Jump to content

Cycleman

  • הודעות

    734
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי Cycleman

  1. באילו שנתונים מדובר? (לא מצליח לפתוח קישורים של יד 2) בכל מקרה, הייתה ברשותי מיקרה 2015 לפני כמה שנים. נשאיר בצד את חווית הנהיגה המפוקפקת, למדתי על בשרי שיש לה בעיה של בורר מזגן שנתפס בעקבות קפיץ שנקרע בדשבורד. התיקון במורשה היה יקר ודרש פירוק דשבורד והרכבתו מחדש. למיטב ידיעתי זו בעיה ידועה. ישנה גם בעיה ידועה בגיר הרציף שנוטה להתפגר אחרי קילומטרז' מסויים, אך לא קרה לי.
  2. אציין גם ש-11 בריבוע (11×11) שווה 121 :).
  3. יש לך צרכים נוספים חוץ משמירה על ערך? הרכב חייב להיות משפחתי למשל? אולי סופר מיני תתאים?
  4. אני לא כל כך יודע אם תתכנס לאיזור 200k (אולי כיד 2 לא חדשה במיוחד), אבל טויוטה סיינה. חושב שמסמנת וי על כל הסעיפים, לא יודע לגבי נוחות, לא נסעתי בה, אבל הייתה לקולגה ונראית מרווחת מאוד מבפנים. בהצלחה!
  5. תודה רבה על המענה המפורט. מבחינת גובה הנזק; היא קיבלה הצעת מחיר משני מוסכים שונים. הצעה אחת =10k והצעה שניה=7k. היא שוקלת לקחת עורך דין, זה יכול לעזור לה במשהו?
  6. מקרה שהיה כך היה (לגיסתי). נהג פגע בה מאחור בזמן עמידה ברמזור, טוען שאין לו ביטוח וסרב לתת לה לצלם רשיונות. הנהג הפוגע הודה באשמה בפניה ואף חתם על מסמך שכתבו ביניהם שהוא מתחייב לתקן את החלק שנפגע (השאיר פרטים ומס' טלפון). קיבלה שתי הצעות מחיר משני מוסכים שונים אך הוא טוען שהמחירים יקרים מידי וכעת לא מוכן לשלם. חברת הביטוח שלה טוענת שאין לה איך לעזור לה כי לנהג הפוגע אין ביטוח. איך מתקדמים מכאן? נשמח לעזרה. הבנו שתביעה בבית דין לתביעות קטנות הוא תהליך ארוך ומייגע. יש אופציות אחרות? תודה מראש.
  7. השאלה היא האם התקציב הוא נטו לרכישת רכב או שהוא גם כולל יישור קו, ביטוח, אחזקה עתידית (ותהיה כזו בסביבת התקציב שלך). שים לב שעלות הרכב לא מסתכמת רק בעלות הרכישה שלו. אם אתה יכול להתאפק טיפה עד שתהיינה יותר פרוטות בכיסך, אז תוכל להשיג רכב בטיחותי יותר, אמין יותר וחסכוני יותר. לאחר כל הנאמר לעיל, הייתה לחמותי סוזוקי ספלאש במשך 10 שנים ללא תקלה אחת. היא טיפה גבוהה מקדימה ולכן מתאימה לאנשים גבוהים משהו (למרות שתצטרך לבדוק בעצמך). בהצלחה!
  8. היי, אציין שההרצאות של פרופסור דוד צילג (ז"ל) האגדי מהטכניון באלגברה לינארית ואף בתורת החבורות ממש מצוינות. אכן צנזור מעולה בחדו"א, אומנם, כדי לצפות בקורס ברמה של מהנדסי חשמל בטכניון יש לצפות בקורסי האינפי או בקורסי החדו"א בגרסת ה-ת' (שהיא המעמיקה ביותר). עוד קורסים שניתן לצפות בהם ביוטיוב (כולם של הטכניון): פיזיקה 1מ, מערכות ספרתיות וכמובן ה"יהלום שבכתר" פיזיקה 2מ (ולא פיזיקה 2ל שלא מיועד למהנדסי חשמל). באופן כללי המרצים שנבחרו לקורסים המצולמים נחשבים למעולים בזמנם לפי סקרי שביעות רצון מההוראה, אומנם, ייתכן שיהיו טובים פחות ממרצה שמלמד את הקורס בזמן אמת. כמו כן, צריך להתרגל לכך שרובם ביוטיוב צולמו בתקופה של איכות צילום לא מדהימה + הם עובדים עם לוח ירוק וגיר (רובם) ולא לוח לבן וטושים. בהצלחה!!
  9. Cycleman

    יבואן הונדה לא מאכזב...

