רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הי, חשקה נפשי ברישיון C1. ראיתי מלא אפליקציות ואתרים אבל אני מהאסכולה הישנה. מעדיף ספר לימוד. כמו של פעם. מישהו יכול להמליץ על ספר טוב שידע להכין אותי למבחני תאוריה של רישיון C1? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם המצלמות החדשות שהותקנות ב 2018 הם דו כיווניות?
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
גם אתם שמתם לב שאין הרבה מודעות ביד 2 של רכבים ... ? למה זה ככה ? אני מחפש מאזדה 2 2014 ואין כמעט.. פעם הייתי מחפש שם רכב היה מלא מודעות ..
הודעה אחרונה מאת opher50, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי יונדאי i20 שנת 2009. עוד חודש אני צריך לחדש את הביטוח ואני מתלבט האם לעשות ביטוח מקיף או בגלל שהרכב יהיה כבר בן 10 שנים עדיף שאני אעשה רק חובה+צד ג' (צד ג' מבחינתי זה חובה ואני אעשה אותו בכל מקרה). מה אתם אומרים? תודה.
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
יש לי חבר, שמו איתמר. איתמר לא מבין הרבה במכוניות, הוא רצה רכב חסכוני, שומר ערך ואמין - מה יותר טוב מאשר טויוטה היברידית צעירה ? הלך איתמר להרץ, וקנה בנובמבר 2015 אוריס היברידית יוצאת ליסינג מ.ר. 80XXX79, נהג יחיד, שטופלה לרוב במוסכי רשת היבואן. הרכב הזה עלה לכביש ב 31 לאוגוסט 2012. לאוריס הזו היו אז 104,000 ק"מ, שזה אומר שהסוללה שלה לא באחריות. האחריות ניתנת בישראל ל 3 שנים או 100K ק"מ, המוקדם מביניהם (בחו"ל זה 100K גם, אבל במיילים...). הרץ נתנו הצעה טובה כולל טרייד אין וזה נלקח בחשבון. הרכב נלקח לבדיקה במוסך היבואן וסוכנות משנה יחזקאל ובניו בירושלים. עלה בבדיקה קוד תקלה P3000 במע' ההיברידית. מוסך היבואן אמר שזה בגלל שהרכב עמד הרבה זמן והסוללה לא …
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי חברים, אני לקראת חידוש ביטוח הרכב. פולו 2012 3 דל'. כרגע מתלבט בין ביטוח אינטרנטי דוגמאת: WOBI (ראוי לשמצה?) או שירות חדש שנקרא: "הכשרה גו" לבין סוכן אמיתי. ברורה לי ההשלכה של סוכן אמיתי שבמקרה של בעיה מסויימת אתה די אבוד ככל הנראה. ההבדל הוא כ-300 לערך בין האינטרנטי הזול יותר לבין סוכן האם יש עוד הבדלים נסתרים שאני לא יכול לדעת עליהם ?
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי אני יודע שהשאלה נשמעת קצת חשודה אבל הרכב שלי אז לא לדאוג [emoji23] הקודן אצלי בפיזו פרטנר התחרפן, הקודן של חברת פוינטר לא ידוע לי דגם,הקודן בהתחלה לא אפשר ללחוץ על 5 ועכשיו ה5 הסתדר ו ולחצנים 1 ו2 לא נלחצים איך אפשר לשנות את הקוד או לחילופין לבטל את הקודן? Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
ניסאן ואיטלדיזיין מודיעות שהקונספט GT-R50 ייוצר במהדורה של 50 מכוניות במחיר של קצת פחות ממיליון אירו לפני מיסים. מה שמעלה את השאלה הגורלית - איזה קרוב/ת משפחה הייתם מוכרים לעבדות עבור הסכום הזה, ולמה בכלל שמישהו ישלם עליו/ה כל כך הרבה כסף?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
ניסיתי לחפש, ולא מצאתי על כך תשובות. 1. מהו הכביש עם השיפוע הכי גדול? 2. הכביש עם הטיפוס הכי ארוך.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מישהו יודע למה הם משמשים?https://www.dropbox.com/s/qby5ekxgyj55wzt/20181213_114720.jpg?dl=0
