רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
רציתי להמליץ על שלט אוניברסלי שרכשתי, זול מאוד (12 ש״ח), קל מאוד להתאמה, ולדעתי נראה ממש טוב. אז לכל מי שמחפש שלט אוניברסלי לחנייה בבית או למחסום כלשהו, אני ממליץ על השלט הזה: https://cloud.best-deals-shop.com/products/universal-remote-control
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מזדה הכריזה היום שממשק CARPLAY של אפל וממשק ANDROID AUTO יהפכו לזמינים עבור בעלי רכבים משנת 2014, המצויידים במערכת המולטימדיה של החברה (מזדה). השדרוג יעלה 199$ וניתן לבצעו אצל מתקינים מורשים. ... ... ... בארה"ב מי רוצה להציק לדלק שיהפכו את השדרוג לזמין גם אצלנו? לינק לכתבה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, טוב אז יש לי בעיה ברכב אני עושה רוורס והוא זז קדימה.. בנוסף יש רעידות בזמן נהיגה (נשמעת כמו בעיית גיר לא? אם מישהו יודע משהו על האחריות המורחבת ל10 שנים לפורד פוקוס גם אשמח למידע) הזמנתי גרר למחר ויש מולי רכב ממש צמוד,השאלה אם הגרר יכול לגרור את הרכב מאחור או רק מקדימה? טנקס
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחצי שנה רכשתי סיאט איביזה חדשה, ולצערי אחרי כשבועיים על הכביש נסדקה לי השמשה הקידמית כתוצאה מפגיעת אבן. כמובן שמאוד התבאסתי מהמצב, במיוחד שפחדתי מתהליך ההחלפה ומנזק שעלול להיגרם כתוצאה מכך. החלטתי שאין ברירה אלא לפנות לאחד ממרכזי השירות שרשומים בדפי הביטוח לצורך תיקון הנזק. רציתי לתקן את זה כמה שיותר מהר, שהרכב יחזור לקמותו, ואשכח מזה כמה שיותר מהר. יום למחרת התייצבתי במרכז השירות (כמובן לאחר שקראתי באינטרנט קצת לגבי שמשות חליפיות מול מקוריות , וכל מה שמסביב). לא אגיד שזכיתי לקבלת פנים יותר מדי נחמדה בבית העסק, אך זה דבר שדי ציפיתי לו. שאלו מי מממן את התיקון, כמובן שאמרתי שחברת הביטוח, נאמר לי להמתין בזמן שהם בודקים אם יש אישור. האישור הגיע ובי…
הודעה אחרונה מאת aderet, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכשתי את הרכב שבכותרת מאוטו סנטר וכמובן,שהם היו חייבים להוריד את הסלוגן המקורי " הונדה,האם הלב שלך בנוי למנוע כזה" ולשים את הלוחיות עם הצבע האדום (הלא כך כך אהוב עלי במיוחד כאוהד ירוק שרוף..). נשאלת השאלה,היכן ניתן להשיג את הסלוגן המקורי,האם רק במוסכי היבואן או שיש סיכוי למצוא גם בפירוקיות ?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 0 תגובות
- 491 צפיות
שלום מה העלות לקילומטר לרכב חדש ( 265,000 שח ) לפעמים אין רכב חברה פנוי ואני צריך לבצע נסיעות מטעם העבודה ברכבי הפרטי . מה ההחזר נטו שאני אמור לבקש ? תודה .