    אולי היבואן משוכנע שיש לו מותג פרימיום (ולא עממי) בידיים? אחרת, קשה להסביר את התמחור. שאלה נוספת שעלתה לי, כמה עולה ליבואן להביא את הרכב לארץ? אולי כבר המחיר שהיצרן דורש מהיבואן יחסית גבוה? מישהו יכול לשפוך אור בנושא?
  10. היי, ברשותי i30 אוטומטית אומנם, שנת 2011. יש ליונדאי בשנתונים אלו כמה בעיות ידועות. 1. רגישות לאי החלפת שמן כל 10k, אחרת מצטברת בוצה במנוע, דבר העלול לגרום להשבתתו. בדוק את זה על ידי פתיחת מכסה של השמן מנוע, הסתכל על הצבע שלו בפקק ונסה לגרד מעט מהפקק, אם נשאר לך מעט בוץ שחור או חום כהה על האצבע, אז כדאי לדלג לאקזמפלר הבא. 2. קופלונג הגה שעלול להיגרס בשלב כלשהו, שאל אם הוחלף. 3. יוניט אור בלם. 4. מוטות ייצוב שעלולים לשבוק, תשמע צליל מתכתי בעליה על מהמורות (אפילו קלות). אייטימים 2-4 נחשבים קלים יחסית לתיקון ותיקונם לא יקר. לעומתם עניין המנוע חשוב ביותר. בהצלחה ✌🏼
  11. מזכירה לי קצת את הליין החדש של סמארט.
  12. היי, אני מחזיק ברכב ישן, יונדאי i30 שנת 2011 ואספר לך מדוע הוא לא במצב מושלם קוסמטית מנקודת מבטי וניסיוני. לרוב, אנשים שרוכשים רכבים ישנים הם אנשים שהפרוטה לא מצויה בכיסם באופן משמעותי ולכן מעוניינים בכלי תחבורה שיקח אותם מנקודה A לנקודה B במינימום דרמות. המצב החיצוני של הרכב לרוב לא פקטור עבורם, ייתכן שהוא בגדר בונוס לכל היותר. בהמשך לסיבה זו, כל תיקון קוסמטי בארץ יקר עד יקר מאוד ושוב לא מדובר באנשים עם הכנסה פנויה לדברים אלו. למשל, רכשתי את רכבי, יד 2, בינואר האחרון והוא בעל שריטות, מעיכות פה ושם ומכות. לתקן דברים אלו יכול להגיע בקלות לשליש ואף לחצי מעלות הרכב כאשר עלי לשמור קצת כסף בצד לתקלה באם תבוא. לכן הרכב נשאר כך, איך אומרים "לא נעים, אבל לא נורא". ייתכן שבמדינות אחרות, עלויות תיקון קוסמטיות זולות יותר וגם רמת האכפתיות של הזולת לרכושו של האחר גדולה יותר ולכן ניתן לראות שם רכבים ישנים במצב חיצוני נהדר. זהו, אלו היו שני השקלים שלי, מקווה שהצלחתי לשפוך מעט אור בנושא. יום טוב .
  13. מצטרף, גם אני ואשתי נפגענו מהתופעה כשחיינו בשכירות. העניין הוא שגם כשהגיעו שוטרים לשכנים הסוררים (עקב תלונות של שכנים אחרים) הם פשוט הצטרפו לחפלה. זה היה מדהים! כשנגמר החוזה עברנו לדירה במיקום אחר.
  14. למה? הוא כתב שמשקל הרכב 3.3 טון, אז גם הצעירים יוכלו לנהוג בו.
  15. מה?? אני ממש מצטער לקרוא. אצלי תמיד תיקן תקלות כשהיו והמחירים היו הוגנים ואני אצלו כבר 7 שנים. אולי משהו השתנה? עשיתי אצלו טיפול קטן ב-600 ש"ח בינואר האחרון והכל היה בסדר. מוזר...
