Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקור מרתק במוזיאון Cité de l'Automobile בצרפת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ניצלתי כמה שעות פנויות שהיו לי לאחר שהייה בגרמניה במסגרת עבודתי, וקפצתי אתמול למוזיאון המכוניות הגדול בעולם - Cité de l'Automobile שנמצא בעיר מילוז (Mulhouse), הממוקמת קרוב מאד לגרמניה, בחבל אלזס. העיר נמצאת כ-30 ק"מ מהגבול המשולש צרפת-גרמניה-שווייץ.

אגב, בעיר מילוז שוכן מפעל גדול של PSA, אבל אי אפשר להגיע לביקור במפעל באופן ספונטאני, אלא במסגרת קבוצה מתואמת מראש, אז הרעיון נגנז לצערי.

הייתי בכמה מוזיאונים של רכב בעולם, אבל מוזיאון Cité de l'Automobile הוא פשוט ענקי, ואפשר לבלות שם שעות רבות (גם מאד נעים בפנים, כשבחוץ רק מעלה אחת צלזיוס...) יש במוזיאון אוסף מרשים של מכוניות בנות כל הזמנים, עם דגש מיוחד על בוגאטי – מתוך 520 מכוניות (שחלקן נדירות ביותר), 120 הן בוגאטי. מי שחובב היסטוריה, כמוני, פשוט יתמוגג. אבל כל אחד יתחבר לאוסף המגוון, יש שם גם מכוניות ראלי, גרנד פרי, פורמולה ו"סיבולת" מתקופות שונות. רק לציין, שלפי הבנתי, מעטות מהמכוניות בתצוגה הן במצב נסיעה.

יש אפשרות להשתמש במכשיר השמעה דיגיטלי שמסביר כמעט על כל מוצג בשפות שונות, כולל בעברית! זה מעניין ואינפורמטיבי, בשלב מסוים החזרתי את המתקן ועברתי לסיור "אישי" לא מודרך, אני אוהב ללמוד על הדברים בעצמי.

שימו לב, אחת התמונות כאן היא של מרצדס שנראית ממש כמו חיפושית. לא פלא, כשמבינים שפרדיננד פורשה היה זה שעיצב אותה. יש הסבר לתעלומה: לפי ויקיפדיה, "פורשה החליט לתכנן מכונית חדשה בעצמו, ואת הכסף למימון התכנון השיג בהלוואה כנגד ביטוח החיים שלו. חברות שונות הצטרפו בתחילה למימון הפרויקט, אך נטשו משהסתברו העלויות הגבוהות של העבודה. פורשה הצליח להשיג חוזה רק לבניית שלושה אבות טיפוס, אשר הושלמו בחורף 1936. דיימלר-בנץ בנתה עוד 30 יחידות, במפעל שהוקם לשם כך בעיר חדשה "אוטושטאדט" שמה".

IMG_20190123_143942.jpgIMG_20190123_145121.jpgIMG_20190123_150010.jpgIMG_20190123_153032.jpgIMG_20190123_145536.jpgIMG_20190123_150733.jpgIMG_20190123_145940.jpgIMG_20190123_151759.jpgIMG_20190123_150359.jpgIMG_20190123_154423.jpg

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

מזכיר לי את הביקור במוזיאון (הפרטי) של סיטרואן בעיירה Castellne בפרובאנס. נתקלנו בו באקראי (שלט לא צפוי בכיכר העיירה) ואשתי באה אתי לשם בחוסר רצון, בסוף נהנתה לא פחות ממני. לצערי אין לי תמונות זמינות מאותו ביקור.

חוץ מזה, אהבתי את השכנות בין האסטון לבין הסימקה 1000.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן מקום מדהים. הייתי עם המשפחה באוגוסט שנה שעברה. הילדים פשוט התמוגגו. אפילו אישתי התלהבה. והכי כיף זה לעשות סיבוב על מכוניות ישנות וגם מהירות במסלול שבחוץ

פורסם

120 בוגאטי?? וואו! נרשם.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מוזיאון המכוניות במולוז' מתאר את תולדות הרכב, והוא למעשה מוזיאון המכוניות הגדול מסוגו בעול. מדובר בתצוגה כל כך מוצלחת שגם מי שרחוק מהתחום לא יוכל להישאר אדיש. יש כאן אוסף עצום של כ-400 כלי רכב, החל בכרכרה הממונעת ועד ימינו, המוצג באולמות רחבים. ניתן ללכת בין המכוניות, אבל גם לסייר במקום עם רכבת קטנה העוברת בו. יש במקום גם פעילויות כיפיות לילדים, כמו למשל כניסה למכונית מסתובבת, נהיגה בסימולטור של מכונית מרוץ, סדנה לתיקון מכוניות וכן הלאה. בסופי השבוע של חודשי הקיץ נערכת במקום תהלוכת מכוניות במסלול הצמוד למוזיאון. האוסף בזה היה שייך לשני אחים מליונרים שפשטו את הרגל והמדינה לקחה את האוסף

פורסם

ביקרתי במקום לפני שנתים יחד עם המשפחה..., עוצר נשימה במיוחד הכניסה אשר מרוצפת ברכבי בוגאטי שונים ...

התצוגה מדהימה וכוללת רכבים אשר היו נפוצים כאשר אני הייתי ילד, וכפרנקופיל היו שם מיטב תוצרת צרפת לדורותיה...

נהנתי מכל רגע , ואם אתם נוסעים ליער השחור מומלץ לקפוץ ולבקר ...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ביקרתי שם ב2003 ואני זוכר היטב עד היום.

כדאי רק לציין, שהאוסף נוצר על ידי שני אחים בעלי מפעל טקסטיל, ששדדו את קופת המפעל לצורך קניית כל מכונית בוגאטי שיכלו לשים עליה את היד.

ייאמר לזכותם שהם היו מהראשונים להבין את הערך של שימור רכב קלאסי, הרבה לפני שזה הפך לאופנתי.

המפעל קרס והפועלים נותרו מחוסרי עבודה. הבעלים ברחו לחו"ל ואיגוד הפועלים שם יד על אוסף המכוניות.

הממשלה זיהתה את ערכו ההיסטורי של האוסף ומפעילה את המוזיאון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
עם דגש מיוחד על בוגאטי – מתוך 520 מכוניות (שחלקן נדירות ביותר), 120 הן בוגאטי.

120 בוגאטי?? וואו! נרשם.

כל אוסף הבוגאטי שם הוא אוסף פרטי של 2 אחים עריריים (האחים שלומפף) שעשו חייל בעיסקיהם וקנו כל בוגאטי שהצליחו לשים עליה יד.

האוסף לא היה מוכר, כל המכוניות בו הוגדרו כ"לא ידוע מקום קבורתן" ורק ב 77 כאשר הם פשטו רגל ונציגי הממשלה נכנסו לאחוזה, האוסף התגלה ובגלל חשיבותו המאוד רבה, הולאם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...