רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, האם מומלץ להתקין את המערכת? בתור נהג חדש נראה לי שזה יעזור. מה העלות שלה?, הבנתי שיש החזר מסוים אבל לא ברור לי אם זה תופס גם לגבי רכב ישן. מה העלות הטוטאלית לאחר ההחזר( אם קיים)? תודה!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
היום נתקלתי בכמה רכבים עם המדבקה הזו, וכמובן שחלקם גם נהגו בצורה מזעזעת וסיכנו משתמשים אחרים בכביש. תהיתי לעצמי אם מישהו באמת התקשר מתישהו ל"קו החם" של צי רכב כלשהו כדי לדווח על נהג סורר. והאם שם עושים בכלל משהו עם המידע הזה? אולי מקסיזם יוכל לשפוך אור..
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, היום נהג משאית רשלן פגע ברכב של אחותי שחנה בצפת, ליד הפקולטה לרפואה. מצלמת אבטחה סמוכה קלטה את הפגיעה, אך איכות התמונה לא מאפשרת לראות את מספר הרישוי או לוגו חברה. אם למישהו יש עיניים חדות במיוחד או דרך יצירתית לחלץ כל פרט שיעזור - אודה לכם מאוד![video=youtube_share;S_vsDWnUTFI]
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
לקסוס מתחילה לשווק בישראל את ה-ES, שמגיעה אלינו (ולאירופה) כמחליפת הGS שייצורה הופסק. תג המחיר מתחיל ב-289 אלף שקל די שוברים שוק בהתחשב בזה שהיא מתחרה בקטגוריה של סדרה 5 ומרצדס E. היא ארוכה ב9.5 ס״מ (497.5), רחבה ב2.5 ס״מ (186.5) ונמוכה בסנטימטר מהGS המוחלפת, אבל עדיין קלה בכ55 ק״ג. ההנעה אמנם קדמית לעומת אחורית בדגם הקודם אך זה לא באמת משנה כהוא זה בספינה כזו. היא תשווק פה רק בגרסת ES300h ההיברידית המשלבת מנוע בנזין 2.5 ליטר ומנוע חשמלי עם תפוקה משולבת של 218 כ"ס ותיבת הילוכים רציפה. למאה היא תגיע ב8.9 שניות ותגיע ל180 קמ"ש מרביים. צריכת הדלק המשולבת המוצהרת היא 22.7 ק"מ לליטר. האיבזור מרשים כבר בגרסת הפתיחה (Premium) וכולל כסטנדרט תאורת LED מלאה, מושהי עור מ…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 1 תגובות
- 631 צפיות
ביום חמישי אני נוסע לישוב מגדל שלרגלי הכנרת מאיזור המרכז ואשמח אם מישהו מהאזור ומכיר דרך בה אוכל "לאמץ" קצת את הרכב. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
הדור הרביעי של היוקרומפקטית של מרצדס מגיע לישראל עם מערכת הפעלה שתדבר איתכם, ניווט שיראה לכם לאן לפנות, ומחירים שצמחו בהרבה עשרות אלפי שקלים.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
מחפש פתרון של ליסינג תפעולי לנסועה של כ-50K שנתי. יש דבר כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
לפני שנתיים חיפשתי רכב קטן וחסכוני שיהיה כמה שיותר חדש ובמינימום עלות רכישה. אני בד"כ קונה בלי סטיגמות ולא הייתי מקובע על מותג או דגם. במקרה נתקלתי כאן בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" שמישהו שביקש להתייעץ לגבי רכב שהוצע למכירה במחיר נמוך באופן חשוד. https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620034-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F במקרה הרכב היה בעיר מגורי. קפצתי לראות וקניתי בזריזות את הרכב המדובר: לנצ'יה איפסילון 2012 עם מנוע 1242 סמ"ק עם גיר ידני, גימור גולד. הרכב היה עם 93,000 ק"מ - יד 2 . ביד ראשונה שימש בחברת השכרה אלדן שלוש שנים עד סוף 2015. כמובן, כראוי לרכב ממותג בלתי מבוקש כלנצ'יה, בתוספת גיר ידני מ…
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ה-X3 החדש של במוו נכנס למה שהוא כנראה המיצוב הכי מורכב ומסובך בתחום הרכב. הוא צריך להיות הכל, אבל באמת הכל, לכולם. הוא צריך להיות רכב כביש, רכב שטח, יוקרתי, איכותי ומאובזר אבל גם נגיש ולא יקר מדי, הוא צריך להיות רכב משפחתי הגיוני, אבל גם כזה שתתגאו להיראות בו ועוד בערך 47 אלף פרמטרים שונים. אז מה במוו החליטו לעשות? את זה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 1 תגובות
- 632 צפיות
שלום בין צומת הסרגל לצומת מגידו לכיוון מערב עומדת לצד הדרך פז'ו 307 כמה שבועות . מי אחראי לפנות רכבים שננטשים ומהווים מטרד סביבתי ?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ראיתי שקיימת היום האופציה לחבר מתקן לרדיו דיסק של הרכב שמחוברת אליו תושבת לפלאפון. אני אשמח לשמוע חוות דעת שלכם, למישהו יצא להשתמש בזה? זה לא הורס את הרדיו דיסק? זה יציב? לא מתנתק באמצע נסיעה? אני אשמח גם להמלצה מאיפה לקנות (אפשר בהחלט איביי, אני אשמח ללינק במידה ויש משהו מומלץ), חשוב לי גם שהתושבת תהיה אוניברסלית (שתתאים גם לאייפון וגם לגלקסי).. תודה רבה מראש לעוזרים ומצטער אם כתבתי בתת פורום שלא מתאים לנושא.
הודעה אחרונה מאת Jashbembo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הייתי מטעם עבודתי מספר ימים בגרמניה (בעיקר דרום בוואריה) ובשווייץ. רציתי לחלוק איתכם בכמה שורות את החוויות המוטוריות, אם בכלל אפשר לכנות נסיעה סטנדרטית בת מאות קילומטרים ככה. היינו אמורים לאסוף מנמל התעופה נירנברג רכב בסיגמנט "משפחתית גדולה", וכפי שמאד מקובל באירופה, בהתאם לזמינות כלי הרכב, שדרגו אותנו הרבה הרבה כלפי מעלה – קיבלנו ב.מ.וו סדרה 5, גרסת סטיישן! וליתר דיוק, דגם 540i xDrive. שתבינו, שבארץ, לא נמכרת בכלל הסטיישן. וגרסת הסדאן הפחות או יותר מקבילה עולה - תחזיקו טוב – 545 אלף שקל! אגב, בגרמניה הרכב הספיציפי עולה 66 אלף אירו, וכדאי לצייר שמחיר הסטיישן גבוה בכמה אלפי אירו מגרסת הסדאן. אז מה היה לנו כאן? חיצונית זה רכב נאה מאד, מהודר, משדר יוקרה ואי אפשר …
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=Fg6vql6fFzU בקצרה- מתיזים סביב הג'אנט ספריי כלשהו מדליקים עם מצית או משהו דומה וברגע הגלגל מתנפח. מישהו מכיר ויכול להסביר קצת יותר על הטכניקה?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
אני כבר שבוע וחצי מנסה למכור רכב יחסית מבוקש במחיר הגון,מקבל מספר טלפונים מדי יום וגם היו בחור רציני שבא לראות את הרכב עוד באותו היום. אחרי שהעסקה לא נסגרה 3 אנשים שונים ממקומות שונים התקשרו אלי והתעניינו בקשר לרכב,המחיר מתאים להם פחות או יותר,אבל אף אחד לא מוכן להגיע לאזור שלי ולבדוק את הרכב באזור המגורים שלי. ואני מדבר על תל-אביב כן.. כל אחד אומר אני רוצה לבדוק אצל אבא שלי/חבר שלי/סבא שלי... כל אחד במקום אחר בארץ.(כאילו שחסרים מכוני בדיקה אמינים בתל-אביב). משהו בשוק השתנה בשנתיים האחרונות שלא קניתי/מכרתי רכב? בקטע הזה אני לא מתפשר גם לא על מחיר גבוה יותר,מי שרוצה את הרכב יבוא אלי! תפיסה מוטעית?
הודעה אחרונה מאת IloveCars, -
רקע הרכישה: כבר כמה שנים טובות או יותר נכון מאז שהצורה החדשה של הספרדייה הלוהטת סיאט לאון יצאה אל כבישי ישראל אני מפנטז לקנות אחת... בכל זאת אני ילד בן 21 וזה כנראה חלום של כמעט כל נער. מאז שהשתחררתי מהצבא ידעתי שיבוא היום ואניח את ידיי על אחת כזו! ואז יום בהיר אחד הג'וק חדר לי שוב לתוך המוח והחלטתי שזהו, אני הולך להגשים חלום... אבל קודם צריך למכור את הנסיכה הנוכחית שלי הקיה סיד האהובה שלי שהשקעתי בה כל כך הרבה וטיפלתי בה כל כך טוב (גם עליה יש סיקור כאן), נשבעתי שלא אמכור אותה ואחזיק איתה עוד שנים רבות היא פשוט חלק מהמשפחה כבר שנים ארוכות, אבל הרצון להתקדם למשהו יותר טוב היה חזק יותר... עד היום אני חושב עליה, מה איתה, איך היא, האם היא מטופלת כמו שצריך ונשטפת כמו שאני …
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מבקש המלצה על חברה להשכרת רכב להובלה עצמית ליום אחד / סופ"ש. אם מישהו השתמש בעבר? איך זה עובד? האם לרכב מצורפת גם עגלה (העברת שידה / מכונת כביסה וכו') יש לציין שברשותי רק רישיון ב' תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כידוע, אין פיקוח על מחירי הדיזל כנהוג לגבי בנזין. אי לכך, המחיר בשירות עצמי ובשירות מלא מתפרסמים בתחנות כזהים. ברשותי כרטיס המקנה הנחה על תדלוק דיזל כשמבוצע בעמדות שירות מלא. האם בתדלוק בשירות מלא של דיזל בשעות היום, עשויה להיות איזו עמלה נסתרת על התדלוק (שהרי התדלוק מבוצע ע"י המתדלק), כך שלמרות שרשום (בתחנה) שלגבי דיזל העלות זהה גם בשירות העצמי וגם בשירות המלא, בכ"ז אני עלול לשלם יותר?
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מחפש רכב יד 2. אמנם מחפש רכבים יחסית ותיקים על הכביש(7-8 שנים על הכביש), אבל לא מחפש מציאות. מחפש רכבים עם יד נמוכה, היסטורית טיפולים, קילומטראז נמוך עד נורמלי, ומוכן לשלם בהתאם. ואיכשהו תמיד נופל על פחי אשפה שגורמים לניסאן 2002 שהייתה לי, להרגיש כאילו היא רכב חדש מהניילונים. מבחינה מכנית, ע"י השאלות הנוכונת אני יכול לצמצם את זה משמעותית. אבל מבחינת מראה חיצוני איך אפשר לחשוף את זה טלפונית? הרי בשאלה הפשוטה אם לרכב יש מכות, כולם אומרים את אותה תשובה- "יש שריטות פה ושם אבל לא משהו רציני, בכול זאת לא רכב חדש". יש טיפים?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי, אז כן, על פי מיטב ידיעתי היה דייר שקנה או השכיר דירה בבניין, והיה לחוצפן הזה 2 מכוניות ואופנוע ועשה מלא בעיות בשהותו הקצרה בבניין. (תופס חניית רכבים עם האופנוע, חוסם מעבר חנייה שהוא מוריד משהו מהבית ומה לא). גם היה ממש לא נחמד ותוקפני שמדברים איתו בנושא. לפני כחודש,חודש וחצי ראיתי אותו מפרק מצלמה שהיה לו בעינית הדלת (WTF) ומעמיס דברים לרכב הובלות. הג'יפון שלו והאופנוע כבר לא פה ובחור אחר נמצא בדירה, שיש לו מכונית עבודה משלו. על פניו, עבר דירה. היה לו רכב נוסף שהוא השאיר בחנייה מתחת לבניין וכולו מלא ציוד עכשיו (כיסאות לתינוקות, שקיות וחרטא כזה). אין אפילו מקום לאף אחד לשבת באוטו במצב הנוכחי. נראה כמו מחסן או עזוב. לא זז מהמקום לפחות חודש, חודש וחצי. לא …
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
12 דקות במהירות חוקית משפיים לרמזור מגדלי צמרת תל אביב.כל הכבוד למעורבים.
הודעה אחרונה מאת cessna, -
- 3 תגובות
- 692 צפיות
בתור חיפאי, אין לי כל כך היכרות עם הסביבה שם, אז כל המלצה תתקבל בשמחה. ואם גם פתוח בשבת, מה טוב. בתודה בן
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
אהלן חברים אני צריך את עזרתכם. אני דיי חדש בעיניין ובפורום בכלל, אני מעוניין לרכוש את הגלאי "UNIDEN R1". אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי קישור אליו עם מחיר טוב ובלי לסתבך עם משרד התקשורת. (יש אפשרות ליד שנייה אם מישהו מוכר פה בארץ במחיר סביר) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mottiat, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני בעל סיאט לאון מחפש קבוצת טיולים רגועה וחביבה לטיולים בשבת. בן 32 לא מחפש קבוצת גרזונים.
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
היא אצלי כשנתיים וחצי, פג'ו רובוטית שנת 2012 קניתי אותה בכ-90K ק"מ מחברת השכרה עכשיו היא עומדת על 136,000 (משמע נסעתי עליה כ- 46,000 ק"מ) היא שירתה אותי נאמנה והפגינה עד כה אמינות מופתית. ומעולם לא הייתה תקלה משביתה. בשנה האחרונה הוצאתי עליה קרוב לכ-10,000 ש"ח הוחלפו - רביעיית צמיגים, קלאץ', חלקי מתלה קדמיים (מוט מייצב), מצבר, פלאגים. נוזל בלמים הוחלף. בלאי טבעי - רפידות הוחלפו ונחרטו. טיפולים פשוטים כמו החלפת פילטרים ושמנים, אני משתדל לעשות לבד או בעזרת הכנופייה. המזגן התחיל לעשות צרות: הוחלף מדחס מזגן למשופץ+ מעבה למזגן+ מילוי גז. הכיוון הכללי שלי הוא - השקעתי כל כך הרבה, אז אני אישית מעדיף להשאר עם הקיים עד שלא ישתלם יותר להחזיק אותו …
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 7 תגובות
- 979 צפיות
לא יודע אם זה עלה פה בעבר או לא, חשבתי על תוספת לפורום שבו מעלים בדיקות רכב וככה חוסכים כסף,זמן, נוכלויות. אשמח לשמוע סיבות למה פלטפורמה כזו לא תעבוד.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
אני לא מרבה לשבח יבואנים ובטח לא בהקשרי תמחור דגמים חדשים. בכל זאת, לדעתי ראוי לשבח את המבצע המתחיל היום בניסאן בו ניתן לקנות ב- 50,000 רכב חדש שהינו בהחלט סביר. (יש 10 שקלים עודף...) מדובר בניסאן מיקרה חדשה ידנית עם 80 כ"ס. בנוסף , אולי זכור לחלקנו שרשור שהיה לא מזמן מדוע היבואנים בימי מכירות לא מפרסמים מחירים אלא מסתפקים באמירה מעורפלת "תנאים מיוחדים". במבצע החדש של ניסאן (קרסו) לכל הדגמים יש מחיר ברור של מבצע. יפה מאוד ! נכון, שניתן היה אולי להשיג במחיר זה את הדגם הזה דרך סוכנויות 0 ק"מ מליסינג אבל יש יתרון משמעותי לקנות ישירות מהיבואן ללא הפחתה עתידית עקב יד ראשונה של חב' ליסינג. לפי דעתי התמורה בהחלט מצויינת. אם נשווה לחלופות חדשות אפשריו…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 9 תגובות
- 989 צפיות
היי, אני אני רוצה לדעת אילו אירועי רכב או אירועים מוטוריים יהיו החורף באירופה, או באיזה מקומות כדאי לחובבי הרכב לבקר. בא לי לטוס אבל אין לי כיוון ליעד מסויים, ובגלל זה רציתי את עזרתכם. אני לא מתכנן שהות ארוכה (פחות משבוע) ואני גם לא מתכנן להוציא הרבה כסף (נניח עד 1,500 ש"ח לא כולל טיסה ולינה). הייתי בנתיים באתר של ב.מ.וו במינכן, וקצת פזלתי הפעם לכיוון לונדון אבל מבחינתי לטוס לכל מקום אחר באירופה. אז, יש לכם רעיונות? תודה!
הודעה אחרונה מאת robertf, -
בעיית זמינות לטיגואן 1 2 3
מאת bimmer5- 32 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום רב, לאחר לבטים רבים ומידע מקדים החלטנו לרכוש טיגואן. התלבטתי בינו לבין 3008, אך בסוף הסטיגמה של איכות ירודה בפג'ו הכריעה. קיבלתי מידע שטיגואן אמור להתעדכן במנוע חדש בתחילת השנה. מעבר מ 1.4 ל 1.5 עם הספק ומומנט דומים, אך שיפור בזיהום אוויר. מצד שני, מעבר גם לdsg 7 הילוכים רטוב במקום 6. קיוויתי גם שיהיה עדכון של האבזור הדל יחסית בטיגואן, במיוחד בקרת סטייה מנתיב אקטיבית ואולי עוד כמה פינוקים בדומה למה שקרה עם הגולף. מסתבר שישראל הינה בעדיפות נמוכה אצל vw ועל כן לא צפוי להגיע דגם מעודכן לפחות כמה חודשים, כאשר בינתיים ליבואן נשארו רכבים בודדים מהדגם הקודם, שכזכור יובאו ארצה לפני חודשים רבים, הרבה לפני עדכון פס הייצור ב vw. נראה לי תמוה שהיבואן נשאר בלי ג'יפון…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 22 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מתברר שיש החלטה במשרד התחבורה לבצע מהפך במספרי הכבישים בארץ http://rotter.net/forum/scoops1/520631.shtml יהיה בלגן לא קטן כי הם מסתמכים שיש וויז שיעדכן את הנהגים Sent from my SM-N920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בערך, ועדיין לא ממש, אבל ממש עוד מעט היא פה. טויוטה סופרה הראשונה (מספר 20201) תעלה בקרוב למכירה פומבית. לא מספיק טוב? כל ההכנסות ילכו לצדקה.
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל