רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
SAVE THE DATE - 12.10.2018 - שימו לב, האירוע נדחה ולא יתקיים בתאריך הרשום! 1 2 3 4
מאת קבוצת כלמוביל-
- אחראי פורום
- 47 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
בוקר טוב וחג שמח לכולם, אחרי הביקור המוצלח של נציגות מהאתר אצלנו במתחם, אנחנו מקיימים אירוע לגולשי האתר. האירוע יתקיים ביום שישי 12.10.2018, אצלנו באתר הראשי ברח' העמל 20, א.ת. ראש העין, ויתמקד בשני דגמים מעניינים ורלוונטיים מאוד לשוק הישראלי - מיצובישי אקליפס קרוס ומיצובישי ASX. נפתח בקפה וכיבוד קל, מפגש מצומצם עם אנשי מפתח אצלנו בכלמוביל, נשוחח, נשמע, נכיר - וניגש למכוניות לנהיגה. האירוע מוגבל ל 30 איש בלבד, ולכן נבקש ממי שמתכוון להגיע לציין זאת. חשוב לנו לומר - המפגש הוא מפגש איכותי להיכרות הדדית, ולא מפגש מכירתי. מצפים לראותכם, צוות הדיגיטל של כלמוביל
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סקר מהיר , מבקש לדעת לאיזה רכבים משנת 2008 והלאה אין רצועת תיזמון אלא שרשרת.
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
אהלן, מי מכם ששם לב ישנן מצלמות חדשות - חשודות - בהתחברות של כביש 1 ואיילון, להערכתם אלו מצלמות "היסח דעת"? בתמונה המצורפת ניתן לראות 4 מצלמות די מאונכות לכביש ועוד אלמנט חשוד.. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור, בברכה,
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. היום בחדשות שעה 12 בצהרים פתחו בידיעה מפתיעה, בעלי מכוניות טיוטה ורסו ופריוס שנים קודמות חיביים להגיעה למוסך לתיקון. זאת היתה הידיעה הראשונה בחדשות. ממש נהינו שוויץ אין צרות ובעיות ורק הריקול הוא הכי חשוב. אז קודם כל כל הכבוד לטיוטה אבל לדעתי זה לא מוסיף לפירסום חיובי למוצר. רוב הנהגים אינם פה בפורום ומבינים את חשיבות הריקול ושאין לראות בזה דבר שלילי. לנהג הרגיל ששומע בחדשות על דגם מסוים שצריך לגשת למוסך ועוד בחדשות חצות היום לא מוסף למותג... מה אתם אומרים? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
שלום לכולם, מה התנאים להעביר את הילד לשבת בבוסטר?. מדובר בבן 3.5 שוקל כ 16 ק"ג וגובה בערך מטר. כרגע יושב בכיסא בטיחות של infanty. בנוסף אשמח לקבל דגמים מומלצים, והאם צריך/מומלץ שהבוסטר יתחבר באיזופיקס?. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי גולף 7 בעלת מנוע 1.2TSI, שנת 2013 אני מעוניין להתקין מראות מתקפלות אוטומטית, אך כל המדריכים בהם נתקלתי מתייחסים להתקנה בדגמי GTI/R . בפרט, הבנתי שבנוסף למפורט בהתקנות אלה אני צריך לקנות גם מודולים לדלתות האם מישהו התנסה בהתקנת מראות מתקפלות בגולף שלו, שאינה GTI/R?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 18 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
הי, אני טס בחודש נובמבר לצפון איטליה. מתכנן ללכת למוזיאונים של פרארי למבורגיני ופגאני. בנוסף אני מעוניין לנהוג על פרארי, ראיתי שיש מלא דברים אבל כולם זה נהיגה בכבישים של איטליה, קצת בעייתי אני מניח לנהוג שם במהירות גבוהה בעיקר שאני לא מכיר את המקום.. חשבתי ללכת יותר על כיוון של נהיגה במסלול מרוצים אמיתי על פרארי הייתי שמח לשמוע המלצות מאנשים שעשו איפה אפשר למצוא דברים כאלה בצפון איטליה, האם יש צורך להזמין מראש, מה המחירים ופרטים נוספים שיכולים לעזור ? כמו כן אשמח לשמוע על עוד אפציות מוטריות שניתן לעשות בצפון איטליה ואתם ממליצים לעשות. המשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
איך הן עובדות בעצם? לדוגמה במנהרות הכרמל יש 2 אחת אחרי השניה כאשר יש שלטים אלקטרוניים המנהרה שלפעמים מותר 60 לפעמים 80 אז מה קורה בעצם? פעם מישהו יסע 70 יקבל דו"ח ופעם לא?
