Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב יד 2.

אמנם מחפש רכבים יחסית ותיקים על הכביש(7-8 שנים על הכביש), אבל לא מחפש מציאות. מחפש רכבים עם יד נמוכה, היסטורית טיפולים, קילומטראז נמוך עד נורמלי, ומוכן לשלם בהתאם.

ואיכשהו תמיד נופל על פחי אשפה שגורמים לניסאן 2002 שהייתה לי, להרגיש כאילו היא רכב חדש מהניילונים.

מבחינה מכנית, ע"י השאלות הנוכונת אני יכול לצמצם את זה משמעותית. אבל מבחינת מראה חיצוני איך אפשר לחשוף את זה טלפונית? הרי בשאלה הפשוטה אם לרכב יש מכות, כולם אומרים את אותה תשובה- "יש שריטות פה ושם אבל לא משהו רציני, בכול זאת לא רכב חדש".

יש טיפים?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת בעיה גדולה שגם אני נתקלתי בה.

איני חושב שיש משהו לעשות מעבר לצילום השריטות/ שיפשופים האלו, כשרכשתי את הקליאו מחבר פורום הוא צילם לי את השריטות/ פגמים ככה שלא היו הפתעות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעידן של היום אין שום סיבה שיסרבו לך לשלוח תמונות. אם מסרבים אז כנראה הרכב גמור גם חיצונית.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

צריך המון סבלנות.

פעם אוטו היה עולה כמו דירה, אז לאנשים היה ערך לארבעת הגלגלים שמחוברים לפח ומנוע.

היום אוטו משפחתי עולה פחות מעשירית (ולפעמים הרבה פחות מעשירית) מדירה , אז היחס בהתאם. פח אשפה.

חפש בסבלנות מישהו שאיכפת לו מהרכב. אחד שמטפל ומשקיע מכל הלב. עוד נותרו כמה כאלה....(לא הרבה) שעדיין נהנים מזה, הרוב באמת מתייחסים לרכב כאל משהו שלא שווה טיפת השקעה כל עוד הוא מניע ונוסע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תזדקק להמון סבלנות בעיקר.

דווקא לפי התיאור שלך נראה שאתה מחפש מציאה, יד וקמ נמוכים בשנים האלה...

כשמדובר ברכבים ״ישנים״ דווקא קל יותר לזהות מציאות. כשאתה מאתר מציאה בלוח אתה יודע שזו מציאה בגלל שהיא יד 1 נניח ועם קמ נמוך (5 אלף קמ בשנה נניח). אלו נתונים שקל לאמת בטלפון וקשה לזייף. אם אתה מאמת את זה סיכוי לא רע שהרכב שמור ודפיקה קטנה או שריטה קטנה לא הייתה גורמת לי לפסול כזה רכב.

סבלנות סבלנות סבלנות וסינון דק של יד וקמ. לא הייתי משקיע במי שלא עובר את שני אלה אם הייתי מחפש מציאה (נראה שזה מה שאתה מחפש למרות שאתה אומר שלא) ולא מעניין אותי מה יגידו בטלפון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפשר לצלם תמונות בצורה כזאת שלא רואים פגמים. זווית , תאורה שימוש במסננים למיניהם.

למשל מושבים קדמיים מצלמים מצד נוסע כדי שלא יראו מושב נהג שחוק ומושבים אחוריים מצלמים מצג נהג כי לרוב אנשים נכנסים מצד נוסע ולכן צד ההוא יותר שחוק.

לכן צריך לבקש תמונות ספציפיות.

ממליץ תוך שיחת טלפון לשאול שאלות מכוונות כמו " איזה חלקים הוחלפו , נצבעו? כמה תאונות הרכב עבר?

