רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 798 צפיות
שלום, יש מזדה לנטיס שנת 2000, מנוע BJ, אני מנסה לקודד לו שלט חדש שקניתי (קניתי שלט שאפשר לקודד וקידדתי אותו לשלט של האוטו, אבל הוא לא עובד). קראתי איפשהו שאני צריך לעשות איזה ריקוד גשם באוטו, לפתוח לסגור את האוטו 3 פעמים ולסובב סויץ שלוש םעמים וכו אבל המדריך הזה לא עובד לי. מישהו מכיר איך לעשות את ? איך אפשר לדעת איזה אזעקה יש לי ברכב? אני לא מצאתי כלום מתחת להגה השלט שלי נראה ככה -
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לעזרה בזיהוי הרכב בתמונה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם. היום ניסיתי לנקות את השמשה של הרכב שלי ולא יצא שם נוזל שמשות. שמילאתי ראיתי שהצינור שדרכו הנוזל עובר, מלא בחורים וקרעים. מישהו נתקל בדבר כזה? הרכב הוא פיגו 5008 החדשה ובסהכ שנה על הכביש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 25.3 אלף צפיות
הבנתי שבדואר ישראל, מנפיקים רישיונות רכב, מישהו יודע פרטים כמה עולה וכו'? ברישיומט אני לא יודע אם אני יכול להוציא, יש לי ויזה נטענת על שמי מבנק הפועלים, UP CARD אפשר להוציא איתו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
יום מסלול עם יגואר 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה קורה כשלוקחים אחד בגירה, שמים אותו בחמש יגואר, ואומרים להם לתת בראש? זה!
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
עם הרכב הקודם ביליתי כמעט 9 שנים. לא החלפתי, כי קבעתי לעצמי, שעד שהרכב שאני רוצה, יגיע עם מערכות בטיחות במקום הצפצפה, אני לא מחליף. בתחילת דצמבר, פורסמה כתבה על הגעת דגמי הגולף הרגילים ודגם ה-GTI עם מערכות בטיחות מקוריות, וזה היה עבורי האות להתכונן. ב-10/12 פרסם punz שהתחילו לקבל הזמנות, וכבר למחרת בבוקר התייצבתי בסוכנות בירושלים וביצעתי הזמנה. ללא נסיעת מבחן וללא רכב הדגמה. מדובר ב-GTI, לא ברכב אנונימי ולא מוכר. גם היום, כשהרכב נמסר לי, עדיין אין דגם תצוגה באולם. כפי שפורסם במפרט, הגרסה הזו היא בעלת 245 כ"ס, לעומת 230 כ"ס בדגם הרגיל. כלולים גם לוח מחוונים דיגיטלי, לד מלא, דפרנציאל קידמי מוגבל החלקה, מושבי עור עם חימום, וכוונון חשמלי לנהג, חלונות כהים, מע' מולטימדיה ה…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מנהלים - אם זה לא המקום, נא העבירו כראות עיניכם. היום פגשתי פקח חניה בירושלים, במרכז העיר, פקח מזן אחר. פקח עם רגש ונשמה, שמבין ומנסה לעזור גם כשמישהו צריך לקבל דו"ח על פי החוק היבש. חיי אדם בלבד הם אל מול עיניו של הפקח, אבל גם טובת המשתמשים בדרך שאינם הולכי רגל. פקח שמפעיל היגיון ושיקול דעת וגם מוותר על מתן דו"ח, אפילו כשצריך. השם שלו הוא רפאל אלבז. רפאל, אתה תותח! והלוואי שהיו עוד כמה כמוך בעיריית ירושלים שאכפת להם מהעבודה שלהם והם באמת עושים עבודת קודש. גילוי נאות: אני הייתי הולך רגל שפגש אותו בזמן שמישהו בא וצרח עליו שייתן לו את הספח של הדו"ח, כי הוא טען שרפאל נתן לו דו"ח. רפאל הסביר לו בצורה נעימה שהוא לא קיבל דו"ח ,אלא רק אמר לו להזדרז. …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הייתי שמח לעזרה בנושא הבא: יש ברשותי פלאפון מסוג galaxy s8, אך אני יודע שזו בעייה שקיימת בהרבה מכשירי אנדרואיד. קיימת בעייה בלפחות 4 רכבים שניסיתי להתחבר דרך ה bluetooth ולהפעיל waze שיעבוד ברקע עם הרדיו (כלומר ברגע שיש פקודה הרדיו מושתק לרגע ואז חוזר לעבוד). הבעייה שאני מתאר נכונה לא רק לדוגמא שהצגתי עם ה waze, אלא עם כל אפליקציות. ביקשתי מחבר עם אייפון לנסות ברכב שלי להתחבר ואצלו הבעייה לא קיימת, ה waze במקרה הזה עובד ברקע עם הרדיו ומשתיק אותו ברגע שיש פקודה. האם מישהו הצליח להפעיל מכשיר אנדרואיד כלשהו באופן שבו תיארתי ? אשמח לעזרה/ המלצה איך אפשר לסדר את הבעיה, אם ניתן.