הודעה אחרונה מאת moti_shalev, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אני יהיה כמעט שבוע בברלין באמצע אוקטובר והייתי שמח לקבל המלצות לאטרקציות מוטוריות או מוזאונים בתחום הרכב או בגדול כל דבר שיכול לעניין פריק מוטורי שכמוני בדקתי אם יהיה סביר לעשות גיחה אל הנורבוגרינג אבל המרחק גדול מידי... אם יש המלצות לטיולי נהיגה מומלצים של עד כ-יום גם אשמח לשמוע... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
חשבתי הרבה האם לפרסם את זה בפורום ולבסוף החלטתי שכדאי בכל זאת. קבענו נסיעת מבחן על נירו כמה ימים לפני המועד ויום לפני התקשרתי כדי לוודא את השעה וכשהגעתי לסוכנות נאמר לי שאין רכב לנסיעת מבחן. אז אם אתם שוקלים לפנות לסוכנות קיה, אז תשקלו שלא בנתניה, כדי שלא תבזבזו את הזמן שלכם. שבוע טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, רכב שחלף לידי לפני כמה שנים, במהירות נמוכה, שפשף לי את הדלת והמראה. התעקשתי שהביטוח יחליף דלת ומראה ויתקין מקוריים, וכך עשו, ועשו קצת תיקוני צבע לכנף. התאונה היא ממש קלה, והיא לא משפיעה על שום דבר חוץ ממה שהזכרתי. לרכב נקבעה בזמנו ירידת ערך קטנה של 3 או 4 אחוזים. כעת אני מוכר את הרכב, מה עליי לעשות? מה לגלות לקונה כך שהוא גם לא יחשוב שזה רכב שעבר תאונה של ממש.. ואיך לחשב את הסכום שאני צריך לבקש על האוטו? תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
כרגיל, בית המשפט הוא זה שדואג ללקוחות צ׳מפיון. מדובר על בעלי רכבים מ-2009-12 עם מנוע 1.2/1.8/2.0. מי שהחליף מותחן טיימינג או מנוע יקבל החזר כספי. מי שלא - יקבל שובר לטיפול חינם. נוהגים ברכב של צ'מפיון מ-2009 עד 2012? מגיע לכם כסףhttps://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5363446,00.html
הודעה אחרונה מאת Yurgus Mytullus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
הי, שלחתי את אבא שלי לעשות טיפול לרכב, הוא חזר אחרי טסט עם 2 צמיגים חדשים מדגם: Ilink G-grip או שקר דומה תוצרת סין. משהו שרק מהמבט עליהם גורם לך לעשות תאונה. בקיצור, עד כאן נניח והכל "סבבה", הבעיה היא שמכרו (גנבו) לו את הצמיגים האלה ב500 ש''ח. מה ניתן לעשות? תודה Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אז כמו שכבר פירטתי לפני כמה ימים פה, אחרי הרבה מאוד התלבטויות מה יהיה הרכב שלי בחרתי בסטלביו. אחרי 700 ק"מ אפשר כבר לתת התרשמות ראשונית: עיצוב, לפי דעתי זה אחד הגיפונים היותר יפים שיש, בעיקר בגירסט הפירסט שמגיע עם גנט 20 וקליפר אדום. בפנים בחרתי את ריפודי העור בצבע שוקולד עם פנלים מעור כהה. נוחות הנסיעה בתוך העיר על הצד הנוקשה, מחוץ לעיר ממש נוח והרכב כמעט שלא סובל מגלגול צד שאופייני לקטגוריה. אהבתי: פליפרים מאחורי ההגה ענקיים מאלומניום מדהימים ביופיים (הייתי מוכן לתלות אותם בסלון), ריפודים יפיפים ובכלל תא נוסעים שאני מאוד מתחבר אליו, מנוע,מנוע,מנוע, הצליל מהמנוע בעיקר במצב דינמיק יפיפה אבל רק חבל שהוא לא בווליום גבוהה יותר, הרכב שקט מאוד בשיוט ואטום לרוחות צ…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 תגובות
- 905 צפיות
