רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
אוקטוברפסט Cars-Oct-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני שאתם מעלים מחשבה בראש..... ישבנו כמה חברים לפטפוט קליל. צץ נושא של השכרה וכ'ו נזכרתי שלפני כמה שנים שכרתי רכב ולאחר תלונה על פנס אחורי לא תקין התגלתה הפתעה כנראה אחד השוכרים לפניי "עקץ" את כל מכלול הפנס האחורי ונשארה רק הבקלית אז זה לא ממש עניין אותי (מתחתנים פעם אחת...) .אבל עכשיו צצה לי שאלה מטרידה איך חברת השכרה מבטיחה לעצמה שהרכב לא הוחזר כשמחשב גיר-צירייה אנא עארף לא הוחלף בחלק תקול ע"י השוכר...נראה לי שהבנתם.... הדיון תאורתי!!!! ולא נראה לי שאני מעלה רעיונות לראש קלוקל.כי אם לי עלה בראש מן הסתם לעוד כמה ברנשים לפניי וגם לחברות עצמם זה עלה מתישהו אז איך זה הולך באמת?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הולך מחר לראות רכב באשקלון. המלצות על מכון בדיקה אמין ומומלץ באזור?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
קיה סטינגר, בשתי הגרסאות, במבחן שלנו. אני צריך להרחיב?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
אני נהג חדש, אובייסלי מי שנוסע מאחוריי מניח שאני נהג גרוע, איטי וכו'. בשיא הצניעות ממש לא. הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף, או נצמד אליי מאחורה, או הכי מעצבן... מתחיל להבהב עם האורות. רוב הזמן אני מתעלם, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי מעט מגביר את המהירות כדי לפנות למי שמאחוריי את. הדרך או פשוט כדי לא לעכב. השאלה שלי היא, האם אתם מקפידים על המהירות המקסימלית, או שאני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים בקרוב פג לי הביטוח וצריך לחדש אשמח להמלצות היכן הכי כדאי לברר הצעות מחיר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לובינסקי החלו לשווק את ה3008 בנזין בגרסת 180 כ״ס וגיר שמונה הילוכים. בהמשך למגמה שלהם גם הפעם המחיר מטפס מעלה ל183,900 ש״ח לגרסת הפרמיום, שכרגע לפחות תהיה רמת הגימור היחידה איתה ישווק המנוע החדש. אין הבדל גדול בביצועים כאשר הגרסה החדשה חותכת בערך שבריר שניה מהתאוצה למאה, ועושה זאת ב8.8 שניות רשמיים. האיבזור עשיר מאוד כרגיל,, ונראה שהם החזירו את הדלת האחורית החשמלית כאיבזור סטנדרטי, מה שהיה חסר בגרסה הקודמת . Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
שלום לפורום אני מקווה שתוכלו לעזור קנינו לאחרונה קודיאק סטייל עם דלת אחורית חשמלית ברכב הקודם היה לי מתקן saris לנשיאת אופניים על הדלת האחורית האם התקנת מתקן זה על דלת אחורית חשמלית תגרום לנזק? באתר של סקודה הם מציעים מתקן גג או מתקון על וו אחורי. למישהו כאן יש ניסיון? תודה
הודעה אחרונה מאת Tirsi, -
