רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כיצד ייתכן שביטוח חובה + צד ג' לאותו רכב ולאותו גיל נהג (מעל 24), בשנת 2016 עלה לי 2494ש"ח (וזה עוד היה עם עבר ביטוחי חסר) וכיום עם 3 שנות עבר ביטוחי, עולה בחברה הכי זולה קצת מעל 3000ש"ח? האם זה הגיוני? הייתה התייקרות במחירי הביטוח?
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, בקרוב מאד אנחנו הולכים לקבל רכב חדש מסוכנות. מה עלי לבדוק בעת קבלתו ומה עושים במידה ואני מגלה שיש משהו לא כשורה? תודה
הודעה אחרונה מאת nikitales, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
היי.. רוכש קיא ספורטאז חדשה 2018 שבה מותקנות מלא מערכות בטיחות בדיוק כמו מובילאיי ואפילו יותר למי שמכיר. האם יש למישהו מושג האם יש חובת התקנה של מובילאיי לצורך קבלת זיכוי באגרה ו/או הנחה בביטוח חובה לרכב מסוג זה? סוכן ביטוח אמר לי שעדיין חובה מבחינת חברת הביטוח להתקין מובילאיי לצורך קבלת הנחה. מבחינת היבואן טלקאר אין צורך. מה ניתן לעשות? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
הלכתי לבדוק את הדגם הנ"ל בסוכנות של השברולט אסכם את החוויה ואת התרשמותי מהרכב ביצעתי נסיעת מבחן קצרצרה בת 5-10 דקות בנתניה. נסיעת המבחן הזו לא סיפקה אותי, ולא הרגשתי שאני באמת יכול לבחון את האוטו הזה בצורה רצינית לפני הרכישה. אז לאחר דין ודברים החלטתי שאשכור את הרכב לפני שאחליט סופית שאני ארכוש אותו. הרכב הושכר בחברת קל אוטו - אציין לטובה את היחס ואת השירות. האוטו המדובר היה שברולט ספארק שנת 2016 ברמת גימור LT בסיסית על שעון האוץ היו כ- 56,000 ק"מ. הרכב נראה קצת מוזנח מבחינה חיצונית וגם פנימית מצבו לא היה הכי מזהיר. נראה שלוח השעונים הושחת ע"י טבילה בחומר ניקוי לא מתאים. לחיוב - ככל הנראה שהרכב הזה עבר חיים לא קלים במהלך חייו אך הכל היה במקום …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
מכירים את זה שממש, אבל ממש בא לכם לטוס לחו"ל, לשכור איזו פרארי, ולצאת לטיול בכבישי גרמניה הבלתי מוגבלים ו/או המפותלים ו/או ההרריים ו/או הציוריים? אז גיל עשה בדיוק את זה, וחזר לספר לכם על החוויה. הוא אפילו - וזה לגמרי הימור שלנו - הצליח להחזיר בתשובה הומלס אחד.