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הקבוצה.. היום התקשרו אליי מהמשטרה שה״רכב שלי״ חוסם מכוניות. להפתעתי גיליתי שאותו רכב זה רכב שהיה ברשותי לפני שנתיים אך עבר טוטאלוס. אצל משרד הרישוי רשום שהבעלות שלי על הרכב בוטלה ושמאי הרכב שלח לי טופס שהרכב נשלח לפירוק. אני מעוניין להגיש תלונה למשטרה ואם צריך לתבוע את הביטוח שאחראי לכך. מה כדי לעשות? איזה מסמכים אני צריך בעבור תלונה/תביעה? האם זה בכלל חוקי שיש רכב על שמי שהוא לא שלי? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אשמח לעזרתכם בוויכוח שיש לי עם חבר. יש לו רכב שנת 2004 עם המון דפיקות ושריטות והוא מתעקש לעשות לו בכל שנה מחדש ביטוח מקיף. אני חושב שלרכב כזה לא צריך לעשות ביטוח מקיף כי זה בזבוז כסף (הרכב שווה מעט והביטוח עולה הרבה) - מה אתם אומרים? נכון שיכול להספיק לו ביטוח חובה לצד ביטוח צד ג בלבד (כמו זה למשל https://www.clalbit.co.il/carinsurance/thirdparty/ )? וזה בעצם אומר שאם ייגנב לו הרכב או ייפגע בתאונה הוא לא יקבל כלום, נכון? ממה שקראתי פה https://www.themarker.com/markets/1.2324653 , נראה שאני צודק, אבל מה אומרת חוכמת ההמונים שלכם? ואולי מישהו יודע אם אפשר לקחת ביטוח מקיף שתואם לערך של האוטו? זאת אומרת, אם אפשר להפחית את התשלום בגלל שהרכב שווה מעט? מישהו ניסה פעם לעשות את …
הודעה אחרונה מאת windows, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
בינתיים רק בארצות הברית, תחת השם Crosstrek. וסמל"ת נמצאת ממש בימים אלה במגעים אודות הדגמים שיגיעו לארץ בשנים הקרובות. מה אתם אומרים, שווה להם להתעקש על ה-XV ההיברידי הזה או לבקש במקומו משהו אחר? ואם משהו אחר, אז איזה משהו?
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
לאחר היסטוריה של רכישת רכב צעיר מחברת ליסינג החלטנו אישתי ואני לרכוש הפעם רכב חדש מהניילונים. אשתף אתכם בתהליך הבחירה. הקריטריונים הבסיסיים והאתחלתיים הם: רכב בסיגנון ג'יפון או האצ'בק . לטובת פתיחה נוחה של תא מטען. נוחות מירבית בישיבה ובעיקר בנהיגה . נושא קריטי לאור בעיות גב של אשתי אמינות: לא להיכנס בכלל למוסך. (ראה בסוף המאמר מה היה ברשותינו קודם) בטיחות אקטיבית. לא בטיחות סטייל מובילאיי. טווח מחירים 140-155 על מנת לצמצם את כמות כלי הרכב לבחינה (כל רכב חייב נסיעת מבחן), הוספתי קריטריונים נוספים: לא היברידי בשום אופן ! לדעתי כל נושא ההיברידי והמנוע החשמלי אשר מבשל את הנוסעים מקדימה וצולה את אלה מאחור, יתגלה בבא הזמן כדיזלגייט הבא. לא מ…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי שפשפתי מישהי בחנייה לגמרי אשמתי ואני רוצה לשלם על הנזק היא רוצה לתקן את השפשוף (מבלי שנערב את הביטוח) השאלה שלי היא כמה אמור לעלות התיקון (היא בדקה ואמרה שזה 800 ש"ח לי זה היה טיפה מופרך ולכן רציתי לוודא) הרכב הנפגע הוא מיצובישי לנסר 2008 מחירון 10-12 אלף (וגם אם אתם מכירים מישהו באזור רמלה והסביבה שהוא זול אשמח לשמוע)
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום רב , אני מעוניין לבקש סיוע בלהבין את עקרי הליסינג מהעבודה , שווי שימוש ועלויות בתכלס מה זאת אומרת שווי שימוש ? האם העלות יורדת מהברוטו או מהנטו ? מה הסכום שאמור לרדת בסופו של יום ובכלל כל מידע שתוכלו לספק יהיה מעולה תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני שובר את הראש להבין שתי נקודות חשובות: 1. מבחני ריסוק שנערכים במקביל עבור רכבים מסגמנט שונה - האם ניתן להשוות בין התוצאות. כלומר, אם SUV מסיבי מקבל 5 כוכבים וציון ממוצע של 85%, וגם מכונית מיני קטנה מקבלת ציון דומה - האם שתיהן בטוחות באותה מידה? או שהן נמצאות בסולם שונה? 2. השוואה בין שנים: אני בהתלבטות בין רכישה של רכב חדש לבין רכישה של רכב בין 3-5 שנים. איך ניתן להשוות בין הציונים השונים אם המבחנים כל הזמן מתעדכנים? האם יש דירוג מסויים שמתעדכן גם עבור רכבי עבר (כך שרכב עם 5 כוכבים בעת יציאתו לפני 5 שנים כיום ימוצב מחדש כ-3 כוכבים)? אשמח אם מישהו יוכל להוסיף קישורים למאמרים בנושא.