שלום לכולם יש לנו במשפחה רנו פלואנס 2012 ואנו מעוניינים להתקין מובילאיי. לגבי נחיצות המובילאיי הגענו למסקנה שעדיף שיהיה, מה גם שמדובר ברכב יד שניה ואין אפשרות למערכת מקורית. ההתלבטות היא, האם התקנת המובילאיי תגרום לנזק למכלולים, בעיות חשמל או לקרקושים באיזור הדשבורד. מה צריך לפרק בכדי להתקין את המערכת? נקודת האור היא שכל כך הרבה רכבים עברו התקנת מובילאיי כך שיש להם את הידע, הנסיון ואני מקוו שגם כוונה לבצע עבודה נקיה ומסודרת. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, ישנה חברת ביטוח, אני חושב שהיא חדשה בתחום שמפרסמת ומציעה מחירי ביטוח זולים משמעותית מהמתחרים, בערך חצי מחיר. אני נמנע מלהזכיר את שם החברה כי איני יודע אם זה מותר מכללי הפורום, האם יש מה לחשוש מחברה כזו? מה צריך לבדוק? האם מישהו יודע על מה אני מדבר ויש לו נסיון עם חברה כזו או אחרת שזולה משמעותית? אשמח לעצה טובה, תודה
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני כשלושה חודשים החלפתי מגבים במוסך הנ"ל. לפני שבוע אחד המגבים (צד נהג) התחיל להשאיר סימנים על השמשה, ולמעשה כבר לא עשה את התפקיד שלו. היום הגעתי למוסך, כשאני מוכן נפשית לטיעוני "בלאי טבעי", "אין אחריות" וכו'. הבחור העיף מבט אחד במגב, קרא לאחד העובדים, אמר לו להביא לי מגב חדש ללא חיוב, ואיחל לי נסיעה טובה. מחווה קטנה שעלתה למוסך אולי 20 ש"ח, והרוויחה להם לקוח מרוצה (עם שלושה יונדאי בבית, אז בכלל...)
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי! במפרט של קיה פיקנטו החדשה רשום שקיים זיהוי הולכי רגל (תמונה מצורפת). למה הכוונה זיהוי הולכי רגל? הרי הבלימה האוטונומית של הפיקנטו לא תומכת בזיהוי ובלימה של הולכי רגל, כפי במפורט כאן: https://www.euroncap.com/en/results/kia/picanto/27763 וכפי שמוצג כאן: מי יכול להבהיר לי את העניין? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
ExoticsRacing Las Vegas – סיכום חוויה והמלצה על הקורס בהתחלה שהמדריך נהג והדגים,זזתי ועפתי לכל כיוון, נהיתה לי סחרחורת, לא הצלחתי להקשיב ולהבין על מה הוא מדבר, מימדבר בכלל על הפנמה? עלה לי הקיא, שבלעתי למזלי הרב חחחח, רק רציתי שזה ייגמר, ופחדתי מהפורש פחד מוות, מכוניות שהיה לי פוסטר שלה בחדר עוד שהייתי ילד...חשבתי שטעיתי ... עמדלי על קצה הלשון לבקש ממנו לעצור בצד לבטל את העסקה של הקורס כי הוא משוגע וזה לא בשבילי כל הטירוף הזה,וחשבתי שאני כל כך תמים, מה חשבתי לעצמי?? שסתם ככה אפשר לבוא יום בהיר אחד להיות נהג מירוצים, ולסוע ב PorscheGT3 ידנית עם כלוב התהפכות , ללארישוי,ללא מערכת, רמקולים, איבזרים ,וכו’ למעט מזגן, כנף, שידרוגי ברקסים וצמיגים,ולהתחיל לעשות הקפות במסלול מי…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
הפשרת אדים
מאת bogibb-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, האם בשביל הפשרת אדים מהשמשות בחורף המזגן צריך לפעול או שמספיק אוורור?
