Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסיבות שונות, ובעיקר עקב שינוי תפקיד, הצמידו לי בעבודה אוקטביה מודל 2015, עליה לכביש בדצמבר, מנוע 1.2 ליטר TSI וגיר DSG. האוטו היה כאמור בן שנה וחודש, ועם 17,000 ק"מ.

מזה חודש האוקטביה ואני קורעים יחד את כבישי ישראל, להלן התרשמותי הסובייקטיבית.

עיצוב - כן. אני יודע שראיתם המון אוקטביות על הכביש, העיצוב שמרני, משדר כבדות ומכובדות. הבעיה מתעוררת כשנוסעת לידך אוקטביה אחרת. אתה לא מסתכל על הנהג עם קריצה של "אחי, סחטיין על הבחירה" אלא יותר במבט של 'איזה אוטו מכוער, מי בחר בו?' ואז נזכר שזה בדיוק מה שחושבים עליך.

הרכב לכאורה מאובזר היטב, לא חסר בו כלום, באמת. דברים קטנים כמו קיילס והתנעה עם כפתור לא באמת משנים משהו וחסרונם עבורי אינו משמעותי. המנוע בסדר. חסר את המחץ שיש למנוע ה 1.2 טורבו של PSA ב 308 וב C4, אבל הוא בסדר. אין בעיה לשייט במהירויות גבוהות מאוד, בלי שום מאמץ.

צריכת הדלק מצויינת לא פחות. שלוש מדידות בתחנה נתנו 16.2 / 16.5 / 15.8 ק"מ לליטר, וזה בלי הרבה רחמים או נסיון לחסוך בדלק.

אם אתם קוראים בין השורות חוסר התלהבות למרות הכל, אתם צודקים. הגיר. אוי הגיר. הדבר הזה הוא פשוט גרוע. לא איום ונורא. לא זוועתי. סתם 'לא טוב'. אני מאוד לא אוהב את התגובות שלו, והנטיה שלו לרוץ במעלה ההילוכים איפה שרק אפשר. הוא לא ממש מתאים למי שנוהג רגוע, ואני רואה שבמקום שהוא ילמד אותי אני לומד אותו ומסגל סגנון נהיגה פחות רגוע.

סטופ אנד סטארט - מעצבן עם דיליי עוד יותר מעצבן. הכי גרוע שנתקלתי בו עד היום. יש ממש השהייה ארוכה בין הרגע שאתה מוריד את הרגל מהברקס כדי להתקדם מעמידה ועד שהאוטו מתניע ומשלב להילוך. בהשוואה ל S& S שהיה לי בקקטוס זה הבדל של שמיים וארץ.

תקלות - לא ממש חוויתי תקלות, חוץ מהתראה על מפלס נוזל קירור, שבאמת היה חסר. רגע, לא היו לי חוסרים בנוזל קירור לא בלנדקרוזר 2000, לנדקרוזר 2003, ספורטאז' 2009, ספורטאז' 2015, ריו 2013, סיד 2011, ווולקן 94', פיג'ו 306 מודל 94', פיג'ו 309 מודל 87', כשאני חושב על זה מעולם לא היה חסר לי באיזשהו רכב נוזל קירור, בוודאי לא ברכב שלפני חודש וטיפה היה בטיפול שנתי במוסך.

שורה תחתונה, לא 'עף לי הסכך' מהרכב הזה, ואני מתקשה לחשוב על מצב בו אני אמליץ למישהו ממקורבי לקנות משהו שיש בו DSG, לא בגלל התקלות, בגלל אופי פעולת הגיר.

עוד שנה ו 11 חודשים...

הייתי הולך לצלם אותו אבל בחייאת. תזמינו גט טקסי ותסתכלו. זה אותו הדבר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Start\stop אפשר לבטל על ידי כפתור. לא התיחסת לשיכוך ברכב הזה.

ניסית מצב ספורט בגיר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נורת המפלס, נדלקת הרבה מתחת לסימן ה-MIN, וכנראה שבטיפול האחרון פספסו השלמת הנוזל הזה.

יש הבדל בין חוסר רציני, כמו במקרה הזה, לבין ירידה איטית מאוד עם הזמן ועם הק"ם, שבקושי שמים לב אליה.

אם ירידת המפלס היא בין MAX ל-MIN, ואף למטה מזה, תוך זמן יחסית קצר,[שבועיים], או עד-2000 ק"ם למשל, יש לקחת בחשבון את המשאבה.

פורסם

מזדהה ומשתתף בצערך,

הS&S של VAG פשוט נורא(זה של PSA רחוק משלמות גם..) אבל יצא לי לנהוג על VAG DSGית עם S&S - פשוט אתה מגיע למצבים שאתה רוצה לשחרר את הרכב קדימה ו..כלום לא קורה הוא כבוי...קורה גם שבזחילה סופר איטית הרכב פתאום נכבה למרות שפיזית עדיין בתזוזה..או שבזמן תמרון בתוך צומת שצריך לחצות 2 נתיבים שנעמדים לרגע באמצע הצומת הרכב פשוט נכבה וההגה נהיה קשה.

האיביזה שהייתה לי בליסינג עם אותו גיר-מנוע סבלה מאותה הבעיה עם ההילוכים..המלצה? תצא מהמקום במצב S...דווקא ההעלאת הילוכים במצב D לרוב לא הפריעה לי כלל בנהיגה שגרתית.

אני החזקתי פחות משנה עם רכב ליסינג - לא הסתדרתי עם הגיר האוטומטי ועם הטיפול הנפשע(אולי לא הרכב שלי אבל מי שסובל מצמיגים גמורים שהפאנצ'רמאכר של החברת ליסינג אומר שהם "במצב מעולה" והקצין של חברת הליסינג מודיע שלמרות שהם בני שנתיים ויבשים לגמרי לא מחליפים צמיגים לפני 90 אלף קילומטר) והכנסתי את הכסף של הליסינג לכיס(למרות שאני בתפקיד שבו אני נדרש לנסיעות ללקוחות - לא רואה הרבה משרד) וקניתי רכב שאני רוצה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מערכת קירור היא סגורה, לא אמור לרדת אפילו בקצת. אם יורד, יש תקלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מערכת קירור היא סגורה, לא אמור לרדת אפילו בקצת. אם יורד, יש תקלה.

אם זה ככה, אז במשך השנים, הייתה לי תקלה בכל 6 הרכבים החדשים {מיצרנים שונים},שהוצאתי מהחברות.

פורסם (נערך)

יוסי, לא יודע איזה רכבים היו לך, אבל אם זה מערכת סגורה, לאן המים יכולים להעלם?

עוד לא נתקלתי באיבוד מים ברכבים חדשים. לא באוקטביה שהייתה לי במשך מעל שנתיים ולא ברכבים אחרים. אולי מלאת או מילאו לך מעל המקסימום?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
גם הפיג'ו שלי לא הגיעה עם מים מלאים עד הMAX אלא בין הMAX לMIN..ומאז זה לא ירד.

בפג׳ו סיטוראן זה מבלבל, הקו של המקסימום הוא בדיוק בחצי המיכל איפה שיש פס עבה יותר , כך שקו המים כאילו נסתר אבל הוא בדיוק בקו המקסימום.

יכול להיות איבוד נוזל קירור ברכבים חדשים לרוב זה תלוי בסוג האטימה של המשאבה.

פורסם
יוסי, לא יודע איזה רכבים היו לך, אבל אם זה מערכת סגורה, לאן המים יכולים להעלם?

בתיאוריה זה אמור להיות מע" סגורה. אך בפועל יש ירידה איטית מאוד מאוד, שבקושי שמים לב אליה.

הגעתי עם 8000 ק"ם לטיפול הראשון, והסימן היה באמצע. באיביזה.

בפיגיו זה היה סביב ה-15000 ליד הסימן התחתון.

בפיאסטה המפלס ירד לסימן התחתון, בסמוך לטיפול הראשון גם.

בסיאט מיי של אשתי אותו סיפור. לאחר הריקול של החלפת המשאבה, בעקבות רעש שריקה, בטיפול הושלם נוזל קרור,

הספארק נמכרה עם כ-7500 ק"ם, וגם שם הייתה ירידה במפלס.

מע" הקרור אומנם סגורה, אך היא לא אטומה הרמטית או עם פקק מודבק בדבק.

אני מאמין שיש כניסה ויציאה של אוויר[בכמות מאוד מזערית],דרך הפקק, בכל פעם שהמנוע מתחמם/מתקרר. אבל יש מצב שאני טועה, ויש סיבה אחרת.

אני תמיד עוקב אחרי המפלס, פעם בכמה ימים, וזה היה המצב בכל הרכבים הללו. גם באלה שהיו לפניהם.

פורסם

באוקטביה שהייתה לי המפלס לא היה משתנה בין הטיפולים. הפקק מיועד לשחרר לחץ (קורה בגלל התחממות או עודף נוזל קירור). כך גם באוקטביה שהייתה לאבא שלי במשך כ16 שנה.

פורסם

מצער שקיבלת רכב שאתה לא נהנה ממנו. ה start&stop באמת קצת מציק, אבל את הגיר אני דווקא אוהב. יש לו מספיק כח לטעמי בסלד נמוך גם כשהוא מריץ את ההילוכים למעלה.

פורסם

הייתי בעלים של כמה וכמה רכבים עם dsg7, נכון שהגיר ממהר לעלות הילוכים על מנת לחסוך בדלק אבל הוא מספיק מהיר וחלק כדי לעשות זאת בצורה בלתי מורגשת כמעט.

לגבי הs&s, אכן רחוק ממושלם אבל לגמרי יותר נעים מBmw116.

• תוכן חדש...