יש איזה ערוץ ביו טיוב שהבחור שם קונה רכבים שחברות הביטוח מוכרות וראיתי שהוא רוכש אותם מכמה אתרים שונים בארה"ב, לדוגמא COPART השאלה שלי, באיזה ערוץ חברות הביטוח מוכרות את המכוניות שקיבלו את הטייטל "אובדן להלכה" וטוטאלוסט? יש מכרזים? הם מוכרות ישירות לסוחרי רכב? ברזל?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני חדש כאן. יש לי רכב שאני מעוניין למכור ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי להבין כמה הוא שווה. דייהטסו סיריון, שנת 2007, אוטומט, קילומטראז' 193,000 איזה עוד נתונים אני צריך לציין בעת המכירה? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם ניתן לייבא רכב מסוג Ford Transit Custom Dec 2016 2.0 diesel 150 HP ? אני לא בטוח אם הוא מסחרי על פי התקנים של משרד התחבורה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yoyotam, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 896 צפיות
ערב טוב' מישהו מכיר - עלויות אחזקה של דגם הקבריולט הנ"ל שמעתי שיש טיפול מונע לגג?? בנוסף היכן ניתן לבטח? במחיר שפוי? תודה
הודעה אחרונה מאת feel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, ברשותי פיאט פונטו 2006 ידנית (כמה מפתיע) הגיר התחיל לעשות בעיות לאחרונה, ניגשתי למוסך והמליצו לי להחליף גיר, כמובן שזה כבר לא משתלם, כי להחליף גיר יעלה לי באיזור ה2000 שקל לפחות. לכן החלטתי שאני מוציא את הרכב לפירוק. השאלה שלי האם יש מישהו אמין באיזור רחובות/אשדוד/גן יבנה שאפשר יהיה לפרק אצלו את הרכב ואקבל לפחות משהו על הרכב הזה, חוץ מהגיר הכל מצוין ברכב, וגם לאחרונה הוחלפו צמיגים. כמה לדעתכם אפשר למכור את הרכב הזה לפירוק? 1300-1500 שח?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כתבה שהתגלגלה אלי בוואטסאפ מדברת על אכיפה מוגברת בכבישים בהרי ירושלים. הייתי שמח לשמוע את חוות דעת הפורום, כאנשים שחובבים נהיגה קצת יותר מהאדם הרגיל על אכיפה מוגברת בכבישים האלו. לא חושב שיש מי שילין על אכיפה של עבירות כגון קו הפרדה רצוף וכד', אבל מה עם אכיפת מהירות? הכתבה מצורפת
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- 0 תגובות
- 718 צפיות
היי יש למישהו אתר טוב להזמנת חלקים מקוריים מחול על פי מספר פריט? להונדה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת C y d i a, -
שנה טובה לכולם Cars-Sep-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת spe9, -
מרצדס CLS450 - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הדור השלישי של הרכב שהמציא את קטגורית ה"קופה ארבע דלתות" מגיע עם מנוע חדש ומערכת חשמלית מתוחכמת. לקחנו אותה למבחן כדי לראות האם זה כוכב זוהר או כוכב נופל.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, כמו שמופיע בכותרת נשמח לקבל המלצות על מורה לנהיגה עם עדיפות למוֹרָה לנהיגה אוטומט באזור חיפה, תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 700 צפיות
שלום, אנחנו טסים לחו"ל ומתלבטים לגבי התאמת כמה דגמים לכסאות ילד\תינוק. אחת האופציות היא אופל אסטרה והשניה היא רנו captur. יש לנו 2 כסאות Cosco Scenera ובוסטר mifold. כיום נכנסים באוקטביה שיש לי אבל הפערים במחירים בהשכרה בחו"ל מגיעים לכ-500 ש"ח אם נרצה לקחת אוקטביה. האם מישהו יודע האם יש בכלל אפשרות להכניס את הכסאות הללו לאחד מ-2 הדגמים האלו? תודה מראש עופר
הודעה אחרונה מאת Potato, -
הבחנתי כי ברכב היברידי הנסיעה כמעט תמיד עם שילוב של מנוע בנזין ומנוע חשמלי . במידה ובעיר הרכב היה נוסע על חשמלי בלבד - היה קיים יתרון בפועל זה לא כך נשאלת השאלה האם עבור כמה ק״מ לליטר חסכון צריך את ההיברידי ? לא לשכוח שכל מספר שנים יש להחליף את הסוללות שעלותן גבוה !
הודעה אחרונה מאת eladts, -
בדצמבר האחרון עברתי לחוף המערבי, דרך המעסיק שלי. יש הרבה שוני בין ישראל לארה״ב, דברים מסוימים טובים יותר ואחרים פחות - אבל מהפריזמה של חובב רכב אני חושב שארה״ב היא אחד המקומות הטובים בעולם (אם לא ה-). הרכבים זולים לרכישה, התחזוקה לא יקרה במיוחד, חלפים יש לרוב וגם מחירי הדלק סבבאיים בהחלט. טרם המעבר חשבתי רבות על איזה רכב לרכוש, מפלצת V8 אמריקאית? איזו טורבואית כפולה בווארית? אולי ללכת למידאנג׳ין גרמניה? מה לגבי הוט-הוטהאצ׳? לאחר שנחתנו כאן ביצעתי הרבה נסיעות מבחן, הרבה. בניגוד לארץ, נסיעות מבחן כאן זה דבר שבשגרה - אתה נכנס לסוכנות, מבקש נסיעה, ו... מקבל מפתח. תהנה. קשה לי להעלות לכתב את הליך הרכישה - מהסיבה שעבורי הליך הרכישה הוא מעין משוואה מרובת משתנים: נפ…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי גלאי valentine one מהגרסה האחרונה כולל חיבור בלוטוס שהיה בשימוש רק לנסיעות ארוכות. לאחרונה הגבירה משטרת ישראל את האכיפה והחלטתי להשתמש בו לכל נסיעה. מכיוון שיש המון התראות שווא, החלטתי להשתמש באפליקציה Yav1 ולמפות את כל התדרים הלא רצויים. כרגע עובד מצויין. מה שנשאר לי זה לבדוק את גילוי הדבורה (כדי לוודא שבטעות לא ביטלתי את התדר הנחוץ). היכן ניתן לבדוק זאת? יש מקום מסויים שנמצאים שם תמיד ניידות עם דבורה? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
- 0 תגובות
- 691 צפיות
פוסט כפול. נא למחוק.
הודעה אחרונה מאת none77, -
***תשובת היבואן*** בערב חג שני של סוכות 30.9.2018 הזמנתי דאצ'יה סנדרו סטפווי דיזל חדשה בסניף תל חנן. כרטיס האשראי שלי גוהץ ע"ס 2,000 ש"ח כמקדמה. את יתרת הסכום התבקשתי להעביר ביום שלישי שלאחר החג, ואכן כך היה. לאחר העברת הסכום הנותר, קיבלתי את מס. השלדה (VIN) של הרכב שאני אמור לקבל. באמצעות אתר (כגון זה: https://cars-info.eu/spare-parts-online-vin-frame-catalogue) מצאתי כי הרכב שאני אמור לקבל, יוצר בחודש פברואר השנה. כלומר, לפני 8 חודשים לערך. כידוע לרוב האנשים, יש להחליף חומרים מתכלים כגון שמן המנוע או לפי כמות העבודה שביצעו (במקרה דנן: ק"מ שעבר הרכב) או לפי משך הזמן שעבר מאז שהוכנסו לרכב. שמן מנוע יכול לשמור על טריותו \יעילותו כשהוא סגור באריזה המקורי…
הודעה אחרונה מאת mh53,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל