Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שלא ניסיתי את המצב S, כי אני לא יודע מה הדפוס של הפעולה של הגיר במצב זה. בפקקים אני מעביר לידני ושומר על כך שלא יהיו קפיצות מהירות בין כמה הילוכים - ממש כמו ברכב ידני.

אשמח אם תסבירו לגבי המצב S ב-DSG7.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קצר,

האוקטביה ואני כבר עברנו את ה 25.0 א' ק"מ.

לזכות - הרכב נוח באמת. ניתן למצוא תנוחת נהיגה טובה, מושב הנהג מצויין, וק"מ ארוכים נבלעים בקלות. באמת רכב נוח.

צריכת הדלק הכי גרועה שהגעתי אליה היא 15.0 ק"מ לליטר, והטובה ביותר היא 16.9 ק"מ לליטר. מדוד במשאבה בתחנה. זו צריכת דלק מצויינת.

הגיר - נשאר אותו גיר מעאפן. לא מתרגלים אליו. חשוב לומר שכל הטענות שלי כלפי הגיר הן במהירויות נמוכות מאוד. בנסיעה רגילה הגיר מצויין.

המזגן - מתחילים ימים חמים והמזגן, איך לומר, פאטתי. אם אני משווה לקקטוס דיזל - אז לא ניתן להשוות. הם לא באותה הסקאלה. לוקח למזגן של הסקודה הרבה זמן להתחיל לקרר את חלל הרכב.

השהיית טורבו מוחשית ומעצבנת - לוקח זמן בין לחיצה על הדוושה עד שהטורבו נכנס לפעולה, ואז משדר לגיר 'יאללה, תתחיל להעמיס קג"מים, הבוס רוצה להתקדם'.

שורה תחתונה, אני קצת פחות ביקורתי כלפי הרכב. נסיעות ארוכות עוברות איתו בקלילות ובנוחות. עדיין אין מצב שהייתי מוציא עליו כסף פרטי שלי או ממליץ לחבר לקנות כזה. בליסינג - זו אופציה מעניינת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני גם הזדחלתי עם האיביזה ליסינג בקומבינציה דומה בפקקים(21 אלף קילומטר) - לא יכול להסכים יותר, הגיר נוראי בפקקים.

אני עוד מעט סוגר 400 קילומטר על הEDC של רנו וגיליתי שגם הוא מעצבן בפקקים, אם הDSG היה משגע אותי במהירויות ביינים(בין 20-40 קמ"ש הוא היה מתנהג נורא,זורק את ההילוכים למעלה ולמטה במיוחד אחרי שהוא היה מתחמם) הEDC מתגלה כמעצבן יותר במהירויות נמוכות יותר(בעיקר בין 0-25 קמ"ש) שמה הוא פשוט ננעל על הילוך ראשון ומקפץ את הרכב בכל לחיצה קטנה על הגז(כמו גיר ידני שנותנים לו לחיצות קטנות על הגז בזמן שהוא שוהה בניוטרל).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המזגן - מתחילים ימים חמים והמזגן, איך לומר, פאטתי. אם אני משווה לקקטוס דיזל - אז לא ניתן להשוות.

תשמע, מזגן לא טוב בארץ, זה ממש לא נעים. הייתי מכניס למוסך שייבדקו.

לגבי הגיר, בשילוב עם המנוע הקטן, הנטייה של הגיר לרוץ במעלה הטורים היא לא מתכון להתנהלות שוטפת. תלמד לתפעל אותו ידנית.

אותו כנ"ל לגבי השהיית טורבו. פעם חיינו עם השהיות טורבו ה-רבה יותר משמעותיות, במכוניות עם מוניטין מעולה. תלמד לעבוד נכון עם הטורים. זה לא טורבודיזל.

אבל הדבר הכי מעניין זה איך החיים עם מכונית זולה יותר, הקקטוס, יותר נעימים, וכמה היא כלי יותר מתאים להתנהלות מגוונת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או זהו, שאני לא צריך ללמוד לעבוד איתו. זה רכב אוטומטי מיינסטרים. אם אני צריך ללמוד איך לנהוג אותו - הוא נכשל כישלון מהדהד.

המזגן כנראה תקין. הבעיה בכל רכב שאתה נוהג בו זה הרפרנס שלך. הבסיס שלך להשוואה. אז בהשוואה לריו 1.2 הוא אותו הדבר, בהשוואה לקקטוס דיזל - הוא פחות מוצלח. בהשוואה ללנדקרוזר 2003 או 2007 - עדיף לא לענות.

בהשוואה לקקטוס - עבורי הקקטוס היה מושלם. אישתי היתה אדישה אליו, אבל את האוקטביה היא מאוד אוהבת. הכל בעיני המתבונן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
או זהו, שאני לא צריך ללמוד לעבוד איתו. זה רכב אוטומטי מיינסטרים. אם אני צריך ללמוד איך לנהוג אותו - הוא נכשל כישלון מהדהד.

מה זאת אומרת?!

הוא מצליח מאוד במה שרצו שישיג - חיסכון בדלק.

אתה לא חייב לשנות, אתה יכול להסתפק במה שהמתכננים שלו ניסו להשיג, וזה חיסכון מקסימלי בדלק (והוא אכן חסכוני). זה רק בא על סמך הזריזות. אם אתה רוצה שיתנהל זריז יותר, אז תצטרך לעקוף את ברירת המחדל.

זה מנוע טורבו קטן, אתה רוצה שיזוז, תוריד הילוך. או שניים.

זה לא מסובך.

אולי קצת יותר מסובך מלשבת ליד ההגה ולקטר שהאוטו לא זז, אבל עדיין לא מסובך.

גם בטורבודיזל אפשר לקטר, על זה שהרכב מתקדם מעצמו מהר מדי, בלי שלוחצים על הגז. גם את זה צריך ללמוד. גם זה "כישלון מהדהד".

אתה סתם מתבכיין, כי לקחו לך את הקקטוס האהובה שלך.

"כישלון מהדהד..."

נו, שויין.

נ.ב. אולי תבדוק שאת המזגן לא השארת על ברירת המחדל, ובגלל זה הוא לא מקרר מספיק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ככה זה המזגן. חלש. מניסיון של 2 אוקטביות שהיו צמודות אלי. בימים חמים מאוד בהחלט לוקח כמה דקות טובות עד שהמצב מתחיל לרדת מבלתי נסבל לנסבל.

פחות טוב מאשר פוקוס שהיתה לי לפני האוקטביות והרבה פחות טוב מהקורולה שהיתה לבת זוגי.

נקודה מעניינת - בפאביה הנוכחית של בת זוגי המזגן טוב. התחושה שלי היא שדחפו את אותו מזגן בפאביה ובאוקטביה ושם הוא צריך לקרר נפח הרבה יותר קטן.

סתם השערה שלי, אבל ללא ספק הוא הרבה יותר טוב בפאביה.

פורסם

אתה סתם מתבכיין, כי לקחו לך את הקקטוס האהובה שלך.

:roflmao:

לשעבר:

פורסם

דווקא אני לא מרגיש בעיה בזריזות(לא בDSG ולא בEDC) אלא פשוט התנהגות נורא מחוספסת בפקקים.

Sent from my D6603 using Tapatalk

פורסם

לפחות אצלי החספוס לא הגיע עד אשר הרכב עבר כמה אלפי קילומטרים טובים. היום עם 45 אלף הרכב נותן איזו זפטה פה ושם ומתבלבל, לא קרה כאשר הרכב היה חדש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הרכב עבר את ה 27,000 ק"מ, כלומר 10.0 אלף ק"מ יחד.

לכבוד המאורע המרגש נדלקה היום נורת מחסור בשמן. אחרי שלפני שלושה חודשים נדלקה נורת מחסור במים.

זה עצוב הדבר הזה.

לשעבר:

פורסם

אתה נסעת מעט מאוד לרכב ליסינג, 10 אלף קילומטר ב5 חודשים.

זה תלוי בהרבה בנהג וכנראה לפניך היה בחור שקרע את הרכב,

אצלנו בחברה איביזה 1.0 סבלה גם מאיבוד שמן ב30 אלף קילומטר.

הקליאו שלי ב4600 קילומטר הגיעה עם מים מתחת למינימום במיכל עיבוי.

פורסם

הייטי שלי עם 46K ק״מ שנצברו בקצת יותר משלוש שנים - מעולם לא נדרשתי להוסיף שמן.

הרומסטר הקודמת שלי עברה כ-60K ק״מ בכ-4.5 שנים וגם בה מעולם לא נדרשתי להוסיף שמן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

דיסקו- כשהאוטו לא בא לך טוב, הוא פשוט לא בא לך טוב ולא יעזור כלום. אני הייתי מאוהב באוקטביה 1.2 TSI DSG וכשהחלפתי לאאוטלאנדר פשוט שנאתי אותו. יש סיכוי טוב גם שנפלת על גיר קצת יותר דפוק מהרגיל. פרט לכך אתה מציג נתוני צריכת דלק לא פחות ממדהימים לרכב משפחתי. נקרא בהמשך הדרך מה יעלה בגורל האוקטביה הנ"ל.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...