Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התאונה מהיום בכביש פצאל 90.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשאית מסיימת סיבוב שמאלה ובמקום להתיישר ממשיכה לפנות שמאלה לנתיב הנגדי, נראה כמו הרדמות.

הנהג ברכב הסעות מנסה להתחמק, כשהוא הגיב המשאית הייתה בכיוון של סטייה לימין שלו, אז האינסטינקט זה לסטות לצד השני, אבל אז נהג המשאית התעורר או משהו וניסה לחזור לנתיב שלו, וזה כבר היה מאוחר מדי לתגובה נוספת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מישהו כתב כאן שבוע שעבר (נדמה לי שהיה זה חן) שהנטיה של הנהג היא לשבור שמאלה משום מה, והנהג הסוטה שובר כמובן ימינה בחזרה כשהוא מתעורר מהחלום, ואז שניהם נפגשים. כשראיתי את זה בסרט, הייתי בהלם כמה הוא צדק.

Screenshot_20181104-115840.jpg

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
המשאית מסיימת סיבוב שמאלה ובמקום להתיישר ממשיכה לפנות שמאלה לנתיב הנגדי, נראה כמו הרדמות.

או סיבוב עודף של ההגה: נפוץ מאוד.

הנטיה של הנהג היא לשבור שמאלה משום מה, והנהג הסוטה שובר כמובן ימינה בחזרה כשהוא מתעורר מהחלום, ואז שניהם נפגשים.

או זה, או שהוא פוגע בנהג אחר, לא קשור, שנמצא בנתיב הנגדי.

הפתרון: בולמים בלימת חירום בקו ישר וממשיכים לבלום כמה שרק אפשר (נותנים לנהג השני זמן לחזור לנתיבו) ורק בסוף, כשאין ברירה, חומקים ימינה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא ברור למה האינסטינקט של נהג המיניבוס היה לשבור שמאלה לתוך הנתיב של המשאית ולא לברוח ימינה לשוליים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מישהו כתב כאן שבוע שעבר (נדמה לי שהיה זה חן) שהנטיה של הנהג היא לשבור שמאלה משום מה, והנהג הסוטה שובר כמובן ימינה בחזרה כשהוא מתעורר מהחלום, ואז שניהם נפגשים. כשראיתי את זה בסרט, הייתי בהלם כמה הוא צדק.

[ATTACH=CONFIG]511849[/ATTACH]

בדיוק מה שעבר עליי. נראה לי המסקנה זה תמיד לסטות לצד ימין ולהיצמד לשוליים שלך (שזה הרפלקס שלי גם ככה תמיד).

פורסם (נערך)
לא ברור למה האינסטינקט של נהג המיניבוס היה לשבור שמאלה לתוך הנתיב של המשאית ולא לברוח ימינה לשוליים.

זה האינסטינקט של רוב הנהגים: לכאורה, יש יותר מקום משמאל מאשר מימין. בצד ימין יש הרבה פעמים תעלה/מעקה/סלעים וכדומה.

עדיין, עדיף לרדת מהכביש ולפגוע בסלע מאשר ברכב הבא מנגד.

המסקנה זה תמיד לסטות לצד ימין.

כמו ברוב מצבי הקצה, קודם כל בולמים בלימת חירום - אחר כך מתמרנים.

כשאתה בולם אתה

מייצר לנהג שמנגד עוד זמן לחזור לנתיבו (או לעוף מהכביש, במקרה של אבדן שליטה),

מוריד מהירות לקראת התמרון ו/או לקראת פגיעה (בנהג הבא מנגד או בעצמים הנמצאים בשול).

אגב, להיצמד לימין זה נכון, לא כעצה למצב חירום אלא מלכתחילה, ובכלל כמעט בכל סוג כביש. היצמדות לקו הצהוב מרחיקה אותך מהנהגים העוקפים ו/או המגיעים מנגד. אין שום סיבה או חיוב לנהוג בעיקשות במרכז הנתיב, כפי שרוב הנהגים עושים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
או סיבוב עודף של ההגה: נפוץ מאוד.

או זה, או שהוא פוגע בנהג אחר, לא קשור, שנמצא בנתיב הנגדי.

הפתרון: בולמים בלימת חירום בקו ישר וממשיכים לבלום כמה שרק אפשר (נותנים לנהג השני זמן לחזור לנתיבו) ורק בסוף, כשאין ברירה, חומקים ימינה.

שאלה אולי מטומטמת אבל אין מצבים שבהם עדיף דווקא להגביר מהירות ולהצמד לימין מתוך תקווה שתספיק לעבור לפני שבכלל יגיע לנתיב שלך?

בסרטון של התאונה המדוברת זה נראה שגם אם תיאורתית המשאית היתה פולשת במלואה לנתיב שלו ולא שוברת בחזרה לשמאל כמו שקרה בפועל היה אפשר לחמוק ממנה אם הנהג היה נצמד כמה שיותר לימין ומאיץ מהר לפני שמגיעה.

פורסם (נערך)
שאלה אולי מטומטמת אבל אין מצבים שבהם עדיף דווקא להגביר מהירות ולהצמד לימין מתוך תקווה שתספיק לעבור לפני שבכלל יגיע לנתיב שלך?

השאלה היא כמה מהר כבר אפשר להאיץ? כי לעצור אפשר הרבה יותר מהר.

ושוב, אתה צריך להתכונן גם לתרחיש שבו כן תתרחש התנגשות בסוף. הורדת מהירות מסיבית על ידי בלימת חירום יכולה לשפר משמעותית את סיכויי ההישרדות שלך.

זו לפחות התרגולת בקורס נהיגה מתקדמת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

א. לא מבין איך ייתכן שהנהג "נרדם" תוך כדי סיבוב, לעניות דעתי תאונת הירדמות תהיה בקו ישר או בכניסה לסיבוב, לא ביציאה ממנו.

ב. האם מה שעף על גג המשאית זה גוף אחד הנוסעים? כמו כן הגוש שעף לכביש? אם כן, הם ככל הנראה לא היו חגורים. אני מהמר על כך שאם כל הנוסעים היו חגורים היינו גומרים בשני הרוגים והשאר בינוני -קשה.

זה רק הימור אבל תרשמו את זה. תעדכנו כאן תוצאות חקירה לגבי העובדה הזו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
א. לא מבין איך ייתכן שהנהג "נרדם" תוך כדי סיבוב, לעניות דעתי תאונת הירדמות תהיה בקו ישר או בכניסה לסיבוב, לא ביציאה ממנו.

שוב, זו כנראה לא תוצאה של הירדמות אלא של עודף היגוי. הנה דוגמה לתרחיש דומה:

Oneof the most common accidents was a loss of control on the exit of acorner - note exit, not entry. In most cases the cause was the driver getting back on the power reasonably gently having survived entry at a speed higher than he was able to control, causing the line totighten because the drag was being balanced out and more cornering grip was instead occurring. The driver would then panic, lift off and weight transfer induced reductions in understeer (i.e. he'd steered too much for the chosen line, rather than oversteer per se) causedthe final loss of control and scenery interaction.

• תוכן חדש...