הודעה אחרונה מאת senpani, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
להלן סיכום במספרים, הרכב משמש כרכב עיקרי. הרכב נקנה יד שניה, בסוף 2012 עם טסט לשנה, בעבור 30,000 ש"ח. שווי נוכחי מעורך 6000 ש"ח. נקנה עם 113,000 ק"מ. נוכחי 203,000 ק"מ. נסועה 90,000 ק"מ. דלק צריכה בין עירוני 12.75 , עירוני - חיפה משהו כמו 9.3 קילומטר לליטר. סה"כ עלות דלק משוערכת ל 90,000 קילומטר מחושב לפי 6.5 ש"ח לליטר, ו 10 קילומטר לליטר ממוצע 58,500 ש"ח. טיפולים ותקלות: למעשה הרכב היה ועודנו אמין לטעמי, בהתחשב בזה שקיבל טיפול נאות. אחרי שטיפלתי במוסכים בהתחלה,התודעתי לפורום ולכנופית טיפולים שוטפים ולאסף כמובן. נעזרתי בהם בביצוע מספר טיפולים כגון החלפת דיסקים, אטם מכסה שסתומים ושמן גיר וברקס. תודה אסף ! כמובן שגם למדתי ורכשתי כלי עבודה ובוקים, מה שמא…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
שלום. ברשותי אודי A1 ובה קיימת מערכת "Start - Stop" שמכבה את המנוע מתי שהרכב עומד ומדליקה אותו ברגע שעוזבים את הברקס. אמנם זה חוסך בדלק, אבל האם זה לא מגביר את הבלאי של המצבר (כי המזגן והאורות והכל עובד), או של הסטרטר? האם עצם ההדלקה לא אוכלת דלק גם כן? אשמח אם למישהו יש מידע נוסף בנוגע למערכת.
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפי דעתי כבר מזמן היה צריך להוסיף את האפשרות הזאות לוויז וגוגל מאפ. אם נדע בדיוק איזה רמזור ומתי מתחלף נוכל לנסוע לאט יותר ולהגיע ליעד מהר יותר. https://www.auto.co.il/article/131228-world-news?utm_source=101&utm_medium=post&utm_campaign=facebook_eyal&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=facebook_eyal#0_8___1736_196450209
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בהתחלה חשבתי שזה מקרה אבל לאט לאט אתה מבין שמדובר בפנס עצמו ובבעיה בכל רכבי הלנד קרוזר החדשים. הרכב שלי עם חלונות שחורים מאחור - קשה מאוד לסנוור אותי גם כשהאורות הגבוהים דולקים ועדיין תמיד שמופיע לנד קרוזר חדש מאחוריי הסניוור הוא פשוט הזוי. וזה כמובן הפנס עצמו ולא אור גבוה או משהו כזה. מדוע משרד התחבורה נותן לרכב הזה לעלות לכביש בצורה הזו. זה לא שהפנס מסנוור הוא ממש קופץ וזז כמו פנס ידני - זה יכול להוריד מהדעת. וכמובן שגם מסוכן מאוד מבחינה בטיחותית (יש עוד כמה כלי רכב שהפנס שלהם מוגזם, אבל משהו כמו הלנד קרוזר לא נתקלתי). אני מניח שיש תקן לפנסים בדיוק כמו לכל דבר - ואם פנסי הלנד קרוזר עומדים בתקן אז לטעמי צריך לשנות את התקן המדובר... כי עם עובדות קשה להתווכח. זה פנ…
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
-
מסיבות שונות, ובעיקר עקב שינוי תפקיד, הצמידו לי בעבודה אוקטביה מודל 2015, עליה לכביש בדצמבר, מנוע 1.2 ליטר TSI וגיר DSG. האוטו היה כאמור בן שנה וחודש, ועם 17,000 ק"מ. מזה חודש האוקטביה ואני קורעים יחד את כבישי ישראל, להלן התרשמותי הסובייקטיבית. עיצוב - כן. אני יודע שראיתם המון אוקטביות על הכביש, העיצוב שמרני, משדר כבדות ומכובדות. הבעיה מתעוררת כשנוסעת לידך אוקטביה אחרת. אתה לא מסתכל על הנהג עם קריצה של "אחי, סחטיין על הבחירה" אלא יותר במבט של 'איזה אוטו מכוער, מי בחר בו?' ואז נזכר שזה בדיוק מה שחושבים עליך. הרכב לכאורה מאובזר היטב, לא חסר בו כלום, באמת. דברים קטנים כמו קיילס והתנעה עם כפתור לא באמת משנים משהו וחסרונם עבורי אינו משמעותי. המנוע בסדר. חסר את המחץ שיש…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 תגובות
- 852 צפיות
היי ישנם לא מעט רכבים שלהם תאורה אחורית הבנויה ממספר נוריות לד עצמאיות. דוגמא פולקסווגן פאסאט וג׳טה. בלא מעט מהן יש מספר לא מבוטל של נוריות שלא עובדות יותר. מה התקן אומר לגבי תקינות הפנס כמכלול? מתי זה עילה לכשלון בטסט? החל מהנורית הראשונה שנשרפה? 50%? 75%? תודה רבה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 1 תגובות
- 669 צפיות
מחירון לוי יצחק דצמבר 17\ינואר 18-איפה אפשר למצוא? של קיה ספורטאז תודה
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
במספר צמתים באיזור המרכז ראיתי עמוד שעליו מורכבת תיבת מתכת לא גדולה ועליה שני אורות מהבהבים, אחד אדום שני כחול. מי יודע מהו המתקן הזה, למי שייך ולמה הוא משמש?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 14 אלף צפיות
שלום לכולם וקודם כל תודה על ההתיחסות,קרה לי מצב לא נעים היום במהלך ניסיון לחנות לא שמתי לב ושפשפתי טיפה את הרכב,שחזרתי לרכב חשבתי לשים פתק עם מספר על הרכב כדי לסגור את העניין אבל הוא כבר נסע כשחזרתי,מה שיש לי זה את המספר רכב שלו,אני יודע שזה קצת בעייתי להשיג אבל אם יש פה מישהו שיכול לעזור בעיניין אשמח...תודה!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קראתי הרבה מהשרשורים שרצו כאן על שקעי USB קבועים ברכב, אך יש משהו אחד שלא הבנתי - למה אך אחד לא מעלה את האופציה של התקנת ה- USB מגוף התאורה בתקרה? הרי הוא מאוד קרוב לשמשה הקידמית וחוסר הרבה כבלים. חשבתי על התקנה של משהו כזה אם אני אמדוד עם מולטימטר שהמתח הוא 12V: https://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Module-12V-To-5V-3A-15W-Duble-USB-Output-Power-Adapter-M2-/131344991232?oid=131330066905 או כזה: https://www.ebay.com/itm/Car-Power-Adapter-DC-12V-to-5V-3A-15W-Waterproof-DC-Converter-Mini-USB-/271284258951?oid=141051844959 יש משהו שאני מפספס?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, קיבלתי זימון שני לנהיגה מונעת, ונאמר לי שאם לא אבצע את ההשתלמות תוך 60 יום חידוש רישיוני יעוכב. אמנם את הרישיון חידשתי כבר לפני חודש והוא תקף עד 2028, אבל יש אפשרות לדחות את הקורס למועד מאוחר יותר? זו תקופה לחוצה (סטודנט) ואין לי זמן לדחוף את ההשתלמות. מה גם שאת הזימון הראשון בכלל לא קיבלתי. ובנינו, במצב תאורטי שלא אגיע לקורס, הרישיון שלי ישלל? תודה.