פורסם

כשמכרתי את הרכב שלי עשיתי עם המוכר שיחת וידאו דיראה את הפנים ואת החוץ של הרכב וככה הוא ראה כל שיפשוף ואת מצב הפנים של הרכב ,

כשאין מה להסתיר המוכר יציג לך את האוטו כמו שהוא ולא מזוויות שלא רואים כלום.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

אני עדיין לא מצליח להבין מה הקשר בין מצב חיצוני לרכב שמור?

אם רכב טופל כמו שצריך אבל חונה כל היום בת"א ולכן יש שריטות כמעט בכל חלק פח/פלסטיק חשוף, זה אומר שהרכב לא בר קניה?

אתה תעדיף לקנות רכב שלא עשה החלפת שמנים 3 שנים אבל חיצונית שמור כמו חדש?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין כזה דבר רכב בן 8 בלי דפיקות שריטות ומעיכות, רק אם עמד כל חייו במחסן סגור או שעבר צביעה.

המוכרים הטובים, יד 1 שמטפלים כל שנה במורשה, בדרך כלל לא מתקנים פגיעות פח.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
אין כזה דבר רכב בן 8 בלי דפיקות שריטות ומעיכות, רק אם עמד כל חייו במחסן סגור או שעבר צביעה.

המוכרים הטובים, יד 1 שמטפלים כל שנה במורשה, בדרך כלל לא מתקנים פגיעות פח.

תתפלא,אבל יש

לי הייתה גולף (אז בת 5,היום כבר בת 10) שפרט לסווירלים - באמת שלא היו שם דפיקות מכות או שריטות רציניות.

לגבי פגיעות פח - הסטיגמה בעם ידועה,שגם אם תתקן (צביעת שריטות\מכות,או החלפת חלק שלם כמו טמבון) - בטוח יש לך מה להסתיר והרכב עבר משהו רציני :roll:

לפני שמכרתי את הגולף,משאית זבל שפשפה לי את הדלת נוסע די חזק.

לפני שתקנתי צלמתי באופן מקיף את הרכב והדלת (כי גם ככה תכננתי למכור לפני כן),תקנתי באופן די מושלם,וצלמתי שוב כמובן

היה מישהו שבא לקנות,ראה את התמונות,הסתכל עליי מוזר (ראה ערך סטיגמה) וברח.

למזלי יום לאחר מכן בא מישהו רציני שהשאיר מקדמה,חזר יומיים אחרי ולקח את הרכב

גם היום יש לי דפיקה\חור פיצית בטמבון,אפשר למלא\ולצבוע במכחול - אבל בטוח יעשו לי על זה סרט,אז אני משאיר את זה ככה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

אם מצאת רכב בן 10 כמעט יד ראשונה שנסע 5-6 אלף ק"מ בשנה ופסלת אותו על דפיקה (בהנחה שאין פגיעת שילדה, קל לאמת עולה 250 שקל), אז הבעיה היא אצלך ולא אצל המוכר.

רכבים חוטפים מכה מתישהו עם הזמן זו המציאות. אם רכב לא חטף זה נטו מזל.

אם מוצאים כזה רכב ויש תיעוד טיפולים/קבלות על טיפולים חוטפים אותו ואחר כך חושבים מה לעשות עם המכה/שריטה.

למי שזה לא מתאים אז או שיש לו המון זמן והמון סבלנות והוא מחפש משהו באמת מושלם (וזה בסדר רק שיהיה מודע לעצמו) או שלא מתאים לו לקנות רכב בן 10.

כשקניתי את הטרנטה שלי היו שתי מכות מכוערות בתא המטען. זה כל כך לא עניין אותי בטח אחרי שראיתי שהדשבורד שלם ובחתיכה אחת (205).

הגעתי הביתה הסרתי את המכסה הפנימי מדלת תא המטען ודחפתי בכוח. זה סידר 90% מהבעיה.

כן זה לא רלוונטי כנראה למקרה כללי, אבל כשקונים רכב ישן זו באמת בעדיפות נמוכה יותר, אלה אם מדובר באמת במשהו רע (דלת מרוסקת נניח).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני עדיין לא מצליח להבין מה הקשר בין מצב חיצוני לרכב שמור?

אם רכב טופל כמו שצריך אבל חונה כל היום בת"א ולכן יש שריטות כמעט בכל חלק פח/פלסטיק חשוף, זה אומר שהרכב לא בר קניה?

אתה תעדיף לקנות רכב שלא עשה החלפת שמנים 3 שנים אבל חיצונית שמור כמו חדש?

אני אעדיף רכב גם שמור מכנית וגם ללא דפיקות.

לא מבין מה כול כך מוגזם בזה? כול הרכבים שקניתי ומכרתי היו ללא דפיקות וחלקם גם בני 15 שנה(לא מדבר על שריטות ושפשופים פה ושם, אלא ממש על דפיקות)

רוב הרכבים של המכרים שלי הם גם ללא דברים כאלה. באמת שלא חושב שהדרישות שלי בשמיים.

ותודה לכולם על המענה, אני באמת אתחיל לבקש צילומים מאנשים ומי שלא ירצה, אתייחס לזה כאילו יש לו מה להסתיר(כניראה אפספס כמה רכבים טובים אבל אין מה לעשות)

פורסם (נערך)
תתפלא,אבל יש

לי הייתה גולף (אז בת 5,היום כבר בת 10) שפרט לסווירלים - באמת שלא היו שם דפיקות מכות או שריטות רציניות.

לגבי פגיעות פח - הסטיגמה בעם ידועה,שגם אם תתקן (צביעת שריטות\מכות,או החלפת חלק שלם כמו טמבון) - בטוח יש לך מה להסתיר והרכב עבר משהו רציני :roll:

לפני שמכרתי את הגולף,משאית זבל שפשפה לי את הדלת נוסע די חזק.

לפני שתקנתי צלמתי באופן מקיף את הרכב והדלת (כי גם ככה תכננתי למכור לפני כן),תקנתי באופן די מושלם,וצלמתי שוב כמובן

היה מישהו שבא לקנות,ראה את התמונות,הסתכל עליי מוזר (ראה ערך סטיגמה) וברח.

למזלי יום לאחר מכן בא מישהו רציני שהשאיר מקדמה,חזר יומיים אחרי ולקח את הרכב

גם היום יש לי דפיקה\חור פיצית בטמבון,אפשר למלא\ולצבוע במכחול - אבל בטוח יעשו לי על זה סרט,אז אני משאיר את זה ככה :)

זו בדיוק הסיבה שאני לא מתקן שום שריטה ברכב שלי.

ביום המכירה אני אומר לקונה שיש לו 2 אופציות, אני אקח את הרכב ויתקן הכל אצל פחח או שאני מוריד את עלות התיקון מהמחיר ושהוא יעשה עם זה מה שבא לו.

אני אעדיף רכב גם שמור מכנית וגם ללא דפיקות.

לא מבין מה כול כך מוגזם בזה? כול הרכבים שקניתי ומכרתי היו ללא דפיקות וחלקם גם בני 15 שנה(לא מדבר על שריטות ושפשופים פה ושם, אלא ממש על דפיקות)

רוב הרכבים של המכרים שלי הם גם ללא דברים כאלה. באמת שלא חושב שהדרישות שלי בשמיים.

ותודה לכולם על המענה, אני באמת אתחיל לבקש צילומים מאנשים ומי שלא ירצה, אתייחס לזה כאילו יש לו מה להסתיר(כניראה אפספס כמה רכבים טובים אבל אין מה לעשות)

אני רוצה רכב עם צריכת דלק 1:20 לפחות, עם מינימום 500 כ"ס, שלא יתקלקל בכלל, עם אחריות יצרן ל-10 שנים ואני מוכן לעשות טובה למוכר ולשלם לו 10,000 ש"ח כי אני נדיב. מה כבר ביקשתי?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...