Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשבתי שאין עוררין על כך, עד שנתקלתי השבוע בפייסבוק לקישור לאיזה מאמר של איזה "מומחית" שמשבחת את נפלאות התחב"צ בישראל.

הבעיה היא שזה בפייסבוק, וכנראה נפל למעמקי הפיד אם לא נפלט ממנו לחלוטין. אז אין לי מראה מקום.

מכל מקום, SurfHigh, אין לי ספק שאם אינך צודק ב-100% הרי שעדיין אתה צודק ב-99%.

מירב מורן, במאמר ב"שילוח".

אני לא אומר שהיא טועה ולא אומר שהיא צודקת. רק אומר שבאופן כללי היא מטומטמת אגרסיבית עם אג'נדה ברורה להעלים את ה"פחיות", כפי שהיא מכנה אותן, מהכבישים, ויהיה מה. והיא גם או לא יודעת לקרוא או מסלפת לפעמים.

עזבו אני מציע גם שלא יתנו משכנתא למי שמרוויח שכר מינימום ומטה.

שעניים יחיו ברחוב, מה זה הפינוק הזה קורת גג?

אתם כאלה מנותקים ומתנשאים שזה מזעזע.

בדקת לאחרונה מה גובה המשכנתא שאפשר לקחת עם שכר מינימום ומטה וללא הון עצמי?

בדקת כמה אנשים בארץ חיים ברחוב?

המדינה לא צריכה "לסבסד" מכוניות חדשות (ואולי יש כאן ויכוח סביב מושג). המדינה לא צריכה לעביר כסף אקטיבי מהתקציב לפלוני שיקנה לעצמו רכב. מה שעוד היא לא צריכה לעשות, זה לקחת מס של מאה אחוז. לפחות לא בקונסטלציה הנוכחית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
ואו. ואני לתומי חשבתי שבפורום הזה רוצים להשאיר לאנשים את הבחירה במה להשקיע את כספם. אז במקום להפחית מיסים ישירים ולאפשר לאנשים לבחור אם הם רוצים לרכוש רכב (כולל המיסוי הכרוך בו) או להעדיף תחב"צ או שירותים אחרים רוצים כאן להעלות מיסים לכולם על מנת לאפשר לחלק לקנות רכב במחיר מוזל. תחליטו מה אתם רוצים.

ואולי מר me5000 רוצה כלכלה בנוסח ונצואלה. שהמדינה תשלם הכל, גם מה שאינה יכולה.

ספיריאל, התיאוריה הזאת יכולה להתאים לכל מוצר צריכה אחר, לצורך העניין המדינה יכולה הייתה להעלות את המס על טלפונים סלולארים, כך שטלפון סלולרי יעלה 10 אלף ₪ (מתוכו 9,000 ₪ מס) וכתוצאה מגביית מס זה ניתן יהיה להוריד את שיעור מס ההכנסה.

ואז ניתן יהיה להגיד את אותו הדבר: לאנשים תהיה הכנסה פנויה גדולה יותר והם יוכלו להחליט האם לרכוש טלפונים ניידים או לחזור ולהשתמש בטלפון חוגה חוטי (עם חוט של 10 ק״מ כי אנשים יחוו קריז אם הם יצאו מהבית בלי טלפון :-)), כי טלפון סלולארי זה הרי מותרות לאנשים מפונקים.

משק בית בישראל חייב רכב אחד לפחות. גם מי שגר בעיר גדולה, פקוקה וללא חנייה כמו תל אביב, עדיין זקוק לנסיעות בסופ״ש (בייחוד שאין תחבורה ציבורית בשבת).

ורכב זה גם נוחות ואזרחי ישראל זכאים לנוחות ואין מה להתבייש בכך, אנחנו לא חיים בימי הביניים.

הכל שאלה של איזון, תוריד את נטל המיסוי המטורף על רכבים, תעלה באופן רוחבי את שאר אפיקי המיסוי בישראל, נטל המס הכולל על משפחה בישראל יישאר זהה ולא תהיה פגיעה בשירותים שאזרחי ישראל מקבלים והמצב המיסוי יהיה מאוזן ולא מעוות.

כך זה מתנהל במרבית המדינות המפותחות.

(כמובן שפתרון מהשורש הוא אחר לגמרי. ביטול הבעיות המבניות בישראל שגורמות להוצאות עתק שמצריכות את נטל המס הגבוה כדי לממן אותן, בין היתר פנסיות הגישור של אנשי הקבע, ההתנחלויות, העלמת המסים, אוכלוסיות נתמכות ולא יצרניות- החרדים והערבים, הגלידות של משפחת נתניהו :-) ועוד ועוד).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

יבגני - תודה על הקישור. לדעתי מדובר במישמש ולא מעט עיוות של המציאות. אוטובוס שמגיע לכל מקום פעם ביום זה לא שירות טוב. וסיפורי התחב"צ בחיפה בשבת הם סילוף של המציאות - יש שירות מוגבל בתדירות נמוכה. אם אני, למשל, רוצה להגיע מביתי (שנמצא סמוך לכביש ראשי) לתחנת האוטובוס הפעילה הקרובה אני צריך ללכת 1.5-2 ק"מ בעליה (הפרש גובה של לפחות 100 מ') או 2.5-3 ק"מ בירידה (הפרש גובה 200 מ').

לגבי הורדת המיסוי על רכב - הייתי שמח לראות אותו. אבל מי שמציע את זה צריך להציע חלופות מציאותיות, כדי לאפשר דיון מה עדיף לציבור. ובקונסטלציה הנוכחית אני לא כל כך רואה חלופות כאלה שיתקבלו על ידי הציבור הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני פה לא הייתי מאשים את המדינה, אלא את הייבואנים, במיוחד שהבנתי שחברות הליסינג כן בעד ההעלאה כי זה יעלה להם את הצי במאזנים.

גם באירופה יש תקני זיהום שמתעדכנים, וגם בארץ אמור להיות.

ניתן לכם את הדוגמא הכי קלאסית - סקודה סופרב וקודיאק קיבלו עכשיו מנועים נקיים יותר - והמחירים נשארו אותו דבר למרות שהם ירדו קבוצות בזיהום.

דוגמא אחרת, סוזוקי קרוסאובר שהושק באירופה זכה למחיר נמוך יותר מה-SX4 שאותה הוא הוא החליף, ובארץ? ניחשתם נכון - הוא התייקר.

כל פעם שיש ייבוא של דגם חדש פופולרי, גם שהוא נקי יותר מבחינת זיהום, המחיר שלו לא יורד ולפעמים אפילו עולה, ואז שמגיע עדכון מיסוי הוא שוב עולה.

אם הדגם לא יהיה מספיק פופולרי הייבואנים גם ידאגו לספוג את העלייה ולפעמים גם יחתכו במחיר.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

להלן הכנסות המדינה ממיסים (במיליארדים) ב15 שנה האחרונות:

2018 - 306.3

2017 - 306.5

2016 - 278.9

2015 - 269.4

2014 - 254.7

2013 - 240.3

2012 - 218.6

2011 - 211.3

2010 - 195.4

2009 - 177.6

2008 - 184.1

2007 - 190.8

2006 - 176.2

2005 - 161.7

2004 - 151.5

2003 - 143.7

מ2003 ועד 2018 הכנסות המדינה ממיסים עלו בעקביות כמעט כל שנה, ואף הכפילו את עצמן במשך השנים.

הסיבה היחידה, לדעתי, שב2008-2009 הייתה ירידה בגבייה היא בגלל המשבר הכלכלי. וגם אז היו די קרובים ופיצו על זה מיד לאחר מכן.

שים לב: מלחמות או תקופות שקטות, מבצעים לא מבצעים, שקט לא שקט, מה שבטוח המיסים תמיד עולים, ותמיד יבוא התירוץ הבטחוני.

פורסם

ואולי מר me5000 רוצה כלכלה בנוסח ונצואלה. שהמדינה תשלם הכל, גם מה שאינה יכולה.

דרך אגב, היה לנו ניסיון כזה אצלנו. חפשו את ימי שר האוצר יורם ארידור. רצו "להיטיב עם העם" בתקופה של משבר כלכלי על ידי הורדת מיסים - והחמירו אותו עד שהתחייבה "תכנית הייצוב" הקשה של 1985.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאולמרט הוריד את המיסוי על הרכבים מ92% ל72% לא זכורה לי בעיה עם ההתנהלות הכלכלית של הממשלה או גרעונות שגדלו במהלך תקופת הכהונה..

הדבר הראשון שביבי עשה,אז,שהתחילה תקופת המשילה שלו,זה לעלות מיד את המס בחזרה ל92% וכמובן הוסיף עוד מסים כמו העלאות אגרת הרישוי,המס הירוק,ועוד כל מיני מתאבנים.

פורסם

הורדת מיסוי על רכבים באופן גורף היא תמיד רעיון טוב (אלא אם אתה חברת ליסינג, ואז אתה פושט רגל).

המיסוי הירוק הוא לא רעיון כזה גרוע - לך קצת יותר מעשר שנים אחורה, ותגלה שרכב המיני היחידי שנמכר בישראל הוא פיאט פנדה (וכרגיל אצל סמל"ת בתמחור לא הגיוני עם מכירות כמעט אפסיות). בחזרה להווה - קיה פיקנטו היא אחד הרכבים הנמכרים בארץ, ואפשר לקבל היום רכב חדש ב-50,000₪. כל זה מיסוי ירוק.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני מבין את התסכול אבל בסופו של דבר יש צורך מדיני בכסף הזה.

אנחנו מדינה קטנה עם המון אתגרים שמאוד יקרים כלכלית ולכן הכסף צריך להגיע מאיזה מקום, אם לא מרכב אז מתחום אחר. למרות שאני חובב רכב השלמתי עם זה שכרגע התחום יקר, לפחות עד שהאיראנים ירגעו.

לרמוז שהכסף הולך לטובת פוליטיקאי כזה או אחר זה קצת ילדותי לדעתי.

לא נמאס כבר מהטיעון הזה ? הצצה קלה באופן שבו נגבה הכסף במדינה הזו ואופן חלוקתו מגלה שלוקחים ממי שקל לקחת ממנו ונותנים למי שמחזיק לך היטב בביצים. הסיפורים האלו של מדינה קטנה וחלושה במצור והצורך הבלתי פוסק להתגייס למען קיומה אינם חדשים ושייכים למחלקת "דין התנועה" "40 שנה בשרות האומה" "שליחות ציבורית", ועוד כהנה וכהנה סיפורי סבתא. לא חדש כאמור, רק מענין שעוד לא נרפאנו מהתמימות הזו בעזרתה משחקים בנו "משרתי ציבור ונבחריו" למיניהם.

פורסם (נערך)

כמובן ש-90% מהדבריך תלושים מהמציאות.

המיסים נועדו לממן את פעולות המדינה. האם חלוקת התקציב נכונה? לכל אחד מאיתנו יש השגות. אבל העקרון שהאזרחים מממנים את פעילות המדינה, ושפעילות זו נקבעת על ידי הממשלה הנבחרת (כן, זו דמוקרטיה) הוא עקרון מקובל. לא מוצאת חן בעיניך חלוקת המשאבים - צא להצביע בעד מפלגה שמציעה חלוקה שיותר מתאימה לדעותיך, כתוב מאמרים בעיתון, השתתף בהפגנות וארגן אותן או הכנס למשחק הפוליטי כחבר מפלגה או מנהיג מפלגה.

וכיון שהמיסים בישראל אינם גבוהים במיוחד בקנה מידה מערבי הקרקע די נשמטת מתחת לטיעוניך.

ועוד אני רוצה להזכיר לך ש"דין התנועה" נגמר לפני כמה עשורים. הימין הכלכלי שולט כאן מ-1977 (עם איזה הפסקה ורבע שבהן חלוקת המשאבים דווקא היתה יותר סבירה לטעמי), אבל אתה ממשיך להתבכיין כאילו לא קרה כאן דבר מאז 1977. להזכירך, ה"כספים ייחודיים" היו שיטה שהומצאה בימי בגין ושמיר למען הגופים החרדיים.

פורסם (נערך)

כמובן. כל כך שמח ללמוד על תקציב, מקורותיו ושמיסים זה כסף שמגיע מהאזרחים למען מימון הוצאות המדינה, מכל מלמדי השכלתי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)

בדיוק מה שרועי כתב. המדינה בנושא גביית מיסים עושה רק מה שקל. יש המון כסף שאפשר לגבות כבר עם המיסים הקיימים, אבל זה דורש עבודה (כסף שחור, ולהכריח אנשים לעבוד)...

הכי קל זה לקחת מהתלוש של מי שעובד, להגיד לבתי הזיקוק לגבות בלו, להרוויח הון ממיסוי על נדלן (לא במקומות הנכונים), ומס על מכוניות.

תירוצי ביטחון תמיד יהיו ותמיד היו, היה פה פעם צבא מצרי על הגדר, צבא ירדני, צבא סורי וצבא עיראקי מה אמרו אז? מה נשאר מהם היום?

בדוק כמה כסף מתקציב הביטחון הולך על ביטחון...

בדוק כמה ג׳ובים שלא דורשים שום קישורים יוצאי דופן של אל״מים/סא״לים/אלופים לשעבר מוחזקים מאז ומתמיד אצל האנשים האלה...

בדוק איזה ארגון מקבל תמיד פרויקטי נדל״ן שמיועדים רק לו בשלב הראשון או באופן כללי באזורי ביקוש על חשבון כל השאר...

הכל מכור מראש... שינוי על ידי הצבעה בקלפי?, למי? לגנרל חדש שידאג לחברים שלו?

בקיצור חוסר רצון של המדינה והאוצר לעבוד קשה, תירוצים וחונטה צבאית אחת.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

פרקש - אכן יש בעיה בגביית מיסים. אז תקצב משטרה חזקה כדי שתוכך לאכוף את הגביה. אבל ממשלת ישראל הנוכחית נלחמת נגד המשטרה בכל דרך, אז איך אתה רוצה לשפר את הגביה? הדג מסריח מהראש, ומי שמחליש את רשויות החוק פוגע בך, וזו אחת הדרכים לכך.

ולגבי הצבעה בקלפי - דאג להחליף את השלטון כל 8 שנים ותרחק את המושחתים כל פעם. למפלגה הבאה יקח כמה שנים להסתאב - ואז סלק אותה כעבור 2 קדנציות. אם אתה מאפשר לאותם אנשים לשלוט עשורים השחיתות רק תתגבר.

פורסם (נערך)

אני לא מחבב את ה״מנהל״ הנוכחי של המדינה כלל וכלל, אבל חוסר היצרתיות של המדינה בנושא גביית המיסים היא דבר שקיים מאז ומעולם.

בארהב עדיף לרצוח לפעמים על להעלים מס...

למה זה קורה? בדיוק בגלל מה שהזכרת, אותם אנשים שוב ושוב ואחרי הרבה זמן בעמדת כוח קשה לא להפך למושחט ובנוסף נזכיר מקרה בוחן שממחיש את הבעיה הנוספת שתיארתי.

כשהיה פה שר ביטחון אזרח לא מזמן (לפני זה ש״התפטר״) דאגו יום יום לרדת עליו ולצחוק עליו בגלל אותה משקפת...

רק שעובר הזמן ומקלפים את הקליפות מבינים שהיו לו כמה החלטות לא רעות (כיפת ברזל), וגם ההתנהלות שלו באותה ״מלחמה״ הייתה לא רעה.

אבל כמובן שידאגו לטאטא אותו כדי שאף אחד לא יראה מה עושים שם מתחת לשולחן, ולא יפריע להם להחליט איך יחולק הכסף. מי קיבלנו במקומו? נכון גנרל...

מי כנראה יהיה ראש הממשלה הבא? בסבירות גבוהה גנרל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...