הודעה אחרונה מאת MrFinger, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כשבוע כוח מיוחד של צה"ל נכנס לרצועת עזה והתגלה. במקום התפתחו חילופי אש בינו לבין אנשי הזרוע הצבאית של חמאס. קצין צה"ל, סא"ל מ', נהרג, וקצין נוסף נפצע. שבעה פלסטינים, בהם מג"ד מזרח חאן יונס בזרוע הצבאית של הארגון ופעיל בזרוע הבאית של ועדות ההתנגדות העממית, נהרגו. שבעה פלסטינים נוספים נפצעו בתקרית. הכוח המיוחד, התנייד ברכב מסויים שלאחר ההתקלות הופצץ מן האוויר על ידי חיה"א למניעת תפיסת האמל"ח. ניתן לראות בצילומים של החמאס את שרידי הרכב. סתם מתוך עניין, מי מצליח לזהות באיזה רכב השתמשה יחידת העילית הצה"לית? לי נראה לפחות לפי החישוקים שמדובר בפולקסווגן טרנספורטר. מה דעת המומחים בפורום? [video=youtube_share;CVd0MdecKCU]
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לפני כמה שנים הייתה לי הונדה סיוויק 93' שהייתי אצלי מאז 2013 עד 2017, ובמהלך כל התקופה הזאת נאלצתי בכל חצי שנה לגשת למכון רישוי ולעבור מבחן. הבנתי שהרכב תחת הגדרת "רכב מיושן", לכן הוא צריך לעשות פעמיים טסט בשנה. אממה, מלבד הטסט צריך גם ללכת למכון אישור בלמים, שזה מייקר את התהליך בעוד 100-150 שקל, ומבקשים אותו בכל טסט, כל חצי שנה. בנוסף צריך לשלם את האגרה (שאותה אכן חילקו לשניים) ובנוסף גם לשלם עוד 100 שקל למכון רישוי. אז במקום לשלם 1200 שקל אגרה ועוד 100 שקל למכון, ו150 לבדיקת בלמים (1450 בשנה) יוצא לי לשלם 200 שקל למכון ו300 לבלמים, מה שהיה הופך את הטסט ה"שנתי" ל1700 שקל, כל זה מעבר לטרחה שהיו מנסים להכשיל אותי על דברים הזויים (למשל, לרכב יש הנמכה והעיניים בעיצוב של 'באד…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מאיזה שנתון ודגם נכנס הבלימה אוטונומית לספורטאז? תודה
הודעה אחרונה מאת royban, -
- 2 תגובות
- 916 צפיות
עברתי קצת על הרכבים החדשים שהולכים להציג בלוס אנג'לס בסוף החודש, ובנוסף למאזדה 3 שמסקרנת ראיתי שפולקסווגן הולכים להציג דור חדש של אחד הרבים שלהם. אני מניח שזה גולף דור 8, מה אתם חושבים? https://laautoshow.com/all-vehicles/?fwp_vehicle_type=debut&fwp_paged=2
הודעה אחרונה מאת robertf, -
מה אתם חושבים, עם מחיר שמתחיל ב-100 אלף שקלים, יש ל-ZS החדש של MG סיכוי להצליח?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע להגיד אם ניתן לקזז מע'"מ מרכב בליסינג תפעולי כעוסק מורשה שהרכב משמש אותו בין לקוחות (כמתקין) רכב פרטי
הודעה אחרונה מאת ST12345,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 629 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- eden8944
- yoni162
- Johnathan
- לירון .ה.
- במבליק
- The FixTrics
- פולו,גולף
- garay
- daniel.asu
- פינדר
- epiphone
- לב טוב