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 754 צפיות
בדיקה מעניינת של EURO NCAP לקחה 10 כלי רכב עם מערכות נהיגה אוטונומיות בדרגות שונות (3 עד 4). אף אחד מכלי הרכב לא עמד במבחנים, גם לא הרכב של טסלה (מודל S). סרטון המבחן של טסלה לדוגמה (יש להם סרטון לכל רכב שנבדק) מקור: https://www.movon.co.il/autonomous-driving/
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
יוניון מוטורס יבואנית טויוטה, חושפת מבעוד מועד את מחירי הפתיחה והמפרטים לשלל הגרסאות של הדגמים החדשים שיגיעו בחודשים הקרובים. מחיר הקורולה ההיברידית החדשה (1.8 122 כ״ס) שתגיע לישראל בעוד כ3-4 חודשים נקבע על 131,900 שקלים לגרסה הבסיסי SUN (זול בכמה אלפי שקלים מהאיוניק המתחרה). גרסה זו כוללת בין היתר מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית עם מסך “9, מערכת Waze, הנעה בכפתור, בקרת אקלים מפוצלת עם פתחים מאחור, בלם יד חשמלי, ומצלמת רוורס. גרסת Sense האמצעית תכלול בנוסף גם פנסי ערפל עם תאורת לד, מסך בגודל "7 בלוח השעונים וKeyless מלא. הגרסה היקרה ביותר Special Edition כוללת בנוסף גם חישוקי "18 (ללא גלגל רזרבי), סאנרוף חשמלי, חיישני גשם, ומערכת מולטימדיה מקורית עם מסך "8 ותמיכה…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 19 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום חברים מתעתד לטוס לדר' איטליה באפריל הקרוב. בגדול איסוף הרכב בנאפולי והחזרתו ברומא הרכב ידרש ל- 5 מבוגרים על מזוודותיהם. חשבתי להזמין רכב מקטגוריית הסטיישן כי זו הקטגוריה היחידה שיש סיכוי שיכנסו מדווזות של 5 מבוגרים, למעט מיני-וואן דוגמת Ford Galaxy 7 pax, שלהערכתי יהיה קשה יותר להתנייד איתו בכבישים הצרים בדר' איטליה (רוב הנסיעה תהיה בין העיירות של Amalfi Coast) האופציה הראשונה והזולה שקופצת באתר autoeurope.com היא פוקוס סטיישן. משום מה באתר מצויין מקום ל- 4 בלבד. האם שווה לשלם יותר על פיאט טיפו סטיישן שמעט יותר יקרה, בכדי להבטיח שאקבל רכב יותר גדול? האם בכלל סטיישן תתאים ל ניוד 5 מבוגרים + ציודים בנוחות יחסית או שבכל זאת לשקול את המיני-ואן? …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
יש לי מצלמת דרך שהתקנתי אותה בשמשה הקדמית עכשיו אני רוצה לקנות עוד מצלמה ולשים אותה בשמשה האחורית בחלקה העליונה שתצלם את אלה שנוסעים אחריי, זה חוקי לשים שם מצלמה ? זה בסדר ?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טויוטה החליטה להרגיע את העיצוב של הפריוס ולתת לה גם (סוג של) הנעה כפולה.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי 208 2016 שיש לה עוד מספר חודשי אחריות (אני יד 2). אני מעוניין להתקין וו גרירה לטובת מנשא אופניים. שאלתי בשירות לקוחות של לובינסקי לגבי פגיעה באחריות ואמרו שאין שום בעיה, רק אם יש משהו באוטו ומוסך מאבחן שזה בגלל הוו. קיבלתי הצעות מחיר מכמה מקומות על סמך דגם ושנת הרכב. כשביקשתי פרטים נוספים מאחד המתקינים (מקום עם הרבה המלצות) נאמר לי שהם החליטו לא להתקין ווים על רכבי פג'ו שבאחריות מכיוון שהיבואן עושה בעיות קשות בנושאי אחריות וכל דבר מאשימים את התקנת הוו והיו מקרים שהמתקין היה צריך להביא שמאי ולהוכיח דברים. יש למישהו ניסיון עם זה או מידע רלוונטי? הייתם מתקינים וו ומסתכנים במריבות עם לובינסקי במקרה שתיהיה בעיה שלא ירצו לכבד אחריות?
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
Once and for all - חוות דעת הפורום לגבי הבטיחות של הלודג'י. ראיתי שבכל מיני שרשורים זורקים משהו, אבל אני מקווה שנוכל לדון פה במרוכז על הנקודה הזו, שמבלעדיה לצרכים שלי הרכב הזה פשוט מושלם(ידני... ) אז זו הכלה https://www.euroncap.com/en/results/dacia/lodgy/10918 ואכתוב כאן כמובן מה דעתי הלא מקצועית: להבנתי הדאצ'יה נענשת משמעותית בציון(בעיקר תחת safety Assist) כתוצאה מחוסר במגביל מהירות(שלא מעניין אותי, לא נוסע מהר), תזכורת לחגורות מאחור(שגם לא מפריע לי, הילדים חוגרים), וחוסר ב ESC שמאוד חשוב, אך כן קיים בדגם המיובא בארץ אך לא בדגם שנבחן. סך הכל ההגנה הפאסיבית נראית בסדר(יש יותר טובים). אנחנו מתכוונים לחזק אותה בכסאות בטיחות עם ציונים גבוהים מאוד וגם לה…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כ12 יום לפני החשיפה הרשמית בפריז (וכנראה אפילו פחות עד שניחשף לתמונות רשמיות) הבווארים משחררים וידיאו, שעל פניו חושף הכי הרבה שהם היו מוכנים לחשוף עד כה מה3 החדשה (G20). הכי מעניין זה שהספיקו לי 2-3 הצצות בוידיאו כדי להבין (למרות הטשטוש) שכנראה חלק מתמונות הrendering שצצו בשנה האחרונה קלעו בול. זה לא מאוד מפתיע, כי בסופו של דבר אני מניח שלא חסרות תוכנות שיכולות על ההסוואות האלא שהיצרנים משתמשים בהן. מה שדי ברור זה שהפרונט יהיה סדרה 5 בקטנה, ולגבי הטוסיק, לא אתפלא לרגע אם התמונה הזו קלעה בול או קרובה מאוד למה שנראה מתישהו בשבוע-שבועיים הקרובים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כביש 60 מתחיל בנצרת ונגמר בבאר שבע (או הפוך). בדרך הוא עובר בהמון כפרים ערבים וגם ערים גדולות יותר כדוגמת ג'נין. האם הוא מותר בנסיעה לכל אורכו? כלומר זה כביש ציבורי רגיל? לא צריך נשק, רכב ממוגן או ליווי כדי לעשות את הכביש לכל אורכו? אני מודע לזה שיש סכנה בכל מקום, גם בשרונה בתל אביב. גם בלילה הוא פתוח ומותר לנסיעה לכולם לכל האורך? תודה
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוהבים להתווכח עם אנשים על כמה רחוקה מהפכת הרכב האוטונומי? מדברים לידכם על "רמה 2 ורמה 3" ואתם לא מבינים איך ממכוניות הגענו לאופניים? ארגון ה-SAE פרסם טבלה שמפשטת את כל המושגים והמונחים ומסדרת אותם ב...ובכן, טבלה, פשוטה וקלה להבנה. אז החלטנו לתרגם ולעברת אותה במיוחד עבורכם.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 2 תגובות
- 898 צפיות
היי לכולם, מכרתי רכב לפירוק והלוחות של המספרי שלדה נמצאים אצלי. הבנתי שצריך להשמיד אותם, השאלה היא איך? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת save, -
נראה שהמעבר לרכבים חשמליים יהיה מהיר יותר מהצפוי. https://m.auto.co.il/article/131329-world-news
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ראיתי לוחית רישוי צהובה עם הכיתוב SP נראה לי על M5 חדשה קדימה ואחורה הלוחית נראית מפלסטיק ללא סמל המדינה רק מספרים ובהתחלה SP מה זה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת vic1234, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם, הוצאתי סקודה סופרב חדשה מהחברה לפני 3 שבועות ואחרי כמה ימים שהאוטו היה רק בחניון התת קרקעי שמתי לב שיש 2 קילופים ממש קטנים בפס קישוט התחתון מהצד של הנהג ובגלל שזה אוטו חדש ואני פדנט (לטוב ולרע) אז זה ממש הפריע לי. פניתי לחברה,אמרתי על הבעיה וגם שהאוטו היה בחניון רק בימים האלו לכן סביר להניח שפספסתי את זה במסירה של האוטו. ביקשו תמונה, שלחתי להם ואז חזרו אליי ואמרו לי שיזמינו לי את החלק וישימו לי אחד חדש. הייתי אתמול במוסך המרכזי שלהם בראשון, היועץ שירות שראה במה מדובר אמר שאם היה רואה בדיוק במה מדובר היה רק מתקן את זה ולא מזמין חדש אבל אמר שבכל זאת יחליף לחדש אחרי שאמרתי שהבטיחו לי אחד חדש. אח"כ הוא לקח את האוטו ונעלם לחצי שעה בדיוק ואז חזר ואמר ששמו…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, עשיתי הרבה חיפושים בגוגל ולא הצלחתי למצוא תשובה לנושא. יש לי רכב מסוג מאזדה 3 האצ'בק 2008 בצבע שחור ראיתי מישהו שמוכר גריל ספורט קדמי עשוי ניקל וממש אהבתי ואני רוצה לשים אצלי באוטו (זה מאוד דומה לגריל שיש לי עכשי רק שהוא עשוי ניקל) השאלה האם מותר ע"פ חוק לעשות שינוי כזה ברכב בנוסף אשמח לדעת אם מישהו יודע גם מה החוק לגבי ניקלים לידיות בדלתות וכן גם ניקלים לחלונות. האם מותר? אסור? (לא רוצה להסתבך עם החוק בכל מה שקשור לרכב שלי לכן אודה לעזרתכם) תודה מראש, רפאל
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
חג סופגניות שמח וטעים Cars-Nov-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת BeBen, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מתלבט ולא יודע אם זה שייך לפה או שייך לתחום הטכני, לא יודע להחליט ולכן אשאיר לאדמינים להחליט. באמתחתי C3 איירקרוס חדשה, 1.2 טורבו בנזין, 3 צילינדרים. לרוב נסיעה יומית מאיזור יהוד לדרום תל אביב וכל מיני סידורים. לפי נתוני יצרן, הרכב עושה 1:17, לצערי אנחנו לא במעבדה. לפי בדיקה של "אוטו" הוא עשה להם 1:14 אצלי, נסיעה רגועה, הוא עושה 1:10 האם מערכת Stop&Start, חרף שמה וחרף ניסיוני איתה, יכולה לגרום לצריכת דלק מוגברת?. אני סקרן לדעת מה יכול לגרום לצריכה גבוהה.
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
מצויידת בגיר 8 הילוכים החדש של AISIN ו130 כ״ס, הגרסה החדשה תהיה הזולה בהיצע (עד כה התואר היה שמור לגרסת הדיזל שכאמור התייקרה לאחרונה). היא תשווק בשתי רמות האיבזור המוכרות, כאשר האקטיב תעלה 149,900 ש״ח (אל תגידו 150...) ועבור הפרמיום תתבקשו להיפרד מ164,900 ש״ח. בתחום הביצועים היא איטית (כצפוי) מגרסת הבנזין החזקה יותר עם תאוצה ל100 ב9.7 שניות, וב188 קמ״ש היא תצרח די, עד כאן... צריכת הדלק הרשמית והמשולבת עומדת על 19.2 ק״מ לליטר, וקבוצת הזיהום נקבעה על 5. בחדשות 3008 אחרות, גרסת הGT התייקרה עתה ב3000 ש״ח והמחיר החדש עומד על 227,900 ש״ח לא זולים בכלל... Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
הי מידי פעם צצים מבצעים של אחד מהמועדונים השונים. ההנחות נראות די יפות, אבל השאלה היא האם בדרך כלל, כשיוצאים במבצעים כאלה, מדובר ב״הנחות״ על רכבים מדגמים רצים/אחרי מתיחות פנים, או שבדרך כלל מדובר על ״מבצעי חיסול מלאי״ שהם בעצם חיסול עודפים של דגמים ישנים שעומדים להתחלף במתיחות פנים?
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חבר'ה, שואל בשביל קרוב שאינו נמצא בפורום: אתמול בלילה, בכבישי השומרון, רכב בעל לוחית רישוי פלסטינית התנגש בו. לאחר החלפת פרטים וכו', הוזמן גרר, הרכב הושאר בשוליים והבעלים נסע לביתו (בכל זאת אמצע הלילה, קור מקפיא וכו'). הגרר הגיע לפנות בוקר והתקשר מיד לבעל הרכב לומר שהרכב לא נמצא. מפה לשם מסתבר שבעת ההמתנה הרכב כנראה נגנב הרכב המדובר הוא טיוטה היילקס מודל 98, (רכב שהושקע בו לא מעט), קיים רק ביטוח חובה וצד ג'. מעבר לתלונה במשטרה, האם יש משהו שניתן לעשות? למשל, האם אפשר להוציא פיצוי כלשהו מחברת הביטוח של הרכב הפוגע? תודה, דור.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 4,338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- Derish
- malcishua
- גולדן191
- sperial
- danbr
- BassDriver
- mitsugli
- flytomars
- Night Driver
- motior
- yoav911gt2