Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי דווקא התעוררות עיצבנה וניתקתי אותה,אני חושב שהיא די מורגשת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסעתי בגולף 2016 1.4 וגם ב GTI שלי DSG. ההילוכים של הגולף הרגילה מצויינים. החלפות מהירות שאין שום בעיה בנסיעה איטית, חנייה וכו'. כל התיבות היום מכוונות לחיסכון בדלק ומקפיצות את ההילוכים. אני לא חווה שום בעיה עם ה s&s, ברגע שמניחים את הרגל על הגז האוטו מניע בזריזות. צריך להתרגל לא לתת גז חזק כדי לא לפרפר, זה הכל.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
בלם יד ידני או חשמלי?

ידני, וזה משהו שלא הבנתי באוקטביה 16 שיש לי.

כאשר הרכב בd או r, והבלם יד מורם, שום דבר לא מונע מהרכב מלזנק (הרובוט משחרר קלאץ ומעלה סלד ורואה בהתנגדות האנדברקס כהתנגדות של עליה)

אני לא מבין את פשר הדבר.

רכב כל כך טכנולוגי ומהונדס ולא חשבו לשים טריגר שברגע שבלם יד מורם אז הגיר חודל מפעולה?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

תודה על הסקירה.

אני מצטרף לאלו שאוהבים את הגיר. נטו מבחינת התנהלות אני מאוד אוהב את הdsg. גיר נהדר בעיניי שעובד יפה מאוד עם ה1.2.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ידני, וזה משהו שלא הבנתי באוקטביה 16 שיש לי.

כאשר הרכב בd או r, והבלם יד מורם, שום דבר לא מונע מהרכב מלזנק (הרובוט משחרר קלאץ ומעלה סלד ורואה בהתנגדות האנדברקס כהתנגדות של עליה)

אני לא מבין את פשר הדבר.

רכב כל כך טכנולוגי ומהונדס ולא חשבו לשים טריגר שברגע שבלם יד מורם אז הגיר חודל מפעולה?

זה הגיוני. גם באטומט רגיל (אפילו אם הוא טכנולוגי וחכם) קורה אותו דבר (רק בלי לעלות סלד בדרך כלל).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באוטומט פלנטרי המומנט לא גובר על התנגדות הגלגלים שנעולים על ידי הבלם יד.

הטענה שלי היא שהרובוט מנסה לזנק גם עם בלם יד מורם, ולמרות שיש למחשב מידע על כך שהורם בלם יד, לא הועילו לתכנת כך שהרובוט יבין שזה אנדברקס ולא זינוק בעליה.

אולי יש סיבה מאחורי זה, אני לא מוצא אותה.

מעבר לכך, אני אכניס דיעה שלי על הרכב,

מצטרף לפותח השרשור בנוגע לצריכת דלק, אכן בבינעירוני בנהיגה רגועה יחסית השגתי איתה 1/16.

בשיוט הגיר מושלם לדעתי.

בירידות מצאתי את עצמי עובר למצב תפעול ידני, אך בקרת שיוט גם כן מורידה הילוכים בעצמה ושומרת על בלימת מנוע.

בעיר אני פחות אהבתי את התנהגות הגיר, אני כנראה רגיל מידי לאוטומט פלנטרי.

פורסם

שאלתי לגבי בלם היד, כי אצלי בגולף 2015 יש בלם יד חשמלי, ומאחוריו יש כפתור שמשפיע על אופן השימוש במערכת ה-S/S, וחשבתי שאולי פותח השרשור לא מודע להם, אבל הוא לא הגיב לשאלתי.

אם משתמשים באופן הרגיל, מנגנון ה-S/S מניע את הרכב בעזיבה של דוושת הבלם.

אם משתמשים בכפתור, ההתנעה מתבצעת רק בלחיצה על דוושת התאוצה.

לגבי זינוק עם בלם יד (חשמלי) מופעל, הוא מתבטל לבד בתחילת נסיעה.

פורסם

^^שניה אז אתה אומר שאין מצב לעשות זינוק בעליה איתו(בעליות חדות לפעמים זה חובה בין אם הרכב ידני או אוטומט ואני נעלץ הרבה פעמים להשתמש אצלי בעיר או מטיולי שבת כאלה ואחרים שאתה עובר דרך איזה כפר:?)

פורסם

ה-2 סנט שלי:

בדיוק ביום חמישי קיבלתי את האוקטביה 1.2 החדשה בליסינג, שהחליפה את אותו הדגם שסיים אצלי 3.3 שנים של שירות ועבר 95K (כן, לקחתי את אותו הרכב לעוד 3 שנים).

מערכת ה S&S כבויה אצלי קבוע תמיד (בכל התנעה מכבה).

הרכב לא אמין. ברכב שהיה ברשותי:

-יחידת בקרה של כל התאורה נשרפה והחלפה (הרכב היה בן פחות מ-6 חודשים).

-התרעות שווא על כריות אוויר תקולות באופן תדיר.

-מוח גיר הוחלף לאחר 3.1 שנים (תקלת גיר מלאה, הרכב נגרר)

-מילוי ליטר שמן כמעט כל 3 חודשים לערך.

-תקלה מוזרה שחזרה לעיתים על עצמה כאשר אחד הפנסים האחורים קיבל מתח ישיר ולא נכבה כמו כל השאר הפנסים.

ככל שעבר הזמן והרכב צבר ק"מ, כך גם הורגש הבלאי בגיר שהפך מחוספס והחל להחליק בגסות בהעברות הילוכים ובעיקר ביציאה מהמקום.

למרות האמור לעיל, האוקטביה מרגישה לטעמי מצויין על הכביש בכל הקשור ליציבות ודינמיות.

היא לא הכי נוחה אבל הרבה יותר נעימה ומזמינה מאשר היפניות/קוריאניות המתחרות בקבוצה שלה.

לדעתי, כחבילה, היא האופציה הטובה בליסינג על פני המתחרות.

כפרטית אני מודה שלא הייתי מעיז לרכוש את הגיר הרובוטי.

פורסם

בתור בעלים של לאון כמעט שנתיים הנה השנקל שלי בעניין.

מערכת S&S:

מעולם לא נתקלתי במערכת S&S שמכבה את הרכב בזמן נסיעה (גם אם במהירות זחילה של קמ"ש בודד).

כשהיא נכנסת לפעולה אין שום דיליי בהתנעה, פשוט משחרר את הרגל מהברקס והרכב כבר מונע - תענוג.

אני לא טורח לכבות אותה בכל פעם (רק בנהיגה אגרסיבית), קצת רגש ברגל והיא לא תיכנס לפעולה אם לא תרצו (היא נכנסת לפעולה לפי עוצמת הלחיצה על דוושת הבלמים או בשילוב ל-P).

טיפ: במצב אינדיבידואלי ניתן למנוע כיבוי של המזגן (המדחס מן הסתם יכבה) בעת פעולת המערכת.

DSG7:

החלפת ההילוכים לא מורגשת בכלל (אלא אם מורידים הילוכים באופן ידני ואז מן הסתם מרגישים את הקפיצה בסל"ד).

אחת המעלות בגיר הזה הוא מצב השיוט שלו - כשהוא פשוט עובר לסוג של ניוטרל כשמשחררים את הרגל מהגז ובכך שומר על מהירות שיוט קבועה יחסית - מעולה לפקקים ולמי שיודע לתכנן את הנסיעה שלו.

פורסם

באמת מוזר שהאוטו נכבה במהירות ממש נמוכה, אוטומטית עזבתי את הברקס בהתחלה. לוקח זמן להתרגל, וזה hit and miss הייתי אומר.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

• תוכן חדש...