  16. החוויה שלי, לי במשך שנים היה חוסר איזון בנשימה, תמיד נחיר ימין היה שואף פחות מנחיר שמאל, עד שיום אחד הוא נסתם ולא נפתח יותר. הבעיה היא שנחיר שמאל החל ללכת בעקבותיו. אחרי מספר בדיקות וצילומים הסתבר שנחיר ימין שאף פחות טוב בגלל מחיצה לא ישרה, לאחר מכן הצטברו שם פוליפים שעברו לנחיר שמאל והחלו למלא את דרכי הנשימה שם. מפה לשם עברתי ניתוח הכולל יישור מחיצה, כריתת פוליפים וניקוז סינוסים (במשך שלושה שבועות טרם הניתוח הגעתי למצב שאני נושם רק מהפה וזה היה נורא). הניתוח עבר בהצלחה והיום אני נושם משני הנחיריים בצורה טובה. השתחררתי מהניתוח עם שני טמפונים בנחיריים ונדרשתי להגיע לאחר שבועיים להסירם. לאחר ההסרה נשארתי עוד יום בבית וזהו. הייתה דרישה שלא להיחשף לשמש ולא ללכת לחדר כושר למשך תקופה מסויימת וזהו. אני יודע שהמצב שלי לא דומה למצב הדורש יישור מחיצה בלבד, אך הניתוח ממש שיפר את איכות החיים שלי. בהצלחה בכל אשר תבחר
  17. לא יודע אם כזה מעניין, בכל זאת זו טויוטה קורולה, אבל לדעתי היא מהדורות הראשונים כאן (אולי הראשון?). מה שסיקרן אותי הוא תצורת הפאסטבק הזו, לא ראיתי כזו אף פעם.
  18. היי, ממליץ על מוסך "מירון" ברחוב השיש, ליד צומת וולקן. שגיב, מנהל המוסך, אדם ישר והגון. אני מטפל אצלו כבר שנים, זהו מוסך מורשה משרד התחבורה המתמחה בסיטרואן ופיז'ו. בהצלחה.
  19. מיקרה דור קודם... המושב שלה זכור לי לרעה, אין תמיכה לגב, מושב קשה כמו קרש, פשוט חווית נוחות מפוקפקת.
  20. אופציה נדירה נוספת היא ניסן מיקרה דור ראשון )אם אני לא טועה). היו כמה כאלו עם גג נפתח.
  21. מאיזו שנת ייצור הרכב? קילומטראז' גם יעזור.
  22. שלום למומחי הפורום, אנו זוג עם ילדה בת 3 ותינוקת נוספת בדרך. עד כה הסתדרנו עם יונדאי i10 (מודל 2012) והיא לחלוטין הספיקה לצרכים שלנו. אשמח לקבל חוות דעת מניסיון, על סופר מיני שמתאימה למצבנו. אציין שאני לא אוהב רכבים גדולים או גבוהים, אז אשמח שלא לקבל הצעות לרכבים מקטגוריות אחרות. בנוסף, הפרמטרים החשובים לנו הם (בסדר בו הם מוצגים): בטיחות אמינות מרווח צריכת דלק. התקציב שלנו הוא 60k לכל היותר. תודה גדולה לכל העוזרים :).
  23. אני רק שאלה, מאיפה הגיעו כל הבדיחות האלו על צ'אק נוריס? מי היה הראשון שהגה אותן? למה דווקא הוא? סתם שאלה שאשמח אם תעשירו אותי בתשובה שלה. תודה!
  24. ברוח הסרט הדוקומנטרי "Sly" והסדרה הדוקומנטרית על ארנולד בנטפליקס וגם בגלל שבא לי קצת לסטות מעט מהשרשור הפוליטי החלטתי לשאול אתכם שאלה. בתור מישהו שגדל על שתי דמויות אלו בסוף האייטיז ובניינטיז תמיד תהיתי, מי לדעתכם יותר? מי מוצלח יותר/משכנע יותר/עושה לכם את זה? אצלי זה סילבסטר, הוא לא הכי יפה בחבורה ולא הכי גבוה, נראה איש פשוט כזה ולכן הצלחתי יותר להתחבר אליו. בנוסף, הוא טיפה יותר משכנע על המסך הגדול ואף יודע לייצר קורטוב של דרמה אותנטית בחלק מסרטיו כמו רוקי (הראשון) למשל. מוכנים להשתתף? היכונו, צאו!
×
×
  • תוכן חדש...