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם בשבת נכנסתי לצומת וכבר התחלף לאדום והכל היה ברגע של בילבול הייתי בכביש שמגיע מלב המפרץ לצומת חוצות ושם פניתי למתחם חוצות המפרץ באדום אני יודע שיש מצלמה לנתיב הישר שלוקח אותך לכיוון קרית אתא האם גם בפניה שמאלה אל הטכניון/מתחם חוצות יש מצלמה ? תודה מראש
- 4 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, שאלתי את השאלה בתוך דיון אחר ולא ממש קיבלתי תשובה. בקטלוג של הראב 4 החדש מצויין כי הוספת וו גרירה, תבטל בעצם את המנגנון של פתיחת תא המטען ברגל.. והשאלה האם זה ככה בכל הרכבים? נשמע קצת תמוהה. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
fastest road-legal Golf gets official http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%9D-2019-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-gti-tcr פולקווגן הוציאה דגם שממוקם מעל הפרפורמנס ומתחת ל R וללא מערכת ההנעה הכפולה. ביצועים 290 כ"ס ו 5.8 שניות ל 100 קמ"ש כאן כבר מקבלים רכב עם ביצועים "נאים" ואם המחיר יהיה בין הפרפורמנס ל R אזי רכב מנצח https://www.topgear.com/car-news/hot-hatch/volkswagen-golf-gti-tcr-now-real https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/286bhp-volkswagen-golf-gti-tcr-now-official https://www.…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
רכשתי קארוק רמת גימור אקסקלוסיב . יש אופציה של שיקוף הטלפון במלטומידיה של הרכב .לצערי האופציה לא עובדת .יש סיכוי שזה יעבוד ? סמכתי על זה שיעבוד.ולא התקנתי מה שהציעו לי בעלות 2500₪ שזה וויז וכמה אפלקציות עם סים שמותקן ברכב עם חבילת אינטרנט ל 12 חודשים .
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשאול האם פירוק רדיו דיסק זה משהו שעדיין כדאי / קורה (האם עדיין פורצים לרכבים בשביל לגנוב אותם) ...? לא מדובר באחד יקר במיוחד.. תודה
אני גר בעין גדי ונוסע כל שבוע על כביש 90 לכיון ירושלים או לכיוון ב"ש. לכיוון ב"ש, הכביש יותר פתוח ויש קו הפרדה מקוקו רוב הדרך. לכיוון י-ם, רוב הדרך זה קו הפרדה רצוף. לא פעם ולא פעמיים יוצא שאני רואה נהגים עוקפים בקו הפרדה רצוף או שעוקפים אותי. לאחר שיחה עם חבר, הוא אמר כי לעתים הוא עובר גם בקו הפרדה רצוף, כי מה לעשות לעתים נתקעים לאחר רכב כבד שנוסע באטיות או ברכב שפשוט נוסע לאט. לדעתי האישית, אין ספק כי היו יכולים לעשות קטעים רבים יותר עם קווים מקוטעים לעקיפה, הראות נקייה ויש זמן ומיקום טוב לעקיפה, אך הקו הוא רצוף. בקיץ האחרון נסעתי באוסטריה באיזו הררי שהיו מקטעים שלא ראית לפנים, אבל כל הדרך הנתיב היה מקווקו שנראה שהשאירו בידי הנהג את ההחלטה אם לעק…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5452471,00.html רשות המסים דחתה את בקשת יבואני הרכב לתקן את נוסחת המס הירוק. המשמעות: קיה פיקנטו, יונדאי I10 ושברולט ספארק יספגו עליית מסים בכ-5,000 שקל אותם ידרשו היבואנים מהציבור אין מילים.. קחו לנו את הארנק וזהו.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב עם נסועה של 40K והוכנס לטיפול שוטף לפני חודש, כולל החלפת בלמים, כל הטיפולים עד היום באותו מוסך יבואן. בנסיעה בשבת נשמעו רעשים ונקישות מדי פעם מכיוון הגלגלים, הרכב הוכנס לבדיקה במוסך מורשה יבואן ונאמר לנו כי הבולמים לא תקינים וצריך להחליפם. אמרו לנו שיבדקו מה ניתן לעשות ויעדכנו אותנו בטלפון בעלות. מה ראוי לצפות מהמוסך לאור הנסיבות הנל? (הדגם בכוונה לא הוזכר)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, רציתי לדעת אם מחיר הרכב הוא הקריקטריון היחיד לקביעת קבוצת הרישוי. הרכב שאני מעוניין לרכוש מופיע ברשיון כקבוצה 6 למרות שמחירו היה נמוך מ 200K שהיה חדש. לא מצליח לקבל תשובה ברורה מהיבואן, הפנה אותי למשרד הרישוי... בברכה, אריאל
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים, חשקה נפשה של האישה לקראת חופשת הסמסטר בחופשה שלא מצריכה סיבוכים והוצאות כבדות על שופינג, רוצה לטייל ולהנות מהנוף/מסעדות/אטרקציות וכו׳ עלה רעיון לטוס לאירלנד, עם זאת בא הרעיון של לשכור רכב כדי להקל על עצמנו בטיולים ועל מנת למצות את המקום. ברצוני לקבל מידע (אם אפשרי) על למה/כמה/איפה ועוד שאלות עם תשובות שיכולות לעזור לי. כמה פרטים עליינו - אני 27, היא 24, לשניינו יש בערך 3 שנים רשיון, אוטומט. לדעתי רכב מהקטגוריה הכי נמוכה (UP/סיטיגו) יספיק לנו. אשמח למידע בנושא. למי שטייל באירלנד, מה אומרים? האם רכב זה משהו שאפשר לוותר עליו או כדאי שלא? ובלי קשר לרכב, מה אתם חושבים על כמה ימים באירלנד לזוג צעיר? ראש פתוח, בא לנו להינות ולא רוצים משהו שנוסעים בשביל …
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הישנה נראית פתטית לעומת החדשה אבל משום מה בארץ יש רק את הישנה...[video=youtube_share;3kF8rCCF6wQ]
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
סקר אמינות עד 2018 של WhatCar 1 2 3 4
מאת Guest Wildlands-
- אחראי פורום
- 53 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
מעניין, קטנות: https://www.whatcar.com/news/2018-what-car-reliability-survey/n17798 משפחתיות: https://www.whatcar.com/news/2018-what-car-reliability-survey/n17799 מנהלים: https://www.whatcar.com/news/2018-what-car-reliability-survey/n17810 ויש המשך למטה במנהלים, ליוקרה, ג'יפונים וכו...
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ניצלתי כמה שעות פנויות שהיו לי לאחר שהייה בגרמניה במסגרת עבודתי, וקפצתי אתמול למוזיאון המכוניות הגדול בעולם - Cité de l'Automobile שנמצא בעיר מילוז (Mulhouse), הממוקמת קרוב מאד לגרמניה, בחבל אלזס. העיר נמצאת כ-30 ק"מ מהגבול המשולש צרפת-גרמניה-שווייץ. אגב, בעיר מילוז שוכן מפעל גדול של PSA, אבל אי אפשר להגיע לביקור במפעל באופן ספונטאני, אלא במסגרת קבוצה מתואמת מראש, אז הרעיון נגנז לצערי. הייתי בכמה מוזיאונים של רכב בעולם, אבל מוזיאון Cité de l'Automobile הוא פשוט ענקי, ואפשר לבלות שם שעות רבות (גם מאד נעים בפנים, כשבחוץ רק מעלה אחת צלזיוס...) יש במוזיאון אוסף מרשים של מכוניות בנות כל הזמנים, עם דגש מיוחד על בוגאטי – מתוך 520 מכוניות (שחלקן נדירות ביותר), 120 הן בוגאטי…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כחודש וחצי לפני הצגתה בתערוכת ג׳נבה נחשפו ברשת תמונות ראשונית נטולות הסוואה של סופרב 2019 מתוחת הפנים. אמנם בגרסה הסינית, אבל לא צפויים הבדלים מיוחדים בין גרסה זו והאירופאית. אין ממש פרטים לגבי הדגם המחודש מלבד זה שתוצע גרסת פלאג-אין היבריד שצפוי לפי השמועות להציע כ250 כ״ס משולבים וטווח נסיעה של 50-60 ק״מ. בנוסף למנועי ה2.0 המוכרים, צפויים מנוע 1.5 שמחליף את ה1.4 ו2.0 190 כ״ס שמחליף את ה1.8 בדומה לאוקטביה. אין עדיין תמונות של הקבינה אבל צפויים לוח שעונים דיגיטלי ומסך מולטימדיה גדול מהנוכחי. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
תמונות מיום מסלול flat out driving בפצאל ביום הבחירות יחד עם כמה מחברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם בהרבה מבחני דרך על פיז'ו 3008 אני רואה שמתלוננים על תפעול מערכת המיזוג/איורור ברכב. שהיא מסך נגיעה ואין לחצנים כמו פעם ושזה מסיט את המבט של הנהג מהדרך ושהיו מעדיפים בתצורה הרגילה. היתה תחושה שפיז'ו עשו משהו חדש ויצירתי אבל לא טוב. אז לאחרונה יצא לי לנהוג באוודי A8 חדשה ומה אתם יודעים... הגרמנים האלה שלא יודעים ליצר מכוניות אכותית נוחות עם סביבת נהיגה נוחה עשו אותו הדבר. בקונסולה האמצעית ישנם 2 מסכי מגע. האחד עליון לוויז רדיו וכו.. וממש מתחתיו (בניגוד לפיז'ו שזה נימצא כמעט בקו העניים) מערכת תפעול המזגן דיגיטלית מלאה! אני בטוח שאם בוחני הרכב היה עושים נסיעת מבחן על A8 הם לא היו מעיזים להגיד מילה רעה על המערכת הזו, אבל על מכוניות עממיות שבאמת מנסות להשתפר ת…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי חברים, אני נוסע בקרוב לרומא, רציתי לקבל המלצות לגבי אטרקציות מוטוריות. שמעתי שיש מסלול עם פרארי. אשמח לשמוע על כל המלצה אם אפשר לצרף מחירים אודה מקרב לב תודה לכולם.
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סופה של הV40 מתקרב וכנראה שהמחליפה שלה תהיה סוג של ג'יפון קופה קטן. אי אפשר להאשים אותם, המכירות של הV40 צונחות לאור האופנה המתפשטת בכל העולם. בנוסף, מדובר בפלטפורמה מאוד ישנה עוד מימי החיבור של וולוו ופורד. היא אינה מתאימה למערכות ההנעה החשמליות שוולוו משלבת בכל הדגמים שלה. חבל מאוד, מדובר ברכב מצויין בעל מאפיינים ייחודיים בסגמנט. https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volvo-primed-replace-v40-suv-coupe
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 16 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
משיטוט באתר היבואן, הבחנתי שהגיעו המנועים החדשים, מנוע 1.33 ו160 כ"ס ו27.4 קג"מ לדגם האוטומטי. ו- 1.33 עם 140 כ"ס לדגם הידני. כמו כן הוחלפה התיבה הרציפה האוטומטית לתיבת 7 הילוכים. אביזרי בטיחות טרם התעדכן אם בכלל. מחירי מדבקה : 132,900 ידני , אוטומטי החל מ 146k ועד 160K הדגם הקודם לגרסה הבסיסית האוטומטית נמכר בשנה ב135K יבואן , ו125K אפס ק"מ. מעניין לדעת כמה תתפוס הגרסה החדשה.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצה על מוסך (מורשה) לטיפול שנתי לרכב. אני מאזור בקעת אונו תודה
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
היי חברים, נתקלתי בכתבה הנ"ל: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3278/חדשות/אופל-עוברת-ללובינסקי לאחר הרכישה של קבוצת PSA את אופל ייתכן וזה היה צפוי.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 0 תגובות
- 792 צפיות
המפעל המרכזי, והיחיד, של סובארו ביפן מושבת מזה כשבוע לאחר שהתגלה פגם סדרתי במערכת הגברת ההיגוי של פורסטר, אימפרזה ו-XV. הייצור יחודש רק ביום שני הבא, בתום כמעט שבועיים של השבתה https://www.thecar.co.il/סובארו-הפסיקה-את-הייצור-ביפן-בגלל-פגם-ב/
הודעה אחרונה מאת me5000,