט כדי לא לעכב. השאלה שלי היא, האם אתם מקפידים על המהירות המקסימלית, או שאני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים בקרוב פג לי הביטוח וצריך לחדש אשמח להמלצות היכן הכי כדאי לברר הצעות מחיר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לובינסקי החלו לשווק את ה3008 בנזין בגרסת 180 כ״ס וגיר שמונה הילוכים. בהמשך למגמה שלהם גם הפעם המחיר מטפס מעלה ל183,900 ש״ח לגרסת הפרמיום, שכרגע לפחות תהיה רמת הגימור היחידה איתה ישווק המנוע החדש. אין הבדל גדול בביצועים כאשר הגרסה החדשה חותכת בערך שבריר שניה מהתאוצה למאה, ועושה זאת ב8.8 שניות רשמיים. האיבזור עשיר מאוד כרגיל,, ונראה שהם החזירו את הדלת האחורית החשמלית כאיבזור סטנדרטי, מה שהיה חסר בגרסה הקודמת . Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 852 צפיות
שלום לפורום אני מקווה שתוכלו לעזור קנינו לאחרונה קודיאק סטייל עם דלת אחורית חשמלית ברכב הקודם היה לי מתקן saris לנשיאת אופניים על הדלת האחורית האם התקנת מתקן זה על דלת אחורית חשמלית תגרום לנזק? באתר של סקודה הם מציעים מתקן גג או מתקון על וו אחורי. למישהו כאן יש ניסיון? תודה
הודעה אחרונה מאת Tirsi,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- צוק
- zaf
- שביט
- Chmimo
- גולדן191
- chezik
- yuvk
- itaysamurai
- פאר האורה
- פינדר
- orsh99
- נתנאל - Net