הודעה אחרונה מאת feel, -
מראות עזר מומלצות 1 2
מאת me5000- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אילו מהמראות האלה מומלצות?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
הקדמה חפירתית: הסקירה הקודמת שכתבתי היתה לפני כ-3 וחצי שנים. אז, היתה ברשותי פיג'ו 206+ ידנית (כמובן), והייתי צעיר בנפשי ורוחי. למרות שהפיג'ו עברה קילומטראז' אימים והפכה ממצב של מגנט בנות (לא באמת) לגרוטאה חבוטה, הרגשתי אליה חיבור וחדווה רבה. ימיה נגדעו באיבם בחלוף 6 שנים, 240,000 קילומטרים ו-47,000 ש"ח שהושקעו במגוון רחב של תיקונים (ולא כי הפסקתי לתקן, אלא כי - טוטאל לוס שלא באשמתי). באותה העת גם פרסמתי סקירה אודותיה. סקירה שהיתה טעונת רגש לוחמני של גיל הנעורים וגרמה לי כמעט להיות מורחק מהפורום, בשל תגובה מופרזת שלי לאחת מהתגובות לסקירה. אבל הנה, כזקן ישיש המחפש קתארזיס ושלווה, ניגש אני בחיל ורעדה אל המקלדת שוב. העניין - חווית הקנייה (גם כן, בסגנון ארוך מ…
הודעה אחרונה מאת מיכל-, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בשורה טובה לבעלי הקיות עם המולטימדיה המקורית של החברה. החל מהיום ניתן לגשת למרכזי השירות של החברה ולעדכן לגירסא חדשה עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי. הדבר וודאי לגבי קיה נירו ומאחר והמע' זהה גם בספורטאז', אופטימה וכו' אני מניח שרלוונטי גם שם.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלומות, לפני כחודש חזרתי מטיול של כמעט שבועיים בנורווגיה. הטיול התחיל עם יומיים רגועים יחסית באוסלו, הרבה מוותרים על החלק הזה וטסים ישירות לברגן. בקצרה אוסלו עיר מאוד יפה, יקרה באופן לא סביר (נסיעת מונית של 5דק׳ עלתה כ-70 ש״ח ) ומעניינת בעיקר למי שאוהב מוזיאונים ושוטתות אורבנית. לא מצטער על החלק הזה של הטיול אבל הוא גם לא היה האטרקציה המרכזית. לאחר יומיים באוסלו לקחנו רכבת חזרה לשדה התעופה (ד״א גם יקרה באופן לא סביר 150 ש״ח לנסיעה הלוך חזור) שם לקחתי את הרכב, הזמנתי רכב מסגמנט C דרך אוויס. לדעתי לכל מי שחושב לנסוע לנורווגיה מומלץ לקחת רכב שיהיה מינימום מסגמנט זה, הנסיעות ארוכות מאוד ותנאי מזג האוויר לא אידאליים בחלק גדול מהזמן. כשהגעתי לדלפק החברה בשדה הסתבר שלא א…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
שאלה לגבי ירידת ערך 1 2 3
מאת itsik101-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום חברים, בשעה טובה רכשתי רכב חדש מקרסו (ניסאן סנטרה 2018 ב- 98,000 ש"ח במקום 131,000 ש"ח, כולל הכול (אגרת רישוי, קודנית ועלוקה, ועוד כמה צ'ופרים שקיבלתי מהיבואן). קיבלתי את ההנחה הזו מקרסו כי יד ראשונה תירשם ע"ש היבואן ואני אהיה יד שניה. הוצע לי לרכוש את הרכב הזה מחברת ליסינג באותו המחיר (כך שחברת הליסינג תירשם כיד ראשונה ואני כיד שניה). כמובן שמכיוון שמדובר באותו המחיר, ומאחר וגם קיבלתי כמה צ'ופרים טובים מקרסו, העדפתי את האפשרות של רכישת הרכב מהיבואן ושיד ראשונה תירשם על שמו מאשר ע"ש חברת ליסינג. השאלה אם יש הבדל. כלומר, במחירון לוי יצחק, בעת מכירת הרכב, יש הפחתה של 13% על רכב חדש 0 ק"מ מליסינג. האם ידוע לכם אם יש גם הפחתה כלשהי על הרכב במקרה שיד ראשונ…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמא ידוע לאי מי מתי צפויה מתיחת פנים לפולקסווגן פאסאט? (בארץ ובעולם)
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בהצלחה להם https://www.maariv.co.il/news/law/Article-665940 חלק גדול מהאוכלוסיה יחטוף על הראש. השרידים של הקנאביס יכולים להשאר בדם כ-3 שבועות לאחר הצריכה, זמן רב לאחר ההשפעה...
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
אופל קרוסלנד - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אופל קרוסלנד עושה מיש-מש די מוצלח בין הפלטפורמה ויחידת ההנעה של פיג'ו-סיטרואן לבין חומרים ועיצוב אופל-יים. האם "די מוצלח" יהי מספיק טוב בשביל שהוא יצליח או שהוא נידון לבינוניות? כל התשובות במבחן.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שומע בהרבה מבחני רכב לאחרונה שיצרנים מזייפים רעש של רכב ספורטיבי לרמקולים בתא הנוסעים... יש דבר כזה שאפשר לקנות או מישהו שעושה דבר כזה? כמובן שאפשר להפעיל סרטון ביוטיוב אבל אני מחפש משהו שמשתנה ביחס לסל״ד/לחיצה על דוושת הגז. חשוב, אני לא מעוניין להשמיע את הרעש הלא מעניין שיוצא מהאגזוז של השברולט ספארק שלי, אלא לשמוע בתא הנוסעים כאילו אני נוהג בלמבורגיני בעבר חשבתי להחליף מערכת פליטה אבל בחייאת... זאת שברולט ספארק
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 12 אלף צפיות
בשיטוטינו האינסופיים בפייסבוק (אנחנו לא באמת עובדים), מצאנו את התמונה הבאה שפרסמו אלדן. אף אחד לא ענה והאמת היא שזה ממש סקרן אותנו. מישהו יודע למה לג'ילדה קוראים ג'ילדה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
עברו כבר חודשיים ויותר 4K ק"מ עם הCX5. זמן מצוין לחוות דעת. תזכורת לגבי תהליך הבחירה לאחר סיום החוזה עם האוקטביה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656071-סיבוב-סוכניות-לקראת-החלפת-הליסינג/page2 מנקודת מבט של רכב משפחתי: היו לנו חששות שלCX5 יהיה קשה להיכנס לנעליים של האוקטביה. לשמחתנו הCX5 התגלתה כרכב משפחתי מעולה! המרווח הפנימי נדיב מקדימה ומאחור ותא המטען גדול. לילדים מאחור יש שקעי USB לטעינת הטלפונים, מגש רחב בין הכסאות, יציאת מזוג כפולה וחלונות מושחרים. הרכב שקט מאוד בנסיעות בין עירוניות, מהנדסי מאזדה עשו עבודה מעולה עם בידוד הרעשים. גם נוחות הנסיעה מרשימה, הרכב נוח מאוד בעיר ומחוצה לה. תא הנוסעים הוא מקום שנעים להיות בו לאורך זמן, …
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול האם יש מצלמות מהירות באוטובאן בגרמניה? (ספציפית - כביש 13 מברלין לדרזדן ולהפך) הקפדתי לחלוטין על המהירות המותרת ולא עברתי אפילו קמ"ש יותר, אמנם הייתי מאוד ערני אבל יש בי חשש קטן שאולי פספסתי שלט הגבלת מהירות איפשהו. במידה ופספסתי, האם ישנן מצלמות מהירות בכביש הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
בקרוב עמוד הבית שאתם רגילים לו יוחלף ועמוד הבית של האתר ולא של הפורומים יהפוך לעמוד הבית הרשמי. אם האתר שמור אצלכם במועדפים בכתובת Carsforum.co.il מעכשיו תופנו לעמוד הבית. אם אתם רוצים להשאיר את המצב כמו שהוא היום, שנו את הכתובת במועדפים ל-Carsforum.co.il/vb או שמרו את דף הפורומים מחדש. הסיבה למהלך פשוטה - גוגל רואה את האתר כפורום, ואז כל מה שהוא לא הפורום מופיע בתוצאות גרועות ממש. אנחנו רוצים שגוגל יכיר אותנו גם כאתר עם קטלוג, מחירון ומגזין. מתנצלים על אי הנוחות, ואם מישהו מרגיש פגוע - שלחו לנו מייל, הודעה בפייסבוק או באינסטגרם (כל הלינקים בחתימה) עם כתובת מגורים ונשלח לכם סט מדבקות שיגרום לכם להרגיש קצת יותר טוב.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