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
יבואנית מותג הרכב מיצובישי, חברת כלמוביל, תזמין כ-10,000 מכוניות מדגמים שונים שיוצרו בעיקר ב-2018 למוסכים המורשים. זאת מחשש לבלימת שווא של המערכת האוטונומית. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5385511,00.html
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
איפה ניתן לראות נתוני צריכת דלק אמיתית ( לא של יצרן) האם יש אתר מרוכז עם כל הדגמים? תודה (:
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
פורסם: https://mobile.mako.co.il/news-israel/health-q4_2018/Article-ffe94047290d661004.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=2100566639 האם באמת מנסים להלחם בתאונות? פורסם שנותנים אישור למשתמשי קנאביס רפואי לנהוג. האם חסרים לנו מפגעים בפוטנציה על הכביש? יש יותר מידי שיכורים וכעת מוסיפים לנו נהגים שאין בידי המשטרה דרך לבדוק האם הם בעלי שליטה בעצמם או תחת השפעת סם. גם כך בתי המשפט לא מחמירים מספיק עם נהגים שיכורים ואנחנו קוראים שהרבה משתחררים. מה אתם חושבים? Sent from my SM-N920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אשתי ביצעה טסט נהיגה בשבוע שעבר, נסיעה חלקה ללא הערות מהבוחן מלבד 'יותר מהר' פעמיים. כמובן ללא נגיעה בהגה או בברקס. לתדהמתינו נכשלה. בדוח מופיעים 3 הערות (קיצרתי את הטקסט): 1. איתות / מראה (2) 2. הקפדה על קצב נסיעה קבוע ללא הפרעה לתנועה (3). 3. אחזקת ההגה, נסיעה בקו ישר (3). האם זה נורמלי להכשיל על דברים כאלו? זו נראית לי החמרה מוגזמת על הדרישות לפני הרפורמה. ידוע שברפורמה החדשה הערה שאינה מסכנת לא אמורה לפסול אם לא בהצטברות נקודות מסויימות. האם פורסם או שמישהו יודע מדד לחישוב הנקודות? על סעיפים 2 ו3 אפילו וידיאו לא יעזור. הרי הכל בעיני המתבונן. אשמח גם לעצתכם אם לנסות להגיש ערעור
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 7 אלף צפיות
אשמח לפתוח שרשור של רכבים חדשים דוגמת קיה ריו המכילים מערכות בלימה אוטונומיות במהירות בין עירונית, תיקון סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית. מי שיודע מוזמן לכתוב. נראה לי שרכב חדש ללא המערכות האלו לא ימכר.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי כולם לאחר התקנת המראות המתקפלות-אוטומטית (בהצלחה גדולה) אני חושב על השיפור הקוסמטי הבא - התקנת איתותי לד "רצים". למי שלא מכיר את המושג, מדובר על איתותי LED כמו שיש בחלק מרכבי האאודי החדשים (ובהרבה מותגים נוספים) וידאו של הפנסים והתקנתם ניתן לראות כאן: ההתקנה נראית קלה למדי ולכן רק נותר לי לבחור את היצרן. ועכשיו לשאלתי - מאיפה הכי טוב לקנות את האיתותים הנ״ל? מחיפושים באינטרנט אני מבחין בהרבה יצרנים סיניים עלומי שם המייצרים את האיתותים. נתקלתי בחברה מוכרת אחת - DynaBlink, אבל המחיר של הפנסים שלה גבוה מאוד ביחס לסיניים (כ 800 ש״ח לעומת 200 ש״ח באיביי/אליאקספרס) האם למישהו יש המלצה ליצרן, או סתם התלבט כמוני לגבי העניין הזה בעבר? האם ידוע לכם…
הודעה אחרונה מאת LeonSC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
585 אלף שקל לידנית, 20 אלף נוספים עבור תיבה כפולת מצמד, מנוע של M3, סטראט ברייס מקרבון, מה עוד אדם צריך בחיים?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם * בעבר דיברתי על זה אבל הנושא עלה שוב לאפשרות ממשית לביצוע הפעם קרוב משפחה מעוניין לעשות יבוא אישי לרכב BMW סידרה 2 דגם M240i. לאחר פגישה עם הסכנות בת"א שלא כל כך צלחה(הזמנה מיוחדת צבע, פנים וכמובן זמן אספקה שקיים בארץ ל 6 חודשים) החליט לעשות יבוא אישי. התוכנית שלו, הוא נוסע לארצות הברית לזמן הקרוב למשך חודשיים. הוא מעוניין לקנות את הרכב מדילר בנוי ג'רזי היכן שהוא היה ולאחר מכן לטפל ברכב להביא אותו לארץ. ידוע כבר על המס של 131% לשלם ועל תקינה או כל דבר אחר שצריך לעשות בשביל שיעלה על כבישי ישראל וגם שאולי המחיר יהיה יותר גבוהה, הוא לקח הכל בחשבון. השאלה כזאת: מאיפה מתחילים? איך מבררים איזה חברות עושות רק את העזרה במשלוח לארץ מאיפה …
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני יודע שאם נאסוף כסף מכל חברי הפורום לא נצליח לגייס מספיק כסף לקנות אחד אבל זה רכב מאוד מעניין שמראה מה יהיה עתיד עולם הרכב. קודם כול מדובר ברכב עם 3 מושבים שהנהג יושב באמצע, כמו ה F1 של שנות ה 90 אז הם אומרים שזאת המכונית הראשונה עם יותר מ 1000כס ויותר משני מושבים אין מראות צד, יש מצלמות בחוץ ומסכים בפנים, אני לא בטוח שזה חוקי אפילו בכל העולם (לקסוס גם הציגו כאלה מראות השבוע) הרכב עדיין בשלבים ראשוניים של פיתוח אז אין את כל הנתונים מנוע פלאג אין טורבו עם יותר מ 1000 כ"ס, אין נתונים מלאים 0-300 ב 12.8 שניות, רובנו נוהגים במכוניות שמגיעות ל 100 בזמן כזה. הסנה ו P1 עושות את זה ביותר מ 16 שניות. הספויילר האחורי הוא לא חלק נפרד מהגוף, הקרבון פייבר גמיש ועולה…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
בוקר אור, קניתי לפני כחודש רכב זה ומאז שקיבלתי אותו לפני שבועיים לא מפסיקים לשאול אותי לגביו - זה פשוט רכב מאוד נדיר ומסקרן. אז כותב כאן סקירה קצרה: מחיר: מחיר מחירון: 196,000 ש"ח מחיר ששילמתי בפועל (כולל תוספות ורישויים וכו'): 182,000 ש"ח (בסוכנות בפ"ת) מחיר שווי רכב לרשויות המס: 155,000 ש"ח (כי הוא בקטגוריית פלאגאין שנותנת הטבה מיוחדת) מולטימדיה: א. מסך מגע לא גדול (אני חושב ש - 7 אינצ') ב. מכיל אנדרואיד 5 סגור ולא ניתן לעדכון/הוספת תוכנות ג. חבילת אינטרנט רק לשנה אחת ד. מותקן מראש וויז בעברית + פנגו + ערוצי רדיו אינטרנטיים ה. מציג כמו שצריך אנשי קשר בעברית ו. רואים טוב גם באור שמש ז. עולה מהר כשנדלק הרכב ועובר מהר למצב מצלמה אחורית בת…
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 607 צפיות
שלום רב. ביום שישי האחרון נכשל הרכב שלי בטסט על צמיגים ופנס אחורי שבור , לרכב יש רשיון בתוקף עד סוף החודש. האם אני יכול לעשות את הטסט החוזר גם אם עברו יותר מ 7 ימים מהטסט הראשון? האם זה יצריך לעבור את כל הטסט מהתחלה? תודה מראש עופר
