Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
0 ק"מ זה 0 ק"מ:

[ATTACH=CONFIG]511429[/ATTACH]

זה לא משנה ממי רכשת אותו, בין אם מחברה או מליסינג.

לגבי הגדרה לרכב חדש: עד 150 ק"מ הרכב נחשב לחדש ויכול להימכר גם לבעלי ה00 שלו וגם כ-0 ק"מ.

לגבי הפחתה בפועל:

חברת ביטוח: תפחית לפי מחירון 0 ק"מ (כמובן כדאי לשמור תיעוד לעסקה, כי הרישוי הראשון של הרכב היה על שם חברה בע"מ.

חברת טרייד: אם תרצה לבצע עסקת טריי אין, יצאו ממחירון מינוס 22%, לא משנה אם הרכב היה 0 ק"מ/חברה/ליסינג תפעולי, למה? כי ככה הם עובדים. גם כשהם ימכרו את הרכב שלך ללקוח הבא, הם ימכרו רכב עם יד ראשונה שאינה פרטית.

בשוק הפרטי: יחשבו לפי הפחתה של 13%, אבל זה לא אומר שמישהו ישלם מחירון או קרוב אליו, כפי שציינו לפני, המחירון המלא הוא וירטואלי לגבי וזה מידע שזמין לציבור הרחב.

תתחדש, תהנה מהרכב ואל תטריד את עצמך במחשבות שיהיו רלוונטיות רק בעוד מספר שנים, הרי אף אחד כאן לא נביא ולא ניתן לנבא ירידת ערך עתידית.

לגבי חברות הביטוח- חברת הביטוח לא יכולה לבצע על הרכב הפחתה כרכב חברה, כי אז ההפחתה היא 21% וזה יותר מהפחתה של 13% כשרכב הוא 0 ק"מ מליסינג. ולא נראה הגיוני להפחית על רכב שנרכש 0 ק"מ מיבואן יותר מאשר על כזה שנרכש מליסינג (אלא אפילו פחות), לכן אני יוצא מתוך הנחה שהמשורר לא התכוון בהגדרה של יבואן כרכב חברה.

מה עוד, שרשום שאם הרכב היה בשימוש עד שנה, ההפחתה היא 16%- האם רכב עד 150 ק"מ נחשב לרכב שהיה בשימוש? וגם אם כן- זה עדיין יותר מהפחתה על רכב ליסינג 0 ק"מ שפעמים רבות גם משמש לנסיעות מבחן, ולמרות זאת מפחיתים לו רק 13%.

לכן לא הגיוני שהמשורר פה רואה ברכב מיבואן כרכב חברה.

לגבי חברות טרייד אין- זו הסיבה שאני לא עושה איתם טרייד- הם מעוותים את המחירון, כי הרי ברור שהם צריכים למכור את הרכב שלך ברווח כלשהו. ברור לכל שהפחתה של 22% דנה ברכבי השכרה או השכרה לשעבר ולא ברכבי ליסינג או יבואן, וזה לא המקרה כאן. ועדיין יד ראשונה לא פרטית זה לא יד ראשונה מהשכרה.

מסיבות אלו, כל בר דעת ימכור את רכבו בשוק הפרטי ולא בעסקת טרייד, גם אם הוא מוכר מתחת למחירון.

לגבי השוק הפרטי- עדיין לא ברור למה אתה סבור שיש לבצע הפחתה של 13% וברור שהמחירון הוא וירטואלי. ההפחתה רק מעניינת אותי.

אפשר לנבא הפחתות עתידיות ע"ס המחירונים של היום, מקסימום תהיה סטיה של אחוז או שניים לכאן או לכאן.

עריכה אחרונה על ידי itsik101
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על מה הדיון בכלל?! ברור שיש הפחתה?!

זה לא ברור בכלל!

בדיוק כמו לרכוש מליסינג?!

זאת דעתך האישית או שראית את זה רשום איפשהו במחירון לוי יצחק?

כי אני לא ראיתי את זה רשום באף מקום שם, ומה שלא רשום- לא קיים!

אם ראית את זה רשום באיזשהו מקום- בבקשה תרשום לי איפה, ועל כך אודה לך.

לגבי הקומבינות- קיבלתי הנחה של 35,000 ש"ח, ואם אפשרי היה לעשות כאן קומבינה, אז זה היה נכון לעוד רכבים שהיו במבצעי סוף שנה של 0 ק"מ, המקרה שלי הוא לא מקרה מיוחד, ככה שלא המצאתי את הגלגל.

ההנחה הגדולה שקיבלתי היא גם פונקציה של עד כמה הרכב סחיר, והניסאן פחות סחירה מכמה אחרות, לכן תהיה לי יותר בעיה למכור אותה. אם תוסיף לזה את העובדה שכ"קומבינטור" או סוחר שמוכר לך, לא ישתלם לך לרכוש ממני, מפני שכיד שלישית אתה תפסיד 10% כשתמכור, ולכן אצטרך להפחית את זה ע"מ שתרכוש ממני, תקבל שממש לא פשוט לעשות פה קומבינה- בטח לא אם יש פה הפחתה נוספת של 13% על יד 1 יבואן (אבל זאת הפחתה שלא הוכחה עדיין כקיימת).

בכל מקרה, מבחינתי, כאדם פרטי, עדיין עשיתי עסקה לא רעה בכלל.

לגבי הקומבינות- קיבלתי הנחה של 35,000 ש"ח, ואם אפשרי היה לעשות כאן קומבינה, אז זה היה נכון לעוד רכבים שהיו במבצעי סוף שנה של 0 ק"מ, המקרה שלי הוא לא מקרה מיוחד, ככה שלא המצאתי את הגלגל..

קיבלת הנחה ווירטואלית ממחירון ווירטואלי, כמו שכבר רשמו לך המחיר בפועל הוא על 110 במקסימום ללקוח פרטי על רכב ללא שטיק ה0 קילומטר.

והסנטרה לא לבד, הרבה רכבים שנמכרים במבצעי ה0 קילומטר הם בעלי מחירון ווירטואלי ונמכרים אצל היבואן כחדשים ללא רישום יד במחיר שקרוב, הרבה יותר - כמו הבחור שקנה פה יונדאי i10 וגילה שביבואן אחרי הנחות ההפרש ביחס למחיר ה0 קילומטר הוא אלפים בודדים ולכן זה פחות משתלם ממה שזה נראה על הנייר.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...