אהלן ברשותי סיאט איביזה 2006 מנוע 1400 קמ 153 יד 04 ברשיון.. מאז שהרכב בבעלותי ( שנתיים וחצי) הרכב טופל במוסך רון ולא נחסך ממנו דבר. עליי להוציא בערך 2000 שח על מנת לעשות תיקוני פחחות קלים וצבע והחלפת צילינדר לדלת נהג.. אציין שהרכב נראה טוב, סאנרוף, דאבל דין מערכת שמע צמיגי טויו וכו.. המחירון של הרכב 16K ( אני יודע שרכבים לא נמכרים במחירון ) בנוסף יש טסט לשנה שלמה . אני בן 24. חושב לעבור לתל אביב בשביל לחיות קצת את העיר הגדולה ולכן לא יהיה לי סיבה להחזיק רכב שם.. בהנחה ואסדר את מה שציינתי שאסדר, מאמין שאקבל על הרכב 11K+- .. מקווה לפחות חשבתי למכור את הרכב בהנחה שאוכל להסתדר עם אעבור לתל אביב .. וכשארגיש צורך לקנות רכב בעוד נג…
הודעה אחרונה מאת בנבושון, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קודם כל, קצת פרטים עלי לקבלת נק' ייחוס: גובה 180, וותק נהיגה כ 700.000 ק"מ. נוהג ביום - יום על סיטרואן ברלינגו HDI75 ידנית. הזדמן לי לנהוג במשך יום שלם על ניסאן מייקרה 1.2 ידנית 80 כ"ס, דגם 2014 לאחר מתיחת פנים. רכב השכרה אבל יחסית חדש עם 7500 ק"מ על השעון. נתחיל בעיצוב - לדעתי מייקרה נוכחית (גם לפני וגם אחרי מתיחת פנים) נראית פחות טוב ממייקרה דור שני שהגיעה לארץ בשנת 2006-7. הקודמת הייתה יותר הרמונית ומיוחדת. הנוכחית היא מעין שיפור עיצוב של ההיא, שלא כ"כ הצליח לטעמי. נראית סביר ולא משהו יוצא דופן לרעה. במתיחת פנים יש פנסים קידמיים חדשים שמוסיפים עוד טיפה למראה. החלק האחורי לא השתנה. מרווח פנימי - מייקרה נמצאת על הגבול שבין מכוניות מיני כמו …
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 11 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אזרח ישראלי מעוניין להוציא רישיון אופנוע באמריקה קליפורניה מה התהליך? (יש רישיון לרכב)
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
נראית ממש טוב, לדעתי יותר מהסדאן. למה לא שומעים על זה? האתר של רנו לא מעודכן.. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. בעוד חודש אני אמור להחזיר את רכב הליסינג. הרכב בן 3 (36 חודשים). עם השנים סה"כ ניסינו לשמור עליו. יש מעט סימני פתיחת דלתות וכו' - שאני די מתעלם מזה, כי זה זניח מאוד. 2 הדברים ה"משמעותיים" היחידים שישנם הם שפשופים בפגוש קדמי ואחורי. בהנחה שאלו הממצאים היחידים שיש - האם לדעתכם זה נופל להגדרה של "בלאי סביר"? עלות תיקון מסיבוב אצל פחחים היא 1000 ש"ח (500 לכל פגוש). הייתם מחזירים את הרכב ככה? מתקנים לפני?
[ עריכת הנהלה: שימו לב! זהו לא המקום לשאול שאלות ולבקש עצות. אף אחד לא יענה לכם, אז חסכו לעצמכם ולנו זמן, ואם יש לכם שאלות - פרסמו שרשור נפרד בנושא. ] לאור גדילתו לאחרונה של הפורום והצטרפות חברים רבים, היתי רוצה (בערך) לדעת מי אתם. הרי אף אחד לא כתב בפרופיל מהם התחביבים שלו וכו - אז זה הזמן!! נא לפרט בקצרה מי אתה, מאיפה באת, במה אתה עוסק, איזו מוזיקה אתה אוהב והכי חשוב - איזה אוטו יש לך!!!! כמו כן, בחורות פנויות מוזמנות לענות לסקר בהודעה אישית ב-ל-ב-ד שתישלח לתא שלי... סתאאאם - אני תפוס חזק. גם בריתמות וגם בביצ**
הודעה אחרונה מאת motior, -
בסוף שנת 2014 רכשנו מקרסו רנו פלואנס חשמלית(כן אותה רנו אגדית של בטר פלייס שהייתה אמורה להעלות את ישראל על מפת תעשיית הרכב החשמלי העולמית), הרכב נמכר כרכב חדש עם 0 ק״מ כאשר היד הראשונה היא קרסו מוטורס, הם קנו את הרכבים מבטר פלייס אחרי הקריסה ומכרו אותם עם אחריות לשלוש שנים על הרכב וארבע על הסוללה. בכתב אחריות ציינו משהו על דעיכה טבעית שלא במסגרת האחריות, עכשיו אנחנו כמעט ארבע שנים אחרי עם דעיכה ברמה שנורות והודעות תקלה צצות להם בלוח שעונים, בלי טסט(כי איזה מכון רישוי יעביר רכב עם נורות תקלה), רכב שכבה בזמן נסיעה ושירות לקוחות לא משהו. התשובה הרשמית שלהם היא שלאחר בדיקה הסוללה נמצאה תקינה בקיבולת של 58% מהמקור והייצרן לא נותן אחריות על דעיכה טבעית(לפני שנתיים הנתון לדעיכ…
הודעה אחרונה מאת roee, -
סקירה: אאודי Audi Q2 1 2 3 4
מאת Cadillac58-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 54 תגובות
- 21 אלף צפיות
משתף ברשמים ותובנות אחרי חודשיים וכ-4,000 ק"מ באאודי Q2 דיזיין - סקירה ראשונה בפורום, אני חושב, של הדגם שהושק לפני כ-10 חודשים. מדובר ב"וואגית" הראשונה שלי (והרכב ה-12 בסה"כ), שהחליפה לקסוס CT200h היברידית. עוד במשפחה BMW X3 (וכן, גם הבהמה שבסמלון). כללי: מה זה בעצם? Q2 אינו שחקן מובהק של אף קטגוריה ואין בעצם שום דגם אחר שהוא בר השוואה או מתחרה ישיר על אותה המשבצת. הדרך הנכונה להעריך את ה-Q2, בניגוד לאינטואיטיביות, היא לא כ-Q3 מכווץ אלא כגרסה מוגבהת של A3. התחושה על הכביש, ואת זה הרגשתי כבר בנסיעת המבחן, היא שיושבים חצי-מדרגה מעל רכבים פרטיים - ללא התחושה השלטת של רכב פנאי "אמיתי" (בלי קשר להנעה). מי שמחפש "ג'יפון" בשביל ישיבה גבוהה וטיולי שבילים לא נמצא במקום הנכון,…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אז באמת אחרי הרבה זמן שחפשתי את הרכב הנ''ל, Audi A1 שנת 2015 מנוע 1.4, 125 כ''ס, הצורה החדשה, והבנתי שגם הגיר האמין יותר, נסעתי במיוחד מראשון עד לחיפה ולקחתי את הרכב לבדיקה, והינה הממצאים. אשמח לשמוע את דעתכם: http://oi66.tinypic.com/2ufrjnc.jpg לרכב יש כמה שריטות עם מפתח, לצערי, מעל הידית של הדלת, אבל לא משהו שמפריע לעין. לגבי הצמיגים, הורדתי לו 1,000. סה''כ רכשתי את הרכב ב 86,000, שלפי מחירון לוי יצחק הוא עומד על 87,690 לפני שיקלול. קצת נתונים על הרכב: יד שנייה, 34,800 ק''מ, אפריל 2015. מאוד מרוצה מהרכב והינה תמונה של היפיופה http://oi68.tinypic.com/jpd00x.jpg
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
אהלן חברים, מתכנן חופשה קצרה בתחילת דצמבר לאבא ובן, 4-5 ימים. אשמח לעזרה בהכוונה ליעד שמאפשר גם נהיגה ברכבי ספורט/גרסאות ספורט של SUV כמו X5M/GLE AMG וגם חיי לילה וקניות נוחים. קיבלתי המלצה על צפון איטליה, אשמח לעוד דעות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 881 צפיות
אני לא יידע עם זה קשור לפה אבל בכל זאת שלום , לפי מה שהבנתי אמור להיות לי אחראיות על הגיר עד 150 אלף קילומטר ? אני מרגיש שהכיר באמת קופץ מהילוך 2 להילוך ראשון שהוא יורד ולא העברה חלקה רציתי לדעת קצת יותר בנושא עם מישהו מבין בזה לגבי האחריות איך זה מתנהל איך זה עובד ?
הודעה אחרונה מאת save,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,968 אורחים (הצג רשימה מלאה)