הודעה אחרונה מאת oferpo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שם לב להמון רכבים זולים בכביש דוגמת סוופיט, איגניס וכדומה שמגיעים עם פול לד. לעומת זאת, רכבים הרבה יותר יקרים וחלקם בנתח הפרימיום/יוקרה מגיעים ללא פול לד, רכבים דוגמת גולף gti, אאודי a3. השאלה שנשאלת האם אלו היבואנים שמורידים את האביזר הזה שבימנו נחשב חד משמעית כאביזר בטיחות. התשובה היא כן בחלק מהמקרים. זו פשוט בושה לדעתי שרכבים של מעל 200k מגיעים בלי האביזר הזה שחד משמעית נותן ראייה הרבה יותר רחבה בלילה ועל אחת כמה וכמה בכבישים חשוכים יותר.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הסתכלתי בסרט ולא מצליח להבין את התנהגות הנהגים,מישהו יכול להסביר?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי טויוטה יאריס. ברצוני להחליף את הרדיו המקורי המותקן ברכב במכשיר מולטימדיה. פניתי לשרות הלקוחות של טויוטה וביקשתי לקבל את שרטוט החיווט של הרדיו (כדי לדעת את ייעודי ותפקודי החוטים) ושל פקדי ההגה. כעבור יום קיבלתי מייל חוזר ובו התבקשתי לציין את מספר הרישוי של הרכב בו מדובר. כך עשיתי. היום, קיבלתי שוב מייל המודיע לי שאין באפשרותם לתת מידע ללקוחות פרטיים. א. למה? לא ביקשתי את סודות האטום. ב. אם אתם לא נונתים מידע ללקוחות פרטיים - בשביל מה ביקשתם את מספר הרכב? גישה שירותית מאד תמוהה, וזאת בלשון המעטה.
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבוקר ניגשתי לתחנה לתדלק את הרכב. ציפיתי לראות ירידה של כ 11 אגורות לליטר (כירידה במחיר הבנזין המפוקח) כפי שקורא בד"כ כאשר מחיר הבנזין יורד, להפתעתי ראיתי עליה של 8 אג'. שאלתי את הקופאית בתחנה לסיבה לכך. כמובן שלא היתה לה שום סיבה הגיונית. חיפשתי ברשת סיבה הגיונית ולא מצאתי כלום. הבנזין והסולר הנם שני מוצרים המופקים מהנפט. מחיר שניהם תלוי בשער הדולר ובמחיר הנפט (וכמובן במיסוי). אם המיסוי על הסולר לא עלה החודש (ולא מצאתי שום עדות לעליה כזו), הרי שאין סיבה הגיונית לתופעה הזו, חוץ מהסיבה הרגילה של חוסר תחרות במשק הישראלי. אגב, הצצתי במחירי תחנת דלק ליד התחנה בה אני מתדלק, גם שם היתה עליה במחיר הסולר. הגיע הזמן לדרוש ממקבלי ההחלטות להחזיר את הפיקוח על הסולר. הסרת הפיקוח לא …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
בוקר טוב, שבת שלום. לאחרונה נקלעתי להתלבטויות בנוגע לרכב בין למכור אותו או אולי להתחדש ברכב אחר, התייעצתי עם כמה גורמים משפחתיים/חברתיים אבל לא קיבלתי תשובה מספקת. אני יודע שבסוף אצטרך לעשות מה שנראה לי לנכון אבל אולי מישהו יצליח לכוון אותי לשם. יש ברשותי יונדאי גטס 2008 לפני כשבועיים נאלצתי לבצע בלימת חירום ולמרבה הפלא ננעלו לי הגלגלים (לא הייתה התנגשות, סטיתי מהנתיב) הלכתי לבדיקה של המערכת abs ולטענתו של המוסכניק יש קצר במערכת החשמל של הabs או משהו בסגנון ויש צורך בהחלפתו, קיבלתי חוות דעת נוספת ע"י "מומחה למערכות מחשב abs" וקיבלתי את אותה התשובה. מחירון הרכב 10 אם אצליח למכור אותו בתקווה שכן בסכום הזה, מחשב abs חדש כולל התקנה מתקרב לעלות של 2000 שח ויותר בחלק מהמקומ…
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 1,382 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- נהג מירוצים ותיק
- טויוטה סופרה
- Ash1
- פאר האורה
- 123Shmuel
- ypz
- shlomiko
- matanff
- yoav911gt2
- lior_mu
- Tom78