רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5443702,00.html עם כמה שהייתי רוצה להאמין שמדובר באיזו התקדמות חיובית בעניין הבאת החלום הזה לארץ, אני די בספק.. לדעתי זה יותר מצביע על כמות המהגרים מהארץ למדינות אחרות, אשר מחזיקים בטסלה ומבקשים תמיכה בעברית.. (נאמר בחצי ציניות). בכל אופן, לפני שבכלל יתחילו לחשוב על הצורך באיש מכירות\תמיכה, יש דרך ארוכה שכוללת קודם כל פריסת רשת טעינה וזה לא משהו שנראה שנמצא בשום חיתולים. לסיכום, הכל כסף, והמדינה כנראה לא מעוניינת בשום אספקט מההפסד שיתגלגל אליה כתוצאה מהרווח של האזרח בכל מה שקשור לטסלה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מודה שבמבט ראשון חשבתי שמדובר בBMW סדרה 7 חדשה לגמרי אבל לא. זאת "רק" מתיחת (גריל) פנים. המראה החיצוני אגרסיבי יותר, תודות לפנסים מחודדים בעלי לייזר כחול (אופציה) וכמובן... הגריל האימתני החדש שלדעתי יקח זמן להתרגל אליו. הספינה מבוואריה מקבלת את העיצוב של אחותה הגבוהה, הX7 וזוכה למראה מודרני יותר. כל הפרונט הוגבה ב5 ס"מ ולכן נדרש לשנות את כל האיזור. בנוסף, הסדרה 7 התחדשה גם בחישוקי 20' חדשים והמון ניקלים (אופציה לשחור מבריק). בגזרת המנועים- ה745e פלאגין-הייבריד המסוגלת להגיע לטווח של 58 ק"מ. שדרוג של 27 כ"ס להספק שכעת עומד על 285 כ"ס. בנוסף, אפשרית נסיעה עד ל140 קמ"ש על סוללה בלבד. 750i xDrive עם מנוע V8 4.4 ליטר חדש שמגיע להספק של לא פחות מ530 כ"ס ומומנט של 7…
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אולי זה מזג האוויר העגמומי, אבל מתערוכת הרכב של דטרויט עולה רכב של אבק, ומוות.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום הזמנתי יונדאי איוניק דרך החברה בה אני עובד לפני כחצי שנה, והרכב עדיין לא נמסר. מחברת הליסינג נמסר שהרכב עדיין לא נמסר להם על ידי היבואן. יש שמועה שאומרת שהיבואן מחכה לשחרר את הרכב מהמכס. מישהו באותה סירה? איך הולך כל התהליך הזה של הזמנת רכב על ידי חברות הליסינג ואיך ייתכן שצריך לחכות כל כך הרבה זמן עד הגעתו? אולי מישהו כאן עובד ביבואן ומכיר מה הצפי למסירת הרכבים שהוזמנו? מקווה לא להתאכזב אחרי המתנה ארוכה כל כך. תודה
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צפוי לקבל בקרוב את הGTI פרפורמנס החדשה ואני מתלבט מראש באיזה אוקטן להשקות אותה מהיום הראשון. במכוניות משופרות קודמות שלי, תמיד מלאתי 98. בקופרה למשל, מומלץ על גבי מכסה טנק הדלק למלא 98 ברכב מקורי... בהנחה ואני לא מתכוון לשפר בתקופת האחריות, האם יש יתרון מסוים לאוקטן 98? גם בכוח וגם באמינות לטווח ארוך. תודה לעונים, גיא
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
הסבת רכב לגז
מאת sufgi- 1 תגובות
- 810 צפיות
במה כרוך הסבה רכב לגז? הכוונה האם יש קידוחים, שינויים במנוע? האם רכב שהוסב לגז, ואחר כך הוסב חזרה לבנזין, עלול לקבל ירידת ערך בגלל זה?
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. ברשותי Honda hrv 2017 מהסוכנות שקניתי ביוני 17. הרכב כבר עבר 28,500 קילומטר,מטופל במוסך מורשה עם ספר טיפולים חתום,ועובר טיפול כל 15 אלף בדיוק לפי הספר. רציתי לשאול כמה שאלות: 1-כשהרכב יהיה בסביבות 100 אלף קילומטר,מה יהיה מחירו? 2-מומלץ לעשות טרייד אין ב100 אלף בערך ולקבל רכב חדש ולהוסיף קצת(כי זה סוג של גיפון קטן כזה והרכב הבא אני מעדיף משפחתי קטן יותר)? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כוח חדש בענף הרכב העולמי: פורד ופולקסווגן, צמד יצרניות רכב מהגדולות והוותיקות בעולם, מודיעות הערב (ג') על ברית אסטרטגית ביניהן. בריתות אסטרטגיות בין יצרניות מסייעות בצמצום עלויות פיתוח, שימוש במערכי שיווק גלובליים, הגדלת תפוצה וגם הגדלה של מספר הדגמים המוצעים לצרכן. כיום קיימות עשרות בריתות אסטרטגיות בין יצרני רכב, החל בגדולות והידועות שבהן כגון בין רנו וניסאן ומוכרות פחות, למשל הברית בין ניסאן ומרצדס, שבזכותה טנדר ה-X קלאס של מרצדס מבוסס למעשה על מכלולים של טנדר ניסאן נבארה. https://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3754351,00.html Sent from my SM-A520F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכבוד חשיפת הדור החמישי של טויוטה סופרה, הכנו לכם (באופן חריג משהו) שתי כתבות עליה. אחת עם 9 דברים שאתם חייבים לדעת על הסופרה החדשה ועוד אחת שמספרת על ההיסטוריה של הסופרה והמכוניות שהובילו אליה. שיהיה לכם יום סופר(ה) מגניב. ... לא, לא הצלחתי להתאפק. תתמודדו.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום בדגמים החדשים של מאזדה 3 2018 מצויד כפתור sports במה בדיוק מסייע הכפתור הזה חוץ ממשיכת הילוך וקבלת כוח זמין יותר? האם יש מצבים מסוימים שמוןמלץ להפעילו? מדוע הנוריצ שלו בצבע צהוב ולא ירוק כפי שאר המצבים האם זה רומז שלא מומלץ להדליקו כל הזמן? תודה
הודעה אחרונה מאת sasa_204, -
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
היום נכנסתי ממחלף ההלכה לאיילון צפון. מי שמכיר יש חיבור באזור גני התערוכה שמונע ממך להתחבר לאיילון ומאלץ אותך להכנס לזרוע שרות שמתחברת באזור קק"ל. בדרך כלל יש שם שוטרים שתופסים את מי שחוצה את הקו הלבן, היום היה ריק. לפני נסע רכב ששם קצוץ על הפס הלבן וחצה שמאלה לאיילון ואז ראיתי מצלמה עומדת במשולש ההפרדה על חצובה עם עדשה גדולה. אני מניח שהדוח שלו בדרך.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
גדולה יותר, מרווחת יותר, מתקדמת יותר טכנולוגית, וסוף סוף גם זוכה למנוע טורבו חזק. עם לא פחות מ5.05 מטר מפגוש לפגוש היא ארוכה מהדור הקודם, ובעלת בסיס גלגלים ארוך יותר ב16 ס״מ תמימים מה שאמור להבטיח תא נוסעים מרווח מתמיד. תא המטען עם שלושת השורות מושבים בשימוש קטן בלא פחות מ80 ליטר ביחס לקודם ועומד על 515 ליטר, אבל המרווח למטען כששורת המושבים השלישית מקופלת גדל בלמעלה מ100 ליטר ועומד על כ1360 ליטר מרשימים. למרות שהיא גדולה יותר פיזית היא קלה ב50 ק״ג מהדור הקודם ולראשונה היא מבוססת על פלטפורמת הנעה אחורית חדשה, כאשר בגזרת המנועים נאמר שלום למנועים האטמוספרים ונקדם בברכה (חלקנו לפחות...) שני מנועי טורבו: 2.3 ליטר אקובוסט בעל 300 כ״ס ו-42.8 קג״מ ו3.0 ליטר V6 טווין-טורבו…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 6 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, רכשתי ניסאן קשקאי 2018 - הדגם הבסיסי. הבעיה היא שכאשר אני נועלת את הרכב עם השלט החלונות לא נסגרים אוטומטית (המראות כן מתקפלות), האם זו תקלה או שייתכן שהחלונות אמורים להישאר פתוחים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת viki86, -
דאבל דין במכס
מאת roko- 0 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם, הזמנתי דאבל דין והחבילה נשלחה באמצעות 4px. כנראה שהחבילה כבר כשבוע במכס ,פניתי למכס והם דורשים שאפנה לחברת השילוח שתפנה אליהם ע"מ לשחרר את החבילה. האם מישהו יודע איך ניתן לשחרר אותה ולמי לפנות? תודה. Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת roko, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 636 צפיות
שלחנו את יניב ל(אתר האינטרנט של) תערוכת CES לשנת 2019 עם משימה - למצוא את הפיתוחים הכי מעניינים, מוזרים, הזויים ומגניבים. הוא חזר עם חמישיה. הנה הם. נתקלתם בפיתוחים מעניינים אחרים? חושבים שיניב פספס לגמרי את הדברים שהיו מעניינים באמת? ספרו לנו.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
אמ;לק: נרכשה סטלביו בעקבות שילוב שאי אפשר לסרב לו של מחיר מצוין, התנהגות כביש מהנה בצורה מטופשת, ועיצוב מהמם ביופיו. ולחדשות בהרחבה: אז לפני כמה חודשים הוחלט שהגיע הזמן להתחדש. בהתייעצות משפחתית הוחלט שהפעם הולכים על סגמנט ה-"SUV Premium", או איך שקוראים לסגמנט הזה הפעם. הוחלט על חלוקת עבודה שבה אני מגדיר את החלופות, מבצע נסיעות מבחן, עושה משא ומתן ומבצע את ההזמנה, ובתמורה אני מתחייב לא לבלבל לאשתי את המוח בנושא ו"תעשה מה שאתה רוצה, בכל מקרה אני לא מבינה בזה כלום". אז לעבודה. המתחרות, כידוע, הן אלה: קבוצת "הגרמניות": X3, Q5, GLC קבוצת "הבריטית עם המובילאיי": F-Pace קבוצת "הסולידיות": NX, XC60 קבוצת "ה-Red Neck": קאדילק XT5 קבוצת "החוליגנית": סטלביו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
זה אומר שמי שקיבל לפני שנה רכב היברידי אכל אותה ?http://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5438567,00.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מחפש תחנת דלק מומלצת באזור כפר סבא עם 98 איכותי ולא יקר. תודה
הודעה אחרונה מאת LeonSC, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מאחר בכמה ימים את טקס הטסט. רציתי לשאול האם יש ביטוח חובה וצד ג' בימים אלו שלרכב אין טסט. הייתי עושה אישור תנועה זמני ליומיים אם משרד הרישוי היה מועיל בטובו לאפשר להזמין אותו דרך האינטרנט. (אני לא רוצה לקפוץ למשרד הרישוי כי בפעמיים האחרונות שזכיתי לבקר שם היה בלאגן כזה שהזמינו לשם כמה שוטרים לעשות סדר עם התורות/עומס/לחץ/עצבים)
הודעה אחרונה מאת ישה, -
ב"ה ראשית אני מבקש ממי שהולך לקטול אותי, שיקרא טוב הכל עד הסוף, כדי למנוע אי הבנות. אם נבחן את הפרסומות של יצרני המכוניות בשנים האחרונות, נגלה מגמה מעניינת: הרגו לנו, חובבי הנהיגה כל רגש למכוניות ולהנאה מנהיגה ומוכרים לנו מערכות מולטימדיה מתקדמות שמסנכרנות את הסמארטפון עם הרכב, שחלילה לא נתנתק ממנו לרגע בזמן נהיגה. שחלילה לא נפספס איזה עדכון חשוב בפייסוש או באינסטוש. עכשיו יש טרנד חדש של פרסומות: הבטיחות האקטיבית. לא, לא יזכירו במעט את ציון מבחני הריסוק של המכונית בפרסומות, זה כבר פסה, כי עם המערכות שלנו אין סיכוי שבכלל תתרחש תאונה!!!. וסוכני המכירות? הם בכלל חוגגים את החגיגה האוטונומית ומספרים לאנשים סיפורים ומפזרים אלפי הבטחות. מב…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 8 תגובות
- 5 אלף צפיות
עוד לפני הגיור, עוד לפני הברית במשרד הרישוי ולפני שתתחיל את חייה כבריטית שמנסה להבין את המנטליות הישראלית היא אצה רצה להחליף נעליים, לצבוע גרביים ועל הדרך לעשות כאן אצלכם הופעת בכורה. אז קבלו את האסטון מרטין VANTAGE 2019. יותר קרבון פייבר מחללית, יותר יפה מכל אסטון אחרת (קפצו רגע לגוגלח לראות אותה בצהוב) והיא מוכנה לקרב. בחלק מהתמונות היא עם גאנטים וקאליפרים מקוריים, בשאר התמונות היא עם גאנטים וקאליפרים בעיצוב שלנו.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
אסכם בקצרה למתעניינים ברכב, מדובר בסיאט לאון שנת 2016 מנוע 1800TSI בעל גיר DSG 7 DQ200. בדיוק היום, לפני שנתיים הלכתי להוציא את הכלה מהסוכנות באשדוד התרגשתי מאוד לקבל את הרכב הראשון שלי מסוכנות, עד אז הייתי עם רכבים יד 2. הרכב נקנה ב 147,000 על הכביש כולל מצלמה,חיישנים ושטוחים מאחורה. בזמנו קיבלתי רק שנתיים אחריות ודיי התבאסתי אבל זה מה היה בזמנו, לא היה את האופציה לשנה שלישית בתשלום כמו עכשיו... ביום שישי הקרוב אני מחזיר את הרכב לסוכנות לצורך ביצוע טרייד אין אני עדיין לא יודע כמה אני אקבל עליו מה שכן אני יודע שהמחירון לאחר שנתיים הוא 109,000( ללא חודשי עליה). אז ככה, במהלך התקופה הזאת לא חוויתי שום תקלות מיוחדות סה"כ הרכב שימש אותי נהדר ולא נכנסתי למוסך א…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זה קרה אמנם לפני כיומיים אבל מאחר ועוד לא היה פה איזכור (ואני איטי מהרגלי...) קבלו. כחצי שנה לאחר שהם חשפו את גרסת הסדאן של הA קלאס וגרמו לכולם לתהות ולהתבלבל ולא ממש להבין איפה בדיוק (ואם) נופלת הCLA פה לסיפור הם חושפים את גרסת הסדאן-קופה החדשה, בתערוכת טכנולוגיה (CES בווגאס) מכל המקומות בעולם… האמת היא שמזוויות מסוימות ה-A סדאן והCLA דומות למדי (ומבפנים תצטרכו להתאמץ מאוד להבדיל ביניהן וגם אז כנראה שלא תעמדו במשימה), אבל יש לא מעט הבדלים. הCLA שחוץ מתא המטען שקטן מעט (460 ליטר) צמחה בגודל מהקודמת, ארוכה ורחבה מהסדאן 4.68 מטר מפגוש אל פגוש (4.54 בסדאן) ו1.82 ברוחב (1.79). הפנסים קצת פחות צרים, ומכסה המנוע מנופח יותר בCLA. הדלתות, הגריל, כונסי האוויר והגלגלים כמ…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים. בחיפוש לא מצאתי הנחיות עדכניות. רוכש רכב ב10 ימים הקרובים. מה ההמלצה להתנהלות מבחינת העברת התשלום מול העברת הבעלות ? תודה רבה Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
ערב טוב חברים. אני המון שנים בפורום, בד"כ רק עוקב , לומד ופחות מעורב ומגיב. הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי ולספר לכם על חוויה כיפית אישית. זה יהיה קצת ארוך אז מצטער מראש אני בן 36, נשוי פלוס 3. בעברי הרחוק (1999 ואילך) היו בבעלותי כל מיני רכבים מעניינים. בין היתר פיאט אונו טורבו דור שני, איביזה טורבו 01 , מוסטנגים, כמה וכמה אלפות ישנות, קליאו rsi , פורד אסקורט rs2000 ועוד כנה וכהנה. בעשור האחרון (בערך..) קצת אחרי שנולדה הגדולה ירדתי מהנושא עקב בעיות פרקטיות וכלכליות. בשנים האחרונות חשבתי לא מעט על מיאטה nc , אוטו שרק מלהסתכל עליו אני מבסוט, קל וחומר מהחיבור לנהג וחדוות הנהיגה שלו. כל פעם חשבתי לקנות, ובסוף פחדתי ולקחתי שוב צעד אחורה. סכום כסף לא מבוטל על…
הודעה אחרונה מאת Dr_drift, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, האם ישנם פרטים מתי יגיע?איזו גרסה?מה המחיר?האם מתחרה בראב 4? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב קראתי את חוקי הפורום ואני מקווה שהכותרת והשאלה בסדר. אם משהו לא בסדר הודיעו לי ואתקן בהקדם ככל הניתן אסביר קצת יותר את השאלה שלי: אני לא חדש בעולם הרכב - במשפחה שלי אבא שלי עבד בחברת הונדה, ודוד שלי עבד בחברה מתחרה. אני כמעט מרבית חיי מוקף באנשים שמבינים טוב ברכב - מאיזה רכב לקנות דרך כמה קילומטראז' מומלץ, כמות ידיים שמומלץ לא לקנות ועד לעניינים שברומו של עולם, לפחות בנקודת המבט שלי, כמו קרבורטור\מנוע\מאוורר ועוד כל כך הרבה דברים שכשאומרים אותם לי - זה בדיוק כמו שאדבר עם אותם אנשים על תכנות בסביבת APACHE (שזה למען האמת הדבר היחיד שאני טוב בו). אני קצת מקנא בכל האנשים שמבינים ברכבים, ומרגיש גם די נחות - כי אני מאוד מפחד ש"ידפקו" אותי מצד אחד כי לי אין רבע …
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, יודע שכבר היו כאן בעבר כמה שרשורים בנושא זה, אך הם יותר עסקו במקומות שבהם ניתן ללמוד את העיסוק והמידה שבה הוא כדאי כלכלית. אני פונה מתוך צורך אחר לחלוטין. על חלק מהשאלות כבר עניתי לעצמי וגם התחלתי במסלול הלימודים הנ"ל. אבל למרות זאת, מאחר ואיני מגיע מהתחום אלא נטו מתוך האהבה שלי למכוניות ומתוך שאיפה לעסוק במשהו שאני אוהב , אני רוצה באמת לדעת מה עושה בפועל הנדסאי רכב ביום יום. איפה ניתן להשתלב, מה יהיה אופי העבודה שלי ומה עוד אני צריך לברר כבר מעכשיו ולדאוג לגביו בטרם אני מסיים את הלימודים. כי בינינו יש הבדל גדול בין לאהוב משהו ולהביע בו עניין לבין היכולת שלי להתפרנס ממנו. כותב את הדברים מתוך חשש כל שהוא שמא אני אשאר עם מקצוע לא פ…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הקודיאק החליף את מנוע ה-1.4TSI במנוע ה-1.5TSI וירד מקבוצת זיהום 13 לקבוצת זיהום 4. המשמעות של זה היא שהיבואן מקבל (במקומי, הרי אני זה שבוחר ברכב ״הירוק״ יותר) הטבה של 9000 שקל אך למרות זאת מחיר המחירון לא השתנה (למעשה התייקר במעט בדגמי 2019). זה תקף גם לאוקטביה, אך שהם ההפרש קטן משמעותית.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אתמול השיקה דלק את המאזדה 6 וה-CX3 אחרי מתיחות הפנים שהשתיים עברו והזמינה אותנו ליום נהיגה. השינויים רבים, אבל קטנים.
הודעה אחרונה מאת ch2856,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל