Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן ש-90% מהדבריך תלושים מהמציאות.

המיסים נועדו לממן את פעולות המדינה.

רועי לא כתב בשום מקום שלא צריך מס. הוא גם מעלה טעונים די הגינים ומוכרים, לא משהו מהפכני. זה שאפשר לשנות הכל בבחירות זו קלישאה. לא רועי ולא אני ולא אף אחד אחר לא יכולים להפוך את ישראל למדינה יותר הומוגנית. אבל עזוב את זה, זו שאלה הרבה יותר בסיסית. נניח שהיום המדינה מרוויחה 300 מיליארד ממס. אתה מגונן על זה. מחר ראש הממשלה ושר האוצר (וזה לא משנה מי, זו שאלה עקרונית. לא פוליטית) יחליטו שהיעד זה 600 מיליארד ב-2020. מה תגיד על זה?

הבעיה העקרונית עם הגישה שלך היא שהיא לא מתייחסת למספרים, אלא רק לקונספט. כי עם האמירה הקונספטואלית שצריך כסף כדי לממן מדינה גם אני מסכים. אבל מזה אי אפשר להסיק שום דבר על השוואת בינינו לשאר העולם ובטח שלא להחליט עקרונית שאסור לערער על גובה המיסים או מה שקורה עם הכסף בפועל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין את הרצון לרכב חדש, אבל היום המצב שונה מפעם. יש אחלה מכוניות משומשות במחיר סביר בהחלט.

פעם ב10 שח היית קונה סובארו גאסטי.

היום, יש גרנדה פונטו ובאיזור ה20-25 יש רכבים לא רעים בכלל.

שכל אחד יקנה ויתנהל בהתאם למצבו הכלכלי.

פורסם
כמובן ש-90% מהדבריך תלושים מהמציאות.

המיסים נועדו לממן את פעולות המדינה. האם חלוקת התקציב נכונה? לכל אחד מאיתנו יש השגות. אבל העקרון שהאזרחים מממנים את פעילות המדינה, ושפעילות זו נקבעת על ידי הממשלה הנבחרת (כן, זו דמוקרטיה) הוא עקרון מקובל. לא מוצאת חן בעיניך חלוקת המשאבים - צא להצביע בעד מפלגה שמציעה חלוקה שיותר מתאימה לדעותיך, כתוב מאמרים בעיתון, השתתף בהפגנות וארגן אותן או הכנס למשחק הפוליטי כחבר מפלגה או מנהיג מפלגה.

וכיון שהמיסים בישראל אינם גבוהים במיוחד בקנה מידה מערבי הקרקע די נשמטת מתחת לטיעוניך.

ועוד אני רוצה להזכיר לך ש"דין התנועה" נגמר לפני כמה עשורים. הימין הכלכלי שולט כאן מ-1977 (עם איזה הפסקה ורבע שבהן חלוקת המשאבים דווקא היתה יותר סבירה לטעמי), אבל אתה ממשיך להתבכיין כאילו לא קרה כאן דבר מאז 1977. להזכירך, ה"כספים ייחודיים" היו שיטה שהומצאה בימי בגין ושמיר למען הגופים החרדיים.

המיסים בישראל אינם גבוהים בקנה מידה מערבי?

אולי המיסים הישירים.

ומה עם המיסים העקיפים? צריך להסתכל בתמונה הכללית , נטל המס בישראל כבד מאוד במונחים מערביים.

פורסם (נערך)

תתחיל ממע"מ. כמה המע"מ במרבית מערב אירופה?

אני אחסוך לך את החיפוש - בין 19% בגרמניה ל-24-25% במדינות הנורדיות ו-27% בהונגריה. אצלנו 17%.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אחסוך לך את החיפוש - בין 19% בגרמניה ל-24-25% במדינות הנורדיות ו-27% בהונגריה. אצלנו 17%.

זה לא מדויק כי המע"מ תלוי במוצר. המע"מ על מוצרי מזון בגרמניה הוא 7%, בנורבגיה 15%, וכו'. זו השוואה שלא ניתן לבצע בצורה ישירה.

פורסם

גם בארץ יש מוצרים עם מע"מ אפס (למשל פירות וירקות).

ההתיחסות למיסוי בישראל כגבוה במידה חריגה היה נכון לפני כמה עשורים, בימי הפנקס של פנחס ספיר. כבר הרבה שנים שמדיניות הממשלה היא הפחתת מיסוי וצמצום שירותים לאזרח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מבין את הרצון לרכב חדש, אבל היום המצב שונה מפעם. יש אחלה מכוניות משומשות במחיר סביר בהחלט.

פעם ב10 שח היית קונה סובארו גאסטי.

היום, יש גרנדה פונטו ובאיזור ה20-25 יש רכבים לא רעים בכלל.

שכל אחד יקנה ויתנהל בהתאם למצבו הכלכלי.

מישהו צריך לרכוש רכבים חדשים כדאי שלך יהיה רכב משומש.

מעבר לכך גם המחיר של רכבים משומשים כולל מרכיב מס באותו שיעור של רכב חדש (כ- 50 אחוז), למרות שמרכיב המס עבר כבר בעת רכישת הרכב לרשות המסים.

באותה התנהלות נכונה כלכלית עליה אתה מדבר, היית יכול לרכוש את הרכבים שציינת במחצית המחיר או באותו המחיר לרכוש רכב חדש בהרבה (ורכב חדש נותן הרבה יותר מרכב ישן ״לא רע בכלל״ בכל פרמטר שאפשר לחשוב עליו, בראש ובראשונה בטיחות גבוהה פי כמה וכמה, חסכון גדול יותר דלק, חסכון בעלויות תיקונים ועוד ועוד).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הדיון מיותר לחלוטין, המדינה אבודה ומדובר במספר שנים בודדות עד שנסגור את הבאסטה,

אני מתכוון לחסוך סכום מכובד ולברוח מכאן כל עוד נפשי בי...

פורסם

אתה עדיין לא מתייחס למהות.

מדינה שבה משלמים 100% מס היא לא בהכרח מדינה שיותר טוב לחיות בה ממדינה שמשלמים בה 0% מס.

זה קצת כמו הויכוח שהיה לנו על הצבא לפני כמה שבועות.

מקס וובר כתב בזמנו שאחד מהמאפיינים של כל ארגון ביורוקרטי הוא לסרבל את עצמו ולהפוך את עצמו לבלתי מובן ונגיש למי שנמצא מחוצה לו, כדי לגדול ולהתפתח, גם שלא לצורך. וזו נקודה שמשום מה אתה כאילו מכחיש. והשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם יש נקודה שבה אתה תחשוב או כבר חושב אולי שהמיסים לא באמת חוזרים אליך. כי כמו שאתה מציג את הדברים, עושה רושם שלא, ושתקבל כל מס בכל גובה, תחת ההצדקה הקלישאתית ש"מדינה צריכה כסף כדי לתת שירותים לאזרח".

פורסם (נערך)

יבגני - הביורוקרטיה תזין את עצמה, ולא משנה אם זה דרך מיסוי על המכוניות, מע"מ או מס הכנסה.

לעת זקנה אני ממש לא אופטימי לגבי הפחתת הוצאות מיותרות (והרחבת הוצאות חיוניות), ודי ברור לי שמה שלא יצא מכיס ימין יצא מכיס שמאל. לי ברור שהמיסים חוזרים אלי בצורה חלקית מאד ומעוותת, גם אם אני כותב את זה בצורה מעודנת:

... האם חלוקת התקציב נכונה? לכל אחד מאיתנו יש השגות...

כדי להשיג זאת השלטון צריך להתחלף מדי פעם, צריכים לעלות אנשים עם אג'נדה משתנה ומתעדכנת, ואולי צריך לשנות משהו גם במבנה השלטוני, כמו שינויים בשיטת הבחירות (אין לי דעה מגובשת על כך).

ב-40 השנים האחרונות היה ניסיון אחד לשנות סדרי עדיפות לטובת האזרח. זה נגמר ברצח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
מישהו צריך לרכוש רכבים חדשים כדאי שלך יהיה רכב משומש.

מעבר לכך גם המחיר של רכבים משומשים כולל מרכיב מס באותו שיעור של רכב חדש (כ- 50 אחוז), למרות שמרכיב המס עבר כבר בעת רכישת הרכב לרשות המסים.

באותה התנהלות נכונה כלכלית עליה אתה מדבר, היית יכול לרכוש את הרכבים שציינת במחצית המחיר או באותו המחיר לרכוש רכב חדש בהרבה

תיקון טעות- במחצית המחיר היה אפשר לרכוש גם רכב משומש אם לא היו בכלל מסים על רכבים :-) כוונתי הייתה שהיה אפשר לרכוש גם רכב משומש במחיר נמוך יותר ככל ששיעור ההפחתה במיסוי על רכבים חדשים היה נמוך יותר ולכן גם מי שרוכש רכב משומש נפגע ממדיניות המיסוי הגבוהה על רכבים חדשים.

מה שנכון הוא שמאחר ורכב הוא מוצר שמוכרים כמשומש, הרי שחלק מתשלום המס חוזר אליך בעת המכירה. אולי בכל זאת זה אפיק המיסוי הטוב ביותר :wink:

הדיון מיותר לחלוטין, המדינה אבודה ומדובר במספר שנים בודדות עד שנסגור את הבאסטה,

אני מתכוון לחסוך סכום מכובד ולברוח מכאן כל עוד נפשי בי...

הגזמת, כל עוד שיש ממי לקחת מסים מצבנו בסדר :)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
שאולמרט הוריד את המיסוי על הרכבים מ92% ל72% לא זכורה לי בעיה עם ההתנהלות הכלכלית של הממשלה או גרעונות שגדלו במהלך תקופת הכהונה..

הדבר הראשון שביבי עשה,אז,שהתחילה תקופת המשילה שלו,זה לעלות מיד את המס בחזרה ל92% וכמובן הוסיף עוד מסים כמו העלאות אגרת הרישוי,המס הירוק,ועוד כל מיני מתאבנים.

עכשיו מס כמו 72% נשמע חלום

פורסם

עד עכשיו המס הירוק עשה את זה יופי. כיון שמדובר בסכום קבוע ההנחה האחוזית גבוהה מאד במכוניות זולות. עם הפעלת הסולם החדש זה ייפגע קשות.

פורסם
יבגני - הביורוקרטיה תזין את עצמה, ולא משנה אם זה דרך מיסוי על המכוניות, מע"מ או מס הכנסה.

לעת זקנה אני ממש לא אופטימי לגבי הפחתת הוצאות מיותרות (והרחבת הוצאות חיוניות), ודי ברור לי שמה שלא יצא מכיס ימין יצא מכיס שמאל. לי ברור שהמיסים חוזרים אלי בצורה חלקית מאד ומעוותת, גם אם אני כותב את זה בצורה מעודנת:

נו אז זה ויכוח סרק לגמרי..

ב-40 השנים האחרונות היה ניסיון אחד לשנות סדרי עדיפות לטובת האזרח. זה נגמר ברצח.

אאאה בוא נשאיר את זה לשרשור פוליטי לאחר בחירות.

פורסם
תיקון טעות- במחצית המחיר היה אפשר לרכוש גם רכב משומש אם לא היו בכלל מסים על רכבים :-) כוונתי הייתה שהיה אפשר לרכוש גם רכב משומש במחיר נמוך יותר ככל ששיעור ההפחתה במיסוי על רכבים חדשים היה נמוך יותר ולכן גם מי שרוכש רכב משומש נפגע ממדיניות המיסוי הגבוהה על רכבים חדשים.

מה שנכון הוא שמאחר ורכב הוא מוצר שמוכרים כמשומש, הרי שחלק מתשלום המס חוזר אליך בעת המכירה. אולי בכל זאת זה אפיק המיסוי הטוב ביותר :wink:

הגזמת, כל עוד שיש ממי לקחת מסים מצבנו בסדר :)

ואז לקחת את המיסים שלך ולתת 100,000 לאייל גולן ו-100,000 לעומר אדם.

מקווה ששילמתי השנה מספיק מיסים בשביל לממן את הכוכב החדש הידוע בשם דודו פארוק.

• תוכן חדש...